Προς το περιεχόμενο

Περίεργες συμπεριφορές με routers

Μιχάλης Σ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε παιδιά για δώστε τα φώτα σας γιατί έχω αρχίσει να ξεφεύγω.

Θέμα πρώτον: Συνδυασμός modem router speedtouch 530i v6 και access point ασύρματο MSI. Εδώ το πρόβλημα είναι πως όταν το MSI είναι συνδεδεμένο μέσω θύρας WAN, μπορεί να μπεί στο internet το PC αλλά δεν μπορεί ο Mac. Οταν είναι συνδεδεμένο μέσω της θύρας ethernet συμβαίνει το αντίθετο, δηλ. βλέπει internet ο Mac δεν βλέπει το PC. Καμμιά φορά του την βαράει (δεν ξέρω πώς) και βλέπουν internet και τα δύο μέσω WAN...

Θέμα δεύτερον: Για να γλυτώσω από τα παραπάνω χτύπησα ένα wireless modem router Belkin G από το πλαίσιο. Αμ δέ. Ενώ σ' αυτή την περίπτωση και οι Mac αλλά και ο PC βλέπουν internet κανονικά, το ρημάδι αποσυνδέεται όποτε του βαράει. Εψαξα όλες τις ρυθμίσεις του αλλά δεν βρίσκω σχετική επιλογή που να μπορεί να το βγάζει off...

Τι λέτε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

αποσυνδεεται απο το ασυρματο η πεφτει το ιντερνετ?εχει διαφορα.οσο για τον πρωτο συνδυασμο σου βαλε τις ip και στα δυο μηχανηματα στο αυτοματο.β.αν 8ες μην συνδεσεις το speedtouch στιν wan αλλα συνδεσε το σε μια λαν για να παιξει πιο ευκολα.το ιδιο ακριβως μπορεις να κανεις και με το belkin.να βαλεις to speedtouch na μπαινει στο νετ και βαλε thn ethernet toy speedtouch se mia lan tou belkin.δωσε ip sto belkin 192.168.1.253 kai κλεισε τον dhcp του.και 8α εχουν και τα 2 ιντερνετ.

Δημοσ.

Ναι δεν το διευκρίνησα σωστά. Πέφτει το internet.

Οσον αφορά την σύνδεση από την θύρα LAN αυτό κάνω αλλά στα Windows ενώ δουλεύει η ασύρματη σύνδεση δεν δουλεύει το internet.

Τώρα έχω κάνει αυτό που λές: Speedtouch και θύρα LAN στο Belkin. Το PC βλέπει ασύρματη σύνδεση αλλά δεν βλέπει internet. Θα δοκιμάσω να κλείσω το DHCP να δώ τι παίζει. Γιατί όμως το Belkin απευθείας συνδεδεμένο με την γραμμή DSL ρίχνει το internet όποτε του κατέβει;

Δημοσ.

με το belkin εχω ακουυσει και αλους να πεφτει το νετ.δες για κανα νεο firmware ..β.αυτο που λες για την ethernet κατι πρεπει να κανεις λα8ος με τις ip για να μηνβλεπει νετ.οσο για το τελευταιο που σου ειπα για speedtouch kai belkin αμα δεν κλεισεις τον dhcp tou belkin δεν 8α παιξει ποτε.8α του αλλαξεις ip na einai px 192.168.1.253 και κλεισιμο dhcp αλλιως αμα δεν κλεισεις dhcp 8α πρεπει να δωσεις καρφωτα ip me gateway to speedtouch 192.168.1.254.αν ειναι στο αυτοματα 8 παρει σαν gateway to belkin και για αυτοδεν 8α παιξει.to speedtouch ειναι απο τα πιο στα8ερα οποτε κανε αυτο με speedtouch kai belkin

Δημοσ.

Δεν το ήξερα αυτό με το belkin. Firmware καινούργιο δεν υπάρχει.

Τελικά έκανα αυτό που είπες, speedtouch και belkin με απενεργοποιημένο το DHCP. Τώρα δουλεύει μια χαρά και από HTPC και από Mac.

Θένκ γιου βέρυ μάτς!

Δημοσ.

και εγω δεν το εχω to belkin για να πω κατι ακριβες απλα τη εχω δει και εχω ακουσει.αν και ενα βελκιν μια φορα ειχε κλειδωσει μια γραμμη που ειχε προβλημα και δνε μπορουσε να την κλειδωσει ουτε το σιεμενς.αλλα αυτο που εκανες ισως ειναι η καλυτερη και πιο στα8ερη λυση

Δημοσ.

Σε κάποια modem routers της 3com θυμάμαι να έχει επιλογή χρόνου για αποσύνδεση πάντως. Στο Belkin τίποτα. Και το πιο περίεργο είναι πως "έριχνε" την σύνδεση ενώ κατέβαζε...

Οντως έτσι δουλεύει μια χαρά και πράγματι αποτελεί την πιο σταθερή λύση... τσάμπα λεφτά όμως για modem router... αρκούσε ένα access point.

Υποθέτω πως και με το MSI κάτι παρόμοιο θα δημιουργεί το "θέμα" δηλ. η μη απενεργοποίηση του DHCP. Τέλος καλό όλα καλά!

Δημοσ.
  Μιχάλης Σ. είπε:
Σε κάποια modem routers της 3com θυμάμαι να έχει επιλογή χρόνου για αποσύνδεση πάντως. Στο Belkin τίποτα. Και το πιο περίεργο είναι πως "έριχνε" την σύνδεση ενώ κατέβαζε...

Οντως έτσι δουλεύει μια χαρά και πράγματι αποτελεί την πιο σταθερή λύση... τσάμπα λεφτά όμως για modem router... αρκούσε ένα access point.

Υποθέτω πως και με το MSI κάτι παρόμοιο θα δημιουργεί το "θέμα" δηλ. η μη απενεργοποίηση του DHCP. Τέλος καλό όλα καλά!

εσυ λες το idle timetou.αυτο που σου κανει εσενα ειναι disconect οχι idle timeout.ειναι δυσκολο να κανει ενας ρουτερ idle timeout.

το access point κανει οσο ενας router σχεδον αν πας σε κατι καλο.

οσο για το msi ναι συνη8ως κατι πρεπει να γινεται με το dhcp.αν παρει λα8ος ip to pc kai παρει san gateway to access point τοτε δεν 8α παιξει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...