Προς το περιεχόμενο

Dell XPS 1530 review

iorulezz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τις τελευταίες δυο μέρες διαβάζω ό,τι υπάρχει για τα XPS. Παρότι χάλασε η κάρτα γραφικών του FSC μου μόλις ένα μήνα μετά το πέρας της 2ετους εγγύησης (κλασικό???), αυτό το μηχάνημα με έχει κάνει να τα ξεχάσω όλα...

Είναι όντως τόσο όμορφο και αξιόπιστο όσο λέτε? Δεν υπάρχει καπου μπανανόφλουδα? Τα παίζει με ένα Mac? Το χρησιμοποιώ και για γραφισιτκή δουλειά το laptop αλλά το σκέφτομαι αν θέλω να πάρω Mac λόγω του κόστους όλων των προγραμμάτων του.

Το XPS όμως είναι πραγματικά κουκλί. Εχω ήδη συζητήσει με το τέλειο τμήμα εξυπηρέτησης της Dell και μου έχουν στείλει προσφορά. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Πόσο ζυγίζει με την 6αρα μπαταρία?

2. Ζεστένεται?

3. Αν ναι, το ανεμιστηράκι βγάζει θόρυβο?

4. Η οθόνη του είναι Samsung ή έχουν πλέον μόνιμα αλλάξει?

5. Αξίζει να πάρω και την τσάντα του? Από τον παλιό μου laptop έχω ακόμα την τσάντα πλάτης, αν και τα μαξιλαράκια έχουν κάπως χαλαρώσει...

6. Αν το μόνο αντίπαλο δέος που έχει αυτή τη στιγμή είναι το Vaio VGN-FZ31M πρέπει ακόμα να το σκέφτομαι???

Το μόνο κακό (αναγκαίο όμως) είναι ότι καθυστερεί η παράδοση. Τον θέλω για τη δουλειά μου και αυτό με βάζει σε σκέψεις βιαστικής αγοράς που είμαι σίγουρος ότι θα μετανοιώσω...

Thx για τις όποιες συμβουλές σας.

1. 3 kg

2. Όχι, εξαρτάται βέβαια τι επεξεργαστή θα πάρεις. Ο δικός μου καθόλου.

3. Αρκετό θόρυβο, όχι συχνά με full load

4. Samsung μάλλον τέλος

5. Η τσάντα είναι πολύ ακριβή. Βέβαια παίρνεις θήκη δωρεάν .

6. Όχι.

• Απαντ. 495
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου να μου απαντήσεις.

Και εγώ αυτόν που έχω στο μυαλό μου είναι με την καλύτερη ανάλυση στην οθόνη (1680X1050), 3gb RAM, Intel T7700, Combo Drive αλλά όχι τον Blue Ray, HD 160 GB 7200rpm, NVIDIA 8600GT 256MB, Vista Business Eng, 3yrs Εγγύηση.

Ισχύει αυτό που μου είπαν ότι η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών είναι dedicated 256MB??? Μήπως κάνουν λάθος? Δεν ξέρω αν είναι καλή αυτή η κάρτα γραφικών.

Και πάλι σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Δημοσ.

Ισχύει αυτό που μου είπαν ότι η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών είναι dedicated 256MB??? Μήπως κάνουν λάθος? Δεν ξέρω αν είναι καλή αυτή η κάρτα γραφικών.

Και πάλι σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

1. Η κάρτα είναι dedicated και μάλιστα με 256mb DDR3.

2. Εξαρτάται τι εννοείς καλή.

Παίζει όλα τα παιχνίδια - αυτά τουλάχιστον που δοκίμασα- μόνο στο Crysis έχει προβλήματα.

Δημοσ.
γιατί 'αχρηστα και αχρείαστα?

παιδια θα ήθελα να πω και κάτι άλλο που θα είναι λίγο off topic.στην περιοχή που είμαι πιάνω ένα ασύμαρτο δύκτιο με όνομα linksys το οποιο είναι ξεκλείδωτο. μπήκα μέσα και πιάνω 3,5mb στο speedtest.net είμαι τόσο κολ----φαρδος?με το παλιό pc δεν το έβρισκα, εκτός και αν το έβαλαν τώρα.και το θέμα είμαι ότι είμαι φοιτητής και έχω vodafone mobile connect(το ασύρματο για όσους δεν ξέρουν)!!!αρα όταν θέλω να κατεβάζω ποσότητες θα κατεβάζω απο αυτό και όταν είμαι εκτός σπιτιου θα παίρνω το vodafone...

ερώτηση:τι δίκτυο είναι αυτό?το έχω εντοπίσει και αλλου, σε άλλες περιοχές...

