Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 4 Topic (Spoiler Free Up To Season 3)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Daniel (faraday) σε μια φάση λέει "είναι περίεργο, το φως μοιάζει να μην διαχέεται σωστά εδώ (Στο νησί).

Γι' αυτό που σας ξενέρωσε, δεν παίζει να ναι έτσι στεγνά, κάτι άλλο παίζει

και η naomi τον χαρακτηρίζει ghostbuster (μάλλον αστειευόμενη), είδωμεν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Members
Μονο εγω ξενερωσα που

εισηχθει το παραφυσικο στοιχειο ετσι,με τον κινεζο?οκ,το λοστ γενικα παιζει με τη φαντασια,τις τρυπες στο χρονο,τα χρονικα παραδοξα κτλ,αλλα με φαντασματα οχι ως τωρα(τουλαχιστον ετσι,δλδ κ ο τζεηκομπ κτλ,εχουν μια δοση μυστηριου,εχουν κατι τσπα)...μου φαινεται λιγο γελοιο...απο το πουθενα,πεταει ετσι τα φαντασματα κ τον αλλο που μιλαει με αυτα...δλδ,τελειως παραμυθι η φαση..δεν λεω οτι ολα οσα γινονται ειναι λογικα ή θα εξηγηθουν ετσι,αλλα αλλο ειναι ρε γμτ να σου λεει ο αλλος''υπαρχει μια τρυπα στο χρονο''κτλ(donnie darko rulez) κ αλλο να σου πεταει ξαφνικα''ναι,οκ,εχουμε ενα πιτ παπαδακο,που μιλαει με τους νεκρους''...δλδ εγω ξενερωνω..ελπιζω να εχουν μια ικανοποιητικη εξηγηση για αυτο,ή τεσπα κατι που δεν α μου αφηνει αυτο το ''εκτη αισθηση'' αισθημα..

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Μια από τα ίδια...

Και κάτι άσχετο:

το πλοίο που βρήκε τα συντρίμμια ονομάζεται Κρίστιαν, που είναι το όνομα του πατέρα του Τζακ αν θυμάμαι καλά.

όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, απλά το αναφέρω...

χμ,ναι,με το δευτερο spoiler εχεις ενα δικιο...με το πρωτο spoiler ομως,τι ακριβως πιστευεις πως παιζει δλδ?

Μάλλον η αρχή κάποιας εξήγησης των μυστηρίων του νησιού με, όσο δυνατόν, επιστημονικό τρόπο. Το ότι ταιριάζει το όνομα είναι κλασσικο lost easter egg

Ρε παιδια,δηλαδη σας φαινεται ας πουμε πιο λογικο το ταξιδι στο χρονο,σκουληκοτρυπες,καμπυλοτητα χρονου κλπ και δεν μπορειτε να δεχτειτε οτι καποιος εχει την ικανοτητα

να επικοινωνει με νεκρους και να βλεπει φαντασματα?

Ρε παιδια,δηλαδη σας φαινεται ας πουμε πιο λογικο το ταξιδι στο χρονο,σκουληκοτρυπες,καμπυλοτητα χρονου κλπ και δεν μπορειτε να δεχτειτε οτι καποιος εχει την ικανοτητα

Spoiler

εμενα προσωπικα ναι....

Δεν είναι θέμα κλίμακας στην οποία εφαρμόζεται κάτι, αλλά ελιναι θέμα φύσης, παραφύσης, υπερφύσης και δεν συμμαζεύεται

Κι εμένα πιο λογικό μου φαίνεται

• Members

Το θέμα δεν είναι αν το ένα είναι πιο πιστευτό από το άλλο, αλλά το ότι παρουσιάζονται όλα μαζί. Π.χ. μπορείς να δεχτείς τη σεναριακή σύμβαση ότι κάτι παίζει με τα χωροχρονικά ταξίδια ή το ότι υπάρχουν φαντάσματα και κάποιος επικοινωνεί με αυτά κλπ., φτάνει να είναι η μόνη σύμβαση και όλα τα υπόλοιπα να ακολουθούν τους κανόνες της πραγματικότητας. Αυτό που προσωπικά με χαλάει λίγο και με ανησυχεί (σε σχέση με το πως θα τα εξηγήσουν όλα στο τέλος) είναι ότι όλα αυτά συνδυάζονται και βλέπουμε στην ίδια σειρά

πολλά διαφορετικά παραφυσικά / ψευδοεπιστημονικά φαινόμενα: ταξίδια στο χρόνο, φαντάσματα, τηλεκίνηση, "αθάνατους" κλπ.

