Προς το περιεχόμενο

*** Κλειδωμένες usb ports σε Win Xp Prof ***

g_kor06

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα…Εχω Η/Υ με εγκατεστημένα Win Xp Prof ο οποιος λειτουργεί σε δίκτυο στον εργασιακό μου χώρο.

Εδώ και λίγες μέρες ο Admin έχει απενεργοποιήσει από όλους τους Η/Υ του δικτύου

την πρόσβαση σε usb συσκευές.

Πιο συγκεκριμένα βάζοντας κάποιο memory stick ενώ το αναγνωρίζει σαν device το βλέπει με θαυμαστικό στο Device Manager.

Υπάρχει κάποιος τρόπος από την Registry ή από κάπου αλλού να παρέμβω και να ενεργοποιήσω τις θύρες ???

Ευχαριστώ..

Υ.Γ) Μπαίνοντας και σαν Admin τοπικά στον Η/Υ μου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα..Κι αυτός γιατί κάνει τέτοιες μαλακίες δλδ έλεος να θες να πάρεις κάτι ή να συνεχίσεις κάποιο έγγραφο ή οτιδήποτε και να μην μπορείς;Επαναστατήστε..That's the way..

Δημοσ.

Κοιτά… νομίζω ότι πας να μπλέξεις χειρότερα…. Αν απαγορεύεται, απαγορεύεται.-

Τεσπα, εύκολη λύση είναι να μπεις BIOS και να κάνεις boot από ένα live - linuxCD

Δημοσ.
Ίσως έχει το λόγο του....

Δι όλου απίθανο. Εμείς έτσι κολλήσαμε έναν ιό από usb stick και πλέον έχουμε απαγορέψει όλα τα stick εκτός αυτά της εταιρίας. 2 βδομάδες μας πήρε να καθαρίσουμε όλους τους υπολογιστές!!!

Τώρα για όσους μας λένε και πως θα πάρουμε τα αρχεία μας κλπ η απάντηση είναι απλή....στείλε τα με email στον εαυτό σου!!! Στα πλαίσια της δουλειάς δεν νοήται μεταφορά αρχείων μεγαλύτερα από το επιτρεπτό όριο του email. (πχ video, mp3 κλπ επειδή η εταιρία έχει καλές γραμμές)

Αν τώρα στην δουλεία σου πρέπει να μεταφέρεις μεγάλα αρχεία και δεν γίνεται μέσω mail τότε ο admin σας πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του ;)

Δημοσ.

Eίναι σχεδόν απίστευτο να ζητάς λύση για κάτι για το οποίο ευθύνεται ο administrator του δικτύου ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ σου(δε "φοβάσαι" καν μην πάρει χαμπάρι,και ψάχνεις για δουλειά χειμωνιάτικα; )...Δε συμφωνώ ούτε με το "καλά σας έκανε",αλλά ούτε είναι δικό σου θέμα οι αποφάσεις που παίρνει..Καλώς ή κακώς,έτσι αποφάσισε,και ο μόνος τρόπος είναι είτε να το κουβεντιάσεις(-ετε)μαζί του,είτε να τον..αναφέρετε ΑΝ νομίζετε ότι κάνει "κατάχρηση εξουσίας"...Αλλά να παρακάμψεις το θέλημά του,από ουτοπικό έως ανόητο είναι...

Δημοσ.

Εγώ δεν ξέρω να σου απαντήσω πως γίνεται, αλλιώς θα σου έλεγα. Δε συμφωνώ στο να μη μάθεις κάτι γιατί σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις κάπως όσο και αν διαφωνώ με τη χρήση. Εξ' άλλου το Insomnia δεν είναι η μόνη πηγή γνώσης σε θέματα υπολογιστών. Ακόμα αν ο admin ήταν σωστός δε θα έπρεπε να σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση στον administrator account του υπολογιστή ώστε να μπορείς να αλλάξεις τη ρύθμιση, γιατί ως γνωστόν, ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει αργά ή γρήγορα, εύκολα ή δύσκολα.

Ειλικρινά αν ήξερα, θα σου έλεγα. Αλλά σου προτείνω να σεβαστείς και τη δουλειά του ή τις ευθύνες που έχει παρακάμπτωντας κάποιους κανόνες που έχει βάλει (π.χ μόλυνση με ιούς, διαρροή/διαγραφή πληροφοριών - προσωπικών δεδομένων (π.χ στρατός, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κτλ κτλ)

Δημοσ.

Οι λόγοι για να κλειδώσεις τις θύρες USB (για συσκευες αποθηκευσης συγκεκριμενα) ειναι πολλοι. Αυτο το οποιο εφαρμοσα εγω, οταν υπηρξε αναλογο αιτημα, ηταν να κανω read-only τις συσκευες αποθηκευσης USB.

Σου βγαζει κιτρινο θαυμαστικο ,γιατι εχει επιλεξει μια παλια μεθοδο κλειδωματος.

Για λεπτομερειες δες εδω....

http://support.microsoft.com/kb/823732

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

πώς γίνεται ρε παιδιά να επιτρέπεις να χρησιμοποιούνται μόνο συγκεκριμένα usb stickάκια στα windows xp?? ξέρω πως να μην τα επιτρέπω καθόλου ή μόνο σε συγκεκριμένους χρήστες τροποποιώντας το Usbstor.sys και το άλλο αντίστοιχο αρχείο. Αλλά εγώ θέλω να επιτρέπω συγκεκριμένα 2 μόνο usb stickάκια για όλους χρήστες.

thanks εκ των προτέρων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...