alestr9s Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Έχω ένα pc με CPU P4 2.8ghz, mobo DFI (δε θυμάμαι μοντέλο), RAM 512Mb DDR 333mhz, VGA nVidia FX 5700 256Mb. Σε λίγες μέρες έρχεται το καινούριο pc και θέλω το παλιό για να πειραματιστώ με o.c. Αξίζει να πέσουν λεφτά (πολύ λίγα εννοείται) σ'αυτό το σύστημα (αγορά 1gb ram και ίσως VGA) ή θα άξιζε να ψάξω να αγοράσω άλλο mobo cpu κ ram (όσο πιο budget γίνεται)? Ο P4 2.8ghz μεχρί πόσο μπορεί να ανέβει με αέρα? Οι ddr οι μνήμες που ψάχνω είναι ακριβές ρε γμτ.. Μήπως θα άξιζε να βρω ένα μεταχειρισμένο mobo που να χει και κάποιες προοπτικες για ανέβασμα και να παίρνει και ddr2 που είναι και πιο φτηνές? Έχετε να προτείνετε ένα φτηνό παλιό set up που θα ήταν κατάλληλο για πειράγματα? Μπορεί να πειραματιστώ και με watercool (όχι ακριβές λύσεις) απλά και μόνο από χόμπυ για να δω μέχρι που θα πάει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Πιστεύω δεν αξίζει να το ταλαιπωρείς το περιγραφόμενο σύστημα “P4@2,8G 512MB DFI 5700 κλπ” να το κάνεις κατεβαστίρη με win-xp. Αλώστε τα Partʼs αυτού του συστήματος πιθανών να μην βρίσκονται σε εγγείηση. Προτίμησε να κάνεις ο/c στο νέο σου μηχάνημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alestr9s Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Προφανώς δεν βρίσκονται σε εγγύηση και δε με νοιάζουν και αν πάθουν και κάτι.. και φωτιά να πάρουν βασικά δε μου λέει και πολυ... Το νέο μηχάνημα θα είναι υπερ-επαρκές (δε σκοπεύω να βάλω Vista άμεσα, θα περιμένω SP2 μπας και καλυτερέψουν δραματικά) αν μετά από 1 χρονο δω ότι δε τραβάει θα κάνω τότε.... Κατεβαστήρι δεν χρειάζομαι και τόσο πολύ... Οπότε, θέλοντας να κάνω τα πρώτα βήματα στο overclocking, θα το πειράξω μέχρι "θανάτου". Μάλλον θα ψάξω να βρω κάνα μεταχειρισμενο mobo ddrII και καμιά vga για να μάθω να τα clockarw. Θα πάρω και 2 καλές αερόψυκτρες και ότι γίνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 ποια DFI είναι ; εγώ θα το έκανα πάντως είναι ευκαιρία να μάθεις να παίζεις με τα ρεύματα πριν πας σε καλό pc από λεφτά μην του ρίξεις τίποτα απλά μια καλή ψήκτρα για 478 και είσαι οκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alestr9s Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 DFI NB78-BC.. Και γω γι αυτό το θέλω.. θα το κάνω πειραματόζωο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Οκ τότε μπορείς να αρχίσεις τα πειράματα, μιας και το μοβο υποστηρίζει 533FSB(133 real) ανέβασε από τα 100-->133MHz το Fsb με stock voltʼs. http://www.firingsquad.com/hw/256/DFI_NB78-BC/ Χρησιμοποίησε το cpu-z για να πληροφορηθείς ποσό τρέχει η cpu&μνήμες. Το οrthos & super pi για ο/c test και Vga το Riva Tuner. Orthos, Cpu-z, Super Pi, RivaTuner Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.