Προς το περιεχόμενο

Κονσολα VS PC

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Με την ίδια ακριβώς λογική κάθε 3 χρόνια πέφτει κ η τιμή του PC. Άσε που όταν πέρνεις Η/Υ δε πέρνεις κάτι με το οποίο μόνο θα παίζεις, κάνεις κ άλλα πράγματα οπότε έχεις κ ένα έξτρα κόστος. Στις μέρες μας πάντως όλοι χρειάζονται έναν.

η τιμή μπορεί να πέφτει αλλά ένα pc 3 χρόνων δεν παίζει τα τελευταία παιχνίδια. αντίθετα με την κονσόλα

To να διαφωνείς είναι δικαίωμά σου, το να μη καταλαβαίνεις-βλέπεις ποια είναι η διαφορά στο online gaming είναι τραγικότητα.

δεν το πας καλά με τους χαρακτηρισμούς...

1ον οι Servers , στις κονσόλες είναι στο εξωτερικό και συνήθως με μεγάλη καθυστέρηση η οποία σου κάνει το παιχνίδι μη ευχάριστο μιας και σε τρώνε πρίν τους δείς ή όλα τα συναφή τέλοςπάντων προβλήματα που έχεις (packet loss, choke,lag,pingjumps κτλ.) . Στους Η/Υ υπάρχουν αρκετοί server καλύτεροι στο εξωτερικό (εκατοντάδες/χιλιάδες ανάλογα τον τίτλο) καθώς και αρκετοί Ελληνικοί κάνοντας σου το online παίξιμο πιο balanced .

είδες εσύ παραπάνω καθυστέρηση στις κονσόλες από ότι στο pc δηλαδή; γιατί εγώ δεν είδα καμία απολύτως σε οποιοδήποτε παιχνίδι και να έπαιξα

2ον συστήματα ενδοεπικοινωνίας , και ειδικά χαμηλής καθυστέρησης που θα έχεις με τα μέλη της ομάδας σου.... στις κονσόλες επίσης ανύπαρκτα.

ορίστε;;; για ξανασκέψου το αυτό...

3ον το community σε κάθε παιχνίδι/τίτλο στις κονσόλες είναι πολύ περιορισμένο καθώς και τα events μιας και το moddin των παιχνιδιών είναι ανύπαρκτο, ειδικά σε competitive επίπεδο, οπότε και ο online κόσμος λιγότερος. Άλλο το να παίζεις απλά online και να σου αρκεί η πρωτιά σε έναν εξυπηρετητή με ανάπηρους για αντιπάλους επειδή γουστάρεις να κάνεις απλά αυτό και άλλο το να αγνοείς το competitive επίπεδο. Είναι σα να μου λές οτι είναι το ίδιο όταν πας σε έναν οίκο ανοχής με 2 ρωσίδες ότι νάναι και να μη βλέπεις διαφορά απο έναν άλλον οίκο με 5 γερμανίδες,3 λιθουανέζες,1 φιλανδή 2 βραζιλιάνες κτλ οι οποίες είναι παράλληλα πλουσιότερες σε εμπειρία, βαρβάτες , πιο ωραίες κτλ. (Η online εμπειρία στους κονσολάδες πόσο είναι σε σχέση με τους κατόχους PC? )

παραβλέπω το τραγικό (μα πολύ τραγικό) σου παράδειγμα και αρχίζω να πιστεύω ότι δεν έχεις ιδέα από online στην κονσόλα... δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι διαφορετικό το επίπεδο. Να μου πεις για clans να το καταλάβω, είναι άλλωστε γνωστό ότι οι κονσόλες δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους παιχνιδιών

4oν τα patches που διορθώνουν προβλήματα στον multiplayer τομέα καθώς και προσθήκη νέων χαρτών στον multiplayer τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται μα κυρίως την επέκταση της ζωής του online τομέα του παιχνιδιού.

και στην κονσόλα βγαίνουν πρόσθετοι χάρτες...

