Προς το περιεχόμενο

Κονσολα VS PC

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πολυ γενικο και αοριστο αυτο ομως. . Εγω που θελω να τα εχω ολα γιατι δεν εχω μονο κονσολα/ες και εχω και PC?

Καλα κανεις που τα εχεις ολα.Το θεμα δεν ειναι οτι δεν υπαρχει pc gaming και οτι θα πεθανει και τετοια,αλλα το οτι η ψαλιδα ανοιγει οσο περναει ο καιρος γιατι το console gaming θα εχει παντα ανωδικη πορεια.

Το ''παιχνιδι'' παιζεται στο console gaming,τα λεφτα ειναι εκει,οπως και η ποιοτητα.Ολα μια αλυσιδα ειναι.

Καταννοω βεβαια οτι εισαι συναισθηματικα δεμενος με το pc gaming,αλλα επειδη εισαι και λογικος ανθρωπος νομιζω οτι αναγνωριζεις καποια πραγματα.

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλα κανεις που τα εχεις ολα.Το θεμα δεν ειναι οτι δεν υπαρχει pc gaming και οτι θα πεθανει και τετοια,αλλα το οτι η ψαλιδα ανοιγει οσο περναει ο καιρος γιατι το console gaming θα εχει παντα ανωδικη πορεια.

Το ''παιχνιδι'' παιζεται στο console gaming,τα λεφτα ειναι εκει,οπως και η ποιοτητα.Ολα μια αλυσιδα ειναι.

Καταννοω βεβαια οτι εισαι συναισθηματικα δεμενος με το pc gaming,αλλα επειδη εισαι και λογικος ανθρωπος νομιζω οτι αναγνωριζεις καποια πραγματα.

Επετρεψε μου PDS αυτην την αλυσιδα που κινειται γυρω απο την gaming βιομηχανια να λεω οτι την ξερω λιγο παραπανω σαν μεγαλυτερος. Κυκλους κανει η ζωη και ενα hardware σταθερο ειναι παντα καταδικασμενο σε βαθος χρονου για καποιους. Η πορεια της κονσολας ειναι παντα ακμη τα πρωτα 2 χρονια, απλα ανεκτη μετα και χαλια προς το τελος της ζωης της ως αναφορα τα γραφικα.

Και οχι παιχνιδι δεν ειναι μονο γραφικα για να σε προλαβω, αλλα ειναι ενας απο τους κυριους λογους αλλιως αν μιλαγαμε μονο για gameplay ας μην αλλαζαμε κονσολες και ας εμενε στασιμη η τεχνολογια. Οποτε μετρανε και παραμετρανε τα γραφικα.

Αν λοιπον θελεις κορυφαια γραφικα παντα ,μονο σε μια ανοικτη "πλατφορμα" σαν το PC μπορεις να απευθυνθεις. Με το αναλογο τιμημα παντα.

Και το ξαναλεω. Αυτο το ρημαδι το PC gaming το πεθαινουν απο τοτε που πρωτοβγηκε το PS2 καθε χρονο, και guess what? Ακομα εδω ειναι ζωντανο οτι και να λενε οι κατα καιρους ειδημονες.

Δημοσ.

μπα

μακαρι να ηταν ετσι.

τα pc compatibles, εχουν αυτο το 2ο συστατικο που εχω κανει bold, το οποιο κανει ολη την ιστορια ...σαλατα.

αλλα ειπα οτι δεν θα κατσω να αναλυσω, οποτε ας τηρησω τα λογια μου.

Δημοσ.
μπα

μακαρι να ηταν ετσι.

τα pc compatibles, εχουν αυτο το 2ο συστατικο που εχω κανει bold, το οποιο κανει ολη την ιστορια ...σαλατα.

αλλα ειπα οτι δεν θα κατσω να αναλυσω, οποτε ας τηρησω τα λογια μου.

