Προς το περιεχόμενο

Κονσολα VS PC

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

BOUGAS ποιο game του Xbox360 είναι NATIVE 1080i? γιατί το Halo 3 δεν ήταν ΟΥΤΕ 720p (native λέμε έτσι) αλλά 640p!

http://www.gamegrep.com/news/5430-halo_3_runs_640p_native_resolution/

χωρίς Anti-aliasing και με Bilinear (όχι Trilinear) Filtering...και ROUGHLY 30FPS AVERAGE!!!

I tested approximately sixty X360 games (and lot of PS3 games too ), all are 720p except two 1080p (VT3 and NBA street), two 600p (PGR3 and Tomb Raider) and Two 640p (Perfect Dark and Halo3).

aha μάλιστα...τρελές αναλύσεις...

επιπλέον ο Αpokleiros μίλησε για Crysis σε ανάλυση 1280χ720...υπονοείς πως με τα ίδια settings που το τρέχει εκείνος ότι το Xbox360 ή το PS3 θα το έτρεχαν με περισσότερα fps? :-)

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Bougas ψάξε λίγο καλύτερα για να δεις αν έχει βγει "σοβαρό" racing στο PC. Το Gran Turismo 3 το είχα λιώσει, αλλά αν τώρα το θεωρείς "σοβαρό" racing, όπου χωρίς damage model, χωρίς φρεναρίσματα στο δρόμο να φαίνονται και άλλα πολλά που θα χρειαζόταν 10 σελίδες για να τα απαριθμήσω, τότε μάλλον μήπως δεν σε ενδιαφέρουν τα "σοβαρά" racing, αλλά τα Arcade;

Οι κονσόλες έρχονται και παρέρχονται τα PC όμως μένουν...

Έχω τα εξής: 2 Η/Υ 4ετίας, 1 φορητό από πέρυσι, και καμιά δεκαριά κονσόλες (φορητές και μη) και πολλά game που τα αγόρασα 60-70?.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τον περισσότερο χρόνο μου τον περνάω στις κονσόλες όσον αφορά το gaming πάντα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το PC πάει πίσω.

Με ένα PC 5ετίας παίζεις παιχνίδια ALL TIME CLASSICS.

Πχ. Starcraft, Diablo 2, Baldur Gate 2, Half Life, Counterstrike, Doom...

Να συνεχίσω; Μάλλον όχι!

Με λίγα λόγια κανένα δεν αναιρεί το άλλο. Δηλαδή επειδή έχω πχ ΧΒΟΧ360 δεν χρειάζεται να έχω PC ή το PC είναι άχρηστο για games.

Εξάλλου όπως πιθανόν θα γνωρίζεται το πρώτο game που βγήκε έτρεχε σε υπολογιστή και όχι σε κονσόλα. Η εξέλιξη των games βασίζεται στο PC και όχι σε κονσόλες. Και οι κονσόλες δεν είναι τίποτα άλλο από έναν εξειδικευμένο Η/Υ για gaming. Όλοι ξέρετε τι CPU και GPU έχουν οι κονσόλες "νέας γενιάς" έτσι;

Δημοσ.

Το θέμα ειναι να μπορεσει καποιος κατεσκευαστης καρτών γραφικών να δώσει μια εφαρμογή ώστε να απελευθερώνεται η επεξεργαστική ισχύς και να μην καθηλώνεται απο τις διάφορες διεργασίες ενός PC. Να γίνει περίπου σαν μια κονσολα παιχνιδιων.To PC να ασχολειται -για το διάστημα που θα παίζουμε- μονο με το παιχνίδι.

Απελευθέρωσα τα Win XP μου απο διάφορα προγράμματα και υπηρεσιες οι οποίες δεν χρειάζονταν. Στη συνέχεια απενεργοποίησα το Zone Alarm που είναι αρκετά βαρύ και έτρξα διάφορα προγράμματα τύπου Registry mechanic, bootvis κτλ

Μετά κατέβασα το εξής προγραμματάκι AMD Dual-Core Optimizer (για AMD athlon x2) που υπάρχει στο site της AMD.

Εγκατέστησα τους Radeon Omega Drivers.

Το αποτέλεσμα ήταν να τρέξω πολύ καλύτερα το Crysis σε σημείο που να εντυπωσιάζομαι απο την αλλαγή.

Δημοσ.

Thresh,καλα τα λογια σου,αλλα το περασμενο σαββατο που σε καλεσα σπιτι μου,με εγραψες στα παλια σου τα υποδηματα :-D

ειμαι σιγουρος,οτι θα κολλησεις και δεν θα φευγεις με τιποτα,και θα αναγκαστω να σε διωξω :P:p:p . πλασμα οθωνη,καναπες που βουλιαζει ο κολος σου και εισαι ανετος,ακουστικα και χαβαλες με το friend list σου.

