Προς το περιεχόμενο

switch

charmed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έψαχνα στην ιστοσελίδα του πλαίσιο, καλώδια δικτύου. ορισμένα λειτουργούν με χρήση switch και κάποια άλλα χωρίς χρήση switch. ποια είναι η διαφορά?

κάποιοι μου είπαν ότι αν απλά θέλω να μεταφέρω δεδομένα μεταξύ 2 υπολογιστών, το μόνο που χρειάζεται είναι το καλώδιο. ο υπολογιστής, μου είπαν, βλέπει μόνο του το υλικό και μπορείς απευθείας να μεταφέρεις αρχεία, χωρίς να χρειάζεται διαδικασία εγκατάστασης δικτύου. ισχύει?

Δημοσ.

Για το πρώτο ερώτημά σου:

Αν συνδέσεις 2 pc κατ' ευθείαν απο κάρτα δικτύου σε κάρτα δικτύου χωρίς να μεσολαβεί switch, router κλπ τότε θα πάρεις καλώδιο cross. Αν συνδέσεις 2 υπολογιστές μέσω switch, router κλπ τότε θα πάρεις straight. Και το cross, και το straight καλώδιο δικτύου είναι. Το ίδιο καλώδιο είναι απλώς αλλάζει η σειρά τερματισμού του transmit και receive.

Για το δεύτερο ερώτημά σου:

Σε έχουνε μπερδέψει. Είτε συνδέσεις 2 pc απευθείας είτε μέσω switch, είτε ασύρματα στήνεις δίκτυο.

Δημοσ.

Αν μεσολαβεί switch δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιηθεί είτε straight είτε cross, καθώς το MDI των ports τους προσαρμόζεται αυτόματα ("auto-mdi").

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...