Προς το περιεχόμενο

Ψυξη για 3αρη Prescott

darkus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολο το φορουμ.

Θα ηθελα τα φωτα σας μιας και εχω χρονια να ασχοληθω με το θεμα της αεροψυξης και δε εχω καλη επαφη με το συγκεκριμενο τμημα της αγορας.

Ενας φιλος εχει ενα πρεσκοτ 3αρη (775 socket)και ψαχνει μια καλη ψυκτρα αλλα ΑΘΟΡΥΒΗ.Θα μου πειτε σιγα το προβλημα, ολες καλες ειναι (ασε που ειναι και πεταμα χρηματων για ενα τετοιο επεξεργαστη).

Το προβλημα ειναι στο οτι το παιδι δε κατεχει πολλα απο επεξεργαστες και η ψυκτρα καλο θα ειναι να ειναι πολυ ευκολη στη εγκατασταση(δλδ χωρις να χρειαζεται να βγαλει το backplate της μητρικης).Δυστυχως εγω δε μπορω να βοηθησω διοτι μενουμε σε διαφορετικες πολεις.

Ειχα υποψιν την THERMALTAKE CL-P0114-01 BIGTYPHOON 120.Οχι πως ειναι η καλυτερη αλλα τη κανει τη δουλεια της και ειναι και αθορυβη.Νομιζω ομως πως δε ειναι ευκολη στην εγκατασταση.

Παιδια παρακαλω μη μου λετε τη καλυτερη που ξερετε.Θελω μια ψυκτρα που να ειναι καλυτερη απο τη στοκ, να κατεβαζει τις θερμοκρασιες σε σχεση με τη στοκ καποιους βαθμους(5-10 δεν εχει και πολυ σημασια, να μην ειναι ομως στα ιδια επιπεδα με τη στοκ) και να ειναι αθορυβη και ευκολη στην εγκατασταση(δλδ και η γιαγια σας που λεει ο λογος να το θεωρει ευκολο).

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια καλή λύση αν δεν βαριέσαι είναι να καθαρίσεις καλά τις δυο

επιφάνειες και να πάρεις μια kαινούργια arctic silver 5 να περάσεις και θα δεις 3βαθμούς πτώση τουλάχιστο.

υγ. πιστεύω έχεις ακόμα εργοστασιακή πάστα.

Ο ανεμιστηρας ειναι στα τελευταια του και παμε για νεο.Οπωσδηποτε.Το προβλημα παραμενει.Ψυκτρα αθορυβη-ευκολη στην εγκατασταση-καλυτερη απο τη στοκ εστω και λιγο.Τα λοιπα ειναι ημιμετρα.Θα μπορουσα να του πω παρε ceramic κλπ και αλλαξε παστα, αλλα ο θορυβος ακομα και να καθαριζα τα φινακια με αερα θα παρεμενε.Οι ανεμιστηρες δυστυχως εχουν πεπερασμενο χρονο ζωης και αυτος ειναι στα τελευταια του.

Ευχαριστω

Αλλος?

ceramique δεν ειναι πανάκεια.

Μερικές φορές πετυχαίνεις καλύτερα με ac5 σε νορμαΛ συστήματα.

Αν θες δες αυτοhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912200

Δοκιμασμένη λύση. Αθόρυβη και αποδοτική, και για κλοκ

Eχεις δικιο φιλε μου.Παρεληψα το σοκετ.Ειναι σε 775.

:D

Aς μη κολησουμε σε παστες(ουτως η αλλως δε ειναι αυτες το ζητουμενο)

Αν σου απαντουσα τωρα θα το πηγαιναμε πολυ μακρια το θεμα.(Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τη ceramic btw)

:)

Η Ζalman ειναι μια απο τις επιλογες αλλα ειναι ευκολη στην εγκατασταση?Θελω να αποφυγω σα το διαολο το λιβανι τη περιπτωση να χρειαστει να σηκωσει τη μητρικη και να βγαλει το backplate.

Κοιτα , για ΜΕΝΑ δεν αξίζει να δίνεις 32Ε + 10Ε για ένα 12άρη για έναν prescott.

O Locos καλώς σου πρότεινε τη δεύτερη ψύκτρα.

Αν δείς όμως ρωτάς για κάτι απλό και δοκιμασμένο και όχι "βαρύ" για το σοκετ.

την sonic tower την έχω και δεν έχει πρόβλημα με το socket και το βάρος ;)

γενικά ξεχάστε το θέμα του βάρους την ψήκτρας αν ήταν έτσι δεν θα βγαίναν καν και ο τρόπος που κάθονται στο socket κατανέμει το βάρος

Λόγω μηχανικής , η στήριξη που δίνουν οι κατασκευαστές είναι ελλιπής .

Αν είχε και άλλες τρύπες γύρω από το σοκετ θα έβαζαν κι άλλες βίδες στην πάνω πλευρά.

ελλιπής είναι όχι γιατί δεν κουνιέται αλλά γιατί ζορίζεται η κάτω πλευρά να το πω απλά.

Αφού όμως θέλει κάτι χωρίς πλάκα στήριξης .... εγώ είπα κάτι δοκιμασμένο και φτηνό.

με 10 ευρώ παίρνεις απο e-shop μια arctic cooling που είναι καλές αθόρυβες εύκολες στην εγκατάσταση και δίνουν 6 χρόνια εγγύηση(επειδ΄΄η κάπυ ανέφερες ότι δε θες να σπαταλήσεις πολλά λεφτά) πιστεύω ότι σε συμφέρει

εγω με μια ζαλμαν στον 3,2 πρεσκοτ που εχω βρηκα την υγεια μου απο θερμοκρασιες αλλα και απο θορυβο βελτιωθηκε πολυ το συστημα μου. συγκεκριμενα αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912200

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=688940&specs=extended

η τοποθετηση βεβαια γινεται με την απεγκατασταση του motherboard το οποιο ομως ειναι κατι που δεν ειναι πολυ δυσκολο, μπορει να το κανει και καποιος αρχαριος με σχετικη ευκολια.

τα 28 ευρω που την δινει το ε-σοπ δεν ειναι πολα αν σκεφτεις οτι θα εχεις μεγαλο κερδος στις θερμοκρασιες που ενας πρεσκοτ ανεβαζει.

επιπλεον υπαρχει με την ψυκτρα και ρυθμιστης στροφων της ζαλμαν που σου επιτρεπει να ριχνεις τις στροφες σε περιπτωση που ο υπολογιστης κατεβαζει κατι κατα την διαρκεια της νυχτας πχ .

το 2 bal bearing σημαινει διπλο ρουλεμαν, και φυσικα ειναι απο χαλκο αρα και μικρη θερμικη αντισταση,

Mpike mia 9500 led kai ola kala(se 5v entelos athoribi).An kai o prescott den axizei tis parakato kiries

Me kalitero psaximo apofasisa pos an oxi thn bigtyphoon tha axize mono i skythe mine(gia to thoribo mono, se apagvgi temp einai kata ti xeiroteri), tunic tower kai...

San koryfaia epilogi thn thermalr8 ultra extreme 120.

Eyxaristo gia to xrono sas

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...