Προς το περιεχόμενο

CPU Cooling! Vertical vs Horizontal fan

alestr9s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η σπαζοκεφαλιά της cpu cooler συνεχίζεται... Έχω αποκλείσει οτιδήποτε είναι πάνω απο 600gr (το μέγιστο ανεκτό βάρος ψύκτρας σύμφωνα με το chipset είναι 400κάτι gr) και έχω ακούσει ότι η Ninja Plus δεν έχει και το πιο "σίγουρο" κούμπωμα. Το κουτί είναι Midi οπότε παίζει λίγο και περιορισμός διαστάσεων.

Το set-up μου (στο άμεσο μέλλον) είναι:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz

Gigabyte P35 DS4

Lian Li Pc-V1000B (2χ120mm fans [intake & exhaust])

Eίμαι στο δίλλημα αν η ψύκτρα του επεξεργαστή θα είναι με κάθετο ή οριζόντιο fan.... Σε κάτι φωτογραφίες που βλέπω το Lian Li V1000 αν του βάλω ψύκτρα τύπου Zalman 9500 ο ανεμιστήρας της ψύκτρας θα ρίχνει κατευθείαν προς το exhaust fan. Όποτε όλος ο θερμός αέρας θα βρίσκει την πόρτα εξόδου κατευθείαν.

Απ'την άλλη βλέπω και τα heapipes της motheboard Gigabyte P35 DS4 και νομίζω ότι αν το fan έριχνε αέρα προς το chipset θα ψευτοψύχονταν και τα heatpipes. Αλλά έτσι ο θερμός αέρας δεν θα έβγαινε κατευθείαν (όπως με την 9500) αλλά θα διασκορπιζόταν μέσα στο κουτί...

Πάντως με κριτήριο πρώτα το βάρος και μετά το θόρυβο (δεν πρόκειται να clockάρω cpu, άντε να την ανεβάσω 10% μετά από κάνα χρόνο) γέρνω προς Zalman 9500 με κάθετο fan ή προς Zalman 7500 ή 8500 με οριζόντιο fan.

Κάποιος ειδικός στο θέμα ψύξης να βοηθείσει? :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...