kotetsi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Η παρουσίαση αφορά το κορυφαίο mobile workstation της HP, το οποίο με τα χαρακτηριστικά του με εξέπληξε ευχάριστα και το επέλεξα για σύντροφό μου στο απαιτητικό διδακτορικό που ξεκίνησα. Το notebook με configuration code GC125EA παραγγέλθηκε από το ηλεκτρονικό κατάστημα Bow.it και παραδόθηκε σε δύο εργάσιμες ημέρες. Η τιμή αγοράς του ήταν 2374 ευρώ. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι: - Επεξεργαστής Intel Core2Duo T7700 2.4GHz - RAM 2048MB/667 (ένα slot κατειλημμένο) - Κ/Γ NVidia Quadro FX1600M με 512ΜΒ - HDD 120GB/7200rpm της Hitachi - Οθόνη 17" WUXGA (1920x1200) antiglare type - DVD dual layer με τεχνολογία lightscribe Η συσκευασία που παρέλαβα το notebook ήταν λιτή, όντας ένα απλό κουτί με αυτοκόλλητα part number και customisation number, χωρίς εικόνες, πολλά γραφικά και γυαλιστερή επίστρωση στο χαρτόνι. Στη συσκευασία περιλαμβάνονταν το notebook, η μπαταρία του και ο μετασχηματιστής ρεύματος (με αρκετά μεγάλο καλώδιο). Απογοήτευση; Και ναι και όχι, έχοντας κατά νου τη συσκευασία του παλιού μου notebook αλλά σκεπτόμενος ότι αγόρασα υπολογιστή για τις δυνατότητές του και όχι για το... κουτί του. Οι διαστάσεις του υπολογιστή είναι μαζεμένες, συγκρινόμενο με το παλιό μου Fujitsu Siemens M3438G αλλά και με το Sony Vaio AR21B της κοπέλας μου, αμφότερα με οθόνη 17 ιντσών. Το βάρος του (3.4kg σύμφωνα με την ΗΡ) κρίνεται ικανοποιητικό, συγκρινόμενο με τα 4.2kg του M3438G και τα 3.9kg του AR21B. Ανοίγοντας το notebook παρατηρεί άμεσα κανείς το πλήρες πληκτρολόγιο, το touchpad με τρία πλήκτρα επιλογής και αποκλειστική περιοχή κύλισης, το μικρό trackpad ανάμεσα στα πλήκτρα G,H και Β, το οποίο συνοδεύεται από άλλα τρία πλήκτρα επιλογής κάτω από το Spacebar, και φυσικά την τεράστια οθόνη με ματ επίστρωση. Πάνω από το πληκτρολόγιο βρίσκονται επτά πλήκτρα αφής (τα δύο παραμετροποιήσιμα) και το πλήκτρο on/off του notebook. Στην κάτω δεξιά μεριά, αρκετά μακρυά από την περιοχή κίνησης των χεριών κατά την πληκτρολόγηση συναντάμε τον ανιχνευτή δακτυλικού αποτυπώματος. Κάτω από την οθόνη, στα αριστερά του σήματος HP βρίσκεται ένας αισθητήρας φωτός, ο οποίος όταν είναι ενεργοποιημένος προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με την ένταση φωτός στον περιβάλλοντα χώρο. Πάνω από την οθόνη στη δεξιά μεριά υπάρχει το ενσωματωμένο μικρόφωνο. Αρχικά μπορεί να απογοητεύσει η έλλειψη ενσωματωμένης webcam αλλά φαντάζει λογικό σε ένα workstation. Γύρω από το notebook συναντά κανείς πληθώρα θυρών σύνδεσης, με αποκορύφωμα τις συνολικά έξι θύρες usb, τέσσερις στα δεξιά και δύο στα αριστερά. Δεν απουσιάζουν επίσης η θύρα HDMI, η θύρα για σύνδεση εξωτερικής οθόνης, η θύρα firewire, ο card reader κλπ. Τέλος, στο εμπρός μέρος του υπολογιστή, εκατέρωθεν του card reader υπάρχουν τα στερεοφωνικά ηχεία, τα οποία είναι αρκούντως δυνατά αλλά παραμορφώνουν κάπως τον ήχο σε υψηλή ένταση. Ενεργοποιώντας το notebook για πρώτη φορά ξεκινάει η εγκατάσταση των Windows (XP Professional στη δική μου περίπτωση). Ερωτήθηκα για τη γλώσσα του λειτουργικού που θέλω (Αγγλικά και Ιταλικά στην περίπτωσή μου) και ακολούθως έγινε format και πέρασμα των Windows, των drivers και του συνοδευτικού software. Αμέσως μετά ο χρήστης καλείται να πάρει backup το recovery partition (2DVD ή 11CD), πράγμα το οποίο δυστυχώς μπορεί να γίνει μόνο μία φορά. O