Προς το περιεχόμενο

Κονσολα VS PC

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@dr73

Αν διαβασεις το μυνημα μου θα καταλαβεις και το ειπα αλλωστε οτι ειμαι 32 χρονων.

Σε ηλικια λοιπον 10 ετων το 1986 το Atari 2600 μονο για γελια ηταν.

ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ αν προσεξες ΕΚΤΟΣ και αν εισαι 40 χρονων οποτε δικαιολογεισε να μιλας για αυτο.

Καλα εσυ 35 χρονων πως τα ξερεις αυτα; 3 χρονια μεγαλυτερος μου εισαι 5 χρονων ειχες Αταρι 2600;

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν διάβαζες ολοκληρωμένα τις απαντήσεις μας ίσως καταλάβαινες οτι οι απαντήσεις βαίνουν μεταξύ εκνευρισμού και ειρωνείας...

Τις διάβασα αλλά αποφάσισα να κάνω χιούμορ με τόσο θανατικό που μαζεύτηκε στα δυο αυτά ποστς .Έλα, παραδέξου το, σαν σκηνή από ταινία τον Monty Python θα ήταν. :-D

Δημοσ.
Τις διάβασα αλλά αποφάσισα να κάνω χιούμορ με τόσο θανατικό που μαζεύτηκε στα δυο αυτά ποστς .Έλα, παραδέξου το, σαν σκηνή από ταινία τον Monty Python θα ήταν. :-D

Οκ λοιπόν.. καιρός να κάνουμε την αυτοκριτική μας :lol:

Ντάξει μετά το life of brian το χάος :lol:

Θα φροντίσω εγώ για το ευχέλαιο..:P

Δημοσ.
Το 2600 το πουλάγανε στη Λαική;

Πέφτεις πολύ έξω φίλε.

Κι αυτό είναι λογικό , γιατί μιλάς για μηχανήματα που κυκλοφορούσαν πριν γεννηθείς.

Εγώ που είμαι 35 , έζησα την εποχή του 2600 , πριν 30 χρόνια σχεδόν και σε βεβαιώνω ότι τότε ήταν μηχάνημα για εύπορους.Και για ελάχιστους.

Κόστιζε γύρω στα 40.000 δρχ εκείνη την εποχή.

Και τα παιχνίδια του έπαιζαν από 15.000δρχ μέχρι και 25.000δρχ.

Την εποχή που ένας χουβαρντάς νονός ή θείος γιατρός π.χ. σου έδινε στη γιορτή σου 2.000δρχ.

Το τι "άκρες" ψάχνανε διάφοροι με γνωστούς ναυτικούς, πιλότους κτλ για να φέρουν ένα κομμάτι "απ'έξω" δεν λέγεται.

Άσε τις πίκρες που έτρωγαν πολλοί που προσπαθούσαν (μάταια) να το συνδέσουν σε μαυρόασπρες τηλεοράσεις που δεν είχαν είσοδο RF!! Ναι, υπήρχαν πολλές τέτοιες τότε, που δεν είχαν την "Hi-End" είσοδο τύπου ... RF. Και φυσικά δεν έπαιζε.

Οπότε αναγκάζονταν να πάρουν έγχρωμες . Μια "καλή" έγχρωμη κόστιζε περίπου τα διπλά από το 2600.

Και για να καταλάβεις πόσο "ελιτίστικο" ήταν το μηχάνημα, 5-10 μεγάλα μαγαζιά το έφερναν μόνο στην Αθήνα. Τι νομίζεις ότι ήταν τότε;

Το κάθε αχούρι της γειτονιάς να πουλάει κονσόλες;

Αργότερα έγινε πιο προσιτό, αλλά η τιμή σε δραχμές δεν έπεσε.

Μετά το 1983 ήταν πιο κοινό και είχαν αυξηθεί και οι έγχρωμες τηλεοράσεις.

Η νέα έκδοση μετά το 1986 ήταν νομίζω και λίγο φθηνότερη , αλλά είχε μόνο ένα joystick. Μετά ξεπεράστηκε η κονσόλα, αφού βγήκαν νέα συστήματα.

Αλλά το 1980 , το να έχεις 2600 ήταν όπως οι προτζέκτορες πριν το 2000.