φιλε xvagos,δεν διαφωνω μαζι σου σε αυτα που αναφερεις.απλα δεν μπορω αλλο αυτην την κοροιδια απο της εταιριες που δημιουργουν τα παιχνιδια.δεν γινετε σε καθε καινουριο παιχνιδι,να θελω και καινουρια καρτα γραφικων,και αυτη να μου χανει και framerate.

δηλαδη ειναι τοσο δυσκολο,με καποιον τροπο να παιζουν ολα τα παιχνιδια σε ολα τα pc της τελευταιας 4ετιας?με χαμηλοτερη αναλυση και λεπτομερια.δεν πειραζει.

αγοραζω μια 8800,και σερνετε το crysis στα 1280 σε full? ειναι σοβαροι? επιτηδες το κανουνε,αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει εγω,για να αγοραζουμε συνεχεια καινουριο hardware.

εμενα το pc μου,κοστισε 1000 ευρω,και για την χρηση που του κανω,(τα παντα εκτος απο παιχνιδι),θα την βγαλω τουλαχιστον για την επομενη 5ετια.αμα επαιζα και παιχνιδια ...καθε 2 χρονια 1500αρι,και καθε 5 μηνες καρτα γραφικων με 300αρες.

πηρα ενα 360,και πιστευω εκανα μια επενδυση,για τα επομενα 3-4 χρονια.με σταθερο framerate,με παιχνιδια που δεν θελουνε starforce και securon και daemon tools για να παιξουνε,και χωρις να με πετανε στην dashboard καθε 10 λεπτα.

επισης δεν ξαχναω προπερσι,μια αναμονη 2 περιπου χρωνων,μεχρι να σπασει επιτελους το starforce,και δεν ειχα να παιξω αρκετα παιχνιδια.(ασε που αν αληθευει η δηλωση του καμαγιασι για νεο starforce,θα πεσουνε εγκεφαλικα και καρδιακα επεισοδια!). δεν τα μπορω αυτα εγω.

και ενα παραδειγμα.τωρα κατεβασα το τουροκ στο 360.υπαρχει εστω και 1 στο εκατ. να δω τετοια γραφικα στην 2600pro που εχω τωρα στο pc?

επιπλέον ο Αpokleiros μίλησε για Crysis σε ανάλυση 1280χ720...υπονοείς πως με τα ίδια settings που το τρέχει εκείνος ότι το Xbox360 ή το PS3 θα το έτρεχαν με περισσότερα fps?

το προβλημα ειναι οτι εσυ μιλας με νουμερα και οχι απο προσωπικη εμπειρια.

δεν με ενδιαφερει εμενα τι λενε τα site,και εγω μπορω να σου δειξω 360 ιστοσελιδα με χουλιγκανς xboxακιδες που λενε οτι το 360 εχει αναλυση 10000χ8000.

εμενα,το μονο που με ενδιαφερει,ειναι το framerate.θελω να ειναι σταθερο,πως το λενε,δεν θελω κολληματα βρε αδερφε.

και θα επιμεινω.εσυ μιλας σαν να εχεις το 360,και εμεις το master system.απο τα λεγομενα σου,καταλαβαινει καποιος πως τα γραφικα της κονσολας μας δεν βλεπωνται.δηλαδη για να παιξεις εσυ ενα παιχνιδι,πρεπει πρωτα να τρεξεις το 3D mark,και να δεις ποιο θα σου βγαλει 0,0000000000001 fps παραπανω,η 0.00001 % καλυτερα γραφικα και λεπτομερια?

εμεις πανω απόλα μιλαμε για ανεσεις,και εσυ ψαχνεις το 0,01% της παραμικρης λεπτομεριας.αν για εσενα παιζει τοσο μεγαλο ρολο αυτο,παω πασο.

εμενα με ενδιαφερουν και αλλα πραγματα στο παιχνιδι που παιζω.οχι μονο τα γραφικα.

ΥΓ.πιαστηκε ο κολος μου απο το πολυ ποσταρισμα,παω για ενα τουροκ live ξαπλα στο κρεβατι μου,με το wireless χειριστηριο μου και το poof καναπεδακι μου!

