Προς το περιεχόμενο

Dell XPS 1530 review

iorulezz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

17/2 βράδυ pre-production

18/2 πριν τις 12.00 πακετάρισμα (απ΄'οσο θυμάμαι αυτή είναι η 4η φάση)

!9/2 έφυγε από Πολωνία

25/2 Αθήνα

26/2 παραδόθηκε

Όσο για την οθόνη που εξαφανίστηκε από την Διαχείρηση Συσκευών όταν αλλάχτηκε απ΄τον τεχνικό βρήκα το πρόβλημα. Είχαν χαθεί τα drivers της κάρτας γραφικών. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορούσα να κάνω επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις απ'το D (recovery).

Τελικά μετά από format, κλπ. η οθόνη και η κάρτα ξαναφάνηκαν. Πώς έγιναν αυτά από μια αλλαγή οθόνης δεν το καταλαβαίνω.

Πάντως τώρα έχω κάτι καινούριο να ασχοληθώ:

έτρεξα το Dell PC Checkup και το Systemboard RTC Accuracy Test απέτυχε και τις δύο φορές.

Σας λέει κάτι αυτό?

Edit: Κάτι βρήκα. RTC= computer's real time clock.

• Απαντ. 495
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τέλος φτάνοντας στην οθόνη μπορώ να πω δύο πράγματα: Πρώτον ότι έχει αρκετά καλά χρώματα, όμορφα και πλούσια που καλύπτουν τις ανάγκες του ματιού και δεύτερον ότι το φως της οθόνης ξεχωρίζει παρατηρώ δηλαδή το φαινόμενο του backlight bleeding όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα:

Αυτό δεν είναι "backlight bleeding"

Για να δεις τι ακριβώς είναι διάβασε εδώ http://forums.us.dell.com/supportforums/board/message?board.id=dim_monitor&message.id=52783&query.id=239790#M52783

Δημοσ.

Παιδια πριν λίγο μπήκα στο site και είδα ότι σήμερα 1 μαρτίου(καλό μήνα κι'όλας) στάλθηκε το λαπτοπ μου και πως σε 2- 5 εργάσιμες μέρες θα το έχω...για να δούμε!!!

Δημοσ.
τωα ειναι ενταξυ ευχαιστημενος?

Αν αναφέρεσαι σε εμένα, γενικά είναι ένα ωραιότατο μηχάνημα, απλά ήθελε λίγο δουλειά. Πχ. είχα πρόβλημα με την ασύρματη σύνδεση (κάρτα 1965 AGN). Τελικά ξαναέβαλα το drivers CD, ξαναέκανα την διαδικασία εγκατάστασης, έκανε επιδιώρθοση, και μετά συνδέθηκε σαν αστραπή.

Το θέμα με την δεύτερη αλλαγή οθόνης εκκρεμεί. Απαίτησα LG, και περιμένουν απάντηση. Δεν μπορώ να δεχτώ σε ένα μηχάνημα αυτής της τιμής να έχω οθόνη ελαττωματικής κατασκευής και η οποία μπήκε αφού η Dell είχε αναγνωρίση το πρόβλημα και υποτείθεται είχε σταματήσει να την χρησιμοποιεί ( το είπε και ο πωλητής... )

Το ξέρετε ότι η εταιρία MBI καλύπτει το service της Dell? (Οι ίδιοι έχουν και την Acer)

Οπωσδίποτε θα'θελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μπαίνετε στον κόπο να ενημερώνετε- βοηθάτε τους άλλους!

Δημοσ.
)

Το ξέρετε ότι η εταιρία MBI καλύπτει το service της Dell? (Οι ίδιοι έχουν και την Acer)

Ναι η ίδια εταιρεία είναι με την διαφορά ότι ώς πελάτης DELL έχεις προνομιάκή υποστήριξη σε σχέση με τους ACER users. Από ότι κατάλαβα πάντως η MBI ασχολείται τις υποθέσεις ρουτίνας και αν ειναι κατι πολύ "χοντρό" τότε αναλαμβάνει τεχνικός της DELL.

Δημοσ.

Γνωριζει καποιος αν τα xps εχουν ψηφιακη εξοδο ηχου (ομοαξονικη η οπτικη)

για συνδεση με εξωτερικο ενισχυτη;

Δημοσ.
Γνωριζει καποιος αν τα xps εχουν ψηφιακη εξοδο ηχου (ομοαξονικη η οπτικη)

για συνδεση με εξωτερικο ενισχυτη;

Οι πιθανές επιλογές είναι:

1. Μέσω HDMI, ορίζοντάς το ως έξοδο ήχου

2. Μέσω S-video

3. Μέσω ExpressCard Sound Blaster X-Fi® Xtreme Audio Sound Card (αυτή την αγοράζεις χωριστά);)

Δημοσ.

zaxos345 (ή Γιάννης; ) :

Πήρα σήμερα τηλέφωνο και μου έδωσαν προσφορά για το XPS 1530 στα 1560 (τελική με ΦΠΑ).

