Προς το περιεχόμενο

Κονσολα VS PC

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
EDIT:

φαγωθήκατε όλοι με το crysis πια ... θα βγει και για 360/ps3 άντε :)

ποιο άλλο αξιόλογο παιχνίδι υπάρχει για PC και δεν υπάρχει σε κονσόλα ?

πολλά strategies, rpgs, mmorpgs, adventures :-)

για αυτό είπα πως είναι ανάλογα τι games παίζεις...

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αληθεια.το πανισχυρο pc μας,γιατι ακομα δεν μπορει να τρεξει τα παιχνιδια του ds? το ds δεν νομιζω να εχει πανω απο 100 hz επεξεργαστη....

Δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να παίξω ένα DS game, δεν γνωρίζω τπτ σχετικο... Πάντως παίζω Games απο NES/SNES/PS1/PS2/Sega/N64/Gameboy

Όχι ότι χρησιμοποιώ κάτι από αυτά (εκτός του Nes/Snes) γιατί δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο να παίξω, αλλά υπάρχει η δυνατότητα...

για xbox emulator στον υπολογιστη ουτε κουβεντα,ουτε τα επομενα 10 χρονια.ακομα παλευει το playstation 1,και αυτο με πολλα bugs.

αρα,μην αρχισουμε κουβεντα για τους emulators.

Προσπαθώ να θυμηθώ πια εταιρία ανέλαβε αυτά τα Projects...μπορείς να βοηθήσεις λίγο? :rolleyes:

για το ....20 μηνες pc που γραφτηκε παραπανω,ουδεν σχολιον.μεγα ψεμα!

Το Prostreet είναι πολύ ελαφρύ Game... Κατα πάσα πιθανότητα αλήθεια λέει ο φίλος... Συγκεκριμένα παίζει με full (όχι απλά high) settings, σε ένα μετριότατο PC AMD64 6000+, 1.5Gb Ram @667Mghz, HD2600XT...

Δημοσ.

για το ....20 μηνες pc που γραφτηκε παραπανω,ουδεν σχολιον.μεγα ψεμα!

Ε αφου τα ξερεις εσυ ρε μαν και εμεις ειμαστε ασχετοι και ψευτες αστο να παει.. Ασχολησου με τις κονσολες και ασε εμας τους βλακες να μην ξερουμε τι λεμε..

Βασικα απο οτι βλεπω σκοπος σου δεν ειναι να δεις την οπτικη γωνια του αλλου και το τι εχει να σου πει, αλλα μαλλον να πεισεις τον εαυτο σου οτι κανεις την σωστη επιλογη και ολοι οι υπολοιποι δεν ξερουν τι τους γινεται και ειναι βλακες..Και καποια μερα θα δουν το θειο φως.. Guess what ?? Ειμαι 31-32 και ακομα δεν το εχω δει. Η μονη μου ανωμαλια ειναι οτι ακομα ασχολουμαι με κονσολες.

News flash.. Υπαρχουν και αλλες αποψεις σε αυτη την ζωη ειτε μας αρεσει ειτε οχι, και καλο θα ειναι να το αποδεχομαστε.

Δημοσ.

btw ακόμα περιμένω τους 70 τίτλους mmorpg στο xbox :P

αργείς αργείς!

και θα περιμενεις για πολυ ακομα :P ,γιατι σταματησα να γραφω στο τοπικ.

οταν φτανουμε σε σημειο,παιδια τα οποια μιλαμε τοσο καιρο στο μπλα μπλα,κανουμε τον χαβαλε μας,και παρεξηγουνται τωρα για 2 ( :-D:-D ),καλυτερα την κουβεντα να μην την συνεχισω.

littlelouievegos,το οτι εχεις και HD xtreeme pc οπως λες,και 360,και ps3,δειχνει οικονομικη ανεση,οποτε ναι,και εγω σε αυτην την περιπτωση το ιδιο θα εκανα,και αναβαθμιση καθε 1 μηνα για να παιζω crysis σε 4096χ2048. αυτα.

αληθεια,μονο εμενα ειδες να τα λεω αυτα? γιατι εγω μετρησα και ειμαστε απο τους 15 που ποσταρανε,οι 11 υπερ της κονσολας.γιατι αναφερεσε προσωπικα σε μενα? μηπως εξαιτιας καποιας διαφωνιας μας στο τοπικ του ολυμπιακου και δεν θυμαμε μηπως? γιατι δεν βρησκω αλλο λογο.

