Προς το περιεχόμενο

Κονσολα VS PC

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για παραδειγμα, υποστηριζεις οτι το pc gaming δεν εχει προσφερει κανενα παιχνιδι που να εχει μεινει στην ιστορια. Στην συνεχεια αποφευγετε να απαντησετε στο post μου σχετικα με αυτο το ζητημα (και να πεις οτι ειναι και μικρο και δεν φαινεται...).

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγω ειπα οτι αυτο ισχυει σε σχεση με τις κονσολες,και δεν σου ανεφερα το halo και το gears για παραδειγμα,αλλα παιχνιδια απο κονσολες που δεν ειχα ποτε. σουπερ μαριο και πακ μαν για παραδειγμα.δεν ανεφερα καν το 360 στην συζητηση.

εννοειται οτι και το pc εχει βγαλει παιχνιδαρες ετσι? αλλα πιστευω σε ανταγωνισμο με τις κονσολες ειναι πισω. (να διευκρινησω οτι παντα pc gamer ημουνα,τωρα ασχολειθηκα με τις κονσολες).

Δημοσ.

Ναι αλλα αυτο πρεπει να αιτιολογηθει. Γιατι πιστευεις οτι οι κονσολες ειναι ενα βημα μπροστα? Σιγουρα δεν ειναι απο αποψη γραφικων. Αρα θεωρεις οτι το gameplay των top games απο κονσολες ειναι καλυτερο απο του pc. Ποια games ειναι αυτα? Και ποσα ειναι?

Το κοστος δεν μπαινει σαν παραγοντας γιατι για να εχεις xbox360 kai ps3 και να λες οτι κανεις κατι χρειαζεσαι μια HD τηλεοραση. Δηλαδη 280 για το xbox 480 για το ps3 και 1000βαλε για την τηλεοραση. Και μη μου πεις οτι τηλεοραση εχεις ηδη, γιατι πρωτον ποσες οικογενειες ξερεις που δεν μπορουν να δινουν 1000κατι ευρω καθε 1.5 χρονια (χρονος ζωης ενος καλου μηχανηματος) αλλα εχουν τη 50αρα HD στο σαλονι? Δευτερον, το μεσο παιχνιδι για pc κανει 45 ευρω ενω για κονσολες 70. Και μη μου πεις για κοπιες γιατι μπορουμε να βαλουμε και overcloaking στο pc και να διαρκεσει πολυ περισσοτερο συν οτι το ps3 δεν δεχεται προς στιγμην.

Και στο κατω κατω αν μονο το οικονομικο προβλημα υφισταται τοτε παραδεχεσαι εμμεσα οτι τα pc ειναι καλυτερα γιατι αν ειχες τα λεφτα θα τα προτιμουσες.

Δημοσ.

το οικονομικο ειναι το τελευταιο.οπως ειπα και πριν,εχω αρκετα ακριβουτσικο pc,(αν θες να σου κανω και μια αναφορα,η καρτα ηχου που ειναι επαγγελματικη κανει μονο 1100 ευρω εξωτερικη),αλλα δεν μου αρεσει καθολου να παιζω παιχνιδια.δεν ειναι μονο τα 300 ευρω για την καρτα γραφικων που θεωρω κοροιδια,απλα δεν ανεχωμαι να με δουλευουν οι εταιριες hardware υπολογιστη.δεν ανεχωμαι με νταβατζιλικη να με υποχρεωνουν καθε λιγο και λιγακι σε αναβαθμιση. και γενικα,ευχαριστιεμε πιο πολυ το gaming στις κονσολες,κυριως λογο ανεσης,μεταφορας,και καλυτερο multiplayer. (οκ,καλο το ποντικη για τα fps,αλλα αμα θελετε να παιξετε multiplayer 4 μαζι στο ιδιο pc? 4 πληκτρολογια και 4 ποντικια? επισης βαριεμε να παιζω single,και πλεον παιζω σχεδον αποκληστικα multiplayer games,οποτε ναι η κονσολα με βολευει καλυτερα.

