Προς το περιεχόμενο

βάψιμο αυτοκίνητου

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εξαρτάται από το είδος της βαφής και τα υλικά(και τον μάστορα φυσικά!).

Από 1000? περίπου αρχίζεις αν γίνει μόνο εξωτερική βαφή.

Δηλ απλά ξυλώνοντας φανάρια και εξωτερικά πλαστικά μέρη.

Αν κάνεις ολική βαφή,σημαίνει πως θα ξυλωθεί όλο το αμάξι(καθίσματα,ταπετσαρίες κτλπ),το κόστος είναι υπερβολικό και δεν αξίζει.

Όλοι σχεδόν κάνουν το πρώτο.

Επίσης αν αποφασίσεις να αλλάξεις χρώμα πρέπει να το δηλώσεις και δεν είμαι σίγουρος για το αν μπορείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από όσο γνωρίζω πρέπει να το δηλώσεις στο υπουργείο και να φαίνεται και στην ασφάλειά σου.

Λογικά γίνεται.Πάρε ένα τηλ να μάθεις.

Όχι ακριβώς στο υπουργείο. Στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών που τηρείται ο φάκελος του αυτοκινήτου σου. Βέβαια,η Δ/νση Συγκοινωνιών στο υπουργείο Μεταφορών ανήκει. Και για να αλλάξεις χρώμα λογικά θα σου εκδώσουν καινούρια άδεια. Τι χαρτούρα κλπ χρειάζεται δεν ξέρω, τηλ τους ή πήγαινε από εκεί και θα σου πουν.

δήλωση αλλαγής χρώματος αναλαμβάνουν και οι σχολές οδηγών, έναντι αμοιβής. Πληρώνεις κατιτίς αλλά γλυτώνεις το μπλέξιμο με την διεύθυνση συγκοινωνιών (=πολύς χρόνος από την ζωή σου).

Αν το χρώμα είναι παραπλήσιο, ίσως να μην χρειαστεί καν να το δηλώσεις. Πχ ένα κόκκινο αν το κάνεις μπορντώ, ίσως και να την γλυτώσεις.

το κόκκινο με το μπορντό είναι παραπλήσια χρώματα. Οι άδειες γράφουν τα χρώματα στο περίπου. Πχ η άδεια γράφει "πράσινο" και μπορεί να είναι από λαχανί μέχρι κυπαρισσί. Λογικά το "κόκκινο" καλύπτει και το μπορντό, οπότε μάλλον δεν χρειάζεται να δηλώσεις αλλαγή.

Εγώ με 400 Ευρώ έβαψα καπώ, φτερά μπροστινά, πορτ μπαγκάζ και ουρανό. Για τις πόρτες νομίζω άλλα 300-350... Όλα αυτά σε αμάξι 20 ετίας γκρι χρώματος.

Να σημειώσω ότι στην τιμή περιλαμβανόταν και ξύσιμο/αφαίρεση σκουριάς, απαλοιφή λακουβιασμένων μερών και επιδιόρθωση γρατσουνιών.

Το εξωτερικό βάψιμο πάει με το κομμάτι και κοστίζει περί τα 100? ανά κομμάτι. Δηλ αν βάψεις μόνο μια πόρτα θα δώσεις περίπου 100? (ανάλογα με τον λαμαρινά) και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ξύσιμο και στοκάρισμα, εκτός και αν είναι πολύ τρακαρισμένο το σημείο και θέλει έξτρα λαμαρινοδουλειά.

Όταν όμως βάψεις όλο το αυτοκίνητο εξωτερικά (2καπώ+4πόρτες+4φτερά+ουρανό+2προφυλακτήρες=13 κομμάτια) δεν είναι 13χ100=1300?. Πάντα κάνουνε πιο ''χοντρική'' τιμή για τόσο μεγάλη δουλειά. Εκτιμώ ότι για όλο το αυτοκίνητο κοστίζει περίπου 1000 με 1100 ευρώ, όχι παραπάνω.

Αν κάνεις πιο λεπτομερή δουλειά ξηλώνοντας παράθυρα, κλειδαριές φανάρια κλπ μπορεί να κοστίσει παραπάνω. Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν θα υπάρχουν πιτσιλιές μπογιάς σε τζάμια και στα λαστιχάκια τους, στις κλειδαριές κλπ και γενικά το αυτκίνητο θα φαίνεται σαν να βγήκε από το εργοστάσιο.

1000άρικο για αμάξι 12ετίας (αν σκοπεύεις να το κρατήσεις) δεν είναι πολλά. Αν όμως σε 2-3 χρόνια θες να το πουλήσεις τότε μην τα δώσεις. Δεν πρόκειται να ανεβάσουν τόσο την αξία του ώστε να σε συμφέρει.

Μια που είπες ότι είναι ΦΙΑΤ, από σκουριές πλέον πως πάνε;; Το δικό μας μας είχε ταράξει, κάθε χρόνο το πισσάριζε από κάτω ο πατέρας μου αλλά όλο σκούριαζε και τρυπούσε στους θόλους και τους μαρσπιέδες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...