Προς το περιεχόμενο

Dell XPS 1530 review

iorulezz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τελικά ακολούθησα την συμβουλή σου και πήρα τηλ στην Dell UK και αφού μίλαγα με ένα Ινδό (με πιάσαν οι φόβοι του προηγούμενου) το μόνο που κατάφερα είναι να μου πούν οτι η Dell Aγγλίας δεν έχει οθόνη με την συγκεκριμένη ανάλυση και ότι δεν είναι σίγουρο οτι θα μου φέρουν LG και κάτι τέτοιες ιστορίες. Ρε παιδιά μήπως εγώ είμαι καχύποπτος? ανεβάζω μια φωτό με full bright να μου πείτε την αποψή σας σε φωτεινότητα δωματίου ψιλοχαμηλή. Ευχαριστώ

Πως δεν έχουν οθόνη σε αυτήν την ανάλυση....μας δουλεύουν??

Εμένα κατασκευασμένο στην Ιρλανδία είναι και έχει αυτήν την ανάλυση.

Δεν μας τα λένε καθόλου καλά εδώ πέρα.

Εμένα σήμερα με πήραν για τέταρτη φορά για να κλείσουμε ραντεβού για να έρθουν να μου το φτιάξουν.Και για τέταρτη φορά τους είπα πως περιμένω καινούριο.

Συνεννόηση ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ!!!!

Πάντως οθόνη 1440 χ 900 μια χαρά έχουν!!Και αυτό που έχω τώρα και αυτό που περιμένω έχουν αυτήν την οθόνη....και κατασκευάζονται Ιρλανδία.

:mad::mad::mad::mad::mad:

• Απαντ. 495
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πως δεν έχουν οθόνη σε αυτήν την ανάλυση....μας δουλεύουν??

Εμένα κατασκευασμένο στην Ιρλανδία είναι και έχει αυτήν την ανάλυση.

Δεν μας τα λένε καθόλου καλά εδώ πέρα.

Εμένα σήμερα με πήραν για τέταρτη φορά για να κλείσουμε ραντεβού για να έρθουν να μου το φτιάξουν.Και για τέταρτη φορά τους είπα πως περιμένω καινούριο.

Συνεννόηση ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ!!!!

Πάντως οθόνη 1440 χ 900 μια χαρά έχουν!!Και αυτό που έχω τώρα και αυτό που περιμένω έχουν αυτήν την οθόνη....και κατασκευάζονται Ιρλανδία.

:mad::mad::mad::mad::mad:

Τι να σου πω, δεν ξέρω..Οτι μου είπανε λέω..και ε΄γω τους είπα πώς είναι δυνατόν να μην έχουν και μου λέγανε οτι αν δώ και στο site τους τα xps τα δίνουν με 1200χ800 ή με 1900χ1... Θα ξανακάνω μια προσπάθεια αλλά αυτός ο ινδός με ξίνισε..Άσχετο αλλά όταν το πρωτοπήρα και το άνοικσα το μαύρο πλαστικό στα κουμπιά αφής απο την αριστερή πλευρά ήταν έξω απο το κλιπακι του και απλά το πιεσα και μπήκε στη θέση του. απο τότε δεν μου ξαναβγήκε. Μήπως είδες την φωτό με την οθόνη. κι εσένα έτδι είναι?

Δημοσ.
Ωπ, μισό λεπτό!

Πριν λίγες ημέρες είχα περάσει από Multirama και μου είπαν πως περίμεναν το 1530 στις 17/5 (είχαν μόνο το 1330). Τώρα, βλέπω το μήνυμά σου και - προφανώς - τα έχουν φέρει νωρίτερα.

Δύο ερωτήσεις:

α) η τιμή είναι αυτή που είχε δημοσιευτεί στο φυλλάδιο (?1049);

β) έλεγξες τον τύπο της οθόνης πριν το πάρεις;

Ευχαριστώ ;)

Τα 1530 ηταν στο καταστημα του Multirama κανονικα απο τις 21/4, οπως κ τα 1330 κ Inspiron, το ιδιο θα σου πουν κ αν παρεις στα κεντρικα. Κατα 99% οι συγκεκριμενοι σου ειπαν κατι τετοιο γιατι εντελως τυχαια στις 17/5 λιγει κ η προθεσμια για οσους θελουν να κανουν αγορα μεσω του προγραμματος Δες την Ψηφιακα, κ εννοειται οτι καλυπτει τα Dell.

