Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 4 Topic (Spoiler Free Up To Season 3)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θυμάμαι ότι οι σεναριογράφοι έλεγαν ότι αντιπαθούν τα χρονικά παράδοξα…

Δεν θα τα αποφύγουν όπως συνεχίζουν…

Τώρα είναι πια αργά. Η γνωστή θεωρία που έχει κυκλοφορήσει, πάντως, σε ότι αφορά τον καπνό, (LOST SUPER spoiler!!!!)

ότι δηλαδή ο καπνός είναι το χέρι της μοίρας που διορθώνει τα χωροχρονικά λάθη, κάπου δεν ικανοποιεί. Όλα καλά και ωραία, αλλά δεν μπορεί τα πάντα να ερμηνεύονται με λογικοφανείς sci-fi θεωρίες και εδώ να μας πετάνε κάτι τέτοιο. Ελπίζω η πραγματική εξήγηση να είναι διαφορετική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Τώρα είναι πια αργά. Η γνωστή θεωρία που έχει κυκλοφορήσει, πάντως, σε ότι αφορά τον καπνό, (LOST SUPER spoiler!!!!)

ότι δηλαδή ο καπνός είναι το χέρι της μοίρας που διορθώνει τα χωροχρονικά λάθη, κάπου δεν ικανοποιεί. Όλα καλά και ωραία, αλλά δεν μπορεί τα πάντα να ερμηνεύονται με λογικοφανείς sci-fi θεωρίες και εδώ να μας πετάνε κάτι τέτοιο. Ελπίζω η πραγματική εξήγηση να είναι διαφορετική.

Τόσο αυτό το παράδειγμα όσο και άλλα δυστυχώς.

Πάντα με εκνευρίζει όταν τα όρια μεταξύ sci-fi και fiction δεν είναι ξεκάθαρα. Ξέρεις, καμία φορά το κοινό παρεξηγεί τελείως κάποια fiction για sci-fi, και στην συνέχεια προσπαθεί να βγάλει ʽεπιστημονικάʼ συμπεράσματα.

Προσωπικά βεβαία αρέσει το ότι κάτι το επιστημονικό πάνε να προσθέσουν… αλλά ανησυχώ ότι θα το χάσουν τελείως.

Καλησπερα σε ολους..δεν ξερω αν το εχει αναφερει κανεις αλλα στο επεισοδιο 409 η σκηνη στην οποια Λοκ Σογιερ και Χαρλι παιζουν ρισκ (?) εχω την εντυπωση οτι εχει ψωμι.Ειδικα η ατακα του Χαρλει "Australia is the key to the whole game"...τι λετε?

Καλησπερα σε ολους..δεν ξερω αν το εχει αναφερει κανεις αλλα στο επεισοδιο 409 η σκηνη στην οποια Λοκ Σογιερ και Χαρλι παιζουν ρισκ (?) εχω την εντυπωση οτι εχει ψωμι.Ειδικα η ατακα του Χαρλει "Australia is the key to the whole game"...τι λετε?

Από τη μία πράγματι στο Risk, η Αυστραλία είναι ένα από τα ατού του παιχνιδιού γιατί είναι από τις μικρότερες "ηπείρους" και αν την κατακτήσει κανείς μπορεί εύκολα να πάρει μια παραπάνω ενίσχυση. Από την άλλη και η αναφορά φέρνει στο νού μας το από πού ξεκίνησε η μοιραία πτήση...

Τώρα είναι πια αργά. Η γνωστή θεωρία που έχει κυκλοφορήσει, πάντως, σε ότι αφορά τον καπνό [ ... ], κάπου δεν ικανοποιεί. Όλα καλά και ωραία, αλλά δεν μπορεί τα πάντα να ερμηνεύονται με λογικοφανείς sci-fi θεωρίες και εδώ να μας πετάνε κάτι τέτοιο...

Εγώ πάλι πιστεύω ότι η θεωρία είναι σωστή αλλά ελλειπής. Κολλάει σε πολλά σημεία και απλά αφήνει κάποια άλλα ανοιχτά. Που πάλι δηλαδή δεν ξέρουμε τι θα μας δείξουν στα επόμενα επεισόδια... Ωστόσο:

Ελπίζω η πραγματική εξήγηση να είναι διαφορετική.