τωρα για τα παιχνιδια που αναφερεις,δεν θεωρω οτι τα γραφικα κανουνε ενα παιχνιδι,αλλα το ολο συνολο.σαν gamer,με ικανοποιει ενα παιχνιδι και με γραφικα 7/10.αν ομως εχει κατω απο 9/10 χειρισμο,μου περναει απαρατηρητο.θελω οταν παιζω το παιχνιδι μου να αισθανομαι ανετα.

επισης συμαντικο ρολο παιζει και η διαρκεια του παιχνιδιου,και ο ηχος του.οκ καλο το airborne,το τερματισα και σε pc,καλα γραφικα,αλλα τι να τα κανω αυτα οταν το τελειωνω σε 4,5 ωρες στο hard? τα γραφικα για μενα μπαινουνε σε δευτερη μοιρα.ενα παραδειγμα? το myst ηταν και θα ειναι το καλυτερο adventure game για τα επομενα 20 τουλαχιστον χρονια.οπως και το riven,το οποιο παιζω ακομα και σημερα.

και δεν μου απαντησε κανεις στο ερωτημα μου,σχετικα με το ...ποσο μεγαλη διαφορα δηλαδη εχει το crysis,με το GoW του 2005? 5%? 10% ? δεν μου λεει κατι.μπορω να συνεχιζω ακομα το παιχνιδι μου στο 360 για καιρο ακομα!

επισης,επειδη δουλευω παρα πολυ με photoshop,pinnacle,nuendo,reason,πολυ βαριες εφαρμογες,οποτε περασω κανα δυο παιχνιδια στον υπολογιστη,την επομενη μερα σερνετε.ουτε η ανασυγκροτηση κανει τιποτα.το βαραινουν το pc τα παιχνιδια,και μετα δεν μπορω να δουλεψω.

επισης,εχω μαθει να ξεχωριζω 2 βασικα πραγματα για μενα.

1)οτι το pc γεννηθηκε για προγραματισμο

2)και η κονσολα για παιχνιδι.ειναι ο μοναδικος της σκοπος,δεν κανει τιποτε αλλο.δημιουργηθηκε αποκληστηκα για παιχνιδι.και θεωρω οτι ειναι εντελως αλλη φαση απο το gaming pc.

και το αλλο.με το pc που εχω,και το οποιο αγορασα τον αυγουστο,θα την βγαλω για τα επομενα 5 χρονια.αμα το ηθελα για παιχνιδι,του χρονου τετοια εποχη το πολυ,θα πηγαινα για αναβαθμιση.

τα games που θες ειναι τα εξις.

1)super mario

2)tetris

3)pac man

4)doom (pc game)

5)gears of war.ειναι μεν καινουριο,αλλα το τι γινετε στο live καθε μερα,ειναι ανευ προηγουμενου.και το 90% των κατοχων 360,το πηρανε για το συγκεκριμενο παιχνιδι,κατι το οποιο δεν εχει ξαναγινει ποτε.(μπορεις να μπεις σε 360 φορουμ να το διαπιστωσεις και ο ιδιος).μια φορα το επαιξα,και πηρα και εγω 360.

εννοειτε οτι η λιστα ειναι υποκειμενικη,και οτι υπαρχουνε και αλλα 10αδες παιχνιδια που μπορουμε να μπουνε.

ΥΓ.offtopik.το 360 το εχω στο δωματιο μου,σε 1 19αρα lg του υπολογιστη.ηρθε στις 2:30 ενας συγγενης,πηγα το 360 στο σαλονι,το εβαλα στο 32αρι το πλασμα,και δωσε cod4 αβερτα on-line.καταλαβες τι θεωρω εγω διαφορα? αυριο το απογευμα,θα παω 2 οροφους ποιο κατω,και θα παιξω turok co-op με ενα φιλαρακι.θα παρω το δικο μου 360 μαζι.θα μου πεις "ας ερχοταν σπιτι σου να το παιξετε στο pc" .οχι δεν ειναι ετσι.θα λοιπουν οι γονεις του,θα ειμαστε μονοι μας,και οποτε χανουμε θα ριχνουμε και το μπινελικη μας ελευθερα,γι'αυτο θα παμε σπιτι του ;)

το multiplayer σημερα,πιστευω οτι παιζει τον μεγαλυτερο ρολο σε ενα παιχνιδι,τουλαχιστον απο αυτα που ακουω απο παιδια στα φορουμ,και οταν παιζω live.