• Super Moderators
Δημοσ.
Thresh,καλα τα λογια σου,αλλα το περασμενο σαββατο που σε καλεσα σπιτι μου,με εγραψες στα παλια σου τα υποδηματα :-D

εξεταστική>games

τώρα εσύ γιατί αποφεύγεις να παραδεχτείς οτί αυτά που λέω ισχύουν? :-)

με το "καλά τα λόγια σου" υπονοείς πως αυτά είναι "θεωρία" or something? :P

δεν λέω πως οι κονσόλες δεν αξίζουν...απλά ότι κάνουν παραχωρήσεις στην ποιότητα των γραφικών κάποιων games (όταν αυτά είναι "βαριά") ώστε να έχουν σταθερό framerate...

ok μπορεί στο pc πληρώνουμε περισσότερα αλλά imho η ποιότητα των γραφικών είναι καλύτερη (μέχρι και ο δημιουργός του GoW το παραδέχτηκε)

στο κάτω κάτω το όλο θέμα PC VS Console κρίνεται στο τι είδος games παίζει κάποιος...γιατί τι να το κάνεις αν τα "exclusive" του PC ή της κονσόλας σε αφήνουν αδιάφορο?

Δημοσ.
πλασμα οθωνη,καναπες που βουλιαζει ο κολος σου και εισαι ανετος

Αν η πλάσμα οθόνη είναι Full HD , μπορεί να συνδεθεί και το PC σε αυτήν άνετα και να παίζει κανείς εξίσου άνετα με τις οθόνες.

Και μπορεί να σερφάρει στο ίντερνετ ξάπλα , αρκεί να αγοράσει αυτό:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978166&product=959537

Δημοσ.
Αν η πλάσμα οθόνη είναι Full HD , μπορεί να συνδεθεί και το PC σε αυτήν άνετα και να παίζει κανείς εξίσου άνετα με τις οθόνες.

Και μπορεί να σερφάρει στο ίντερνετ ξάπλα , αρκεί να αγοράσει αυτό:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978166&product=959537

sorry,αλλα δεν εχω σκοπο να τραβηξω 10 μετρα hdmi για να κανω την συνδεση,και ουτε εχω σκοπο να μεταφερω την πλασμα στο μικρο μου δωματιο,ουτε και το pc στο σαλονι.

αντιθετος την κονσολα μου την παω οπου γουσταρω,μεχρι και στην τουαλετα.

εμεις δεν χρειαζετε να αγορασουμε τιποτα εξτρα για wireless.τα εχει ολα η συσκευασια του 360!

Δημοσ.

δεν λέω πως οι κονσόλες δεν αξίζουν...απλά ότι κάνουν παραχωρήσεις στην ποιότητα των γραφικών κάποιων games (όταν αυτά είναι "βαριά") ώστε να έχουν σταθερό framerate...

ok μπορεί στο pc πληρώνουμε περισσότερα αλλά imho η ποιότητα των γραφικών είναι καλύτερη (μέχρι και ο δημιουργός του GoW το παραδέχτηκε)

αντε παλι.δηλαδη το μονο που μετραει ειναι το 0.0001% της ποιοτητας των γραφικων? εκτος και αν ειναι τεραστια,και ειμαι τοσο γραφικος και μ@λ@κ@ς και δεν το παραδεχωμαι :P . η ανεση που σου προσφερει μια κονσολα στο παιχνιδι σου,δεν σου λεει τιποτα δηλαδη εσενα? σου αρεσει να πιανετε ο πισινος σου,και ο αγνωνας σου στο τραπεζι?

εμ βεβαια,καλυτερα να εχω σταθερο framerate.τι να κανω? να βαζω 2000 αναλυση,για να λεω οτι παιζω με 2000,και το παιχνιδι να σερνετε? προτιμω να παιζω τα παιχνιδια μου αξιοπρεπως.με το 360 μου βλεπω τελεια γραφικα,απιστευτα παιχνιδια που το pc δεν τα βλεπει ουτε στον υπνο του,και δεν εχω δει ουτε ενα κολλημα.παιζει σαν DVD ταινια,και οχι σαν μασημενη κασσετα του 80'.

οταν μιλας για γραφικα,καποιος που δεν εχει παιξει ποτε του παιχνιδι,θα νομιζει πως προκειται για κατι τετοιο:

PC Game

931665_20071112_screen016.jpg

XBOX 360 game

925583_20080131_screen004.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι η άνεση δεν μετράει για μένα...μετράει αυτό ακριβώς που λέω στην τελευταία πρόταση του προηγούμενου post μου :-)

σταθερό framerate στα 30fps, με τα settings που είπα από πάνω δεν είναι κάτι το αξιόλογο πιστεύω...