Η τιμη ηταν στα ?1049 καμια αλλη χρεωση.

Την αγορα δεν την εκανα εγω οποτε δεν μπορουσα να ελεγξω την οθονη (WXGA 1280x800) στο μαγαζι, αλλα υποθετω οτι μπορεις να το κανεις γιατι ηταν ετοιμοπαραδοτο, καμια αναμονη.

Δημοσ.
Τα 1530 ηταν στο καταστημα του Multirama κανονικα απο τις 21/4, οπως κ τα 1330 κ Inspiron, το ιδιο θα σου πουν κ αν παρεις στα κεντρικα. Κατα 99% οι συγκεκριμενοι σου ειπαν κατι τετοιο γιατι εντελως τυχαια στις 17/5 λιγει κ η προθεσμια για οσους θελουν να κανουν αγορα μεσω του προγραμματος Δες την Ψηφιακα, κ εννοειται οτι καλυπτει τα Dell.

Η τιμη ηταν στα ?1049 καμια αλλη χρεωση.

Την αγορα δεν την εκανα εγω οποτε δεν μπορουσα να ελεγξω την οθονη (WXGA 1280x800) στο μαγαζι, αλλα υποθετω οτι μπορεις να το κανεις γιατι ηταν ετοιμοπαραδοτο, καμια αναμονη.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

Πέρασα από το Multirama στη Στουρνάρη την προηγούμενη εβδομάδα και δεν υπήρχε 1530 ούτε για δείγμα, παρά την ένδειξη στα φυλλάδια (μόνο 1330 και Inspiron). Οι υπάλληλοι μού είπαν πως δεν τους έχουν στείλει ακόμη κομμάτια και αυτό θα συμβεί στις 17/5.

Δεν ξέρω τι να υποθέσω, αφού για το "Δες την ψηφιακά", θα έπρεπε να γυρίσω το χρόνο πίσω. :) Your guess is as good as mine.

Θα περάσω εντός των ημερών για να κοιτάξω τι γίνεται με την οθόνη και θα επανέλθω.

Δημοσ.
Τι να σου πω, δεν ξέρω..Οτι μου είπανε λέω..και ε΄γω τους είπα πώς είναι δυνατόν να μην έχουν και μου λέγανε οτι αν δώ και στο site τους τα xps τα δίνουν με 1200χ800 ή με 1900χ1... Θα ξανακάνω μια προσπάθεια αλλά αυτός ο ινδός με ξίνισε..Άσχετο αλλά όταν το πρωτοπήρα και το άνοικσα το μαύρο πλαστικό στα κουμπιά αφής απο την αριστερή πλευρά ήταν έξω απο το κλιπακι του και απλά το πιεσα και μπήκε στη θέση του. απο τότε δεν μου ξαναβγήκε. Μήπως είδες την φωτό με την οθόνη. κι εσένα έτδι είναι?

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να καταλάβω από την φωτό.

Εμένα πάντως είναι LG και είναι αρκετά ευχαριστημένος από την οθόνη.

Άντε να δούμε το άλλο που θα μου φέρουν αν θα έχει την ίδια οθόνη.:-(

Πάντως ακόμα θεωρώ τελείως ηλίθια την δικαιολογία που σου είπαν.

Έχουν αρχίσει και μου την βαράνε πολύ στα νεύρα οι άνθρωποι της Dell.

Φαίνεται ότι έχουν μπερδέψει τελείως τα μπούτια τους

Δημοσ.

Παιδιά έχει προσπαθήσει κανένας να εγκαταστήσει τους καινούριους drivers της κάρτας γραφικών? (8600M GT)

Μου πετάει αυτό το μήνυμα:

"Τhe nvidia set up program could not locate any drivers that are compatible eith your hardware"

To κατέβασα από:

http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_169.25_whql.html

Και είναι η έκδοση για : Windows Vista 32-bit

Παρατήρησα ότι έχει και άλλος κόσμος αυτό το πρόβλημα...έχετε κάποια λύση να προτείνετε??

Δημοσ.

Παίδες,

Στο Dell UK, το 1530 διατίθεται και σε ανάλυση 1920χ1200 !!!