ουσιαστικά δεν είπες τίποτα δηλαδή παρά μόνο παραπληροφορείς

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
η τιμή μπορεί να πέφτει αλλά ένα pc 3 χρόνων δεν παίζει τα τελευταία παιχνίδια. αντίθετα με την κονσόλα

3 χρονών δεν γίνεται σε τρεις μήνες η 8800GTX; Σε πιο multiplatform game δεν προσφέρει 30fps σε 720p; (βασικά προσφέρει καλύτερο framerate και με ενεργοποιημένα τα FSAA,AF... αλλά ας πούμε τα 30fps που είναι πλέον το standard στις κονσόλες :P )

παραβλέπω το τραγικό (μα πολύ τραγικό) σου παράδειγμα και αρχίζω να πιστεύω ότι δεν έχεις ιδέα από online στην κονσόλα... δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι διαφορετικό το επίπεδο.

Η υλοποίηση του Live είναι εντελώς μάπα για μένα. OK, έχει quick matches, ένα matchmaking και αν θέλεις να παίξεις με την παρέα σου πρέπει να κάνεις invite. Γιατί όμως δεν υπάρχει ένα lobby; Επιλογή του server που εσύ γουστάρεις από λίστα όλων των διαθέσιμων; Το latency που έχεις σε κάθε server; Αυτά είναι βασικά πράγματα ρε γμτ!

Δημοσ.
3 χρονών δεν γίνεται σε τρεις μήνες η 8800GTX; Σε πιο multiplatform game δεν προσφέρει 30fps σε 720p; (βασικά προσφέρει καλύτερο framerate και με ενεργοποιημένα τα FSAA,AF... αλλά ας πούμε τα 30fps που είναι πλέον το standard στις κονσόλες :P )

τιμή όταν βγήκε; και μέχρι τα τελευταία της;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:12 ----------

Η ιδέα του Live είναι εντελώς μάπα για μένα. OK, έχει quick matches, ένα matchmaking και αν θέλεις να παίξεις με την παρέα σου πρέπει να κάνεις invite. Γιατί όμως δεν υπάρχει ένα lobby; Επιλογή του server που εσύ γουστάρεις από λίστα όλων των διαθέσιμων; Το latency που έχεις σε κάθε server; Αυτά είναι βασικά πράγματα ρε γμτ!

εμένα πάλι μου φαίνεται σαν αναζήτηση κακών...

δεν είμαι ξαναλέω υπέρμαχος της κονσόλας ούτε καν μανιώδης gamer αλλά αν εξαιρέσω το ότι δεν μπορείς να παίξεις rts, mmorpg κτλ δεν βλέπω κάποιο επιχείρημα που να με πείθει.

Δημοσ.
τιμή όταν βγήκε; και μέχρι τα τελευταία της;

Πάμε για φαύλο κύκλο; Αφού ξέρεις ότι όταν βγήκε έκανε 500+ ευρώ (και τώρα θα πεις ότι η κάρτα έκανε όσο η κονσόλα, μετά θα πει κάποιος άλλος <<Ναι αλλά με την κονσόλα θέλεις και μια HDTV για να λες ότι παίζεις αξιοπρεπώς>>, μετά άλλος θα πει ότι ολόκληρο το PC του κόστισε πολύ περισσότερο και ένας άλλος θα πει ότι τα PC κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα). Δεν βαρεθήκατε;

Εσύ είπες ότι ένα PC 3 χρονών δεν παίζει τα τελευταία παιχνίδια κι εγώ σου λέω ότι το ίδιο PC που έφτιαξες πριν 3 χρόνια, τρέχει μια χαρά και τα τελευταία παιχνίδια! Απλά κι αγαπημένα ;)

Δημοσ.
Πάμε για φαύλο κύκλο; Αφού ξέρεις ότι όταν βγήκε έκανε 500+ ευρώ (και τώρα θα πεις ότι η κάρτα έκανε όσο η κονσόλα, μετά θα πει κάποιος άλλος <<Ναι αλλά με την κονσόλα θέλεις και μια HDTV για να λες ότι παίζεις αξιοπρεπώς>>, μετά άλλος θα πει ότι ολόκληρο το PC του κόστισε πολύ περισσότερο και ένας άλλος θα πει ότι τα PC κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα). Δεν βαρεθήκατε;

Εσύ είπες ότι ένα PC 3 χρονών δεν παίζει τα τελευταία παιχνίδια κι εγώ σου λέω ότι το ίδιο PC που έφτιαξες πριν 3 χρόνια, τρέχει μια χαρά και τα τελευταία παιχνίδια! Απλά κι αγαπημένα ;)

για ρε boy... τι έχει ο φαύλος κύκλος; αφού δεν μπορούμε να πάμε σε καμιά παραλία ας περάσουμε κάπως την ώρα μας.