Κι εγώ... ;)

Τελικά, ποιος ο λόγος να παρακολουθεί κανείς μια τέτοια σειρά για 6 χρόνια; Ποιος ο λόγος να βλέπει κανείς ανιαρά επεισόδια να διαδέχονται κάποια άλλα χαοτικά αλλά πολύ πιο ενδιαφέροντα βέβαια, στα οποία όμως κανείς δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και που τελικά οδηγούμαστε; Πως θα πείσω τους γνωστούς μου να κάτσουν να τη δουν ή τους απογοητευμένους να τη συνεχίσουν; "Κάντε υπομονή και στο τέλος τους 3ου κύκλου θα αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον"; Και τι θα κάνουν μέχρι τότε; Θα τρώνε τα νύχια τους καθώς θα τη βλέπουν fast forward; Θα προτιμούσα να ήταν 2, βία 3 κύκλοι. Ώς έχει τώρα, όταν τελειώσει, αποκλείεται κανείς να την ξαναδεί από την αρχή, never!!! Το πολύ πολύ οι πιο πωρωμένοι να ψάχνουν συγκεκριμένα στοιχεία σε παλιά επεισόδια για να τσεκάρουν πως δένουν με το όλο στόρυ. Μπράβο, λοιπόν, στους σεναριογράφους, η τέλεια συνταγή για να κρατήσεις το κοινό καθηλωμένο στην τιβι για 6 χρόνια και να δημιουργήσεις ντόρο στο ίντερνετ αλλά τι κέρδισε τελικά ο θεατής; Τέλος πάντων, αν όλα τα επόμενα επεισόδια τα σπάνε, χαλάλι τα πρώτα "χαμένα χρόνια". Αλλιώς...

Τελικά, ποιος ο λόγος να παρακολουθεί κανείς μια τέτοια σειρά για 6 χρόνια;

Κοίταξε να δεις, κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να παρακολουθήσει τη σειρά. Την παρακολουθείς επειδή σου αρέσει. Αν πάψει να σου αρέσει την παρατάς. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για να παρακολουθώ κάτι στην TV είναι επειδή με ψυχαγωγεί και με διασκεδάζει. Αν σταματήσει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να το παρακολουθώ.

Προσωπικά μου αρέσει το Lost και η season που προβάλλεται. Δεν έχω βαρεθεί. Και δεν μου φαίνεται πάρα πολύ εύκολο να βγουν όλα αυτά που έχουμε δει μέσα σε 2 seasons. Βέβαια αυτά είναι προσωπικά μου γούστα... Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι για να συνεχίζει να προβάλεται, σημαίνει ότι υπάρχει κόσμος εκεί έξω που του αρέσει να το παρακολουθεί...B)

Μπράβο, λοιπόν, στους σεναριογράφους, η τέλεια συνταγή για να κρατήσεις το κοινό καθηλωμένο στην τιβι για 6 χρόνια και να δημιουργήσεις ντόρο στο ίντερνετ αλλά τι κέρδισε τελικά ο θεατής; Τέλος πάντων, αν όλα τα επόμενα επεισόδια τα σπάνε, χαλάλι τα πρώτα "χαμένα χρόνια". Αλλιώς...

Χαμενα χρονια?? Εγω θα την εβλεπα και 10 χρονια να πηγαινε.

ΤΙ κερδισε ο θεατης? Τιποτα! Περνουσε ευχαριστα την ωρα του, αν δεν το εκανε αυτο, δεν ξαναβλεπε και εκανε κατι αλλο. Δεν εδεσαν κανεναν μπροστα στην tv να δει lost.

Έλα ρε συ kirileman, λες και δεν υπάρχουν σαπουνόπερες.

Όπως έκατσαν και είδαν Ατίθασα Νιάτα και Τόλμη Και Γοητεία, έτσι θα δουν και τα ανιαρά επεισόδια του Λόστ. Επιπλέον δεν μπορεί μια σειρά να έχει ΜΟΝΟ καλά επεισόδια. Θα έχει και τα βαρετά της. Ακόμα και η πρώτη σεζόν του Λόστ ήταν καλή. Δηλαδή βλεπόταν και ας ήταν απλά η εισαγωγή...

Εγώ πάντως χαίρομαι που είδα μαζεμένες τις 3 πρώτες σεζόν. Μετά το 4χ03 τα βλέπω ένα τη βδομάδα ουσιαστικά. Πιστεύω πως αν το έβλεπα από παλιά ένα επεισόδιο τη βδομάδα (συν αναμονές το καλοκαίρι μετά τα φινάλε), κάπου στη 2η σεζόν ή στο πρώτο μισό της 3ης θα το είχα παρατήσει.

Ένα επεισόδιο την βδομάδα παλεύεται χαλαρά. Τα πρώτα μαζεμένα είναι πακέτο. Καμία σχέση ο 4ος κύκλος πάντως με 1ο και 2ο. Τώρα υπάρχει συνεχής εξέλιξη.

