Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους χειρότερους εφιάλτες των χρηστών κινητών τηλεφώνων επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας, τα οποία δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Independent. Σύμφωνα με αυτά, η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι συσκευές μειώνει τόσο τη διάρκεια όσο και την ποιότητα του ύπνου, ενώ προκαλεί πονοκεφάλους και σύγχυση. Πιο συγκεκριμένα, όσοι χρησιμοποιούν τις συσκευές πριν τον ύπνο και ειδικά αφότου έχουν πέσει στο κρεβάτι, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στα βαθύτερα στάδια του ύπνου, τα οποία επιπλέον διαρκούν λιγότερο, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην μπορεί να συνέλθει από την καταπόνηση που υπέστη στη διάρκεια της ημέρας.

 

Η έρευνα θεωρείται έγκυρη, καθώς όχι μόνο διεξήχθη από κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα (το ινστιτούτο Καρολίνσκα και το πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία και το Wayne State University στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ), αλλά είχε χορηγό τις ίδιες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Για την ακρίβεια, χρηματοδοτήθηκε από την Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κινητής Τηλεφωνίας, όπου εκπροσωπούνται οι μεγαλύτεροι όμιλοι του συγκεκριμένου κλάδου -αν και, στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τα συμπεράσματά της, κάνοντας λόγο για «μη οριστικά πορίσματα».

 

Αποδείξεις

 

Υπάρχουν πλέον «παραπάνω από επαρκείς αποδείξεις» που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ακτινοβολία από τα κινητά «επηρεάζει τον βαθύ ύπνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, αντικείμενο της οποίας ήταν η συμπεριφορά 35 ανδρών και 36 γυναικών, ηλικίας 18-45 ετών. Ο Μπενγκτ Αρνέτζ, μάλιστα, που ήταν επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων, δήλωσε ότι «τα κινητά έχουν πλέον μετρήσιμη επίδραση στον εγκέφαλο», για να προσθέσει ότι «κάνουν τους ανθρώπους να βρίσκονται περισσότερο σε εγρήγορση και να είναι συγκεντρωμένοι, μειώνοντας έτσι την ικανότητά τους να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν».

 

Source.png Πηγή: imerisia.gr

Δημοσ.

Εφόσον τα κινητά μας είναι ένοχα και για την ώρα του πύνου καλύτερα να τα κλείνουμε τη νύκτα. ΤΟ ίδιο κάνω μόνος μου και απλά βάζω ξυπνητήρι σε απόσταση 5 μέτρων μακριά μου κλειστό φυσικά για ν σηκωθώ και να το κλείσω αλλιώς θα κοιμάμαι...

Δημοσ.

Σε αυτο με τα 5 μετρα συμφωνω και εγω αν και δε το κανω ποτε :P Παντως χωρις πλακα, δεν εχω κανενα προβλημα στη διαρκεια τουλαχιστον του υπνου και ας χρησιμοποιω δυο κινητα.. Για την ποιοτητα, δε μπορω να ξερω..

Δημοσ.

Μπορεί να μην έχεις αντιληφθει εσύ κάποιο πρόβλημα. Απλά ενναλακτικά αν δεν είχες τα δύο κινητά μπορεί να είχες καλύτερο ύπνο τώρα και ας μη νοιώθεις ακόμα ότι σου λείπει ύπνος. ;) Εγώ χρησιμοποιώ κινητό σαν ξυπνητήρι και σπάνια κάνω "χορταστικούς" ύπνους οπότε αφού συμβάλλει, κινητό τέλος στο κομοδίνο και κλειστό...

Δημοσ.

/rant

 

Το αχρηστο νεο της ημερας.

 

Αυριο: Τα ασυρματα πληκτρολογια προκαλουν δυσκοιλιοτητα

 

Δεν το παρακανουμε μηπως με την τεχνοφοβια?

/rant off

  • Super Moderators
Δημοσ.
/rant

 

Το αχρηστο νεο της ημερας.

 

Αυριο: Τα ασυρματα πληκτρολογια προκαλουν δυσκοιλιοτητα

 

Δεν το παρακανουμε μηπως με την τεχνοφοβια?

/rant off

 

τα ασύρματα ποντίκια? :o

Δημοσ.