Τώρα το καταλαβαίνεις ότι το παράδειγμα με την gtx είναι κάπως, έτσι; Το ότι είναι 3 χρόνων η κάρτα είναι αλήθεια αλλά είναι πολύ ειδική περίπτωση

Δημοσ.

tωρα που βλεπω το τοπικ δεν εχω χρονο να διαβασω ολα τα ποστς απλα θα πω τη γνωμη μου,για μενα το καλυτερο ειναι το pc για τους εξης λογους: Μπορω να παιζω ολα τα παιχνιδια του κοσμου για χρονια χωρις να αλλαξω κονσολα και στην ιδια ποιοτητα,μπορω να βρισκω παιχνιδια δωρεαν απο warez σιτες ή εστω να τα παιρνω αντιγραφες,πιανω καταπληκτικες επιδοσεις και εκπληκτικα γραφικα με καρτα γραφικων 200 ευρω,δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να μου παθει κατι γιατι θα το φτιαξω μονος μου σε αντιθεση με τις κονσολες που αμα γαμιθουν τρεχα γυρευε service,μπορω ενω παιζω παιχνιδια να κανω 1002 πραγματα μαζι,κατα τη γνωμη μου ειναι τεραστια βλακεια να παιζεις rpg σε κονσολα με το χειριστηριο,επισης πολυ καλα παιχνιδια δεν θα βγουν ποτε σε κονσολα(dota,wow,lineage),δεν εχω 60 ευρω για παιχνιδια!,θελω οποτε γουσταρω να παταω alt+F4 για να εκτονονομαι αμα χανω,μπορω να κατεβαζω saves και να παιζω τα παιχνιδια τερματισμενα για να κανω συγκρισεις με τις επιδοσεις μου,οσοι ειχαν pl1 μετα απο λιγο αναγκαστηκαν να παρουν ps2 και αυτοι με τη σειρα τους ps3 ενω εμεις με το pc απλα πηραμε μια καρτα γραφικων και αυτη optional και τελειωσε,και για πολλους αλλους λογους που θελω κανα 3ωρο να εξηγησω,μπορει να εχω αδικο και συγχωρηστε με αλλα αυτη ειναι η αποψη μου και δεν κρινω κανεναν,ουτε αναγκαζω κανεναν να με ακουσει ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΟΝΣΟΛΕΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Δημοσ.

Πιστεύω πως πολλές απόψεις με καλύπτουν οπότε δε θα πω πολλά.

Για μένα το θέμα είναι απλό. Όπως και να χει θα έχω ένα PC. Και πιστεύω πως στις μέρες μας ΟΛΟΙ χρειαζόμαστε ένα PC για διάφορους λόγους (δουλειά, διασκέδαση, μια γρήγορη πληροφορία στο Internet κτλ.). Από κει και πέρα εφόσον μου αρέσουν τα games δίνω κάτι παραπάνω σε χρήματα και παίρνω ένα PC γύρω στα 1000 ευρώ (τελευταία φορά πριν κάποιους μήνες).

Τα κρατάω συνήθως 4-5 χρόνια και δηλώνω κατηγορηματικά πως για τουλάχιστον 3 χρόνια έχω καλύτερες επιδόσεις από τις κονσόλες. Ίσως αγοράσω μια κάρτα γραφικών μέχρι να το αλλάξω ή λίγη Ram.

Πραγματικά δε βλέπω το λόγο να αγοράσω κονσόλα. Θα έπαιρνα μόνο για παρείστικα παιχνίδια τύπου Guitar Hero κτλ. ή ενα Wii γιατί προσφέρει κάτι διαφορετικό αν μου περίσσευαν χρήματα.

