Προς το περιεχόμενο

απο 160 gb βρισκει μονο τα 100 gb

chrispy7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα. αγορασα εναν νεο Η/Υ με σκληρο WD 160 GB περασα τα Windows XP Pro αλλα μου διαβαζει τον σκληρο οτι εχει 100 GB αντι για 160 gb. Παιζει τιποτα με το service pack. Δεν το εχω? Που μπορει να εχουν παει τα υπολοιπα 60. Οταν εκανα install τα windows με ρωτησε να κανει partition και επελεξα τα 100 gb αλλα φαινοντουσαν μονο 130 δηλαδη παλι μου ελειπαν gb.

Δημοσ.

θα σου φαινονταν 127 για την ακριβεια...δεν ξερω αν θα χρειαστεις το service pack 2 αφου εγω το εχω αλλα αν μπορεις κανε το εξης : ο υπ/στης μου-->πινακας ελεγχου-->εργαλια διαχειρισης-->διαχειριση υπ/στη-->διαχειριση δισκων εκει θα βρεις μια επιλογη,δεν θυμαμαι καλα, κατι που να μπορεις να διαλεξεις τα 160gb.αυτο συμβαινει στα xp με ολους τους δισκους πανω απο 127.

Δημοσ.
θα σου φαινονταν 127 για την ακριβεια...δεν ξερω αν θα χρειαστεις το service pack 2 αφου εγω το εχω αλλα αν μπορεις κανε το εξης : ο υπ/στης μου-->πινακας ελεγχου-->εργαλια διαχειρισης-->διαχειριση υπ/στη-->διαχειριση δισκων εκει θα βρεις μια επιλογη,δεν θυμαμαι καλα, κατι που να μπορεις να διαλεξεις τα 160gb.αυτο συμβαινει στα xp με ολους τους δισκους πανω απο 127.

Είσαι σίγουρος για αυτό που λες; Εχω κάνει φορματ σε αρκετούς Η/Υ με πολυ μεγαλύτερους δισκούς και ποτε δεν είχα αυτό το πρόβλημα...

Μήπως το πρόβλημα βρίσκεται καπου αλλού;

Δημοσ.
Οταν εκανα install τα windows με ρωτησε να κανει partition και επελεξα τα 100 gb αλλα φαινοντουσαν μονο 130 δηλαδη παλι μου ελειπαν gb.

Tα υπολοιπα 30gb τα εκανες partition? Aκουγεται χαζο, αλλα...

Δημοσ.

Μήπως πρέπει να κάνεις ένα update στο Bios της μητρικής σου??Τσέκαρε το στο site της μητρηκής μήπως δεν υποστήριζε μεγαλύτερους δίσκους εξαρχής και το πρόβλημα λύνετε με bios update.

Δημοσ.
Είσαι σίγουρος για αυτό που λες; Εχω κάνει φορματ σε αρκετούς Η/Υ με πολυ μεγαλύτερους δισκούς και ποτε δεν είχα αυτό το πρόβλημα...

Μήπως το πρόβλημα βρίσκεται καπου αλλού;

Αυτό ειναι το προβλημα σιγουρα αφου το αντιμετωπισα και ο ιδιος μερικες μερες πριν σε ενα wd 250gb .Βλακεια που εκανε 100gb partition αλλα το προβλημα ετσι λυνεται...Δεν ξερω τι γινεται ομως αν δεν εχει το sp2 αφου εγω το εχω χρονια στον υπολογιστη μου.Για bios κλπ δεν χρειαζεται να πειραξει τιποτα μονο να εγκαταστησει το sp2.

Δημοσ.

Και να μην ξεχνιόμαστε,μην ψάχνεις για άλλα 30gb,μιας και "160gb δίσκος" είναι στην πράξη 149....Επίσης,αν δεν έχεις το service pack 2 (για XP Pro,στην ίδια γλώσσα),είτε το παίρνεις από κάποιο γνωστό...είτε το κατεβάζεις από το site της Microsoft..(χρειάζεται για ν' αναγνωριστεί full ο δίσκος).

Δημοσ.

Νομίζω ότι έχει δίκιο ο georgepetrou. Βάλε το cd των xp και δες αν υπάρχει κανένα partition unformatted. Αν δε κάνω λάθος όταν κάνεις partition στην αρχή πρέπει να κάνεις format και στο δεύτερο. Κι εγώ αυτό είχα πάθει ακριβώς και με format στο δεύτερο partition τα windows τα εντόπισαν και τα 2.(96,7 και 51,3 γίνεται περίπου το καθένα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...