Απλά το router είναι μάρκας Linksys. Και το δικό μου αυτό το όνομα δίνει, και είναι και ξεκλείδωτο (ο γιος μου βαριέται να ψάξει στις ρυθμίσεις του Wii, οπότε ...). Πάντως μένουμε σε μονοκατοικία, και δύσκολα θα πιάσει κανείς σταθερό σήμα ακόμα και δίπλα στο φράχτι. Το τσεκάρισα με το XPS.

Όσο για τα CDs, 5: Vista,Media Direct,Drivers,Roxio και ένα για την κάμερα. Ειδικά τα πρώτα 2 μου ήταν απαραίτητα όταν έκανα καθαρή εγκατάσταση (απ'την αρχή τα πάντα)

Δημοσ.
αχρηστα και αχρείαστα

1.Γιατί υπάρχει και η δυνατότητα άμεσης επαναφοράς του συστήματος στην εργοστασιακή του κατάσταση με δύο κινήσεις.

2. Γιατί θα ξαναβάλεις το Roxio??

3. Γιατί η DELL βάζει ένα κάρο bloatware (άχρηστες εφαρμογές κλπ):devil:

Το δίκτυο δεν είναι ένα. Είναι πολλά του ίδιου κατασκευαστή και προφανώς...

ξεκλέιδωτα.. (αν είναι δυνατόν....):mrgreen:

Μην είσαι και τόσο σίγουρος για την άμεση επαναφορά! Σε εμένα δεν δούλεψε, και όταν το είπα στο τεχνικό τμήμα δεν φάνηκε να ξαφνιάστηκε.

Δημοσ.
Απλά το router είναι μάρκας Linksys. Και το δικό μου αυτό το όνομα δίνει, και είναι και ξεκλείδωτο (ο γιος μου βαριέται να ψάξει στις ρυθμίσεις του Wii, οπότε ...). Πάντως μένουμε σε μονοκατοικία, και δύσκολα θα πιάσει κανείς σταθερό σήμα ακόμα και δίπλα στο φράχτι. Το τσεκάρισα με το XPS.

Όσο για τα CDs, 5: Vista,Media Direct,Drivers,Roxio και ένα για την κάμερα. Ειδικά τα πρώτα 2 μου ήταν απαραίτητα όταν έκανα καθαρή εγκατάσταση (απ'την αρχή τα πάντα)

εγώ έχω 6 cds.5 σε απλές χάρτινες θήκες και ένα είναι μέσα σε χάρτινη θήκη μέσα σε νάιλον μαζί με οδηγίες γραμμένες σε χαρτί...

Δημοσ.
Μην είσαι και τόσο σίγουρος για την άμεση επαναφορά! Σε εμένα δεν δούλεψε, και όταν το είπα στο τεχνικό τμήμα δεν φάνηκε να ξαφνιάστηκε.

Το έχω ήδη κάνει 3 φορές σε 2 XPS. Δούλεψε μια χαρά.

Δημοσ.
εγώ έχω 6 cds.5 σε απλές χάρτινες θήκες και ένα είναι μέσα σε χάρτινη θήκη μέσα σε νάιλον μαζί με οδηγίες γραμμένες σε χαρτί...

Έχεις Creative κάρτα ήχου;

Δημοσ.

Αν και ζητήθηκαν οι drivers για XP, δεν επανήλθε κανείς με σχόλια. Τους έβαλε κανείς ; Δούλεψαν κανονικά ; Αξίζει τον κόπο ;

Δημοσ.
Αν και ζητήθηκαν οι drivers για XP, δεν επανήλθε κανείς με σχόλια. Τους έβαλε κανείς ; Δούλεψαν κανονικά ; Αξίζει τον κόπο ;

Έλα ντε αξίζει;

Μάλλον όχι...

Δημοσ.

Μια ερώτηση:

Στο shipment tracking που κάνω λέει ότι είναι στη φάση 5 Dispatced και ότι έφυγε από έξω στις 14/3. Χρειάζεται λέει έως 5 εργάσιμες ημέρες για παράδοση και το δίνει στις 20/3. Εντούτοις στο confirmation μου έδινε ημ/νία για 4/4 ή νωρίτερα. Τι ισχύει?

Δημοσ.
Μια ερώτηση:

Στο shipment tracking που κάνω λέει ότι είναι στη φάση 5 Dispatced και ότι έφυγε από έξω στις 14/3. Χρειάζεται λέει έως 5 εργάσιμες ημέρες για παράδοση και το δίνει στις 20/3. Εντούτοις στο confirmation μου έδινε ημ/νία για 4/4 ή νωρίτερα. Τι ισχύει?

Ισχύει η καινούρια ημερομηνία. Αυτή που δίνουν στο confirmation συνήθως υπερβαίνει κατά 2 περίπου εβδομάδες την πραγματική ημ/νία παράδωσης (φαντάζομαι το σκεπτικό είναι ότι αν περιμένουμε να έρθει και αργίσει για κάποιο λόγο θα γκρινιάζουμε, οπότε δίνουν και κάποιο περιθόριο ασφαλείας)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...