godlike Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2008 Σήμερα χρησιμοποιώ για πρώτη φορά το φοιτητικό της vivodi στα 24 και με παραξενεύει η ταχύτητα στην οποία συγχρονίζεται το modem (8128 kbps). Το modem δίνει τα εξής στοιχεία: Downstream 8128 kbps Noise Margin (Up) 24.0 db Noise Margin (Down) 18.0 db Attenuation (Up) 7.5 db Attenuation (Down) 11.0 db Με λίγο ψάξιμο στο net βρήκα ότι η απόσταση από το dslam είναι γύρω στα 300 μέτρα. Είναι λογική η ταχύτητα που πιάνω;;;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 όχι...με 11db attenuation έπρεπε να συγχρονίζεσαι στα 23mbit (800m από το dslam)
kostastnt Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Σήμερα χρησιμοποιώ για πρώτη φορά το φοιτητικό της vivodi στα 24 και με παραξενεύει η ταχύτητα στην οποία συγχρονίζεται το modem (8128 kbps). Το modem δίνει τα εξής στοιχεία: Downstream 8128 kbps Noise Margin (Up) 24.0 db Noise Margin (Down) 18.0 db Attenuation (Up) 7.5 db Attenuation (Down) 11.0 db Με λίγο ψάξιμο στο net βρήκα ότι η απόσταση από το dslam είναι γύρω στα 300 μέτρα. Είναι λογική η ταχύτητα που πιάνω;;; Βάλε φίλτρα σε ΟΛΑ τα τηλέφωνα στο σπίτι... Ή αποσύνδεσε τα τελείως και δες στα πόσα συγχρονίζει... Έτσι την πάτησα κι εγώ στην αρχή...
George555 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Φίλε μου θα πάρεις τηλέφωνο τη Vivodi και θα της πεις να στείλει τεχνικό να σου μετρήσει τη γραμμή με δικά της έξοδα αλλιώς (σε περίπτωση που σου τα μασάνε) απαίτησε να σου ξεκλειδώσουν την ταχύτητα από τα 8 και να στην κλειδώσουν στα 20Mbps έστω. Έτσι κάνουν. (Μπες στο http://www.adslgr.com και έχει ένα τεστάκι κάπου δεξιά στη σελίδα για το πόση ταχύτητα θα πρέπει να έχεις ανάλογα με το Attenuation που έχεις. Ψάξτο λίγο.) Ελπίζω να βοήθησα.
godlike Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Φίλε μου θα πάρεις τηλέφωνο τη Vivodi και θα της πεις να στείλει τεχνικό να σου μετρήσει τη γραμμή με δικά της έξοδα αλλιώς (σε περίπτωση που σου τα μασάνε) απαίτησε να σου ξεκλειδώσουν την ταχύτητα από τα 8 και να στην κλειδώσουν στα 20Mbps έστω. Έτσι κάνουν. (Μπες στο http://www.adslgr.com και έχει ένα τεστάκι κάπου δεξιά στη σελίδα για το πόση ταχύτητα θα πρέπει να έχεις ανάλογα με το Attenuation που έχεις. Ψάξτο λίγο.) Ελπίζω να βοήθησα. Το είχα κάνει το τεστάκι και έγραφε ~22. Υπάρχει δλδ περίπτωση η vivodi να το έχει συγχρονίσει επίτηδες χαμηλότερα; Αν είναι αυτό το θέμα να κινηθώ ανάλογα.
kosmasgr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Κατι τέτοιο σκέφτηκα και γώ βλέποντας τις τιμές στο router και σκεφτόμουν να βάλω 24 στον ΟΤΕ. Τελικά έβαλα 8 και κλειδώνω 8190 έχοντας άριστες τιμές. Αλλα εσύ ρε φίλος είσαι πολύ κοντά. Μάλλον θα ναι πίτα το dslam
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 δεν έχει σχέση το αν είναι πίτα το dslam με το πόσο συγχρονίζει αλλά με το πόσο κατεβάζει... godlike κάνεις ότι είπε ο konstasnt και αν δεν υπάρχει αλλαγή παίρνεις τηλέφωνο Vivodi...
godlike Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 δεν έχει σχέση το αν είναι πίτα το dslam με το πόσο συγχρονίζει αλλά με το πόσο κατεβάζει... godlike κάνεις ότι είπε ο konstasnt και αν δεν υπάρχει αλλαγή παίρνεις τηλέφωνο Vivodi... Το έκανα αυτό με τα φίλτρα και αφού δεν έγινε τπτ πήρα την τεχνική υποστήριξη. Μετά από συζήτηση με τον τεχνικό μου είπε ότι τα στατιστικά (attenuation, απόσταση από dslam) είναι "καλά" και μου είπε ότι θα το κοιτάξουν από εκεί και θα με πάρουν τηλέφωνο. Ελπίζω όντος να το κοιτάξουν γιατί βρωμάει η δουλειά.
ppetr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Παίρνε τους συνέχεια, τελικά θα το φτιάξεις.
MaTRiX57 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Φιλε μήπως έχεις ΠΑΛΑΙΟ ρούτερ που δεν υποστηρίζει υψηλές ταχύτητες?
godlike Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Φιλε μήπως έχεις ΠΑΛΑΙΟ ρούτερ που δεν υποστηρίζει υψηλές ταχύτητες? Δεν ξέρω εάν είναι παλιό αλλά υποστηρίζει ADSL2+ μέχρι 24Mbps. Είναι το LEVEL ONE FBR-1461A
George555 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2008 Φίλε μου αυτό είναι. Σου έχουν κλειδώσει το μοντεμ στα 8. Πάρε τους τηλέφωνο και ΑΠΑΙΤΗΣΕ να σου το ανεβάσουν στα 22 παραυτα εφόσον το υποστηρίζει η γραμμή σου. Είσαι δίπλα στο DSLAM!!!! Aν είναι δυνατόν!!! Μην ακούσεις ότι και να σου πουν. (Μόνο να κοιτάξεις το Νoise Μargin μετά το ανέβασμα της ταχύτητάς σου, να είναι τουλάχιστον πάνω από 12)
poulinos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2008 Δεν ξέρω εάν είναι παλιό αλλά υποστηρίζει ADSL2+ μέχρι 24Mbps. Είναι το LEVEL ONE FBR-1461A σιγουρα κλειδωνεις με adsl2+ και οχι με g.dmt??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.