Είναι το ίδιο πράγμα που με χάλαγε και στα X-files: ενώ η βασική πλοκή με τους εξωγήινους ήταν ενδιαφέρουσα, κάπου με ξενέρωνε το ότι έπρεπε να δεχτώ ότι στον ίδιο κόσμο υπήρχαν επίσης ΚΑΙ βρυκόλακες ΚΑΙ λυκάνθρωποι ΚΑΙ ξεχασμένα προϊστορικά τέρατα ΚΑΙ δαίμονες κλπ κλπ.

Έτσι, για μένα κάπου μειώνεται το ενδιαφέρον, γιατί τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν με τα πάντα. Ίσως βέβαια να κάνω και λάθος και στο τέλος να δοθεί μια σούπερ εξήγηση που να τα καλύπτει όλα, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικά χρόνια ακόμη για να το διαπιστώσουμε :-P.

Βέβαια όλα αυτά χωρίς να πιστεύω πως η σειρά χάνει το ενδιαφέρον της - ίσα-ίσα που καταφέρνει και σε κρατά συνέχεια σε αγωνία (καμία σχέση δηλαδή με τις κοιλιές που έχουν κάνει άλλες σειρές) - απλά δεν πιστεύω πως οι αποκαλύψεις της θα είναι τελικά τόσο συγκλονιστικές ώστε να ανταποκρίνονται στις τεράστιες προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί.

• Moderators

Και μενα με χάλασε ο

ghost-whisperer.

Αν θυμάμαι καλά το όλο θέμα με το ταξίδι στο χρόνο και την καμπυλότητα ακόμα δεν το έχουμε ακούσει να υποστηρίζεται ανοιχτά στη σειρά και ενδέχεται να συμβαίνει κάτι άλλο, έτσι δεν είναι; Προσωπικά με χαλάει ΚΑΙ αυτό αν παρουσιαστεί ότι "ισχύει de facto και δεν τρέχει και τίποτα βρε αδερφέ".

Είναι το ίδιο πράγμα που με χάλαγε και στα X-files: ενώ η βασική πλοκή με τους εξωγήινους ήταν ενδιαφέρουσα, κάπου με ξενέρωνε το ότι έπρεπε να δεχτώ ότι στον ίδιο κόσμο υπήρχαν επίσης ΚΑΙ βρυκόλακες ΚΑΙ λυκάνθρωποι ΚΑΙ ξεχασμένα προϊστορικά τέρατα ΚΑΙ δαίμονες κλπ κλπ.

Σωστό εν μέρει. Βέβαια τα X-files είχαν standalone επεισόδια, το θέμα τους ήταν ΟΛΑ αυτά τα φαινόμενα (άρα ξεκινούσαν με τη βαση ότι υπάρχουν τέτοια -πέρα από τους εξωγήινους) και last but not least γύρισαν 10 season.

Έτσι, για μένα κάπου μειώνεται το ενδιαφέρον, γιατί τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν με τα πάντα.

Ακριβώς. Πάντα μπορεί να δοθεί μια εξήγηση για το οτιδήποτε. Αλλά κάπου υπάρχει και όριο για το suspension of disbelief.