Edit: να διευκρινησω,πως πλεον τα 150-200 ευρω που εχουνε οι καινουριες κορυφαιες καρτες γραφικων,ειναι ιδιαιτερα προσιτες,σε σχεση με παλιοτερα που ειχανε 400-500 ευρω,και απ'οτι φαινετε,σαν κατι να παει να γινει για το pc gaming απο αποψη τιμων ;)

Δημοσ.
Ναι αλλα αυτο πρεπει να αιτιολογηθει. Γιατι πιστευεις οτι οι κονσολες ειναι ενα βημα μπροστα? Σιγουρα δεν ειναι απο αποψη γραφικων. Αρα θεωρεις οτι το gameplay των top games απο κονσολες ειναι καλυτερο απο του pc. Ποια games ειναι αυτα? Και ποσα ειναι?

Το κοστος δεν μπαινει σαν παραγοντας γιατι για να εχεις xbox360 kai ps3 και να λες οτι κανεις κατι χρειαζεσαι μια HD τηλεοραση. Δηλαδη 280 για το xbox 480 για το ps3 και 1000βαλε για την τηλεοραση. Και μη μου πεις οτι τηλεοραση εχεις ηδη, γιατι πρωτον ποσες οικογενειες ξερεις που δεν μπορουν να δινουν 1000κατι ευρω καθε 1.5 χρονια (χρονος ζωης ενος καλου μηχανηματος) αλλα εχουν τη 50αρα HD στο σαλονι? Δευτερον, το μεσο παιχνιδι για pc κανει 45 ευρω ενω για κονσολες 70. Και μη μου πεις για κοπιες γιατι μπορουμε να βαλουμε και overcloaking στο pc και να διαρκεσει πολυ περισσοτερο συν οτι το ps3 δεν δεχεται προς στιγμην.

Και στο κατω κατω αν μονο το οικονομικο προβλημα υφισταται τοτε παραδεχεσαι εμμεσα οτι τα pc ειναι καλυτερα γιατι αν ειχες τα λεφτα θα τα προτιμουσες.

Μια διευκρίνηση για να μην ξεχνιόμαστε, οι κονσόλες μια χαρά HD παίζουν και στο monitor του υπολογιστή, εγώ πχ. πολλές φορές παίζω με το 360 στο 20'' wide του υπολογιστή μου. Ακόμα ένα μεγάλο σύν για μένα στις κονσόλες είναι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ dolby digital 5.1 ήχος σε ΟΛΑ τα παιχνίδια, για να μην πούμε για το ps3 που υποστηρίζει ΚΑΙ DTS, ειδικά όποιος διαθέτει ένα καλό σύστημα ήχου είναι άντε γειά...

Δημοσ.

πλάκα πλάκα ..θα κατεβάσω κάνα emulator να παίξω το The Dig πάλι ... μου θυμίσατε εποχές !

(τόχει παίξει κανείς ?)

Δημοσ.

Είμαι κι εγώ τις άποψης ότι οι κονσόλες(Δυστυχώς ή ευτυχώς) έχουν πολύ περισσότερη διάρκεια ζωής(4 - 5 χρόνια) από τα pc(χωρίς να γίνονται αναβαθμίσεις κ.τ.λ.).

Πιστεύω όλοι θα συμφωνήσουν ότι για να παίζουμε άνετα(χωρίς κολλήματα κ.τ.λ.) κάποια πολύ νέα παιχνίδια(Π.χ. crysis) που βγαίνουν σε pc θα πρέπει κάθε χρόνο(Στη χειρότερη) να αλλάζουμε ή κάρτα γραφικών ή μνήμες και ούτω καθεξής...

Εσείς τι λέτε επί του θέματος?

Δημοσ.

σε ποια κονσολα ειναι αυτο vortex?

ρε συ,εδω γινετε χαμος απο χθες και εσυ ρωτας την γνωμη μας επι του θεματος? :lol:

διαβασε κανα ποστ ποιο πανω,εχουμε πει σχεδον τα παντα.

Δημοσ.