(η απαντηση σου με πμ,αν θες προφανος να απαντησεις,γιατι δεν ξανακοιταω το τοπικ,οποτε και δεν θα μπορω να σου απαντησω)

Δημοσ.

littlelouievegos,το οτι εχεις και HD xtreeme pc οπως λες,και 360,και ps3,δειχνει οικονομικη ανεση,οποτε ναι,και εγω σε αυτην την περιπτωση το ιδιο θα εκανα,και αναβαθμιση καθε 1 μηνα για να παιζω crysis σε 4096χ2048. αυτα.

Λαθος τεραστιο και αποψη που καλα κρατει και την ακουω χρονια αυτη την καραμελα. Δεν δειχνει οτι ειμαι πλουσιος.Δειχνει οτι ειναι το hobby μου το gaming και οσο ανωριμο και να με λεει η κοπελλα μου που στα 30κατι ασχολουμαι ακομα τοσο πορωμενα με αυτο το σπορ, εγω το κανω.

Δεν χρειαζεται να εισαι πλουσιος για να εχεις ενα συστημα σαν το δικο μου. Δεν λεω οτι ειμαι φτωχος δοξα τω θεω δουλευω και βγαζω αρκετα για την ηλικια μου. Αλλα οχι και πλουσιος. Επιλογες. Τα παντα ειναι επιλογες στην ζωη. ;)

Δημοσ.

Ανεφερθηκα προσωπικα σε εσενα γιατι εισαι ο OP και αυτος που ουσιαστικα εχει την απορια. Φυσικα και δεν εισαι μονο εσυ ο αποδεκτης των σχολιων μου, αλλα οποιοσδηποτε ισχυριζεται αναλογα πραγματα.

Και οχι δεν θυμαμαι να εχουμε καμια διαφωνια στο τοπικ του Ολυμπιακου ουτε τπτ διαφωνιες γενικοτερα.

Γενικα επειδη τετοιου ειδους τοπικ φυτρωνουν καθε 3 και λιγο και τετοιες αποριες γεννιουνται συχνα εδω και χρονια, δεν γραφω σε τετοια τοπικ εχω βαρεθει.

Αλλα παντα γραφω τελικα.. :P

Δημοσ.

ωραια, αφου ειναι μεγα ψεμα, εγω σε προκαλω να κατεβεις χανια, να κρατας και την κονσολα σου μαζι, να δουμε γραφικα κονσολας και PC και εαν εχω αδικο στην αποδοση των 20 μηνων σου πληρωνω τα εισητηρια πανω κατω. αν οχι, τοτε θα παρεις φωτοτυπια τα τιμολογια που πιστοποιούν πότε το αγόρασα και στο εξης θα λες "αυτο το αρχαιο PC με εστειλε...."

για την ιστορια και μόνο, δεν έχει socket ΑΜ2 αλλά 939 και μνήμες 400άρες....

Δημοσ.

To θεμα δεν ειναι τοσο ''δυσκολο''.

-Οι κονσολες δημιουργηθηκαν για το gaming και οχι τα pc.

-Aν τα pc ειχαν καλυψει αυτη την αναγκη του καταναλωτη τοτε δεν θα υπηρχαν κονσολες.

-Τα pc εχουν μπει στα σπιτια ολων για διαφορετικους λογους απο το gaming.Η ''βαση'' λοιπον υπαρχει στο σπιτι του καθενος και η δημιουργια ενος pc για gaming πιο ευκολη.Ομως η αγορα του console gaming ειναι αυτη που μεγαλωνει με ταχυτατους ρυθμους τελικα.

-Μεγαλη αγορα-->χρημα--->ενδιαφερον τριτων εταιριων-->περισσοτερα και καλυτερα παιχνιδια.

-κονσολα-->ανταγωνισμος--->first party υποστηριξη-->οχι παιχνιδια αρπαχτες αλλα δουλεμενα.

-First party υποστηριξη-->οργανωση λογο πιεσης ανταγωνισμου-->μεριμνα για συμπληρωμα κενων οσον αφορα τα παιχνιδια,πχ τι ειδος τιτλου μας δεν εχει η κονσολα μας?Εκει θα επικεντρωθουμε. κτλ κτλ κτλ...