Μάλιστα διάβασα reviews, και φαίνεται να είναι εκπληκτική η οθόνη του ( ακόμα και όσοι έχουν την Samsung ενθουσιασμένοι είναι ). Άρα μάλλον προβληματικό είναι το συγκεκριμένο μοντέλο της Samsung, με ανάλυση 1280χ800!

Το έκανα customize, του έβαλα τα πάντα και δεν ξεπερνά τα 1300 euro!!!

Σκέφτομαι να το παραγγείλω και να μου το φέρει ο αδερφός μου που σπουδάζει εκεί.;)

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι αυτή η ανάλυση προσφέρεται και από την ντελλ ελλάδος. (απλά δεν έχει φτάσει στα καταστήματα λιανικής ακόμα)

Δημοσ.
Έχω την εντύπωση ότι αυτή η ανάλυση προσφέρεται και από την ντελλ ελλάδος. (απλά δεν έχει φτάσει στα καταστήματα λιανικής ακόμα)

Χμμμ... Δεν φαίνεται κάπου στο site κάτι τέτοιο!

Αν και σιγουρα θα έχει χαλαρά 200-300 ευρώ πιο ακριβά απο το Αγγλικό site

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα ξέρω ότι κάποια από αυτά που θα ρωτ'ησω πιθανότατα να έχουν απαντηθεί αλλά δεν προλαβαίνω να ψάξω σε 400 σελίδες και βιαζομαι. Σκέφτομαι να αγοράσω αυτή την υλοποίηση του xps http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=142367

και θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας όσο αφορά ποιότητα κατασκευής,θερμική συμπεριφορά,ικανότητα στην αναπαραγωγη HD video και γενικά κριτικές. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
Παιδιά καλησπέρα ξέρω ότι κάποια από αυτά που θα ρωτ'ησω πιθανότατα να έχουν απαντηθεί αλλά δεν προλαβαίνω να ψάξω σε 400 σελίδες και βιαζομαι. Σκέφτομαι να αγοράσω αυτή την υλοποίηση του xps http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=142367

και θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας όσο αφορά ποιότητα κατασκευής,θερμική συμπεριφορά,ικανότητα στην αναπαραγωγη HD video και γενικά κριτικές. Ευχαριστώ πολύ!

Όχι και 400....

σαράντα είναι..και μία (τώρα)

και για να μη λέμε τα ίδια διάβασε και λίγο, καλό κάνει....)

Δημοσ.

Παίδες καλησπερίζω. Αν κάποιοι είχαν διαβάσει κάποιο ποστ μου θα είχαν δει οτι είμαι κι εγώ ένας απο τους προβληματικούς "samsung" και είμαι στην Αγγλία. 'Υστερα απο μια πραγματικά ζόρικη προσπάθεια να συννενοηθώ με την Dell εδώ (λόγω ινδών και όχι των αγγλικών μου) κατάφερα και έβγαλα άκρη με την Dell Αμερικής από οπου και πήρα το μηχάνημα..Μόλις τους είπα τι γίνεται και οτι η εξυπηρέτηση τους είναι μαύρο χάλι στην Αγγλία και κάτι τέτοια απλά μου είπαν να το αφήσω πάνω τους. Έστειλαν μόνοι τους mail με το πρόβλημα μου και ως δια μαγείας χτές με πήραν τηλ οτι αύριο θα έρθουν και θα μου την αλλάξουν. Ευτυχώς δεν ήταν κανένας ινδός και είχαμε τις ζημιές που είχε και ένας φίλος παραπάνω αλλά ένας τεχνικός (Άγγλος) που έδειχνε οτι ήξερε τι έκανε. Μου έφερε την LG γιατί τους έιχα πει οτι αυτή θέλω και αμα είναι samsung ξανά να μην έρθουν καλύτερα. Ύστερα απο 1 ωρίτσα διαδικασίας ανοίγω το μηχάνημα και πραγματικά η διαφορά φωτεινότητας είναι εμφανής..Τώρα πλέον είμαι ικανοποιημένος απο την Dell. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας.

ps: Η samsung που είχα ήταν με "some grainy" και όχι "grainy" γιαυτό και ψιλοπαλευόταν η κατάσταση αλλά ακόμα κι ετσι η lg με "not grainy" δειχνει πολύ καλύτερα.

