Προς το περιεχόμενο

Πως να μαθω Σουηδικά απο το -273,15 ?

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμπνευσμένος από αυτό θα ήθελα οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια στο πως μπορώ να ξεκινήσω να μαθαίνω σιγά-σίγά (άνευ διδασκάλου) Σουηδικά.

ΥΓ :

Όχι δε τα θέλω για τουρίστριες.

Δημοσ.

oops την έκανα την πατάτα ....

άρε άτιμο copy-paste ...

Εννοούσα .. Πως να μαθω Σουηδικά απο το -273,15 ?

Μπορεί κάποιος moderator να κάνει κάτι για αυτό ? :oops: :oops: :oops:

Δημοσ.
λοιπόν! Πολύ εύκολα! Θα ξεκινήσεις μαθήματα στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών

http://www.didaskaleio.uoa.gr/program.htm

εγγυημένα πράγματα :P ;)

ά μόλις είδα πως θές άνευ διδασκάλου... εχμ...

+ Δες το "Περιοχή" στο Προφίλ μου :(:(:(

Δημοσ.
Kατ'αρχάς θα σου πρότεινα ν'αλλάξεις μονάδα μέτρησης.

Κάτι σε Κελσίου ή Φαρενάιτ που είναι πιο συνηθισμένα. ;)

Εννοώ από το απόλυτο μηδέν, στα Ισπανικά λίγο πολύ δε ξεκινάμε από το απόλυτο μηδέν.

Μη μπερδέυεσαι ...

Το -273,15 σε Κελσίου είναι ...

Σε K θα ήταν 0 ;)

Δημοσ.

Έχεις 2 επιλογές:

492712.jpg

Επιλογή 1: Γνωρίζεις την κοπέλα που κάθεται μπροστά. Σε 3 εβδομάδες το πολύ έχεις μάθει άπταιστα Σουιδικά! Εντάξει, αν όχι άπταιστα, αυτά που χρειάζεσαι θα τα έχεις μάθει σίγουρα. Πανάκριβη μέθοδος, δεν ενδείκνυται.

Επιλογή 2: Γνωρίζεις την κοπέλα που κάθεται από πίσω. Σε 3 εβδομάδες, όχι μόνο δεν θα σε απασχολεί πλέον να μάθεις Σουιδικά, οπότε λύνεις μια και καλή το πρόβλημά σου, αλλά θα έχεις ξεχάσει και τα Ελληνικά που ήξερες. Πιο οικονομική μέθοδος, αλλά η χρόνια χρήση μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σου.

Εγώ θα πήγαινα για το 2.

Δημοσ.

κατ' αρχάς πρέπει να μπεις στο κλίμα της γλώσσας, άρχισε να φοράς όσο πιο χοντρά μπουφάν γίνεται και καπέλα με γούνα γύρω-γύρω, μετά βάλε και γαλότσες μέχρι το γόνατο και δες δυο τρεις σουηδικές τσόντες.

Διάβασε και παραμυθάκια της Astrid Lindgren και δες ταινίες του Lukas Moodysson (Lilja 4 ever) και της Ingrid Bergman. Έτσι σιγά σιγά θα φτιάξεις επίπεδο για την γλωσσομάθεια :)

Αν έχεις λεφτά αγόρασε volvo, saab η καμια husqvarna και να trws μια την βδομάδα κρέας ταράνδου.

Δημοσ.

εγώ θέλω να γνωρίσω την κοπέλα που είναι δίπλα απο την bahamas. ποιά γλώσσα πρέπει να μάθω;

Δημοσ.

Το λέει ξεκάθαρα ο δόκτωρ τι πρέπει να κάνεις:

DrLo, αυτό που νιώθεις είναι απολύτως λογικό και αιτιατό από την οπτική γωνια σου (κοινώς, η πραγματικότητα είναι υποκειμενική). Όταν βλέπεις αυτή να μην συγκλίνει με αυτές των πολλών σε κομβικά σημεία, μπορεί να συμβαίνουν πολλά πράγματα. Υποθέτω αυτό ήθελες να εξερευνήσεις αρχικά με το αυτό thread πριν γίνει πόλεμος φωτιάς εναντίον φωτιάς. Ένα από αυτά που μπορεί να συμβαίνουν στην κατάσταση σου είναι ίσως ότι έχεις ψυχικές ανισορροπίες οι οποιες οδηγούν σε ανορθόδοξες εγκεφαλικές λειτουργίες (p.x. να αηδιάζεις και να αποστρέφεις το βλέμμα στην όψη ενός Σουηδού). Ψυχογράφημα δεν μπορώ να σου κάνω, θέλω να σε καλέσω να προσέξεις ότι αν βρίσκεις τον εαυτό σου να διαφέρει συχνά και πολύ στα ζητήματα ανοχής από τον μέσο καθημερινό άνθρωπο, δεν είναι επειδή είσαι 'διαφορετικός, καλλίτερος' που ίσως να είναι η φυσική σου τάση να υποστηρίζεις, είναι και ίσως επειδή πάσχεις από πράγματα που είναι ευτυχώς αρκετά μικρά για να μην σου κάνουν την καθημερινή ζωή αδύνατη, αλλα δυστυχώς αρκετά μεγάλα για να μην σου επιτρέπουν την κανονική κοινωνική ένταξη. Το ότι ως τώρα την παλεύεις δεν πάει να πει ότι αύριο θα είναι έτσι, αυτές οι καταστάσεις υποτροπιάζουν.