Εγώ μόνο για ξυπνητήρι το έχω και πάντα μακριά απ'το κρεβάτι μου ή συνήθως κι εκτός δωματίου, γιάτι σκέφτομαι ότι αντανακλάται το σήμα στους τοίχους και αγχώνομαι lol. Μάλλον χρειαζόμαστε όλοι ένα ξυπνητήρι με mp3 :-D.

Δημοσ.
/rant

 

Το αχρηστο νεο της ημερας.

 

Αυριο: Τα ασυρματα πληκτρολογια προκαλουν δυσκοιλιοτητα

 

Δεν το παρακανουμε μηπως με την τεχνοφοβια?

/rant off

Γιατι αμφισβητεις μια επιστημονικη ερευνα?

Εχεις κανενα επιχειρημα να αντιπαραθεσεις προς καταριψην της εν λογω ερευνας, εκτος της υποκειμενικοτατης, ατομικης σου αποψεως?

 

Κανει μια ομαδα επιστημονων που εκπαιδευτηκαν για να ξερουν και να γνωριζουν μερικα πραγματα μια ερευνα, σπαταλαει πολυ χρονο με υποθεσεις επι υποθεσεων, δοκιμες επι δοκιμων, αναλυσεις επι αναλυσεων και καταληγει σε ενα συμπερασμα και ερχομαι εγω πχ, διαβαζω τα συμπερασματα, σκεφτομαι για 4 δευτερολεπτα και λεω "Εεεε, μπααα μωρε, τα παραλενε...."

Bullsh....ts!

 

Need a cooker? Use your cell phone.:-D

  • Super Moderators
Δημοσ.

επιστήμονες στην Αγγλία έκαναν, μια έρευνα πριν από μερικούς μήνες, η οποία απεδείκνυε ότι το 50% των ερευνών, που γίνονται γενικότερα, είναι λάνθασμένες :P (μέσα σε αυτό το 50% ήταν και η δικιά τους? :P )

Δημοσ.
επιστήμονες στην Αγγλία έκαναν, μια έρευνα πριν από μερικούς μήνες, η οποία απεδείκνυε ότι το 50% των ερευνών, που γίνονται γενικότερα, είναι λάνθασμένες :P (μέσα σε αυτό το 50% ήταν και η δικιά τους? :P )

 

Ε και?

Εγω αλλο λεω. Οτι αν καποιος κανει μια ερευνα δεν μπορεις να την καταρριψεις ή να την αμφισβητησεις λεγοντας απλα με 10 δευτερολεπτων σκεψη: "Εεε δεν νομιζω, λαθος κανει η ερευνα, αυτα που λεει ειναι υπερβολες...."

 

Επισης: Και αν μεσα στο 50% ηταν και η δικια τους?:lol: Ακομα μπορεις να δωσεις λινκ για αυτη την ερευνα, γιατι μου φαινεται πολυ δυσκολο να δειξεις οτι ενα πληθος απο ερευνες ειναι λαθος με γενικο τροπο που μαλλον αυτοι χρησιμοποιησαν. Οποτε θελω να δω τον τροπο....

Δημοσ.

Ωραία και άγια όλα αυτά. Καλό είναι να γίνονται και τέτοιες έρευνες, που επιβεβαιώνουν αυτά που ήδη υποπτευόμαστε. Εγώ το βλέπω περισσότερο ως ένα τρόπο για να μου υπενθυμίζει ότι πρέπει να κάνω χρήση του κινητού με μέτρο. Κανείς από εμάς δεν πρόκειται να αποκτήσει όγκο στο κεφάλι αύριο από υπερβολική χρήση του κινητού, ούτε θα είμαστε υγιέστατοι μετά από 20-30 χρόνια για να μας απασχολεί μόνο το θέμα της ακτινοβολίας. Ας είναι καλά, η μόλυνση του περιβάλλοντος, τα μολυσμένα τρόφιμα που τρώμε και όσο πάνε χειροτερεύουν και τόσα άλλα προβλήματα που υπήρχαν, υπάρχουν και παρουσιάζονται συνεχώς. Για να μην πιάσουμε το στρες και τα ψυχολογικά που κατά τη γνώμη μου είναι η μεγάλη μάστιγα της εποχής μας....