Συγκρίνοντας όμως με τη δική σου, νομίζω ότι είναι αρκετά πιο ακριβή. Μήπως παρήγγειλες μέσω εταιρείας ; Επισυνάπτω ένα .xls με σύγκριση των προσφορών. Κόκκινο είναι όπου υπερτερεί η δική σου και κίτρινο όπου υπερτερεί η δική μου.

Χοντρικά μιλώντας, εσύ υπερτερείς στα εξής : Τ7700 (εγώ Τ7700), 3GB (εγώ 2GB), 8600M GΤ (εγώ 8400M GS), Carry case (εγώ όχι). Εγώ υπερτερώ στα : HDD 200 GB (εσύ 120 GB), External model (εσύ όχι), 4y NBD (εσύ 3). Ειδικά για το τελευταίο μου είπε ότι κοστίζει μόνο 25 ευρώ.

Δεν σου φαίνεται μεγάλη η τελική τιμή; Πλήρωσες μόνο 100 ευρώ παραπάνω για τέτοιο σύστημα;

Dell XPS 1530 configuration.zip

Επίσης, μπορείς να επιβεβαιώσεις τις πόρτες του XPS 1530 :

S-Video, 3 θύρες USB 2.0, HDMI, VGA

Firewire (IEEE 1394a), Θύρα RJ45 Ethernet (10/100)

Συσκευή ανάγνωσης καρτών 8 σε 1, 1 θύρα ExpressCard των 54 χιλ.

Στερεοφωνική είσοδος και έξοδος ακουστικών/ηχείου (x2), διπλά μικρόφωνα ψηφιακής συστοιχίας

Δημοσ.

Απ' όσο μου είπε ο πωλητής οι προσφορές αλλάζουν ανά εβδομάδα. Πριν από 3 περίπου εβδομάδες το δικό μου σύστημα το έκλεισα με 1320 (τελική με ΦΠΑ). Οθόνη WXGA, T7500,2Gb,HDD 120Giga 7200,Vista Home Premium, 3 years NBD,bluetooth, Wi-Fi Intel 4965AGN. Τότε είχε 25% έκπτωση. Και εμένα μου φάνηκε ακριβό σε σχέση με άλλα που διάβαζα τότε (εκτός από αναλογικά καλύτερη τιμή τους κάνανε και δώρα).

Δημοσ.
Τότε είχε 25% έκπτωση. Και εμένα μου φάνηκε ακριβό σε σχέση με άλλα που διάβαζα τότε (εκτός από αναλογικά καλύτερη τιμή τους κάνανε και δώρα).

Γκλουπ ! Εμένα μου είπε 20%. Ηλπιζα ότι τα δώρα στα σκάνε στο τέλος, όταν πλέον παραγγείλεις ... Δηλαδή αν έπαιρνα τηλέφωνο πριν από μία εβδομάδα θα ήταν διαφορετικά; Τέλος πάντων, το μηχάνημα είναι εξαιρετικά δελεαστικό, όχι μόνο λόγω Dell, αλλά και λόγω των περιγραφών που έχουν δοθεί.

Υπάρχει καμια εκτίμηση του τι σημαίνει "καλώ εκ μέρους της τάδε εταιρείας", αλλά και πάλι αγοράζω ένα μόνο notebook ;

Δημοσ.
zaxos345 (ή Γιάννης; ) :

Πήρα σήμερα τηλέφωνο και μου έδωσαν προσφορά για το XPS 1530 στα 1560 (τελική με ΦΠΑ).

Συγκρίνοντας όμως με τη δική σου, νομίζω ότι είναι αρκετά πιο ακριβή. Μήπως παρήγγειλες μέσω εταιρείας ; Επισυνάπτω ένα .xls με σύγκριση των προσφορών. Κόκκινο είναι όπου υπερτερεί η δική σου και κίτρινο όπου υπερτερεί η δική μου.

Χοντρικά μιλώντας, εσύ υπερτερείς στα εξής : Τ7700 (εγώ Τ7700), 3GB (εγώ 2GB), 8600M GΤ (εγώ 8400M GS), Carry case (εγώ όχι). Εγώ υπερτερώ στα : HDD 200 GB (εσύ 120 GB), External model (εσύ όχι), 4y NBD (εσύ 3). Ειδικά για το τελευταίο μου είπε ότι κοστίζει μόνο 25 ευρώ.

Δεν σου φαίνεται μεγάλη η τελική τιμή; Πλήρωσες μόνο 100 ευρώ παραπάνω για τέτοιο σύστημα;

[ATTACH]10949[/ATTACH]

Επίσης, μπορείς να επιβεβαιώσεις τις πόρτες του XPS 1530 :

S-Video, 3 θύρες USB 2.0, HDMI, VGA

Firewire (IEEE 1394a), Θύρα RJ45 Ethernet (10/100)

Συσκευή ανάγνωσης καρτών 8 σε 1, 1 θύρα ExpressCard των 54 χιλ.