Υπάρχουν βιολογικά/φυσικά αιτια (παθολογικα και μη) για να μισούμε, απεχθανόμαστε άλλους ανθρώπους όταν είναι Σουηδοι η δυσλειτουργικοί αν αυτά ψάχνεις να βρείς για να αιτιολογήσεις την κατάσταση σου, αλλα δεν είναι αρκετά για να την δικαιολογήσεις. Η ηθική είναι εφεύρεση εξωγενής της φυσικής μας τάσης και ακόμα και αν σε αηδιάζουν οι Σουηδοί ειλικρινά, το αν αυτό είναι 'καλό' ή 'κακό' κρίνεται σύμφωνα με άλλον κανόνα, τον οποιον κανεις δεν μπορεί να σου περιγράψει αλλα οι περισσότεροι σίγουρα φρίττουν όταν συνειδητοποιούν ότι πιθανώς δεν τον νιώθεις πολύ. Αν αυτό το thread αποσκοπούσε στο να νιώσεις πιο 'normal' επειδή θα ανακαλύψεις ότι όλοι μας τελικά, ενδόμυχα μισούμε τους Σουηδούς, καταλαβαίνω την απογοήτευση σου.

Αν δεν νιώθεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια είναι το πιο τρομακτικό, επειδή πιθανώς χρειάζεσαι. Το ότι τα έχεις καταφέρει να υπάρξεις ως τώρα δεν θα έπρεπε να είναι ο μονος κανόνας για το πως σχηματίζεται ένας άνθρωπος. Είναι τραγικό το ότι είπες ότι είσαι με μια γυναικα που είναι Σουηδέζα, δεν είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι, και χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια από επαγγελματίες. Δεν λέω να σε πάνε στο τρελάδικο, αλλα μερικές συνεδρίες αρχικά σίγουρα.

Αυτά που λες για απόσταση μεταξύ real-life και internet είναι δείγμα ότι έχεις απωθημένα που δεν μπορείς να εκφράσεις στην πραγματική ζωή και τα βγάζεις στο δίκτυο (όπως το μισος σου για διαφορους) και αυτό είναι μια καλή λύση ανάγκης, αλλα σίγουρα δεν διορθώνει κανένα πρόβλημα, μάλιστα ενισχύει την σχιζοειδή τάση του internet σαν never-neverland που όλα επιτρέπονται και την πραγματική ζωή εκεί που πρέπει να υποκρίνεσαι ότι συμπαθείς τους ανθρώπους. Αυτές οι δυο πλευρές θα έρθουν σε βίαιη ρήξη.

Το ότι το δίκτυο δεν σε αποδέχεται όπως εκφράζεσαι είμαι σίγουρος ότι το έχεις συνηθίσει και έχεις τις άμυνες σου απέναντι του, οποτε δεν ξέρω σε τι βαθμό διαβάζεις αυτά που σου γράφω και τα διαβάζεις πραγματικά, ή αρνητικές διαθέσεις έχουν ήδη σχηματίσει τις άμυνες πριν καν οι λέξεις κατακάτσουν. Δεν θέλω το κακό σου, δεν θέλω να κερδίσω internet-points με το να σε προσβάλλω. Ρώτησες, και σου απάντησα όσο πιο ειλικρινά μπορούσα: έχεις πρόβλημα.

Dr. Helm21 πανεπιστημίου του Άμστερνταμ

Δημοσ.
Το λέει ξεκάθαρα ο δόκτωρ τι πρέπει να κάνεις:

...

Dr. Helm21 πανεπιστημίου του Άμστερνταμ

Αυτό το ενελώς ασυνάρτητο κείμενο μου θυμίζει εκείνο το project σε ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο που δημιουργούσε random one-click επιστημονικές εργασίες

Λες να το βγάλανε στα ελληνικά ?

Δημοσ.

Χαχα αστα να πανε. Εγω εμενα στη Σουηδια μεχρι τα 6 μου, μεσα σε κατι μηνες τα ξεχασα ολα. Πηγα το πασχα ξανα μετα απο 14 χρονια κ δεν καταλαβαινα τπτ. Εσυ δλδ που ξεκινας απ'το μηδεν.... εχεις κ μηδεν ελπιδες:devil: (δυσκολη γλωσσα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...