Προς το περιεχόμενο

Με βάση noise, attenuation και απόσταση απο dslam είναι λογική αυτή η ταχύτητα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα χρησιμοποιώ για πρώτη φορά το φοιτητικό της vivodi στα 24 και με παραξενεύει η ταχύτητα στην οποία συγχρονίζεται το modem (8128 kbps). Το modem δίνει τα εξής στοιχεία:

Downstream 8128 kbps

Noise Margin (Up) 24.0 db

Noise Margin (Down) 18.0 db

Attenuation (Up) 7.5 db

Attenuation (Down) 11.0 db

Με λίγο ψάξιμο στο net βρήκα ότι η απόσταση από το dslam είναι γύρω στα 300 μέτρα.

Είναι λογική η ταχύτητα που πιάνω;;;

Δημοσ.
Σήμερα χρησιμοποιώ για πρώτη φορά το φοιτητικό της vivodi στα 24 και με παραξενεύει η ταχύτητα στην οποία συγχρονίζεται το modem (8128 kbps). Το modem δίνει τα εξής στοιχεία:

Downstream 8128 kbps

Noise Margin (Up) 24.0 db

Noise Margin (Down) 18.0 db

Attenuation (Up) 7.5 db

Attenuation (Down) 11.0 db

Με λίγο ψάξιμο στο net βρήκα ότι η απόσταση από το dslam είναι γύρω στα 300 μέτρα.

Είναι λογική η ταχύτητα που πιάνω;;;

Βάλε φίλτρα σε ΟΛΑ τα τηλέφωνα στο σπίτι... Ή αποσύνδεσε τα τελείως και δες στα πόσα συγχρονίζει...

Έτσι την πάτησα κι εγώ στην αρχή...

Δημοσ.

Φίλε μου θα πάρεις τηλέφωνο τη Vivodi και θα της πεις να στείλει τεχνικό να σου μετρήσει τη γραμμή με δικά της έξοδα αλλιώς (σε περίπτωση που σου τα μασάνε) απαίτησε να σου ξεκλειδώσουν την ταχύτητα από τα 8 και να στην κλειδώσουν στα 20Mbps έστω. Έτσι κάνουν. (Μπες στο http://www.adslgr.com και έχει ένα τεστάκι κάπου δεξιά στη σελίδα για το πόση ταχύτητα θα πρέπει να έχεις ανάλογα με το Attenuation που έχεις. Ψάξτο λίγο.) Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.
Φίλε μου θα πάρεις τηλέφωνο τη Vivodi και θα της πεις να στείλει τεχνικό να σου μετρήσει τη γραμμή με δικά της έξοδα αλλιώς (σε περίπτωση που σου τα μασάνε) απαίτησε να σου ξεκλειδώσουν την ταχύτητα από τα 8 και να στην κλειδώσουν στα 20Mbps έστω. Έτσι κάνουν. (Μπες στο http://www.adslgr.com και έχει ένα τεστάκι κάπου δεξιά στη σελίδα για το πόση ταχύτητα θα πρέπει να έχεις ανάλογα με το Attenuation που έχεις. Ψάξτο λίγο.) Ελπίζω να βοήθησα.

Το είχα κάνει το τεστάκι και έγραφε ~22. Υπάρχει δλδ περίπτωση η vivodi να το έχει συγχρονίσει επίτηδες χαμηλότερα; Αν είναι αυτό το θέμα να κινηθώ ανάλογα.

Δημοσ.

Κατι τέτοιο σκέφτηκα και γώ βλέποντας τις τιμές στο router και σκεφτόμουν να βάλω 24 στον ΟΤΕ. Τελικά έβαλα 8 και κλειδώνω 8190 έχοντας άριστες τιμές. Αλλα εσύ ρε φίλος είσαι πολύ κοντά. Μάλλον θα ναι πίτα το dslam

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν έχει σχέση το αν είναι πίτα το dslam με το πόσο συγχρονίζει αλλά με το πόσο κατεβάζει...

godlike κάνεις ότι είπε ο konstasnt και αν δεν υπάρχει αλλαγή παίρνεις τηλέφωνο Vivodi...

Δημοσ.
δεν έχει σχέση το αν είναι πίτα το dslam με το πόσο συγχρονίζει αλλά με το πόσο κατεβάζει...

godlike κάνεις ότι είπε ο konstasnt και αν δεν υπάρχει αλλαγή παίρνεις τηλέφωνο Vivodi...

Το έκανα αυτό με τα φίλτρα και αφού δεν έγινε τπτ πήρα την τεχνική υποστήριξη. Μετά από συζήτηση με τον τεχνικό μου είπε ότι τα στατιστικά (attenuation, απόσταση από dslam) είναι "καλά" και μου είπε ότι θα το κοιτάξουν από εκεί και θα με πάρουν τηλέφωνο. Ελπίζω όντος να το κοιτάξουν γιατί βρωμάει η δουλειά.

Δημοσ.

Φίλε μου αυτό είναι. Σου έχουν κλειδώσει το μοντεμ στα 8.

Πάρε τους τηλέφωνο και ΑΠΑΙΤΗΣΕ να σου το ανεβάσουν στα 22 παραυτα εφόσον το υποστηρίζει η γραμμή σου.

Είσαι δίπλα στο DSLAM!!!!

Aν είναι δυνατόν!!!

Μην ακούσεις ότι και να σου πουν.

(Μόνο να κοιτάξεις το Νoise Μargin μετά το ανέβασμα της ταχύτητάς σου, να είναι τουλάχιστον πάνω από 12)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...