εξάλλου το ότι βλέπεις εσύ ή εγώ για παράδειγμα τέλεια γραφικά δεν λέει και κάτι, υποκειμενικό είναι, σε πιο "απαιτητικά" άτομα μπορεί να τους κακοφαίνεται ποιος ξέρει

άρα το 1280 που λες ότι είναι ξεπερασμένομ μόνο ξεπερασμένο δεν είναι, αν λάβουμε υπόψην μας ότι το Halo 3 τρέχει σε χαμηλότερη ανάλυση (χωρίς ΑΑ) για να μπορεί να βγάζει τα fps που βγάζει

Δημοσ.

σταθερό framerate στα 30fps, με τα settings που είπα από πάνω δεν είναι κάτι το αξιόλογο πιστεύω...

χμ,μην το ξεφτιληζουμε το τοπικ.που τα ειδες τα 30 fps εσυ? εχεις παιξει ποτε 360?

:lol::lol::lol::lol::lol:

30 fps? χεχεχε!

όχι η άνεση δεν μετράει για μένα...μετράει αυτό ακριβώς που λέω στην τελευταία πρόταση του προηγούμενου post μου

δηλαδη υπαρχει ειδος παιχνιδιου που δεν θα το βρεις στο 360? πες μου τι παιχνιδι θες,και θα σου βρω σε 1 λεπτο 70.

ΥΓ.ωραιο το τουροκ! σε pc ποτε βγαινει? :lol:

• Super Moderators
Δημοσ.

ρίξε μια ματία στο link που έδωσα πιο πάνω και θα δεις γιατί λέω 30fps...και μην πεις καμιά δικαιολογία του τύπου "λένε μλκιες" γιατί ούτε εσύ τα μέτρησες τα fps :P (όχι ότι σε νοιάζει δλδ πόσα είναι, λέμε τώρα)

είδος game που δεν θα βρω στο 360 και γενικότερα σε κονσόλα? mmorpgs και αρκετούς συγκεκριμένους τίτλους (ακα μεγαθήρια) που έχει το pc και δεν έχει καμία κονσόλα :-)

Δημοσ.

Μπα.... προσωπικά οι καλύτερες παιχνιδομηχανές είναι τα PC.

Καμιά κονσόλα, ποτέ δεν θα φτάσει τις δυνατότητες και τα γραφικά ενός PC. Έτσι κι αλλιώς, χωρίς πολλές αναλύσεις, σοβαρό gaming δεν γίνεται αν δεν έχεις mouse και 105 πλήκτρα μπροστά σου.

Και μόνο απο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του hardware μεταξύ PC και κονσόλας, είναι πασιφανές ποιό είναι καλύτερο. Η λεπτομέρεια στα γραφικά σε μια κονσόλα θα είναι πάντα η ίδια. Μέχρι να βγει το επόμενο μοντέλο. Και λογικό γιατί το hardware δεν αναβαθμίζεται. Αν έβγαινε ένα παιχνίδι που είχε πιο πολλές απαιτήσεις, τότε τα fps θα έπιαναν πάτο. Αλλά επειδή στις κονσόλες, τα fps πρέπει να μείνουν σταθερά, τα παιχνίδια κρατούν το ίδιο επίπεδο γραφικών. Για να γίνω πιο απλός, δεν πρόκειται ποτε ένα παιχνίδι που βγήκε μετά απο 5 χρόνια για το XBox να έχει διαφορά στα γραφικά σε σχέση με ένα που βγήκε στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας της κονσόλας. Αντίθετα στα PC, οι ανανεώσεις γίνονται καθημερινά.

Κοινώς, το καθένα έχει τα υπέρ του και τα κατά του.

Στις κονσόλες τα σκας κάθε 5-6χρόνια, και σερβίρεσαι με ίδιο φαγητό για όλο το χρόνο ζωής της κοσνόλας, ενώ στα PC το gaming αναβαθμίζεται συνεχώς αλλά αυτό αναγκάζει σε συχνές αναβαθμίσεις.

Εγώ αλλάζω PC κάθε 4 χρόνια. Μπορώ να παίξω με το παλιό μου PC το Crysis, σε μέτρια γραφικά αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν θα κλάψω κιόλας γιατί δεν παίζει στην super ultra high ανάλυση.

Δημοσ.
.

Εγώ αλλάζω PC κάθε 4 χρόνια. Μπορώ να παίξω με το παλιό μου PC το Crysis, σε μέτρια γραφικά αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν θα κλάψω κιόλας γιατί δεν παίζει στην super ultra high ανάλυση.

αρα και εσυ τρως το ιδιο φαγητο καθε μερα,ετσι? δεν πιστευω με 4 χρονια pc,να εχεις καλυτερα γραφικα απο αυτα που ειχες το 2004? ετσι δεν ειναι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...