Ναι δεν αντιλέγω ότι γίνετε χαμός στο τοπικ(Και λογικό είναι με τέτοιο θέμα που έχει ανοίξει). εγώ απλά είπα τη γνώμη μου και ζήτησα να μου πούνε και όσοι θέλουν από εδώ μέσα με πολύ απλά λόγια σε ποιο στρατόπεδο ανήκουν και γιατί.

Συγνώμη αν από τα λεγόμενα μου παρεξηγήθηκα.

Δημοσ.

οχι ρε συ,δεν σου ειπα γιατι ειπες την γνωμη σου,(και καλα εκανες φυσικα!),αλλα για το οτι μας ρωτησες τι γνωμη εχουμε εμεις,που την εχουμε ηδη εκφραση και με το παραπανω μεσα σε 150 ποστ!

πανω κατω οι περισσοτεροι συμφωνουν με την δικη σου αποψη,και εγω επισης.

Δημοσ.

Ε λογικό είναι φίλτατε και αυτό γιατί όποιος σκέφτεται την τσέπη του(Και όχι μόνο) θα συμφωνήσει με την δική μου άποψη άλλωστε αν προσέξατε είδη έχουν αρχίσει και μειώνονται δραστικά σε σχέση με παλιότερα τα παιχνίδια που βγαίνουν για υπολογιστές και αντίθετα έχουν αυξηθεί τα παιχνίδια στις κονσόλες.

Δημοσ.

παντα ητανε περισσοτερα στις κονσολες.

και ετσι οπως το πανε οι εταιριες αναπτυξης λογισμικου και Hardware,ο κοσμακις θα τα κοψει τελειος για να ησυχασει.

Δημοσ.

Τι εννοείς με το "θα τα κόψει τελείως για να ησυχάσει." ότι θα σταματήσουν να αγοράζουν παιχνίδια για υπολογιστές?

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί πολλοί αγοράζουν υπολογιστή μόνο και μόνο για να παίζουν παιχνίδια και τίποτα άλλο άρα...

Δημοσ.
σε ποια κονσολα ειναι αυτο vortex?

ερμμ... ένα παλιό adventure της lucas arts για PC είναι το The DIG :o , σκηνοθεσία Spielberg, πολύ χάσιμο παιχνίδι και ωραία μουσική. Ζόρικα puzzle ώρες ώρες...και αρκετό pixelhunting :fear:

Το προτείνω ανεπιφύλακτα και ας είναι του 1996 τα γραφικά!

Δημοσ.
Είμαι κι εγώ τις άποψης ότι οι κονσόλες(Δυστυχώς ή ευτυχώς) έχουν πολύ περισσότερη διάρκεια ζωής(4 - 5 χρόνια) από τα pc(χωρίς να γίνονται αναβαθμίσεις κ.τ.λ.).

Πιστεύω όλοι θα συμφωνήσουν ότι για να παίζουμε άνετα(χωρίς κολλήματα κ.τ.λ.) κάποια πολύ νέα παιχνίδια(Π.χ. crysis) που βγαίνουν σε pc θα πρέπει κάθε χρόνο(Στη χειρότερη) να αλλάζουμε ή κάρτα γραφικών ή μνήμες και ούτω καθεξής...

Έχω c2d e6600 overclocked στα 2800mhz και έκανα την μλ....κία και αναβάθμησα την κάρτα γραφικών με 2χ3870 για να παίζω crysis στο full :lol: Τελικά στα 1280χ720 σε full detail μόνο με σταθερά 30 καρέ δεν παίζει...:mad: Τα απόλυτα γραφικά το pc τα έχει αλλά πιο pc και πόσοι το έχουν αυτό ένα 5% των χρηστών ; η υπόλοιποι αυτά τα γραφικά τα βλέπουν σε κανένα screenshot ή άντε και σε κανένα trailer.:lol: Ενώ στην κονσόλα απλά έχεις κορυφαία γραφικά και πριν ένα χρόνο ίσως και τα απόλυτα, (βλέπε gears of war) σε όλα τα παιχνίδια και χωρίς να σκάς για frame rates ούτε να τρώς τον περισσότερο χρόνο σου ψάχνοντας (παρά παίζοντας) μπάς και βρείς καμιά πατέντα και πάρεις στο crysis κανένα frame παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...