Δημοσ.
ιστεύω πως πολλές απόψεις με καλύπτουν οπότε δε θα πω πολλά.

Για μένα το θέμα είναι απλό. Όπως και να χει θα έχω ένα PC. Και πιστεύω πως στις μέρες μας ΟΛΟΙ χρειαζόμαστε ένα PC για διάφορους λόγους (δουλειά, διασκέδαση, μια γρήγορη πληροφορία στο Internet κτλ.). Από κει και πέρα εφόσον μου αρέσουν τα games δίνω κάτι παραπάνω σε χρήματα και παίρνω ένα PC γύρω στα 1000 ευρώ (τελευταία φορά πριν κάποιους μήνες).

Τα κρατάω συνήθως 4-5 χρόνια και δηλώνω κατηγορηματικά πως για τουλάχιστον 3 χρόνια έχω καλύτερες επιδόσεις από τις κονσόλες. Ίσως αγοράσω μια κάρτα γραφικών μέχρι να το αλλάξω ή λίγη Ram.

Πραγματικά δε βλέπω το λόγο να αγοράσω κονσόλα. Θα έπαιρνα μόνο για παρείστικα παιχνίδια τύπου Guitar Hero κτλ. ή ενα Wii γιατί προσφέρει κάτι διαφορετικό αν μου περίσσευαν χρήματα.

Ακριβως,συμφωνω απολυτα,με εναν υπολογιστη που θα τον επαιρνα ετσι κι αλλιως μπορω να παιζω ολα τα παιχνιδια του κοσμου σε εξεφτελιστικες τιμες και με τις ιδιες ή καλυτερες αποδοσεις απο κονσολες...

Δημοσ.
tωρα που βλεπω το τοπικ δεν εχω χρονο να διαβασω ολα τα ποστς απλα θα πω τη γνωμη μου,για μενα το καλυτερο ειναι το pc για τους εξης λογους: Μπορω να παιζω ολα τα παιχνιδια του κοσμου για χρονια χωρις να αλλαξω κονσολα και στην ιδια ποιοτητα,μπορω να βρισκω παιχνιδια δωρεαν απο warez σιτες ή εστω να τα παιρνω αντιγραφες,πιανω καταπληκτικες επιδοσεις και εκπληκτικα γραφικα με καρτα γραφικων 200 ευρω,δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να μου παθει κατι γιατι θα το φτιαξω μονος μου σε αντιθεση με τις κονσολες που αμα γαμιθουν τρεχα γυρευε service,μπορω ενω παιζω παιχνιδια να κανω 1002 πραγματα μαζι,κατα τη γνωμη μου ειναι τεραστια βλακεια να παιζεις rpg σε κονσολα με το χειριστηριο,επισης πολυ καλα παιχνιδια δεν θα βγουν ποτε σε κονσολα(dota,wow,lineage),δεν εχω 60 ευρω για παιχνιδια!,θελω οποτε γουσταρω να παταω alt+F4 για να εκτονονομαι αμα χανω,μπορω να κατεβαζω saves και να παιζω τα παιχνιδια τερματισμενα για να κανω συγκρισεις με τις επιδοσεις μου,οσοι ειχαν pl1 μετα απο λιγο αναγκαστηκαν να παρουν ps2 και αυτοι με τη σειρα τους ps3 ενω εμεις με το pc απλα πηραμε μια καρτα γραφικων και αυτη optional και τελειωσε,και για πολλους αλλους λογους που θελω κανα 3ωρο να εξηγησω,μπορει να εχω αδικο και συγχωρηστε με αλλα αυτη ειναι η αποψη μου και δεν κρινω κανεναν,ουτε αναγκαζω κανεναν να με ακουσει ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΟΝΣΟΛΕΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Τα ανέκδοτα της χιλιετίας. Όταν θα παίξεις στο PC MGS4, GT5, Forza 3, Halo 3, Gears of War 2 κ.τ.λ τα ξανασυζητάμε. Άντε τώρα να ψάξεις για κάνα .dll και κάνα latest driver για το GPU σου.