σκληρός δίσκος δεσμεύει από τα 114 περίπου πραγματικά GB χωρητικότητας τα 13.2 σε ξεχωριστό recovery partition, αφήνοντας 98.5GB χώρου για τη λειτουργία του υπολογιστή. Ανάμεσα στο συνοδευτικό software της ΗΡ βρίσκει κανείς το Roxio Media Creator 9 (πρόγραμμα ανάλογο του Nero), το μετρίων χαρακτηριστικών PDF Complete Viewer (χειρότερο από το Adobe Acrobat Reader) και το Norton Internet Security (το οποίο απεγκατστάθηκε αμέσως). Δουλεύοντας με τον υπολογιστή δεν μπορώ να μη σταθώ στην οθόνη του, η οποία δεν κουράζει στην πολύωρη χρήση, ακόμα και κατά την πληκτρολόγηση κειμένου, παρά την υψηλή της ανάλυση που κάνει εικονίδια και κείμενο να φαίνονται μικρά. Το γεγονός αυτό μόνο θετικό μπορώ να το χαρακτηρίσω αφού η επιφάνεια εργασίας γίνεται πολύ μεγαλύτερη στα σχεδιαστικά προγράμματα που χρησιμοποιώ, απεικονίζοντας πολύ περισσότερες πληροφορίες. Η ματ επίστωση δεν επηρεάζει αρνητικά τα χρώματα, όπως θα περίμενε κάποιος και είναι πραγματικά βολικό να μην καθρεπτίζεσαι ενώ εργάζεσαι. Η παρουσία του αισθητήρα φωτός είναι πολύ χρήσιμη για μένα αφού προσαρμόζεται ταχύτατα σε ενδεχόμενη αύξηση της έντασης του φωτός στο χώρο δυναμώνοντας αμέσως τη φωτεινότητα της οθόνης ενώ σε αντίθετη περίπτωση η φωτεινότητα της οθόνης χαμηλώνει αργά και ομαλά. Η πάνω επιφάνεια του υπολογιστή ζεσταίνεται σε απολύτως ανεκτά πλαίσια, ο θόρυβος από τα ανεμιστηράκια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος, το πληκτρολόγιο είναι ξεκούραστο στη χρήση, το numpad είναι καλοδεχούμενο, αν και δεν προτίθεμαι να το χρησιμοποιήσω τόσο ενώ το trackpad, όπως και το touchpad και τα πλήκτρα αυτών δεν ενοχλούν καθόλου στο typing. Ειδικότερα για τα πλήκτρα έχω να πω ότι με εντυπωσίασαν με την υφή τους μιας και δεν είναι τα κλασσικά πλαστικά αλλά έχουν μια λαστιχένια στρώση. Η διαδρομή τους είναι μεγάλη αλλά αυτό δεν ενοχλεί, τουλάχιστον εμένα. Αντίθετα, ο ανιχνευτής δακτυλικού αποτυπώματος δε μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Τον βρήκα αργό στην απόκριση και πολύ ιδιότροπο. Σίγουρα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί όπως περίμενα, αφού μου παίρνει λιγότερο χρόνο να πληκτρολογήσω τον κωδικό εισόδου μου παρά να περάσω το δάχτυλό μου πάνω από αυτόν. Μια ειδική αναφορά στην μπαταρία του, η οποία σε συνθήκες αναμονής αντέχει για περίπου 4 ώρες, και με ελαφριά χρήση γύρω στις 3. Οπωσδήποτε εξαιρετικά νούμερα αν ληφθεί υπ' όψιν ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί πολλοί κύκλοι πλήρους φόρτισης και αποφόρτισης. Πιστεύω ότι θα είναι σίγουρα ικανοποιητική ώστε να μη χρησιμοποιήσω το μετασχηματιστή στα ταξίδια μου από το Μιλάνο στη Φλωρεντία με το τρένο (η διάρκεια ταξιδιού είναι κάτι λιγότερο από 3 ώρες) Τέλος, τα πλήκτρα αφής είναι αρκούντως ευαίσθητα και χρηστικά. Συμπερασματικά, το HP Compaq 8710w (GC125EA) είναι ένα εξαιρετικό mobile workstation με κορυφαίες επιδόσεις, το οποίο κάνει πολύ καλά τη δουλειά για την οποία προορίζεται από το εργοστάσιο και προτείνεται χωρίς δεύτερη σκέψη στον καθένα που εργάζεται με απαιτητικές εφαρμογές. Η τιμή αγοράς του είναι απολύτως λογική συναρτήσει των χαρακτηριστικών του και μένει να διαπιστωθεί η αντοχή του στο χρόνο και στο δύσκολο έργο που καλείται να αντιμετωπίσει μαζί μου, το οποίο περιλαμβάνει πολύωρη καθημερινή χρήση, όπως και καθημερινή μετακίνηση. Απορίες, σχόλια και γενική συζήτηση είναι καλοδεχούμενα.