 

Το ενδιαφέρον μου κέντρισε η αναφορά στο θέμα του ύπνου. Και μου θύμισε ένα προβληματισμό που είχα καιρό τώρα.Όσοι απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και ζουν σε μεγάλες πόλεις θα καταλάβουν τι εννοώ.

 

Η σύγχρονη πραγματικότητα απαιτεί να δουλεύουμε 10-12 ώρες καθημερινά για 6 μέρες τη βδομάδα( με μετριοπαθείς εκτιμήσεις). Αν υπολογίσουμε ότι ένας ενήλικας χρειάζεται 6-7 ώρες ύπνου για να μπορεί να αποδώσει φυσιολογικά, μένουν 6-8 ώρες. Αν υποθέσουμε πως για τις απαραίτητες μετακινήσεις(από και προς τη δουλεία) και βιολογικές ανάγκες, πχ. φαγητό, υγιεινή(σικ) και καθαριότητα, απαιτούνται 1-3 ώρες, τί μένει?

Οπότε ένας μέσος ενήλικας έχει στη διάθεσή του 4-5 ώρες ελεύθερες καθημερινά για να τις διαθέσει όπως νομίζει(ψυχαγωγία-διασκέδαση-whatever). Παπάρια-μάντολες δηλαδή.

Δεν δουλεύουμε για να ζούμε. Ζούμε για να δουλεύουμε!

Και επειδή όλοι έχουμε σαλπάρει με το love boat του Καπιταλισμού και δεν φαίνεται στεριά στον ορίζοντα, όλα τα παραπάνω δεν αναμένεται να αλλάξουν προς το καλύτερο σύντομα.

 

Οπότε νομίζω ότι οι επιστήμη πρέπει να δώσει βάση στο ζήτημα του ύπνου. Αν υπάρχει τρόπος δηλαδή, να μειωθεί ο χρόνος που αφιερώνουμε στον ύπνο προς όφελος του ελεύθερου χρόνου μας. Να βρουν μια μέθοδο ή να φτιάξουν ένα χάπι (ή ένα ματζούνι ξέρω γω) ούτως ώστε να επιταχύνονται οι διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού κατά τη διάρκεια του ύπνου και να έχουμε την αίσθηση της ξεκούρασης και της ευεξίας με λιγότερο ύπνο. Και γρήγορα, 'cause i'm not getting any younger :fear:. Τόσο δύσκολο είναι? Εδώ σε λίγα χρόνια(άντε σε μερικές δεκαετίες) θα παίζουμε σφαλιάρες με τον κλωνοποιημένο εαυτό μας!

 

Αυτά είχα να πω και ξαλάφρωσα(Δεν!).

 

PS: Respect σε όποιον κάτσει να διαβάσει το παραλήρημά μου....

Δημοσ.

ενδιαφεροντα οσα ειπες και συμφωνω ,προσθετω και κατι αλλο:

Αυτο ειναι το τιμημα των ανεσεων που εχουμε,ή θελουμε να εχουμε και γενικα του συχρονου τροπου ζωής .Θελουμε αυτοκινητα ,κινητα,υπολογιστες ,τροφιμα ολα αφθονα.Κοινωνια της αφθονιας.Αλλα για να τα εχουμε αφθονα (και φτηνα επισης) υπαρχει ενα τιμημα.Και το πληρωνουμε εμεις και τα παιδια μας

Δημοσ.

Ρε παιδια εχουν γινει πολλα αλλα πειραματα κ οχι μονο αυτα που αποδυκνειουν οτι το κινητο προκαλη βλαβη στον οργανισμο κ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ αλλα δεν βγαινουν προς τα εξω διοτι παιζουν ΜΕΓΑΛΑ συμφεροντα.Hands free k bluetooth αλλιως κριμαι διοτι βλεπεις νεαρα παιδια κ τα βαζουν κατω απο το μαξιλαρι τους κ κοιμουνται .

Δημοσ.

@ferongr Σίγουρα δεν πρέπει να φτάνουμε στην τεχνοφοβία,όμως τα κινητά κάνουν κακό,μην λέμε ότι θέλουμε.

Πάντως εγώ προσωπικά,τα τελευταία χρόνια που το'χω κόψει (εκεί που μίλαγα καμια ώρα την ημέρα,τώρα μιλάω το πολύ 5 λεπτά) έχω πολύ λιγότερους πονοκεφάλους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...