Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Έχοντας δοκιμάσει κάποιες διανομές στο παρελθόν, πάντα είχα προβλήματα, άλλα μικρά κι άλλα μεγάλα. Τα περισσότερα έχουν να κάνουν με το υλικό του υπολογιστή μου. Θέλω λοιπόν μια διανομή που να είναι απόλυτα συμβατή με τις απαιτήσεις μου. Ενδεικτικά αναφέρω πως το υλικό μου είναι πληρως συμβατό με vista, και με τα xp για να μην έχω προβλήματα πρέπει να κάμω έκπτωση στις επιδόσεις του θυλικού μου (πχ SATA to IDE, 3GB ram αντί για 4). Έχουμε και λέμε Θέλω μια διανομή 64bit (Core2Duo E6300 @2.4Ghz) Να υποστηρίζει το ICH8R και το JMicron-JMB363 από τη μάνα του και να κάνει boot από οπτικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω τους (η μητρική είναι η P5B Deluxe/WiFi-AP). Να αναγνωρίζει ή να υπάρχει driver για την ασύρματη κάρτα (Realtek rtl8187). Εννοείται να μην έχει πρόβλημα διαχείρισης 4GB Ram. Να είναι συμβατή με την καρτούλα Skystar 2 της Technisat. Αν είναι δυνατό να μπορέι να εγκαταστήσει κανείς εφαρμογές με εκτελέσιμα αρχεία ή έστω με κάποιο κεντρικό εργαλείο διαχείρησης πακέτων. Γίνονται όλα αυτά ή ζητάω κάτι γελοίο και εκτός πραγματικότητας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Δεν είναι εκτός πραγματικότητας αλλά είσαι κάπου στην μέση.Στο linux μην περιμένεις το τελευταίας γενιάς hardware η gadget να σου δουλέψει απροβλημάτιστα.Θα πρεπει να το κάνεις μόνος σου να δουλέψει ψάχνοντας μέσα από κάποιο forum.H πιο συμβατή διανομή για μένα είναι το ubuntu που φυσικά έρχετε και με 64αρα έκδοση.Υπάρχει και το ubuntu forum για να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Κοίτα εδω http://hardware4linux.info/ οι χρηστες ανεβαζουν το προφιλ των υπολογιστων τους και λενε αν εχουν προβληματα ασυμβατοτητας κλπ. και εδω http://www.zegeniestudios.net/ldc/ μπορεις να παρεις μια ιδεα για την επιλογη διανομής Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 tassos1978, ότι hardware υποστηρίζει μια διανομή υποστηρίζουν και όλες οι άλλες σε γενικές γραμμές. Δεν υπάρχουν διαφορές στην υποστήριξη hardware. Όλες χρησιμοποιούν τον ίδιο πυρήνα (δηλαδή drivers), μόνο που μερικές έχουν προσθέσει και επιπλεόν οδηγούς, πράγμα που μπορείς να κάνεις κι εσύ. Απ'ότι είδα σχεδόν όλες οι συσκευές δουλεύουν σε Linux, αν όχι κατευθείαν, με λίγη προσπάθεια ναι. Η κάρτα γραφικών (ATI) θα σε δυσκολέψει λίγο, RAM αφού είναι κάτω από 64GB είσαι εντάξει , η skystar δουλεύει (kaffeine για πρόγραμμα ή vdr αν δεις τον οδηγό μου που είναι sticky), το JMicron υποστηρίζεται (για το ich8r δεν ξέρω). Όταν λες, να μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές με εκτελέσιμα αρχεία, ελπίζω να μην εννοείς εφαρμογές για windows γιατί αυτές δεν τρέχουν καθόλου ή δεν τρέχουν σωστά. Δοκίμασε κάτι, και σε όποιο πρόβλημα εμείς εδώ είμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 tassos1978, ότι hardware υποστηρίζει μια διανομή υποστηρίζουν και όλες οι άλλες σε γενικές γραμμές. Δεν υπάρχουν διαφορές στην υποστήριξη hardware. Όλες χρησιμοποιούν τον ίδιο πυρήνα (δηλαδή drivers), μόνο που μερικές έχουν προσθέσει και επιπλεόν οδηγούς, πράγμα που μπορείς να κάνεις κι εσύ. Απ'ότι είδα σχεδόν όλες οι συσκευές δουλεύουν σε Linux, αν όχι κατευθείαν, με λίγη προσπάθεια ναι. Η κάρτα γραφικών (ATI) θα σε δυσκολέψει λίγο, RAM αφού είναι κάτω από 64GB είσαι εντάξει , η skystar δουλεύει (kaffeine για πρόγραμμα ή vdr αν δεις τον οδηγό μου που είναι sticky), το JMicron υποστηρίζεται (για το ich8r δεν ξέρω).Όταν λες, να μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές με εκτελέσιμα αρχεία, ελπίζω να μην εννοείς εφαρμογές για windows γιατί αυτές δεν τρέχουν καθόλου ή δεν τρέχουν σωστά. Δοκίμασε κάτι, και σε όποιο πρόβλημα εμείς εδώ είμαστε. Η κάρτα γραφικών είναι η NVidia 8500GT, δεν έχω ATI. Για τις εφαρμογές, σαφώς και δεν εννοώ windows *.exe κτλ. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η ασύρματη κάρτα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blashyrkh+ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 η ubuntu και η fedora υποστηριζουν τα παντα σχεδον αν δεν θελεις τραβηγματα βαλε μια απο τις 2.Επισης ειναι πολυ φιλικες και εχουν αρκετα παραμετροποιησιμο gui και πολλες δυνατοτητες.ο,τι χρειαστεις ποσταρε παντως μην ψαχνεσαι τοσο πολυ τι να βαλεις ο,τι και να βαλεις αν ειναι αρχη θα το μαθεις και δεν θα εχεις προβλημα ...αυτες οι 2 διανομες ειναι μια χαρα για νεους χρηστες και οχι μονο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonyk_x Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 +1 για Fedora ή Ubuntu. Εγώ fedora 8 έβαλα και βρήκε τα πάντα εκτός από μία παλιά creative webcam που έχω. Για την wifi δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα γιατί το chip της θεωρείτε επώνυμο (ποτέ δεν είχα πρόβλημα με realtec chips είτε σε win είτε σε linux....) καλούς οδηγούς και βοήθεια για fedora βρήκα στο http://www.linuxformat.gr , και φυσικά στα ελληνικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Στο http://sourceforge.net/projects/rtl8180-sa2400 βρίσκονται οι drivers για την ασύρματη κάρτα δικτύου (νομίζω δεν είναι ενσωματωμένοι στον kernel). Ίσως χρειαστεί να τους εγκαταστήσεις μόνος σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 οκ παίδες, ευχαριστώ. Κατεβάζω fedora8 dvd τώρα. Να κάνω μια ακόμα ερώτηση... Στο πρώτο partition έχω τα vista. Στο δεύτερο που είναι κενό, μπορώ να εγκαταστήσω linux απευθείας; Στην έναρξη του υπολογιστή θα μου δίνει τη δυνατότητα να διαλέγω ένα από τα δύο λειτουργικά, όπως γινόταν με τα winXP; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Ναι, θα γίνει αυτό, απλά θα πρέπει να αλλάξεις και filesystem, δηλαδή όχι ntfs. Πρόσεξε στην εγκατάσταση να διαλέξεις το σωστό partition μη σου σβήσει τα Vista. Ναι, θα εγκατασταθεί boot manager που θα σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγεις τι λειτουργικό θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blashyrkh+ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 βαλε επισης το ntfs3g για να κανεις acces το ntfs δισκο των vista η φτιαξε ενα partition fat32 για να μοιραζεσαι αρχεια μεταξυ των 2 λειτουργικων.Μπορεις με liveCD gparted η μεσα απο τη διανομη σου στα repos θα το βρεις απο κει και θα το εγκαταστησεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν η fedora μπήκε. Δε βρήκε την ασύρματη κάρτα. Ο σύνδεσμος http://sourceforge.net/projects/rtl8180-sa2400 που δώθηκε παραπάνω, λέει πως πρόκειται για τους drivers του rtl8180 ενώ εγώ έχω το rtl8187. Εννοεί όλη τη σειρά 818Χ άρα και είναι οι ίδιοι; Κι αν ναι, πώς τους κάνω εγκατάσταση; Είναι σε ένα αρχείο *.tar.gz το οποίο ανοίγοντας με το winrar είδα πως περιέχει έναν φάκελο με περιεχόμενα ένα σωρό αρχείο με άγνωστες σε μένα καταλήξεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Πως είδες οτι δεν βρήκε την ασύρματη κάρτα; Στο Fedora gnome έχεις; Άνοιξε ένα τερματικό και γράψε εκεί > $ uname -a $ lsmod Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Έχω KDE 3.5.8-7.fc8 Fedora. Δοκίμασα τις εντολές που μου είπες και η κονσόλα μου έδωσε: $ uname -a Linux localhost.localdomain 2.6.23.1-42.fc8 #1 SMP Tue Oct 30 13:18:33 EDT 2007 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux $ lsmod bash: lsmod: command not found Επίσης συμπέρανα πως δεν έχει βρεί την κάρτα δικτύου, από τον πίνακα "Ρυθμίσεις δικτύου-καρτέλα Υλικο", ο οποίος είναι άδειος. Τι κάνω παίδες για να εγκαταστήσω τον σωστό driver; Το περιβάλλον γενικότερα είναι πάρα πολύ όμορφο και δίνει την εντύπωση ενός πλήρους λειτουργικού. Αλλά καταλαβαίνετε πως χωρίς internet ο υπολογιστής είναι ανάπηρος, όσο όμορφος και να είναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2008 δωσε την lsmod απο root >[root@localhost ~]# lsmod Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.