blashyrkh+ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 ωραιος.παντος ενημερωτικα τα review πρεπει να γινονται με εικονες και πριν η μετα κειμενο.Δηλαδη οταν μιλαμε για το πληκτρολογιο να παραθετουμε απο κατω και μια 2 εικονες κλπ(να παρε μια ιδεα >http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3864&review=HP+Compaq+8710w+%28Core+2+Duo+2GHz%2C+2GB+RAM%2C+80GB+HDD%2C+Vista+Business%29 Καλη προσπαθεια παντως ...
kotetsi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Αγαπητέ blashyrkh+, ξέρω καλά ότι στην ιστοσελίδα που παραθέτεις υπάρχει αναλυτική παρουσίαση του ίδιου μοντέλου με πληθώρα φωτογραφιών. Ήταν μία από όσες πήρα πληροφορίες για τον υπολογιστή άλλωστε. Στόχος της παρουσίασής μου είναι να εκθέσω τις απόψεις μου για το notebook στα ελληνικά -οι φωτογραφίες παραμένουν οι ίδιες- ώστε να πάρει μια γεύση ο καθένας για τον υπολογιστή. Λυπάμαι αλλά δε διατίθεμαι να στριφογυρίζω το καινούριο μου notebook προκειμένου να τραβήξω φωτογραφίες -υπάρχουν ήδη άλλωστε στο internet. Ενδεικτικά έδωσα δύο μετά από προτροπή σου -στη δεύτερη φαίνεται και η διαφορά στο πληκτρολόγιο λόγω ιταλικού layout. Αν, παρά ταύτα, υπάρχει γενικότερη επιθυμία για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ευχαρίστως να τραβήξω μερικές ακόμη, κυρίως λεπτομέρειες του notebook.
blashyrkh+ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2008 μονο που εκατσες και εκανες ολο αυτο αρκει εγω απλα ειπα οτι θα μου αρεσε να ειχε περισσοτερες.Η παρουσιαση σου ειναι μια χαρα και με τις φωτο ακομα πιο πληρης..
haHa Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2008 Πολυ ωραιο review ,κορυφαιος φορητος! Με γεια!
doc1000 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Eυχαριστούμε. Μπορείς να μας πεις πόσο αθόρυβος είναι αν τον πιέσεις λίγο παίζοντας πχ μια HD ταινία 1080p ? Ο δικός μου Pavilion ανεβάζει στροφές μόλις βάλω μια τέτοια ταινία και μου σπάει τα νεύρα απ' το θόρυβο...
kpartsi Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Κορυφαίος φορητός, καλοδούλευτος!!!! Να θέσω υπ'όψην για κάθε ενδιαφερόμενο - και για μένα διότι τον έχω ζαχαρευτεί!!! - ότι o ίδιος φορητός με μόνη διαφορά τον επεξεργαστή (7500 αντί για 7700) και την ανάλυση οθόνης (1680*1050 αντί 1900*1200) είναι σε πώληση στην καταπληκτική τιμή των 1630 ευρώ!!!! Τιμή φανταστική για υπολογιστή τέτοιου βεληνεκούς!!!! Link Ξέρουμε τι παίζει με την κάρτα γραφικών και Linux;;; Υπάρχει υποστήριξη;;; Edit. Τώρα πρόσεξα ότι έχουμε και τον ίδιο εξωτερικό σκληρό LaCie!!!!
kotetsi Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2008 @all: Ευχαριστώ για τις ευχές σας! @doc1000: Δε ζορίζεται στην αναπαραγωγή HD ταινιών. Ο θόρυβος είναι ανεκτός έως ανύπαρκτος. @kpartsi: Προσοχή μόνο διότι ο φορητός στην Ελλάδα υπάρχει στα καταστήματα με Vista και όχι με XP όπως τον αγόρασα εγώ.
