Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για core 2 duo 8400

hunter2000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά χθές αγόρασα απο το πλαίσιο έναν core 2 duo 8400, όταν έτρεξα το cpu-z είδα οτι το core speed στα 2003ΜΗz και multiplier στα 6Χ και φτάνει στα 3GHz όταν κάνω κάποια απαιτητική εφαρμογή. Αυτό οφείλεται σε κάποια τεχνολογία για εξοικονόμηση ενέργειας ή είναι κάτι άλλο;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

yeap λόγο ενός setting στο bios για εξοικονόμηση ενέργειας :-)

EIST λέγεται νομίζω και ασφαλώς μπορείς να το κάνεις disable αν θες

Δημοσ.

Είναι η γνωστή τεχνολογία εξοικονόμησης ενεργείας, και για χαμηλότερη θερμοκρασία στη CPU η αντίστοιχα

ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται και στα Laptop από όπου πρώτο-χρησιμοποιήθηκε αυτή η τεχνολογία.

Δημοσ.

Όχι, τον 8400 έχω.

Από το cpu-z διαβάζω:

Name: Intel Core 2 Duo 8400

CodeName: Wolfdale

Package: Socket 775 LGA

Technology: 45nm

Core Voltage: 1.120V

Specification: Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

Family: 6

Model: 7

Stepping: 6

Ext Family: 6

Ext Model: 17

Revision: C0

Intsructions: MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, EM64T

Clocks, Core0:

Core Speed: 2.666,7GHz

Multiplier: x8

Bus Speed: 333MHz

Rated FSB: 1333.3MHz

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Δημοσ.

Multiplier: x9 έχει ο 8400 και όχι x8. (3Ghz=333x9)

Αν έχεις πειράξει το βιος κατάλαθος κάνοντας το multiplier από χ9 στο χ8 αυτό διορθώνετε.

Τρέξε το super pi ενώ έχεις ανοιχτό το cpu-z με calculate sto 4M.

Eνώ κάνει υπολογισμούς το super pi παρατήρησε το cpu-z για το αν αλλάζει η ταχύτητα.

http://www.cpuid.com/cpuz.php

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω πειράξει τίποτα. Έτσι ήταν όταν το πήρα στα χέρια μου, δηλαδή προχτές. Λέω ακριβώς αυτά που μου δείχνει το cpu-z. Πώς διορθώνεται ακριβώς, γιατί δεν ξέρω και πολύ από αυτά. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Δημοσ.

Για 4Μ, πήρα το αποτέλεσμα σε 1min, 40.777 sec.

Από το Cpu-z το multiplier καρφωμένο στο 8 και η συχνότητα στα 2666

Από ένα gadget των vista, το core 1 ήταν στα κόκκινα, ενώ το core 2 δεν λειτουργούσε σχεδόν, άντε να έφτασε μέχρι 20%.

Πείτε, τι πρέπει να κάνω για να το φτιάξω? Απλά μπαίνω στο Bios και αλλάζω το multiplier από χ8 σε χ9 και ούτε γάτα ούτε ζημιά, ή πρέπει να παίξω με τάσεις και λοιπά? Μα καλά, αφού εγώ πήρα τον 8400, και αυτό λέει και το cpu-z και αυτό λένε και τα vista στα properties, πώ γίνεται να δουλεύω σε πιο χαμηλή συχνότητα?

Δημοσ.

Gigabyte GA-P35-DS3L

Στο Bios το multiplier το έχει στο 8, και μου δίνει την δυνατότητα να το αλλάξω από 6 μέχρι 8.

Τι να κάνω? Και έχει και άλλη μία επιλογή, δεν θυμάμαι πώς την λένε, που λέει οτι μπορεί να αλλάζει η συχνότητα ανάλογα με τον φόρτο εργασίας. Και αυτή είναι disabled.

Τι πρέπει να αλλάξω? plz βοήθεια κάποιος, μην κάνω καμιά μ@λ@κία και το κάψω καινούριο pc...

Δημοσ.

Στο EasyTune από την άλλη, στην επιλογή Overclocking, μου δείχνει:

Current: 3000MHz

Original: 2999MHz

CPU:

FSB: 333

Voltage: 1.137

Ratio: 8

Memory:

Frequency: 799

Voltage: 1.9

PCI:

Frequency: 33

Δείτε τα όλα και πείτε μου αν κάτι δεν πάει καλά. Πάντως στο bios το multiplier το έχει στο 8. Και στο cpu-z δείχνει 2666 όπως είπα πιο πριν.

Η επιλογή που δεν θυμόμουν, λέγεται CIA2 και έχω τις εξής δυνατότητες:

Disabled,Cruise,Sport,Racing,Turbo,Full Thrust

A, και κάτι ακόμα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω αν η μνήμες μου δουλεύουν σε dual channel? Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω αν δουλεύουν σωστά...

Δημοσ.

Nα επαναλάβω την ερώτησή μου?

ΠΟΙΑ ΕΚΔΟΣΗ BIOS ΕΧΕΙΣ?

Η μητρική σου θέλει το τελευταίο beta BIOS F8a για να δει σωστά τους νέους επεξεργαστές.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2599

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2599

Δημοσ.

Λοιπόν, μπήκα στο bios και επέλεξα Load optimum settings ή κάπως έτσι και πλέον τα δείχνει μια χαρά. Το cpu-z το multiplier το έχει χ9.

Από τις άλλες τις μετρήσεις, φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Τα 33MHz του pci-e δεν είναι λίγα?

Και από που μπορώ να δω αν οι μνήμες μου τρέχουν σε dual channel? Το λέει κάπου στο cpu-z?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...