Προς το περιεχόμενο

Προβλημα raid(?)

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ενας φιλος εχει στο πισι του 1 σκληρο δισκο σατα σε 2 παρτισιονς σε raid(δε ξερω ακριβως τι ειναι δε τοχω δουλεψει).

Τεσπα δε του μπαινει στα windows κολλαει και δειχνει οτι δε βρισκει το σκληρο.

ΤΟυ πηρα εγω το σκληρο για να τον δοκιμασω στο δικο μου pc. Στο οποιο εχω απλα 2 σκληρους σατα (ουτε raid ουτε τιποτα).

Οταν μου αναγνωριζει τον δικο του σκληρο δε μου αναγνωριζει τους δικους μου.

Καμια λυση;

θελω απλα να περασω τα αρχεια του στους δικους μου σκληρους για να του τον φορμαρω μετα.

Δημοσ.

1 δίσκος σε raid....είναι σα γάμος δίχως γαμπρό ή νύφη....(raid διάταξη σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε ένα σύνολο δίσκων-τουλάχιστον 2-είτε για λόγους μεγαλύτερης ταχύτητας,είτε ασφάλεις δεδομένων,είτε και για τα 2,και απλά στην ουσία έχουμε "1" δίσκο...αλλά όχι όσον αφορά το πραγματικό hardware...)Όσο για το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα στην αναγνώριση με τους δικούς σου...τί να πω...ας πει κάποιος πιο σχετικός με sata...To μόνο που σκέφτομαι,είναι να μπεις ΜΟΝΟ με τον δικό του επάνω,στο Recovery Console,μέσω του cd των windows,και να τσεκάρεις γράφοντας dir αν φαίνονται τα αρχεία του,ή αν έχει πάθει καμμιά χοντρή ζημιά (μπορεί πχ να σου πει "this drive is not accessible")και να τρέξεις κι ένα scandisk...Yπ΄όψιν ότι θα χρειαστείς driver για τον δίσκο...

Δημοσ.

ναι τα αρχεια του φαινονται κανονικα...

το θεμα ειναι πως διαολο να τα περασω σε αλλο σκληρο για να τον φορμαρω αυτον; αφου δε μου φαινονται οι αλλοι σκληροι:-(

any solutions?

Δημοσ.

Οταν λες δεν αναγνωρίζει τους δικούς σου εννοείς ότι δεν τους αναγνωρίζει (δεν τους δείχνει ούτε στην αρχή ούτε αν μπεις στo bios?) ή μηπως δεν τους αναγνωρίζει αλλά προσπαθεί να φορτώσει απο το δίσκο του φίλου σου?

Αν συμβαίνει το 2ο μπες στο βιος και άλλαξε το hard disk boot priority και βάλε πρώτα τους δικούς σου.

Η πρότασή σου πάντως "1 σκληρο δισκο σατα σε 2 παρτισιονς σε raid" δεν βγάζει νοημα. Αν απλά ο δισκος είναι χωρισμένος σε 2 πάρτιτιονς δεν έχει σχέση και φυσικά δεν τίθεται θέμα raid. Aν είναι κατι άλλο διευκρίνησέ το.

Μήπως βάζεις το δίσκο σε διαφορετικό σατα κοντρόλερ που τον έχεις απενεργοποιημένο απο το βιος? Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ.

Δημοσ.

λοιπον παιδια τελικα ο σκληρος μπαινει στα γουντοους και αναγωνριζεται κανονικα εκει.

Το προβλημα ειναι ομως ενω οταν ανοιγω το πισι τον δειχνει καθως φορτωνει,αν μπω στο bios δεν τον δειχνει ΚΑΘΟΛΟΥ εκει.

Και αυτο δημιουργει προβλημα και στο εξης... παω μπαιος και βαζω να ξεκινα απτο dvd-rom ωστε να βαλω το cd των XP για να κανω ενα φορματ και να τα ξαναφορτωσω... ε και μου λεει κατα το setup οτι δεν υπαρχει συνδεδεμενος σκληρος στο πισι.

Any inputs?

Δημοσ.

Mα το μονο που υπαρχει ειναι 2 dvdrom/recorders τα οποια ειναι IDE και 1 σκληρος δισκος (με 2 παρτισιονσ) ο οποιος ειναι σατα. Οποτε δε νομιζω οτι ειναι θεμα τζαμπερς για τον σατα...

Δημοσ.

..είναι όμως θέμα controller driver που πρέπει να έχεις σε δισκέτα,και να πατήσεις f6 με το που θα στο ζητήσει η εγκατάσταση (με το που θα γίνει μπλε η οθόνη)....

Όσο για το BIOS,προφανώς υπάρχει κάπου επιλογή να διαβάζει τον SATA και θέλει να την ενεργοποιήσεις...

Δημοσ.

είτε έχεις ήδη μια τέτοια δισκέτα(σου την δώσανε μαζί με την μητρική/τον υπολογιστή),είτε από το cd που επίσης λογικά έχεις,με drivers για την μητρική,επιλέγεις την δημιουργία δισκέτας sata controller,είτε κάνεις τον κόπο και ψάχνεις στο site της εταιρίας της μητρικής

Δημοσ.

to pc ειναι αγορασμενο απο αγγλια και ειχε ενα cd με ολους τους drivers (m/b, on board sound card & vga,κτλ) σαν αυτο πο υεχουν τα λαπτοπ "recovery disk" ή καπως ετσι που λεγονται. ΑΠο κει πως μπορω να φτιαξω λες σαta controller disk?

Δημοσ.

βάζεις το cd στο drive,ανοίγει προφανώς με auto play,και σου βγάζει 1 λίστα με το τί μπορείς να κάνεις (κι επιλέγεις δημιουργία δισκέτας sata controller)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...