Όσο για το φίλο παραπάνω με το laptop απο multi καλύτερα να δει ποσο καιρό και για τι χρειάζεται το μηχάνημα. Ίσως θα μπορούσες να δεις για τον μεγαλύτερο επεξεργαστή που έχει και 6mb cache. Πλέον μετράει πολύ και γιαυτό ίσως είναι απο τα λίγα πράγματα που παραμένουν ακριβά στο χώρο των pc.

Α και κάτι ακόμα. Είχα ρωτήσει παλαιότερα για το αν έχει βάλει κάποιος τα ubuntu. Τελικά τα έβαλα κι εγώ (την hardy εκδοση 8) και γενικά φαίνεται να τσουλάει καλά πάνω του. Εντύπωση μου έκανε οτι μολισ φορτώνει τρώει 400mb ram (με ελεύθερη 3,6gb) ενώ με τα κωλο-σβίστα μόλις φορτώσει του χει φάει 1,3gb (και ελεύθερα 2,3gb). Όποιος έχει καμια απορία για εγκατάσταση κτλ ας στειλει πμ ή mail για να μην φορτώνει και πολύ το forum με κάτι που δεν νομίζω οτι απασχολεί πολλούς.. ;)

Δημοσ.

Χτες το απόγευμα αγόρασα το XPS με

Intel 9300 core2duo 2.5 με 6MB Cache

4GB RAM

NVIDIA 8600 256MB

300GB HDD TOSHIBA 5400rpm

Monitor CPM (Chunghua Picture Tubes)

Έψαχνα ένα ποιοτικό φορητο που να είναι γρήγορο,ποιοτικό,να μη ζεστένεται και να μην κάνει θόρυβο. Το κόστος ήταν σε δεύτερη μοίρα. Δεν πήρα MAC γιατι χρησιμοποιώ πολλά μικροπρογρμματακι απου υπαρχουν σε ΐνδοςσ μονο (είμαι web developer). Το VAIO είχε χειροτερα χαρ/κα δυστυχώς (πχ δισκο στις 4200 στροφές,ελεος).

Στα δικά μας τωρα.

Φοβερό μηχανημα αρχικά ΑΛΛΑ:

1-ο σκληρός δίσκος κανει συνεχώς έναν θόρυβο σα να δουλεύει ανεμηστιράκι και διαφορους ήχους χαμηλής συχνότητας (σαν κουνουπι ¨:)).

Και δεν εννοώ το ενοχλητικό διαβασμα που κανουν τα sVista οταν ξεκινουν. Ενοοω συνεχόμενο θόρυβο που δεν αυξομειώνεται.Είμαι περίργος και τον ακούω μόνο εγώ ή εχει προλημα ο HDD?

2- Προσπαθησα να παρω TO Service της dell αλλα είναι κλειστα Σαββατο

3-H oθόνη (CPM) τραβάει σκαλώματα φου και φου! αλλες φορές δεν ανοιγει καθόλου αλλες φορες ανοιγει και είναι ασπρη και αλλεσ βγαινει σε γκριζακι!

Επισης πολλες φορες μετα απο Hibernate η φωτεινότητα μειώνεται και δεν αυξανεται με τιποτα. Δεν συνεχιζω.Εχει prob το καταλαβαμε!(να πω για backlight bleeding-αστο καλυτερααααα)

4- Το DVD Player ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ το μηχανημα και ολόκληρο το γραφείο μου (επιπλο) μαζι.Τρανταζεται όλόκληρο!!! Επίσης μερικές φορέσ κανει και σαν επικοπτερακι. Γενικα είναι πεχνιδιαρικο. ΔΕΝ με απασχολεί όμως - δεν βλεπω DVD απλα το δοκιμασα.

5- Μια USB θύρα είναι πολύ σφιχτή (σχεδόν θες πενσα για να βάλεις/βγαλεις συσκευή

6- καμια φορα το trackpad τρελενεται και δεν υπακουει (οχι συχνα αλλα συμβαίνει)

Θα πάρω τους DELLoποιούς τη δευτέρα να δω τι θα μου πούνε. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω - ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΑΩ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ VAIO . Τι γνώμη έχετε????

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...