Εχεις δικιο. Ειναι πολλα τα ports και οχι μονο.. (αν αυτο εννοεις με τον ορο "compatible") γιατι αυτο τον ορο εχω να τον ακουσω απο την παλια εποχη των PC..ΙBM compatible και ετσι..

Αλλα οταν βγαινουν παιχνιδια του επιπεδου ενος Crysis σε γραφικα, οταν βλεπω το GoW και σχεδον το καθε πορτ να τρεχει με διπλασια fps απο οτι στο 360 μου και μαλιστα με καλυτερα textures και χωρις θολουρες και με φιλτρα, οταν εχω CoH,Gothic3,Witcher,WoW,MS flight simulator,stalker,WIC και ενα σωρο αλλα παιχνιδια τετοιου επιπεδου και οταν οι μοντες και οι νεοι χαρτες παντα θα υπαρχουν κατα δεκαδες για το καθε game για να το κανεις customize, μπορω να ζησω και με τα ports..

Και βεβαια και το least common denominator παιζει τον ρολο του αλλα και παλι αυτα για τα οποια το PC ξεχωριζει απο μια κονσολα δεν εχουν να κανουν με αυτο το λογο..

Δημοσ.
Επετρεψε μου PDS αυτην την αλυσιδα που κινειται γυρω απο την gaming βιομηχανια να λεω οτι την ξερω λιγο παραπανω σαν μεγαλυτερος.

Δεν εχει σημασια η ηλικια.Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου,παιζω videogames.Eξαλλου εχω ζησει το κομματι της αναπτυξης και σταθεροποιησης του gaming.Εχει μια πορεια απο τοτε και αυτο δεν αλλαζει.

Η πορεια της κονσολας ειναι παντα ακμη τα πρωτα 2 χρονια, απλα ανεκτη μετα και χαλια προς το τελος της ζωης της ως αναφορα τα γραφικα.

Και οχι παιχνιδι δεν ειναι μονο γραφικα για να σε προλαβω, αλλα ειναι ενας απο τους κυριους λογους αλλιως αν μιλαγαμε μονο για gameplay ας μην αλλαζαμε κονσολες και ας εμενε στασιμη η τεχνολογια. Οποτε μετρανε και παραμετρανε τα γραφικα.

Φυσικα και μετρανε τα γραφικα.Αλλα εχεις δει καλυτερα cell shaded γραφικα απο αυτα του Okami που βγηκε 6-7 χρονια μετα την κυκλοφορια του ps2?Και μιλαμε για τιτλο AA.

Οταν επαιζα MGS3 στο ps2 ,εσυ επαιζες doom3 με ολα στο τερμα.Ε και?

Με αυτα τα παραδειγματα θελω να σου πω οτι δεν εχει τοσο σημασια οσο νομιζεις το κομματι των γραφικων.

Εχει και αυτο σημασια αλλα για να δεις ποιοτικα παιχνιδια ισχυει αυτο.

Υποστηριξη>>>>>δυνατοτητες για αναπαραγωγη γραφικων.(οπου > μεγαλυτερο)

Αυτο θα το διαπιστωσεις σε λιγα χρονια.Τωρα βλεπεις καλα παιχνιδια σε γραφικα γιατι οι next-gen κονσολες ειναι δυνατες ακομα.Μετα ομως θα αγοραζεις ακριβες καρτες για να παιζεις αθλια πορτς απο το ps3 και 360.Βεβαια θα βγαινουν και καποια παιχνιδια με γραφικα αλλα τι να το κανεις.

Εγω θα επαναλαβω οτι το παιχνιδι παιζεται στο cοnsole gaming και αν και με θεωρεις μικρο(:P) θα σου πω οτι θα το διαπιστωσεις ακομα περισσοτερο στο μελλον αυτο που λεω.Δεν θα πεθανει το pc gaming αλλα η ψαλιδα θα ανοιγει.

Και φυσικα σεβομαι αυτους που γουσταρουν να αναβαθμιζουν για να ''πειραζουν'' τα γραφικα,να βλεπουν πως αποδιδει η καρτα τους,να πειραματιζονται και να το συζητανε.