Δημοσ.

με 500 ευρω αγοραζεις PC που παιζει τα ΠΑΝΤΑ, σε τρελες αναλυσεις και με τρελα εφφε που καμια κονσολα δε μπορει να δει.

Το PC αυτο θα συνεχιζει να παιζει τα παντα για 1.5 χρονο σιγουρα, και απο κει και πανω με υποχωρησεις στην ποιοτητα παλι θα παιζει τα παντα.

Δημοσ.

Να ψάξει για .dll? :confused: Μάλλον έχεις να χρησιμοποιήσεις Pc από τα Windows 95.

Κάτσε όμως, αν δεν κάνω λάθος το Halo 3 είναι xbox exclusive και το MGS Playstation exclusive. Να πάρω 2 κονσόλες; Θα με καταστρέψεις οικονομικά! Βάλε και το Wii που δήλωσα πως με ενδιαφέρει. Εντάξει για τα racing θα ζήσω και με έναν από τους 200 τίτλους που υπάρχουν. Πόσα racing χρειάζομαι?!

Δημοσ.
Να ψάξει για .dll? :confused: Μάλλον έχεις να χρησιμοποιήσεις Pc από τα Windows 95.

Κάτσε όμως, αν δεν κάνω λάθος το Halo 3 είναι xbox exclusive και το MGS Playstation exclusive. Να πάρω 2 κονσόλες; Θα με καταστρέψεις οικονομικά! Βάλε και το Wii που δήλωσα πως με ενδιαφέρει. Εντάξει για τα racing θα ζήσω και με έναν από τους 200 τίτλους που υπάρχουν. Πόσα racing χρειάζομαι?!

Με Xbox 360 είσαι καλυμμένος. 200€ κάνει πλέον. Τα περισσότερα racing του PC είναι multi και αδιάφορα. Μέχρι και οι πέτρες ξέρουν οτι τα GT5 και Forza 3 είναι η αφρόκρεμα των racing, και είναι μόνο για κονσόλες.

Δημοσ.

Και 60 ευρώ για παιχνίδια που θα χω τελειώσει σε 2-3 μέρες.

Τελοσπάντων δε με ενδιαφέρει να μπω σε συζήτηση για exclusives. Αυτά είναι θέμα marketing και πάντα υπάρχουν εναλλακτικές.

Δυστυχώς δε συγκαταλέγομαι στις πέτρες, δε γνωρίζω το Forza και στην τελική προτιμώ να έχω περισσότερες επιλογές σε MMO, FPS, Strategy, Rpg και adventure από το να έχω σε Racing, Beat 'em up και Platform :P Αυτό είναι και θέμα γούστου.

Δημοσ.

Ρε παίδες είναι απλό αυτοί που δεν έχουν στην διάθεση τους πολλά λεφτά πηγαίνουν και αγοράζουν ένα Xbox 360 170€ , το φλασάρουν και πέρνουν αυτό το ανταπτοράκι που παίζεις με πληκτρολόγιο και ποντίκι και είσαι κομπλέ για 5-4 χρόνια...Άσε κίολας που απο το ebay το βρίσκεις και 40€ ( μεταχειρισμένο ) ...Το PC είπαμε δεν είναι παιχνηδομηχανή...Εγώ είμαι η αιτία που ξεκίνησα αυτή την συζήτηση αλλά εγώ ζήτησα μια γνώμη και κάτι απλό...

Δημοσ.
Μέχρι και οι πέτρες ξέρουν οτι τα GT5 και Forza 3 είναι η αφρόκρεμα των racing, και είναι μόνο για κονσόλες.

Αυτά μην τα λες παραέξω γιατί θα σκάσουν μύτη οι αυθεντικού racing fans (δεν είμαι από αυτούς) και θα σου πουν για rFactror και LFS... :P Και για να λέμε την αλήθεια, θα έχουν απόλυτο δίκιο! Simulation σαν αυτό του PC δε θα βρεις πουθενά! Έστω κι αν το GT είναι παιχνιδάρα (επειδή έχει πολύ καλή ποικιλία αμαξιών και, και και)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...