θα μπορουσα να γραψω αλλες 3 σελιδες αλλα βιαριεμαι:P:-D

Φυσικα σεβομαι τα ατομα που εχουν ως hobby την αναβαθμιση του pc τους για να βλεπουν καλυτερα γραφικα.

Θα πρεπει να καταλαβουν(δεν μιλαω για ολους,μια μεριδα ατομων αναγνωριζει καποια πραγματα)ομως οτι το gaming δεν εχει απολυτη σχεση με το παραπανω αλλα περισσοτερο με αυτα που εγραψα προηγουμενος.

Επισης ολα τα αλλα..ελα να συγκρινουμε κτλ τα βρισκω εντελως παιδικα.Τα..ποιος την εχει μεγαλυτερη κτλ δεν με αγγιζουν.

Δημοσ.
η δημιουργια ενος pc για gaming πιο ευκολη.Ομως η αγορα του console gaming ειναι αυτη που μεγαλωνει με ταχυτατους ρυθμους τελικα.

Η δημιουργία ενος PC για gaming ειναι ευκολη οταν ξερεις, δεν ξέρουν όμως όλοι, τόσο οι πελάτες όσο και οι πωλητές...Αν κάνεις ενα PC να ξεκινήσει δεν σημαίνει οτι ειναι και οτι καλυτερο για gaming....

Άλλωστε, Η αγορά του console gaming μεγαλωνει γρηγορότερα γιατι, είτε δεν έχεις τις απαιτήσεις που έχουν oi PC gamers(εγώ με τέτοια ποιότητα δεν παίζω), είτε γιατι οι γνώσεις περιορίζονται στο "παταω το ON, παταω το τριγωνάκι και παίζω". Όταν δεν ξέρει ο άλλος να πιάσει το ποντίκι, κονσολα θα πάρει, που να τρέχει να μάθει υπολογιστες.Πατάς το play και επιπλέει που έλεγε και το ανέκδοτο.

Άλλωστε, μια κονσόλα θα την μάθει το πιτσιρίκι μόνο του, είναι φτηνότερη, αρα οικονομία+ησυχία=κεφάλι ήσυχο, πιτσιρίκι απασχολημένο. Στο PC θέλει και μια προσπάθεια....Αυτό δεν κάνει την κονσόλα ανώτερη.

Δημοσ.

εξαρταται...ξερεις οτι με μια καλη κονσολα δινεις 500-600 euro και την εχεις για 4 χρονια και εξασφαλιζεις οτι θα παιζεις τα παιχνιδια που κυκλοφορουν σε μια στανταρ ποιοτητα χωρις να θες drivers να πειραξεις ρυθμισεις κλπ κλπ

απ την αλλη αν διαθετεις τα χρηματα ωστε καθε εναμιση χρονο να κανεις αναβαθμιση στο hardware του pc θα απολαμβανεις την απολυτη εμπειρια gaming. δυσκολη αποφαση...εγω παντως επειδη εχω βαρεθει το παιχνιδακι των εταιριων intel amd θα αγοραζα μια full hd tv και ενα ps3!

Δημοσ.
Η δημιουργία ενος PC για gaming ειναι ευκολη οταν ξερεις, δεν ξέρουν όμως όλοι, τόσο οι πελάτες όσο και οι πωλητές...Αν κάνεις ενα PC να ξεκινήσει δεν σημαίνει οτι ειναι και οτι καλυτερο για gaming....

Δεν διαφωνω,αλλα δεν εννοουσα αυτο ακριβως.Εννοω οτι ολοι εχουν pc σπιτι τους αρα το να τα χωσουν σε ενα pc ειναι πιο ευκολο απο το να ξεκινησεις αγοραζοντας ενα pc.

Άλλωστε, Η αγορά του console gaming μεγαλωνει γρηγορότερα γιατι, είτε δεν έχεις τις απαιτήσεις που έχουν oi PC gamers(εγώ με τέτοια ποιότητα δεν παίζω), είτε γιατι οι γνώσεις περιορίζονται στο "παταω το ON, παταω το τριγωνάκι και παίζω".

Οχι.

Μεγαλωνει γρηγοροτερα γιατι.

1.Δημιουργηθηκαν για να παιζεις παιχνιδια.

2.Οι απαιτησεις μεγαλωνουν σε ποιοτητα παιχνιδιων.Οι pc gamers επετρεψε μου να εχω την αποψη οτι εχουν απαιτηση στα γραφικα και κυριως σε αυτα.

3.Η ευκολια δεν συγκρινεται.