Απλα τους ξεχωριζω απο τους gamers.

Εdit:ειδα και το παραπανω post σου.Οσο και να modarεις.Το αποτελεσμα δεν θα δικαιολογει την καρτα που εχεις.

Δημοσ.

Ασκοπο πλεον.

Και επειδη δεν εχω κανενα λογο να πεισω κανενα και να καθομαι να απαριθμω περιπτωσεις, να κανω τεχνικες αναλυσεις για να δωσω απαντηση στο ερωτημα σου και να πω και αλλα σημαντικα το αφηνω εδω. Ειλικρινα κουραστηκα καθε χρονο και οι ιδιες αποριες και αβασιμα συμπερασματα. Και ξανα και ξανα..

Καντε οτι θελετε και πιστεψτε οτι θελετε παιδια.. Ουτως ή αλλως αυτο κανουμε ολοι μας στο βαθμο που κατανοουμε μερικα πραγματα..

Καλη συνεχεια..

Δημοσ.

Δεν ξερω σε τι διαφωνεις απο αυτα που εχω γραψει.Νομιζω οτι δεν λεω κατι παραλογο.

Ρε συ αν δεν μπορεις να κατανοησεις το απλο οτι υποστηριξη=πολλα παιχνιδια=περισσοτερες πιθανοτητες για ποιοτικα παιχνιδια.Τοτε παμε σε αναλυσεις και χανουμε την μπαλα.

Δλδ αν διαφωνεις με τα παραπανω που ειπα,τοτε αντιλαμβανομαι οτι μονο αν ακουσεις οτι το pc gaming ειναι ανωτερο σε ολα θα ηρεμισεις.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν αναγνωριζουμε καποια δεδομενα για τα οποια δεν τιθεται θεμα αποψης μου-σου.Ας το κανουμε αυτο για αρχη και απο κει και περα συζηταμε τα υπολλοιπα.

Δημοσ.

Ναι αλλά μην ξεχνάμε το ποιο σημαντικό(Πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη).

Το θέμα σχέση απόδοση – τιμή που πιστεύω η πλειοψηφία των ατόμων που ασχολούνται με το gaming έχουν σαν πρώτο μέλημα τους.

Δηλαδή για να παίξεις ένα παιχνίδι στο pc που θα τα έχεις όλα full high χωρίς κολλήματα κ.τ.λ. πρέπει να τα σκας κάθε τόσο ώστε να είσαι αν όχι στο τελευταίο σκαλοπάτι της τεχνολογίας(Που δυστυχώς αλλάζει ραγδαία) στο προτελευταίο ενώ στην αντίπερα όχθη αγοράζεις μια κονσόλα και την έχεις από 3 έως 5 χρόνια χωρίς να χρειάζεται να προσθέσεις κάτι άλλο και να ψάχνεις τις καλύτερες ρυθμίσεις αναλύσεις κ.τ.λ. ώστε να τρέχει όσο το δυνατόν καλύτερα ένα παιχνίδι(Ειδικά αν είναι απαιτητικό όπως το crysis)

Δημοσ.
Δεν ξερω σε τι διαφωνεις απο αυτα που εχω γραψει.Νομιζω οτι δεν λεω κατι παραλογο.

Ρε συ αν δεν μπορεις να κατανοησεις το απλο οτι υποστηριξη=πολλα παιχνιδια=περισσοτερες πιθανοτητες για ποιοτικα παιχνιδια.Τοτε παμε σε αναλυσεις και χανουμε την μπαλα.

Δλδ αν διαφωνεις με τα παραπανω που ειπα,τοτε αντιλαμβανομαι οτι μονο αν ακουσεις οτι το pc gaming ειναι ανωτερο σε ολα θα ηρεμισεις.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν αναγνωριζουμε καποια δεδομενα για τα οποια δεν τιθεται θεμα αποψης μου-σου.Ας το κανουμε αυτο για αρχη και απο κει και περα συζηταμε τα υπολλοιπα.