Ρε παιδια' date='δηλαδη σας φαινεται ας πουμε πιο λογικο το ταξιδι στο χρονο,σκουληκοτρυπες,καμπυλοτητα χρονου κλπ και δεν μπορειτε να δεχτειτε οτι καποιος εχει την ικανοτητα

[/quote']

Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το όλο πράγμα στο LOST πάει να εξηγηθεί με επιστημονικοφανείς εξηγήσεις (ηλεκτομαγνητικά πεδία, ταξίδια στο χρόνο κτλ). Όλα αυτά (π.χ. η δυνατότητα για ταξίδια στο χρόνο) βασίζοναι πάνω σε προβλέψεις από κάποιες επιστημονικές θεωρίες για τον κόσμο μας. Οι θεωρίες αυτές μπορεί να είναι λάθος, μπορεί να είναι σωστές, κανείς δεν ξέρει, το κυριότερο από τα προβλήματά μας μαζί τους είναι ότι δεν παρατηρούμε τις προβλέψεις τους να συμβαίνουν στην καθημερινή ζωη (προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να ταξίδεψε στο χρόνο :rolleyes: ). Από την άλλη για οντότητες όπως πνεύματα και φαντάσματα, δεν υπάρχουν επιστημονικές θεωρίες που να προβλέπουν ότι πρέπει να υπάρχουν. Οι ιστορίες για αυτά ξεκινούν από το γεγονός ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα έχουν δει. Αφού δεν τα προβλέπουν ή δεν τα εξηγούν ή δεν τα μετρούν οι επιστημονικές θεωρίες, για την επιστήμη δεν υπάρχουν. Αρα αν το Lost θέλει να στηριχθεί σε επιστημονικοφανείς εξηγήσεις είναι λίγο παράτερο να υποδηλώνεται μέσα

η ύπαρξη πνευμάτων και κάποιου που συνομιλεί μαζί τους!

ΑΡΑ (για εμένα)...

...στο LOST έτσι όπως έχει στηθεί (για κάτι σαν τον άρχοντα των δαχτυλιδιών θα υποστήριζα το αντίθετο! ) μια μπαρούφα με επιστημονικό προκάλυμα είναι προτιμότερη από μια μπαρούφα που παραπέμπει σε μεταφυσικά.

Βέβαια γούστα είναι αυτά...:-)

Sorry για το μεγάλο comment..:o

O Γουόλτ και ο πατέρας του τι έγινε σώθηκαν? Αν σώθηκαν τότε

οι 6 επιζόντες έχουμε τους Τζακ, Κέητ, Σώγιερ, Χέρλι, πατέρας και γιος. Αν δεν έχουν σωθεί τελικά τότε ποιοι είναι οι άλλοι 2?

Απλά λέω τη σκέψη μου.

O Γουόλτ και ο πατέρας του τι έγινε σώθηκαν? Αν σώθηκαν τότε

οι 6 επιζόντες έχουμε τους Τζακ, Κέητ, Σώγιερ, Χέρλι, πατέρας και γιος. Αν δεν έχουν σωθεί τελικά τότε ποιοι είναι οι άλλοι 2?

Απλά λέω τη σκέψη μου.

Γιατί ο σωγιερ? Το έχουν πάρει όλοι δεδομένο ότι είναι αυτός. Όχι ότι αποκλείεται αλλά ποιος ξέρει?

μου φαινεται απιθανο

να ειναι ο σωγιερ απο τους σωσμενους κ να τα εχει βρει με την κεητ,οπως νομισουν μερικοι,λογω του φλασ φοργουορντ του τελευταιου επεισοδειου της 3 σεζον,διοτι παραειναι ευκολο να μαντεψεις πως ειναι αυτος (στον οποιο η κεητ πρεπει να επιστρεψει,οπως ελεγε στο μουσατο τζακ),δεν νομιζω οι σεναριογραφοι να μας διναν ενα τοσο ευκολο συμπερασμα

Εγώ πιστεύω ότι θα σωθούν οι Κορεάτες, λόγω εγκυμοσύνης, και ίσως η Κλαιρ με το μωρό (αν δεν το έκανε αλοιφή ο χοντρός όταν την αγκάλιασε...)

Απτη στιγμη που τοχε δει ο Ντεσμοντ στο οραμα του, οτι μπαινουν στο ελικοπτερο η κλαιρ με το παιδι..τοτε εχουμε ηδη 5 (τζακ,κλαιρ,χερλυ,ααρων,κειτ) αρα περιμενουμε να δουμε ποιος θαναι ο 6ος...εκτος αν τελικα δεν γινουν οπως τα δε ο Ντες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...