Στερεοφωνική είσοδος και έξοδος ακουστικών/ηχείου (x2), διπλά μικρόφωνα ψηφιακής συστοιχίας

Έχεις δίκιο φίλε μου, αν σκεφτείς ότι μόνο η τσάντα μεταφοράς στοιχίζει περίπου 30 ευρώ. Ίσως έχει να κάνει με την περίοδο παραγγελίας, δεν χάνεις τίποτα να τους αντιπαραθέσεις την δική μου προσφορά, ίσως πετύχεις κάποια καλύτερη τιμή. Παρήγγειλα και εγώ από το τηλέφωνο το οποίο δίνεται από το site, μίλησα με κάποιον Δημήτρη. Επειδή φάνηκα λίγο επιφυλακτικός και σκεφτικός με την τιμή κατά την διάρκεια της συνομιλίας και το συζητούσα πέτυχα και τα δύο δώρα (ποντικι και κάρτα ήχου), ίσως να ήμουν και τυχερός, δεν ξέρω. Τώρα όσον αφορά τις πόρτες του XPS ναι είναι όπως τις περιγράφεις, δεν καταλαβαίνω όμως τα΄΄διπλά μικρόφωνα ψηφιακής συστοιχίας΄΄, εγώ βλέπω μόνο μια είσοδο για μικρόφωνο. Οπως και να έχει το μηχανάκι είναι απίστευτο, όμορφο, καλοσχεδιασμένο, πολύ καλή οθόνη, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, δεν ζεσταίνεται(δεν το έχω πιέσει όμως ιδιαίτερα), τα vista δεν με χαλάνε ιδιαίτερα, στην πραγματικότητα δεν με δυσκόλεψαν καθόλου και το πόσο βαρειά είναι δεν φαίνεται λόγω μνήμης και επεξεργαστή ίσως. Επίσης ότι πρόγραμμα του φόρτωσα (και δεν είναι λίγα) τα δέχθηκε αναντίρρητα χωρίς μάλιστα να το ψάξω από πλευράς συμβατότητας. Μέχρι τώρα λοιπόν εξαιρετικά ευχαριστημένος, ελπίζω να παραμείνω και στο μέλλον. Γιάννης

Δημοσ.
Έχεις δίκιο φίλε μου, αν σκεφτείς ότι μόνο η τσάντα μεταφοράς στοιχίζει περίπου 30 ευρώ. Ίσως έχει να κάνει με την περίοδο παραγγελίας, δεν χάνεις τίποτα να τους αντιπαραθέσεις την δική μου προσφορά, ίσως πετύχεις κάποια καλύτερη τιμή. Παρήγγειλα και εγώ από το τηλέφωνο το οποίο δίνεται από το site, μίλησα με κάποιον Δημήτρη. Επειδή φάνηκα λίγο επιφυλακτικός και σκεφτικός με την τιμή κατά την διάρκεια της συνομιλίας και το συζητούσα πέτυχα και τα δύο δώρα (ποντικι και κάρτα ήχου), ίσως να ήμουν και τυχερός, δεν ξέρω. Τώρα όσον αφορά τις πόρτες του XPS ναι είναι όπως τις περιγράφεις, δεν καταλαβαίνω όμως τα΄΄διπλά μικρόφωνα ψηφιακής συστοιχίας΄΄, εγώ βλέπω μόνο μια είσοδο για μικρόφωνο. Οπως και να έχει το μηχανάκι είναι απίστευτο, όμορφο, καλοσχεδιασμένο, πολύ καλή οθόνη, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, δεν ζεσταίνεται(δεν το έχω πιέσει όμως ιδιαίτερα), τα vista δεν με χαλάνε ιδιαίτερα, στην πραγματικότητα δεν με δυσκόλεψαν καθόλου και το πόσο βαρειά είναι δεν φαίνεται λόγω μνήμης και επεξεργαστή ίσως. Επίσης ότι πρόγραμμα του φόρτωσα (και δεν είναι λίγα) τα δέχθηκε αναντίρρητα χωρίς μάλιστα να το ψάξω από πλευράς συμβατότητας. Μέχρι τώρα λοιπόν εξαιρετικά ευχαριστημένος, ελπίζω να παραμείνω και στο μέλλον. Γιάννης

δεν εχω διαβασει την περιγραφη, αλλα μηπως αναφερεται στα διπλά ενσωματωμενα μικροφωνα που εχει διπλα στην καμερα ή αναφερεται η περιγραφη στην καρτα ηχου αποκλειστικα

Δημοσ.
Για όσους θέλουν να βάλουν XP στο XPS 1530. Ολοι οι drivers :

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=193815

Καμμία σχέση.

Αυτό είναι για VISTA (driver update).

Το σωστό είναι αυτό http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=212981&highlight=xps+1530+xp+drivers

Αλλά πια τι μανία (οπισθοδρομική) είναι αυτή με τα ΧP.

Ευκαιρία είναι τώρα που τα πήρατε να τα μάθετε....:-D

Σε dual boot βάλτε LINUX....)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...