Αν διαβασεις το thread PDS θα παρεις την γνωμη μου για το ερωτημα που εχεις θεσει. Παραπερα το ειπα οτι δεν το αναλυω και δυστυχως δεν μπορω να γραφω τα ιδια καθε φορα.

Ποσο μαλλον να σου δωσω στα τωρινα ερωτηματα σου απαντηση οπως θελω εγω τεκμηριωμενη και οχι απλα βασισμενη σε λογια. Ουτε αυριο δεν θα τελειωνα..

Δημοσ.

Εγω πάντως δεν αντιλέγω ότι το pc gaming έχει πολύ περισσότερα(Τουλάχιστον σε γραφικά) να δώσει απ' ότι το console gaming με ένα ΜΕΓΑΛΟ μείον που αυτό είναι τα λεφτά που πρέπει να δίνεις κάθε τρεις και λίγο για να παίζεις σωστά(Χωρίς κολλήματα κ.τ.λ.) τα κορυφαία(άρα και απαιτητικά σε κάρτες γραφικών, επεξεργαστές, μνήμες κ.τ.λ.) παιχνίδια.

Δημοσ.

παλια λεγαμε οτι τα adventures εχουν πεθανει.

τωρα καταντησαμε να λεμε οτι τα pc games εχουν πεθανει.

απο το κακο στο χειροτερο δηλαδη...

τουλαχιστον προλαβαμε και ζησαμε λιγο οι παλιοι την golden age των γκειμς.

amiga,spectrum,atari2600,arcade με το 20λεπτο (και αργοτερα με το 50νταρικο),pixel,user,κτλ κτλ

δεν πειραζει ας πεθανουν τα πισι γκειμς,εχω τις αναμνησεις μου απο αυτα,και μπορω να ζησω ανετα και με τα console games.αρκει να υπαρχει ποιοτητα και οχι ποσοτητα...

Δημοσ.

Φυσικά και πεθαίνουν τα pc games.. Οι περισσότεροι παίρνουν μια φορά το wow+tbc και μετά αντί να παίρνουν απο ένα game κάθε μήνα πληρώνουν συνδρομές...

Δεν φταιει κανείς.. Εμείς φταίμε..

Που το pc gaming έχει καταντήσει να αντακλάται μόνο σε "καμμένα" mmo's... Μόδα είναι και θέλω να πιστεύω οτι θα περάσει..

Δημοσ.
Καταρχην κατι MUST HAVE (roflmao) Αταρι 2600 που μου εδειξες μονο γελιο μου φερνουν. Οχι απλα δεν τα βλεπω σοβαρα σημερα αλλα ουτε τοτε που ειμουν 10 χρονων παιδακι.. :-D Στην λαικη μονο που δεν τα πουλαγανε με το κιλο.. Εκτος και αν εισαι 40 και τα προλαβες ολα, που χλωμο το κοβω γιατι αν εισαι συνομηλικος και επαιζες με 2600 τοτε συγνωμη αλλα δεν φταιω εγω.. :P

Το 2600 το πουλάγανε στη Λαική;

Πέφτεις πολύ έξω φίλε.

Κι αυτό είναι λογικό , γιατί μιλάς για μηχανήματα που κυκλοφορούσαν πριν γεννηθείς.

Εγώ που είμαι 35 , έζησα την εποχή του 2600 , πριν 30 χρόνια σχεδόν και σε βεβαιώνω ότι τότε ήταν μηχάνημα για εύπορους.Και για ελάχιστους.

Κόστιζε γύρω στα 40.000 δρχ εκείνη την εποχή.

Και τα παιχνίδια του έπαιζαν από 15.000δρχ μέχρι και 25.000δρχ.

Την εποχή που ένας χουβαρντάς νονός ή θείος γιατρός π.χ. σου έδινε στη γιορτή σου 2.000δρχ.