Αλήθεια , πόσο χρονών είσαι;

Πες τα ρε Dr_73! Μπορεί να γεράσαμε, αλλά τα λογικά μας δεν τα χάσαμε! :-)

Καταρχάς ο littleloui δεν μιλάει για Atari 2600, αλλά για κάτι απομιμήσεις που κυκλοφορούσαν μετά απο μία δεκαετία περίπου! Εμείς μιλάμε για το 1980-1983 και για ποδοσφαιράκι με τετράγωνη μπάλα, 4 παίχτες να πηγαίνουν όπου θέλουν σαν τρελοί, και τέρμα χωρίς τερματοφύλακα! :-)

Δημοσ.
Οκ λοιπόν.. καιρός να κάνουμε την αυτοκριτική μας :lol:

Ντάξει μετά το life of brian το χάος :lol:

Θα φροντίσω εγώ για το ευχέλαιο..:P

Εγώ σκεφτόμουν κάτι σε Holy Grail.:lol:

Large Man with Dead Body: Here's one.

The Dead Collector: That'll be ninepence.

The Dead Body That Claims It Isn't: I'm not dead.

The Dead Collector: What?

Large Man with Dead Body: Nothing. There's your ninepence.

The Dead Body That Claims It Isn't: I'm not dead.

The Dead Collector: 'Ere, he says he's not dead.

Large Man with Dead Body: Yes he is.

The Dead Body That Claims It Isn't: I'm not.

The Dead Collector: He isn't.

Large Man with Dead Body: Well, he will be soon, he's very ill.

The Dead Body That Claims It Isn't: I'm getting better.

κτλ

όπου The Dead Body That Claims It Isn't βάζουμε PC Gaming και voila...:lol::lol:

Δημοσ.
Kαι εσυ που εισαι μεγαλος ρε Οracle22 μιλας σοβαρα δλδ;

Ζητας να σου αναφερουν ενα τιτλο που να εχει αφησει ιστορια στο PC; Μα μιλας σοβαρα τωρα ή μας γλεντας να ξερουμε τουλαχιστον οταν αστειευεσαι; Οταν λες τετοια για το WoW μαλλον πλακα κανεις δεν μπορει να μιλας σοβαρα..

Littleloui όσο αφορά το ποιος είναι ειρωνόπουλο, προκλητικός-εριστικός, άσ'το.. Δες το παραπάνω σου post, και θα καταλάβεις, το ποιος ξεκίνησε την προσωπική επθεση σε ποιόν! Τέλοσπάντων, δεν το συνεχίζω, άλλωστε ανακάλεσα στο τελευταίο μου post προς εσένα και τον Thresh! Τώρα όσο αφορά το 32 ετών ή 32 μηνών... δεν μπορώ να βάζω ένα σωρό :lol::P:lol::lol::P:p:p για να καταλαβαίνεις πότε αστειέυομαι και πότε όχι! Το ένα φτάνει!;) Πιστεύω ότι έδειξα τις προθέσεις μου με το υστερόγραφο, και δεν έχω να δικαιολογηθώ για κάτι! Γιατί όπως καταλαβαίνεις απρόσωπος είσαι, και απρόσωπος είμαι..Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανοίξουμε ηλεκτρονική βεντέττα! :-) Όσο αφορά τον διάλογο που λες, μπορούμε να το κανονίσουμε και να τον κάνουμε από κοντά (Μην έρθεις με 45άρι! :P).

Άλλωστε σε αυτού του τύπου την επικοινωνία πιστεύω,και όχι στο post, του post, ω post! :-) Σεβαστή η γνώμη σου, εφόσον, δεν ''αποκλείει'' την δική μου.

Δημοσ.
@dr73

Αν διαβασεις το μυνημα μου θα καταλαβεις και το ειπα αλλωστε οτι ειμαι 32 χρονων.

Σε ηλικια λοιπον 10 ετων το 1986 το Atari 2600 μονο για γελια ηταν.

ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ αν προσεξες ΕΚΤΟΣ και αν εισαι 40 χρονων οποτε δικαιολογεισε να μιλας για αυτο.

