PaZaRiOTiS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum, Είναι η πρώτη φορά που ποστάρω. Όλες τις προηγόυμενες φορές που είχα πρόβλημα, κοιτώντας άλλα post έβρισκα λύση στο πρόβλημα μου. Δυστυχώς τώρα δεν βρίσκω! Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχα σύνδεση 768kbps και μετά 1mbit με την Altec Telecoms. Η ταχύτητα μου ήταν ικανοποιητική και αναμενόμενη (στα 100kbs max με το 1mbit). Εδώ και 2 μήνες έχω μεταπηδήσει στον ΟΤΕ με Connx 4mbit. Η διαφορά στην ταχύτητα μου σε οτιδήποτε έχει σχέση με browsers (YouTube, rapidshare, κατέβασμα από site..) είναι εμφανής (τώρα πιάνω μέχρι και 410-430kb/s). Παρόλα αυτά όταν κατεβάζω με τα DC++ και Soulseek που χρησιμοποιώ με το ζόρι πιάνω 10kb/s. Επιπλέον στο DC++ μου φορτώνει πολύ αργά την λίστα με τους users του κάθε hub και πολλές φορές με πετάει ακόμη και έξω από hubs. Γενικά σε ότι κάνω στ P2P φαίνεται ένα σοβαρό πρόβλημα στην ταχύτητα. Στο router μου (D-link DSL G684T) πιστεύω τα έχω όλα σωστά ρυθμισμένα (port κτλ.). δοκίμασα και με το παλιό μου το router, ένα alcatel, και πάλι τα ίδια. Επίσης έχω και ένα macbook. Δοκίμασα και με αυτο να κατεβάσω με P2P και πάλι τα ίδια. Φυσικά έχω static ip. SNR Margin έχω 14downstream και 22upstream και Attenuation έχω 35down και 19up. Το COMODO firewall πάντα το χω κλειστό όταν προσπαθώ να κατεβάσω και το NOD32 δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. Έχω καταλήξει στις εξής υποθέσεις: Δεν κάνω κάτι λάθος σε ρυθμίσεις μου και το πρόβλημα το έχει ο ΟΤΕ (τους έχω πάρει τηλ. και μου λένε ότι όλα φαίνονται καλά) 256upload για 4αρα σύνδεση είναι λίγα για αυτό και με πετάνε έξω τα P2P. Το Connx απαιτεί κάποιες ακόμη ρυθμίσεις που δεν ζητούσε η Altec και που δεν ξέρω να κάνω (π.χ. στο firewall του router.). Πείτε μου παρακαλώ τις απόψεις σας. Οτιδήποτε άλλο θέλετε να ρωτήσετε για το σύστημά μου μετά χαράς να σας το πώ. Είμαι σε ψιλοαπόγνωση. Λόγω της 2ης υπόθεσης σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση στα 8mbit. Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
omen34 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum, Είναι η πρώτη φορά που ποστάρω. Όλες τις προηγόυμενες φορές που είχα πρόβλημα, κοιτώντας άλλα post έβρισκα λύση στο πρόβλημα μου. Δυστυχώς τώρα δεν βρίσκω! Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχα σύνδεση 768kbps και μετά 1mbit με την Altec Telecoms. Η ταχύτητα μου ήταν ικανοποιητική και αναμενόμενη (στα 100kbs max με το 1mbit). Εδώ και 2 μήνες έχω μεταπηδήσει στον ΟΤΕ με Connx 4mbit. Η διαφορά στην ταχύτητα μου σε οτιδήποτε έχει σχέση με browsers (YouTube, rapidshare, κατέβασμα από site..) είναι εμφανής (τώρα πιάνω μέχρι και 410-430kb/s). Παρόλα αυτά όταν κατεβάζω με τα DC++ και Soulseek που χρησιμοποιώ με το ζόρι πιάνω 10kb/s. Επιπλέον στο DC++ μου φορτώνει πολύ αργά την λίστα με τους users του κάθε hub και πολλές φορές με πετάει ακόμη και έξω από hubs. Γενικά σε ότι κάνω στ P2P φαίνεται ένα σοβαρό πρόβλημα στην ταχύτητα. Στο router μου (D-link DSL G684T) πιστεύω τα έχω όλα σωστά ρυθμισμένα (port κτλ.). δοκίμασα και με το παλιό μου το router, ένα alcatel, και πάλι τα ίδια. Επίσης έχω και ένα macbook. Δοκίμασα και με αυτο να κατεβάσω με P2P και πάλι τα ίδια. Φυσικά έχω static ip. SNR Margin έχω 14downstream και 22upstream και Attenuation έχω 35down και 19up. Το COMODO firewall πάντα το χω κλειστό όταν προσπαθώ να κατεβάσω και το NOD32 δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. Έχω καταλήξει στις εξής υποθέσεις: Δεν κάνω κάτι λάθος σε ρυθμίσεις μου και το πρόβλημα το έχει ο ΟΤΕ (τους έχω πάρει τηλ. και μου λένε ότι όλα φαίνονται καλά) 256upload για 4αρα σύνδεση είναι λίγα για αυτό και με πετάνε έξω τα P2P. Το Connx απαιτεί κάποιες ακόμη ρυθμίσεις που δεν ζητούσε η Altec και που δεν ξέρω να κάνω (π.χ. στο firewall του router.). Πείτε μου παρακαλώ τις απόψεις σας. Οτιδήποτε άλλο θέλετε να ρωτήσετε για το σύστημά μου μετά χαράς να σας το πώ. Είμαι σε ψιλοαπόγνωση. Λόγω της 2ης υπόθεσης σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση στα 8mbit. Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Μήπως φταίει αυτό ? http://www.otenet.gr/hd/HTML/abuse_ports.htm
_BASSstarlet_ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Η πλειοψηφία των χρηστών που μπουκάρουν στο helpdesk του DC++ και ρωτάνε γιατί τους κάνει disconnect,έχουν otenet. Παρόλο που τα συνηθισμένα ports του DC++(1412 utp & udp)δεν ανακοινώνει επίσημα πως τα μπλοκάρει,καλό είναι να δοκιμάσεις κάτι άλλο.Π.χ βάλε 30000 ή 20000.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Από ότι κατάλαβα προσανατολίζεστε προς τα ports. Θα τα δοκιμάσω και θα απαντήσω. Ότι άποψη και ιδέα έχει κάποιος άλλος ευπρόσδεκτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.