Το τι "άκρες" ψάχνανε διάφοροι με γνωστούς ναυτικούς, πιλότους κτλ για να φέρουν ένα κομμάτι "απ'έξω" δεν λέγεται.

Άσε τις πίκρες που έτρωγαν πολλοί που προσπαθούσαν (μάταια) να το συνδέσουν σε μαυρόασπρες τηλεοράσεις που δεν είχαν είσοδο RF!! Ναι, υπήρχαν πολλές τέτοιες τότε, που δεν είχαν την "Hi-End" είσοδο τύπου ... RF. Και φυσικά δεν έπαιζε.

Οπότε αναγκάζονταν να πάρουν έγχρωμες . Μια "καλή" έγχρωμη κόστιζε περίπου τα διπλά από το 2600.

Και για να καταλάβεις πόσο "ελιτίστικο" ήταν το μηχάνημα, 5-10 μεγάλα μαγαζιά το έφερναν μόνο στην Αθήνα. Τι νομίζεις ότι ήταν τότε;

Το κάθε αχούρι της γειτονιάς να πουλάει κονσόλες;

Αργότερα έγινε πιο προσιτό, αλλά η τιμή σε δραχμές δεν έπεσε.

Μετά το 1983 ήταν πιο κοινό και είχαν αυξηθεί και οι έγχρωμες τηλεοράσεις.

Η νέα έκδοση μετά το 1986 ήταν νομίζω και λίγο φθηνότερη , αλλά είχε μόνο ένα joystick. Μετά ξεπεράστηκε η κονσόλα, αφού βγήκαν νέα συστήματα.

Αλλά το 1980 , το να έχεις 2600 ήταν όπως οι προτζέκτορες πριν το 2000.

Αλήθεια , πόσο χρονών είσαι;

Δημοσ.
παλια λεγαμε οτι τα adventures εχουν πεθανει.

δεν πειραζει ας πεθανουν τα πισι γκειμς,εχω τις αναμνησεις μου απο αυτα,και μπορω να ζησω ανετα και με τα console games.αρκει να υπαρχει ποιοτητα και οχι ποσοτητα...

Φυσικά και πεθαίνουν τα pc games..

Nα κάνουμε και κηδεία τώρα ή να την αναβάλουμε για να μην έχουμε νεκραναστάσεις όπως τις προηγούμενες φορές;

Δημοσ.

Nα κάνουμε και κηδεία τώρα ή να την αναβάλουμε για να μην έχουμε νεκραναστάσεις όπως τις προηγούμενες φορές;

Αν διάβαζες ολοκληρωμένα τις απαντήσεις μας ίσως καταλάβαινες οτι οι απαντήσεις βαίνουν μεταξύ εκνευρισμού και ειρωνείας...

Μεν εγώ οικτείρω το φαινόμενο των mmo's που έχει καταστρέψει εν μέρη οικονομικά της συγκεκριμένη βιομηχανία (εκτός αν λέγεσαι blizzard-την οποία εκτιμώ πολύ κατα τα άλλα) και απο την άλλη ο killik (φαντάζομαι και ας με διορθώσει αν παρερμηνεύω τα λεγόμενα του) διατηρεί μία στάση τύπου "δε πα να κουρεύεστε" εφόσον ξέρει κατα τα άλλα την ιστορία και το μέλλον των pc-games...

Θυμήστε μου πάντως μια εποχή με μεγάλα κέρδη για την pcgaming industry γιατί δυστυχώς η ευτυχως δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό.. Πάντα υπήρχε το αντίπαλο δέος και πάντα συμβάδιζαν...

Στην τελική το είδος των παιχνιδιών που θέλω να παίζω στο pc ΚΑΜΙΑ βλακοκονσόλα δεν πρόκειται να μου το προσφέρει σε αυτό το βαθμο... Strategies και first person shooters (ότι και να λέτε fanboικά για το χειριστήριο του 360) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΓΛΗ στις κονσόλες... και δεν βλέπω να την έχουν ποτέ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...