fsbmaniac Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 φιλε πολλα τα χρηματα για τοσο μικρο σκληρο πολυ λιγη μνημη βεβαια εχει κορυφαια καρτα γραφικων και πιστευω οτι σου ειναι 100% απαραιτητη αλλιως δεν βρισκω κατι αλλο.
haHa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 φιλε πολλα τα χρηματα για τοσο μικρο σκληρο πολυ λιγη μνημη βεβαια εχει κορυφαια καρτα γραφικων και πιστευω οτι σου ειναι 100% απαραιτητη αλλιως δεν βρισκω κατι αλλο. O σκληρος ειναι στις 7200 στροφες. Πολλοι προτιμοτερος απο εναν μεγαλυτερο,αλλα αρκετα αργοτερο. Αλλωστε και μεγαλυτερος να ειναι μπορει και παλι να μην σου φθανει.Για αυτο υπαρχουν οι εξωτερικοι. Το σημαντικο ειναι ο βασικος σκληρος να ειναι γρηγορος. Οσο για τη μνημη,2GB ειναι υπεραρκετα στις περισσοτερες περιπτωσεις. Αλλα και για οποιον δεν φθανουν,με μολις 40 ευρω παιρνεις αλλο ενα 2 GB chip(γιατι εχει ενα slot ελευθερο,πολυ σημαντικο) και πας στα 4 GB συνολο.Εγγυηση δε χανεται. Ο φορητος ειναι απλα κορυφη!
kotetsi Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Οσο για τη μνημη,2GB ειναι υπεραρκετα στις περισσοτερες περιπτωσεις. Αλλα και για οποιον δεν φθανουν,με μολις 40 ευρω παιρνεις αλλο ενα 2 GB chip(γιατι εχει ενα slot ελευθερο,πολυ σημαντικο) και πας στα 4 GB συνολο.Εγγυηση δε χανεται. ... πράγμα το οποίο και έπραξα, αγοράζοντας μία μνήμη Kingston KTH-ZD8000B, η οποία είναι η αντίστοιχη της HP με part number EM995AA. Η τιμή της ήταν 57 ευρώ. Δύο παρατηρήσεις τον λίγο καιρό που χρησιμοποιώ το notebook: α. το card reader είναι απογοητευτικό, αφού τις περισσότερες φορές η μνήμη που τοποθετώ (ως επί το πλείστον MS Duo Pro μετά του αντάπτορα) δεν μπορεί να βγει με ευκολία. Πραγματικά εκνευριστικό το γεγονός που δεν φρόντισαν να βάλουν έναν μηχανισμό push-in-push-out. β. έχοντας ενεργοποιημένη την επιλογή για σβήσιμο της οθόνης μετά από προκαθορισμένη ώρα, σε προσπάθεια εξόδου από την κατάσταση αυτή (με το ποντίκι ή το touchpad) τα πλήκτρα αφής «τρελλαίνονται» με αποτέλεσμα να ανοίγει το HP Info Center, να αυξομειώνεται η ένταση του ήχου και να ανοίγει το Calculator (περισσότερες από μία φορές μάλιστα). Το πρόβλημα δε λύθηκε με εγκατάσταση νεότερων drivers για τα Launch buttons ενώ δεν παρουσιάζεται όταν επαναφέρεις την επιφάνεια εργασίας ευρισκόμενος σε screensaver mode.
kotetsi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Ένα μικρό update/info για τους κατόχους ή μελλοντικούς αγοραστές: αν για οποιονδήποτε λόγο έχετε διαγράψει το recovery partition και κάνετε επαναφορά συστήματος με τα recovery dvds, το recovery partition θα επανέρθει στο δίσκο σας διαγράφοντας ό,τι partition έχετε κάνει εσείς (αν υπάρχει) και φυσικά και τα δεδομένα του. Προσέξτε λοιπόν σε περίπτωση επαναφοράς να έχετε πάρει backup και τα δεδομένα των επιπλέον partitions που έχετε κάνει στο σκληρό.
efstratios1982 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα παιδιά.Κατ' αρχήν καλές γιορτές σε όλους!Τυγχάνει να είμαι καινούργιος σε αυτό εδώ εδώ το forum και θα ήθελα να ρωτήσω ήδη κατόχους του HP pavilion dv9543ev αν έχουν προβλήματα αξιοπιστίας με το συγκεκριμένο lap top καθώς κ αν αξίζει να κάνω επέκταση της εγγύησης του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.