ολα αυτα οδηγουν στο οτι η αγορα μεγαλωνει οπως παραδεχεσαι και εσυ ,αρα

αυτο...

-Μεγαλη αγορα-->χρημα--->ενδιαφερον τριτων εταιριων-->περισσοτερα και καλυτερα παιχνιδια.

ειναι αναποφευκτο.

Τωρα αυτο που λες οτι ''εσυ με τετοια ποιοτητα δεν παιζεις'' ακουγεται αστειο.Εχω δει το crysis στο τερμα και μπορω ανετοτατα να παιξω με το ps3 και μαλιστατα προτιμω.

Οποτε παμε παλι στο ποιος την εχει μεγαλυτερη.Δεν με απασχολουν αυτα.Το ειπα και πριν.

Ο καθενας εχει τις αποψεις του βεβαια.

Δημοσ.

Γενικως ειναι λιγο αστοχο να γινεται μια συγκριση μεταξυ μιας ευρεων απαιτησεων αγορας (με πολλες submarkets) οπως αυτη των PC με αυτη των κονσολων που εχει περιορισμενο χαρακτηρα. Αν ομως θελουμε να πουμε 2-3 πραγματα...

H αγορα της τεχνολογιας δεν μπορει παρα να υπακουει και αυτη στις οικονομικες θεωριες και τις επιταγες της διεθνους αγορας. Και εχει εξελιχθει τοσο πολυ το marketing και η βιομηχανια παιχνιδιων (με οτι hardware/software IHV/dev κτλ κτλ αυτη συνεπαγεται)πλεον την σημερινη εποχη, ετσι ωστε να καλυπτει ολες τις αναγκες και το φασμα των απαιτησεων.

Ειναι απολυτως φυσιολογικο οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου που ασχολειται αποκλειστικα με το gaming αλλα και ολοι αυτοι που θελουν να ασχοληθουν μελλοντικα, θα οδηγηθει στην αγορα μιας κονσολας. Και για οικονομικους λογους, και για λογους ευχρησιας και ευκολιας.

Ειναι επομενως απολυτως λογικο η αγορα για τις παιχνιδομηχανες να ειναι τεραστια οπως και παντα ηταν σε σχεση με την pc gaming μεριδα.

Για τον ευνοητο λογο που ανεφερες. Το PC δεν δημιουργηθηκε για gaming. Οι κονσολες εχουν αυτον τον σκοπο.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει παντα μια μεριδα ανθρωπων που θελει να ασχολειται με το high end gaming. Και οτι δεν περνουν ενα PC κυριως για να απολαμβανουν τα οφελη που αυτο τους αποδιδει στο gaming.Για τον λογο αυτο αναπτυσσονται συνεχεια 3d gpus, sound cards, ακομα και CPUs και οτιδηποτε αλλο σχετιζεται με την gaming βιομηχανια, που εχουν ως απωτερο σκοπο να στοχευσουν στην αγορα των PC gamers. Και φυσικα υπαρχει και η αναλογη αγορα για το software στα PCs

Eαν δεν υπηρχε αυτη η αγορα και δεν ειχε ικανοποιητικους αριθμους να εισαι σιγουρος οτι δεν θα υπηρχε και PC gaming. Η ζητηση/προσφορα ειναι αρρηκτα συνδεδεμενες μεταξυ τους και δεν θα μπορουσε να ηταν αλλιως αλλωστε.

Σαφως λοιπον υπαρχει ενδιαφερον για την PC αγορα, σαφως και θα αναπτυσσονται παιχνιδια με κυριο αξονα το PC και σαφως θα υπαρχουν παντα και ports αναποφευκτα απο την μεγαλη αγορα των κονσολων.

Aπο εκει και περα ειναι καθαρα στο χερι του καταναλωτη να τα βαλει κατω να κανει τις επιλογες του και να διαλεξει αναλογα με τις αναγκες και τις απαιτησεις του, τι χρειαζεται και σε ποια αγορα θα κινηθει.

Και οχι το μεγαλυτερη αγορα δεν σημαινει ποιοτικοτερα παιχνιδια. Σημαινει αξιοποιηση του υπαρχοντος hardware που δεν αλλαζει σε βαθος χρονου σε μεγαλο βαθμο.

Kαι παντα θα υπαρχουν τομεις και απαιτησεις οπως και κατηγοριες παιχνιδιων που μια κονσολα δυσκολα θα μπορει να καλυψει..

