panian3 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Τελικα μου φαινεται οτι ολοι μας αντιμετωπιζουμε προβλημα με τις ΑΤΙ AGP καρτες μας. Για παραδειγμα εχω την Saphire 2600PRO και βαζοντας τους νεους drivers 8.1 της ΑΤΙ αντιμετωπιζω το εξης και μοναδικο προβλημα. Ενω εχω ενημερωσει τα WinXP professional με τα πιο τελευταια updates απο το site της Microsoft (αυτο συμπεριλαμβανει net framework 1, 2, 3 με τα service packs τους) βαζοντας τον Catalyst 8.1 και κανοντας reboot παιρνω ενα error message οτι δεν μπορει να τρεξει το ΑΤΙ tray catalyst. Επισης οταν κανω δεξι Klik στο desktop και διαλεξω το ΑΤΙ Catalyst παλι τρωω χυλοπιτα. Διαβασα σε κατι forums οτι το προβλημα ειναι στο net framework .2 και σε ενα service που λεγεται CLIstart.exe. Προσπαθοντας να φορτωσει το αρχειο αυτο κατα την εναρξη ο υπολογιστης, εχοντας για αγνωστο λογο καποιο conflict με το .2 ΝΕΤ framework, κολαει και πεταει ενα τρελο μυνημα. Εκανα οτι ελεγε εκει στο forum και απο το msconfig, sevices εκανα disable το CLIstart.exe και σταματησε το error message. To θεμα ομως ειναι οτι σιγουρα η καρτουλα μου υπολειτουργει εως καθολου. Το κουφο της υποθεσης ειναι οτι στα Windows Vista η καρτα δουλεει ΑΨΟΓΑ με τους Catalyst 8.1 για VISTA. Εχει κανεις μια ιδεα τι να κανουμε στα χαζο-XP????
veneton Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 μα ποιους εχεις περασει? http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=31625 εχω την HD2600 XT AGP και τους πρωτους δεν μπορεσα να τους περασω ενω αντιθετα περασαν οι δευτεροι.... εκανα κατευθειαν update drivers και ολα καλα.... παροτι δεν ειμαι ευχαριστημενος μια και σε βιντεακι H264 αυξηθηκε η καταναλωση καλυτερα να εμενα στους παλιους αφου δεν παιζω παιχνιδια, με ενδιαφερει μονο η τηλεοραση δορυφορηκη....
panian3 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Λοιπον ακου να δεις τελικα πως λυθηκε το προβλημα ή/και πως λυνεται το προβλημα: 1. Εγκαθιστουμε στα WinXP το Catalyst 8.1 αφου πρωτα εχουμε εγκαταστισει το .net framework 2. Σε αυτη την περιπτωση ευχομαστε να δουλεψει... 2. Σε περιπτωση που δεν δουλεψει παμε στο Run-msconfig-services και κανουμε disable το CLISTART.exe. 3. Το Catalyst 8.1 hotfix φυσικα δεν ειναι αφου εχει καποιος εγκαταστησει το 8.1 απο πανω να βαλει σαν 'διορθωση' ενα πραμα το hotfix. Ανεκαθεν ενα hotfix ηταν για να συμπληρωσει και οχι για να αντικαταστησει κατι αλλο. Ετσι τουλαχιστον ξερω απο την εμπειρια μου. Τελικα αυτο που πρεπει να γινει ειναι να μην μπει καθολου το CAtalyst 8.1 και κατευθειαν το hotfix. Σε περιπτωση που εχει μπει το 8.1 και δεν λειτουργει τοτε πρεπει να κανουμε απεγκατασταση απο το Add/Remove Programs, μετα ανοιγμα se safe mode και με το προγραμμα DriverCleaner να καθαρισουμε τα παντα γυρω απο ΑΤΙ. Υστερα μπαινοντας σε Normal mode να βαλουμε ΜΟΝΟ το hotfix. Βεβαια το δικο μου PC με ολα τα παραπανω η καρτουλα δουλευε στο 50% εως καθολου. Να σας πω τωρα πως δουλεψε εντελει το δικο μου... Απλη λυση... Εβαλα Windows Vista Ultimate και ολα ρολοι. Κατεβασα το Catalyst 8.1 απο το site της ΑΤΙ για Vista και ουτε Hotfixes, ουτε restart, ουτε τιποτα δεν χρειαστηκα. Τα πηρε ολα κανονικα και το desktop αλλα και τα παιχνιδια φυσανε. Να φανταστειτε πως το CRYSIS (νεο shoot-em-up) της Microsoft που εχει τρελες απαιτησεις το παιζει ανετοτατα στα 1280χ1024 σε High αναλυση... Σκετη ΤΡΕΛΑ!!! Ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να μαθουμε και τα VISTA. Σας χαιρετω!
overclocker Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Εγώ το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου στα XP το έλυσα με την εξής σειρά. Install τους drivers απο το CD της κάρτας (Gecube 8.40), install τους 8.1 από ATI και καπάκι το 8.1 AGP hotfix, uninstall το CCC, uninstall to .Net framework 2.0, install .Net 2.0, install το CCC του 8.1 hotfix. Τώρα η κάρτα επιτέλους παίζει σωστά και δεν κολλάει το PC ούτε κάνει ξαφνικά restarts όπως πριν. Απλά κυρία ATI όλα αυτά θα μπορούσα να τα είχα αποφύγει αν βγάζατε από την αρχή σωστούς drivers... Ααα και το Crysis δεν είναι της Micro$oft φίλε μου αλλά της Crytek που ανήκει πλέον στην EA.
panian3 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Ααα και το Crysis δεν είναι της Micro$oft φίλε μου αλλά της Crytek που ανήκει πλέον στην EA. Οντως η κυρια ΑΤΙ αν ενδιαφεροτανε λιγο παραπανω για τις AGP καρτες τοτε δεν θα χρειαζοταν να κανουμε παπατζες... Παλι καλα που πισω εχει η αχλαδα την ουρα και βρισκουμε λυσεις εστω και αν μας παρει 3 format, 5 ωρες και 15 install/uninstall. Να σαι καλα που μοιραστηκες μαζι μου την λυση για τα ΧΡ γιατι ποτε δεν ξερεις μπορει τα format να γινουν 4 στο συνολο. .... εχεις δικιο ειναι ΕΑ sports!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.