Κοίτα, προσωπική άποψη (από τον καλύτερο προς τον χειρότερο):

4ος > 1ος > 3ος (δεύτερο μισό) > 3ος (πρώτο μισό) > > > 2ος

Αν και το λέγαμε με έναν φίλο ότι ο πρώτος κύκλος τελικά είναι μόνο εισαγωγικός και ότι δεν συγκρίνεται σε αποκαλύψεις και γεγονότα με τους άλλους, αυτό τον έκανε πολύ καλό: το μυστήριο που υπήρχε στον 1ο κύκλο προσπαθούν να το φτάσουν στους επόμενους με πολύ κόπο και πολλά ατυχή τρικ και πάλι δεν το καταφέρνουν. Οπότε από εξέλιξη και πλοκή δεν λέει πολλά, αλλά ήταν πολύ solid κύκλος και με πολύ προσεγμένα και καλοφτιαγμένα επεισόδια (τα περισσότερα fillers δεν καταλάβαινες ότι είναι fillers). Προσωπικά βέβαια προτιμώ τον 4ο κύκλο, του οποίου όταν τελειώσει θα του ρίξω μια επανάληψη γιατί έχουν γίνει άπειρα πράγματα που μεσ' τη βιασύνη των 13 επεισοδίων σίγουρα θα τα έχω περάσει στο ντούκου. Το κυριότερο είναι ότι στον 4ο κύκλο βλέπω να έχουν πιάσει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και να το πηγαίνουν προς τα εκεί. Αυτό μ' αρέσει, γιατί από την αρχή του 2ου μέχρι τα μέσα του 3ου είχα την εντύπωση ότι τις ιδέες τις παίρναν από τα φόρουμ των fans και το story δεν είχε σαφή κατεύθυνση. Οπότε συνολικά μάλλον συμφωνούμε. Απλά ίσως επειδή τα είδα μαζεμένα να ξεπέρασα γρήγορα την ήττα της 2ης σεζόν και να μην με κούρασε τόσο, καθώς πήγα κατευθείαν στο ψητό (4η σεζόν).

• Members
Κοίτα, προσωπική άποψη (από τον καλύτερο προς τον χειρότερο):

4ος > 1ος > 3ος (δεύτερο μισό) > 3ος (πρώτο μισό) > > > 2ος

Αν και το λέγαμε με έναν φίλο ότι ο πρώτος κύκλος τελικά είναι μόνο εισαγωγικός και ότι δεν συγκρίνεται σε αποκαλύψεις και γεγονότα με τους άλλους, αυτό τον έκανε πολύ καλό: το μυστήριο που υπήρχε στον 1ο κύκλο προσπαθούν να το φτάσουν στους επόμενους με πολύ κόπο και πολλά ατυχή τρικ και πάλι δεν το καταφέρνουν. Οπότε από εξέλιξη και πλοκή δεν λέει πολλά, αλλά ήταν πολύ solid κύκλος και με πολύ προσεγμένα και καλοφτιαγμένα επεισόδια (τα περισσότερα fillers δεν καταλάβαινες ότι είναι fillers). Προσωπικά βέβαια προτιμώ τον 4ο κύκλο, του οποίου όταν τελειώσει θα του ρίξω μια επανάληψη γιατί έχουν γίνει άπειρα πράγματα που μεσ' τη βιασύνη των 13 επεισοδίων σίγουρα θα τα έχω περάσει στο ντούκου. Το κυριότερο είναι ότι στον 4ο κύκλο βλέπω να έχουν πιάσει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και να το πηγαίνουν προς τα εκεί. Αυτό μ' αρέσει, γιατί από την αρχή του 2ου μέχρι τα μέσα του 3ου είχα την εντύπωση ότι τις ιδέες τις παίρναν από τα φόρουμ των fans και το story δεν είχε σαφή κατεύθυνση. Οπότε συνολικά μάλλον συμφωνούμε. Απλά ίσως επειδή τα είδα μαζεμένα να ξεπέρασα γρήγορα την ήττα της 2ης σεζόν και να μην με κούρασε τόσο, καθώς πήγα κατευθείαν στο ψητό (4η σεζόν).

Θα συμφωνήσω σε όσα λες για τον πρώτο κύκλο. Κι εμένα η όλη φάση του μυστηριώδους νησιού μου άρεσε πολύ, κυρίως γιατί τίποτα δεν είχε αρχίσει να εξηγείται ακόμα και μπορούσες να φανταστείς το οτιδήποτε. Επίσης, οι ιστορίες των διάφορων χαρακτήρων νομίζω πως ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσες στον πρώτο κύκλο, αφού στους επόμενους κάπου πιστεύω πως άρχισαν να επαναλαμβάνονται και λίγο.

Πάντως, νομίζω ότι τελικά το σπάσιμο της σειράς σε μικρότερες σαιζόν ήταν μάλλον καλό, αφού πια τα επεισόδια είναι πιο συμπαγή και μαζεμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...