Καλα εσυ 35 χρονων πως τα ξερεις αυτα; 3 χρονια μεγαλυτερος μου εισαι 5 χρονων ειχες Αταρι 2600;

Το 2600 το είχε αγοράσει ο πατέρας μου και έπαιζα από τα 5 πράγματι.

Για την εποχή εκείνη , ήταν πολύ μπροστά και πανάκριβο.

Μέχρι το 1983 ήταν σούπερ μηχάνημα.

Μετά άρχισαν να έρχονται οι spectrum.

Το 1986 το 2600 ήταν ό,τι ήταν η amiga το 1996 :lol:

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν το μηχάνημα που έβαλε τα games στα σπίτια.

Και τότε έπαιζε μόνο του.

Δημοσ.

Οκ Oracle εγινες κατανοητος αλλα θεωρω οτι κανωντας μια τετοια δηλωση γινεσαι κατι παραπανω απο ειρωνικος.. Αλλο δεν μου αρεσει το PC για gaming και αλλο μηδενιζω τα παντα γυρω απο αυτο ,για να κανω το point μου..Και βεβαιως οποτε θελετε τα λεμε και για καφεδακι. Η ολη μου απορια οπως θα εχεις καταλαβει ειναι για το σχολιο σου περι μη σοβαρου τιτλου στην ιστορια των PC. Μπορω να κατανοησω πολλα πραγματα απο τις επιλογες του καθενος μεχρι ακομα και τα κολληματα του. Αλλα δεν νομιζεις οτι μια τετοια δηλωση ηταν περα μα περα αστοχη;

Το 1986 το 2600 ήταν ό,τι ήταν η amiga το 1996 :lol:

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν το μηχάνημα που έβαλε τα games στα σπίτια.

Και τότε έπαιζε μόνο του.

Ε αυτο ειπα και εγω οτι 85-86 που με πριζωσε ο μεγαλος ξαδελφος να παρω σπεκτρουμ το 2600 ηταν να μην πω για τι.. Μπορει να ημουν μικρος αλλα το θυμαμαι χαρακτηριστικα. Και για αυτο ειπα εξ αρχης οτι αν καποιος ειναι μεγαλυτερης ηλικιας απο εμενα τοτε σαφως μπορει να μιλησει. Αλλα για εμενα ξεκινωντας το 85-86 τι ειχε να προσφερει; Ουτως ή αλλως τα πραγματα ηταν ακομη σε νηπιακο επιπεδο τοτε και θυμαμαι οτι εγινε μεγαλη μαχη τοτε για να παρω τον πρωτο μου Spectrum.. :cry::P

Δημοσ.

Από το περιοδικό RAM 221:

Δοκιμές - 12 κάρτες γραφικών 150-350 Ευρώ

"...

Τέλος, αν θέλετε να διαθέσετε λίγο περισσότερο από 300 ευρώ για κάρτα γραφικών, στραφείτε στις κάρτες με το 8800GTS -512ΜΒ. Έτσι, το PC σας θα αποκτήσει επιδόσεις για τις οποίες κάποιοι πλήρωσαν γύρω στο πεντακοσάρικο(!) μόλις πριν από ένα δίμηνο!

..."

Δημοσ.
Από το περιοδικό RAM 221:

Δοκιμές - 12 κάρτες γραφικών 150-350 Ευρώ

"...

Τέλος, αν θέλετε να διαθέσετε λίγο περισσότερο από 300 ευρώ για κάρτα γραφικών, στραφείτε στις κάρτες με το 8800GTS -512ΜΒ. Έτσι, το PC σας θα αποκτήσει επιδόσεις για τις οποίες κάποιοι πλήρωσαν γύρω στο πεντακοσάρικο(!) μόλις πριν από ένα δίμηνο!

..."

Και συμπληρωνω οτι καποιος που θα σταξει το ιδιο ποσο (300+ ευρω) θα παρει μια υπερπληρης κονσολα και θα παιζει τα παντα και θα ακουει και τη μουσικη του και θα βλεπει και τις ταινιες του ενω καποιος αλλος θα εχει μονο μια καρτα η οποια θα απαιτει συντομα νεα αναβαθμιση και ενα νεο pc να την στηριζει!

Λυπαμαι που το λεω αλλα το Pc gaming τεινει να γινει ακριβο hobby!