Δημοσ.

Σε γενικες γραμμες συμφωνω με το ποστ σου littlelouievegos,απλα να διευκρινησω οτι δεν ειπα πως δεν υπαρχει αγορα του pc gaming(επειδη το εκανες bold για αυτο το λεω).

Και οχι το μεγαλυτερη αγορα δεν σημαινει ποιοτικοτερα παιχνιδια. Σημαινει αξιοποιηση του υπαρχοντος hardware που δεν αλλαζει σε βαθος χρονου σε μεγαλο βαθμο.

Σημαινει και τα 2;)

Μεγαλυτερη αγορα σημαινει,μεγαλυτερη υποστηριξη αρα περισσοτερες πιθανοτητες για αξιολογους τιτλους.

Kαι παντα θα υπαρχουν τομεις και απαιτησεις οπως και κατηγοριες παιχνιδιων που μια κονσολα δυσκολα θα μπορει να καλυψει...

Σιγουρα.Aλλα αρχιζουν σιγα σιγα να περνανε και σε κονσολες αυτα.Δες υποστηριξη ps3 για ΜΜΟ απο την ΝGsoft κτλ κτλ.

Και φυσικα αυτο γινεται γιατι πετυχε στα pc's,υπαρχει πλεον η δυνατοτητα να περασουν στις κονσολες και ξερουν οτι θα πουλησουν καλα τα παιχνιδια τους.Και αυτο γιατι συμβαινει?Γιατι ειναι μεγαλη η αγορα των κονσολων.

Οτι ελεγα και πριν δλδ.

Δημοσ.

Σημαινει και τα 2;)

Μεγαλυτερη αγορα σημαινει,μεγαλυτερη υποστηριξη αρα περισσοτερες πιθανοτητες για αξιολογους τιτλους.

Εξαρταται πως βλεπει κανεις την εννοια ποιοτικος τιτλος. Σιγουρα υπαρχει μια πλειαδα ποιοτικων τιτλων στις κονσολες και για αυτο αλλωστε ειμαι και κατοχος κονσολων, αλλα υπαρχει και μια πλειαδα τιτλων στο PC που θεωρουναι αριστουργηματα. Μονο το WoW να βαλω δεν χρειαζεται τπτ αλλο..Και υπαρχουν παντα και ανθρωποι που μπορουν να πουν οτι για αυτους ποιοτητα δεν σημαινει fps,action,sports,driving αντε και κανα jrpg στην ξεπετα.. Σημαινει mmorpg,rpg,rts κλπ κλπ..

Σιγουρα.Aλλα αρχιζουν σιγα σιγα να περνανε και σε κονσολες αυτα.Δες υποστηριξη ps3 για ΜΜΟ απο την ΝGsoft κτλ κτλ.

Και φυσικα αυτο γινεται γιατι πετυχε στα pc's,υπαρχει πλεον η δυνατοτητα να περασουν στις κονσολες και ξερουν οτι θα πουλησουν καλα τα παιχνιδια τους.Και αυτο γιατι συμβαινει?Γιατι ειναι μεγαλη η αγορα των κονσολων.

Οτι ελεγα και πριν δλδ.

Πολλα πραγματα απο την PC αγορα περνανε σιγα σιγα στην αγορα των κονσολων και το αντιθετο. Ειναι μια αμφιδρομη σχεση. Παντα ομως θα υπαρχουν τα συγκριτικα πλεονεκτηματα σε καθε αγορα, για να υφιστανται και οι αγορες αυτες. Ξερουν τι κανουν δεν ειναι χαζοι. Οτι υποστηριξη και να υπαρξει για ΜΜΟ ειμαστε ακομα αιωνες μακρια απο ποιοτικες τετοιες λυσεις. Προσωπικα ποτε δεν θα μπορεσω να παιξω ενα τοσο πολυδιαστατο απο ολες τις αποψεις παιχνιδι σε μια κονσολα. Εδω με τα χιλια ζορια παιζω fps με joypad που να χρειαστει δλδ να παιξω rts,rpg,mmorpg.. :P

No thnx I think I'll pass.. Καθεις στο ειδος του..

Το bold το εκανα για να τονισω οτι για να κανουμε συγκρισεις για gaming μεταξυ PC και κονσολων πρεπει να καταλαβουμε οτι υπαρχει μια πολυ σοβαρη και ενεργη αγορα για τα PC..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...