(Και μην βγει κανενας και μου πει οτι και καλα το ταδε game παιζει στο παλιο pc του σφαιρα γιατι εδω μιλαμε για κατι πιο γενικο απο 1 ή 2 παιχνιδια)

Τελος να αναφερω οτι η ολη συζητηση δεν απευθυνεται στον Α χρηστη που εχει την οικονομικη δυνατοτητα ή το ψωνια αν θελετε να εχει τα παντα απο κονσολες και υπερPC.

Αναφερομαστε στον μεσο gamer (που αποτελει και την πλειοψηφια) ο οποιος θελει να παιζει τα τελευταια παιχνιδια χωρις πολλα εξοδα με τo καλυτερο δυνατο οπτικο και ακουστικο συνολο (graphic-sound)

Η λυση για αυτο το τελευταιο σχολιο ειναι λυπαμαι και παλι που το λεω η κονσολα!

Ας ξεκολλησουμε λιγο απο την γενικη συγκριση pc με κονσολα....το topic αφορα μονο τον τομεα των games.

Εννοειται οτι οι κονσολες ποτε δεν θα σου δωσουν τις πρακτικες δυνατοτητες ενος pc (γραψε cd/dvd, σερφαρε ανετα και γρηγορα στο net, κανε τις εργασιες σου στο office και πολλα αλλα)

ομως πολυ απλα δεν προοριζονται για αυτα...ειναι απλα gaming (και σημερα πλεον και Multimedia) machines.

Τελος συντομα θα δειτε και ποντικια και πληκρολογια για κονσολες τα οποια απλα θα βγαινουν για να στηριξουν games οπως strategy, fps και rpg.

Αυτα τα λιγα απο εμενα...με αφορμη τα λεγομενα ενος σοβαρου στον pc χωρο περιοδικου!:-)

Δημοσ.

Ποτε δεν ηταν φτηνα γενικα τα PC

Ποτε δεν ηταν φτηνες οι καλες καρτες γραφικων

Παντα ο μεσος κυκλος ζωης μιας σειρας για τις καρτες γραφικων ηταν 12-14 μηνες με ενδιαμεσα κατα μεσο ορο refresh.Οταν ξερεις να αγοραζεις και τι χρειαζεσε πραγματικα δεν εχεις αναγκη να αλλαζεις συχνα. Αυτο το κανουν λιγοι και εχουν τους λογους τους.

Εαν το συνειδητοποιησετε αυτο τοτε ολοι θα ειμαστε ευχαριστημενοι με τις επιλογες μας.

Οσο αφορα το σχολιο του φιλου πιο πανω δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοει το ram?

Για την καρτα που πηρα τον Νοεμβρη του 06 μιλαει και εχω ακομα στο PC μου; Και την συγκρινει με μια refresh mainstream καρτα που βγηκε 1+ χρονο μετα, ενω δεν εχουμε ακομα high end refresh? Για ποιους 2 μηνες μιλαει; Αν καποιος παει και πληρωσει 1 χρονο μετα 500 ευρω για μια GTX συγνωμη αλλα ειναι αξιος της μοιρας του.

Πολλες φορες η αγνοια των επιλογων που εχουμε μας κανει και γενικευουμε καταστασεις και ξεχειλωνουμε λιγο εως πολυ τα δεδομενα στη PC αγορα. Buy smart, know your choices..

Δημοσ.
Αναφερομαστε στον μεσο gamer (που αποτελει και την πλειοψηφια) ο οποιος θελει να παιζει τα τελευταια παιχνιδια χωρις πολλα εξοδα με τo καλυτερο δυνατο οπτικο και ακουστικο συνολο (graphic-sound)

Η λυση για αυτο το τελευταιο σχολιο ειναι λυπαμαι και παλι που το λεω η κονσολα

Πέρα από το κόστος της κονσόλας ή του pc , πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος των games.

Ένα PS3 κοστίζει λιγότερο από 8 games γι'αυτό.

Αν κάποιος αγοράσει 50 games για το 360 , τότε είναι αστείο να λέμε ότι δεν μπορεί να δώσει 1500? για ένα super-pc , όταν τα 50 games για το 360 κάνουν 3000? ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...