Προς το περιεχόμενο

Περίεργο usage of CPU. Τι παίζει με αυτό;

N.I.C

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοίπον παιδιά παρατήρησα το έξης φαινόμενο: ανοίγοντας σήμερα το pc παρατήρησα σε idle κατάσταση (μόνο το emule έτρεχε από πίσω) την χρήση της KME στα 30-59%! Πρώτη φορά το παθαίνω, συνήθως όταν είμαι σε Idle είναι περίπου 2-6%. Ανοίγω το pc wizard και βλέπω temps 27-30c! Σε idle ήμουν πάντα στους 20.5 άντε το πολύ 23c. Άνοιξα τις διεργασίες και όλα κανονικά: taskmg 01 μόνο και η αδράνεια 97. Τι παίζει από πίσω και δεν μπορώ να το δω; Πρόσφατα έβαλα το Norton 360 (ξέρω θα μου πείτε γιαυτό σέρνεται το pc:o) αλλά είναι λογικό τόσο πολύ;:confused:

Δημοσ.

Ναι πράγματι ήταν το svchost.exe αλλά αυτή την στιγμή ας πούμε όλα είναι 00, πέρα από την αδράνεια που παίζει 97-99. Τι γίνεται; επίσης βλέπω και ότι και η σελιδοποίηση αυξήθηκε από 455ΜΒ που ήταν σε 610ΜΒ! Τι γίνεται;:eek:

Δημοσ.

η αδρανεια τοσο πρεπει να σου δειχνει οταν εισαι σε idle κατασταση ειναι το φυσιολογικο

Μαλλον χρειαστηκες παραπανω μνημη και αυξηθηκε το pagefile δεν ειναι κατι να ανησυχεις

Δημοσ.
η αδρανεια τοσο πρεπει να σου δειχνει οταν εισαι σε idle κατασταση ειναι το φυσιολογικο

Μαλλον χρειαστηκες παραπανω μνημη και αυξηθηκε το pagefile δεν ειναι κατι να ανησυχεις

Ξέρω για την αδράνεια, το κανονικό της είναι και δεν ανησυχώ γι αυτό, για την θερμοκρασία ανησυχώ που από τα καλά του καθουμένου πήγε 27C. Και το usage επίσης, είναι φυσιολογικό να χτυπά 30-50% σε idle κατάσταση;

Δημοσ.
Για ποιον ακριβώς λόγο ανησυχείς που η θερμοκρασίας πήγε 27C; :)

Επίσης μιλάμε για Vista ή XP;

XP Home Edition SP2. Δεν είναι το πόσο ανέβηκε αλλά το γιατί ανέβηκε, όπως είπα και πιο πάνω πριν μια βδομάδα ήταν 20.5C.

Δημοσ.

Προφανώς αυξήθηκε επειδή ανεβαίνει το usage του cpu.

Οπότε έχε ανοιχτό task manager και δες τι είναι αυτό που ευθύνεται. Αν είναι μόνο το svchost.exe που αναφέρθηκε, δοκίμασε να κάνεις disable κάποια μη απαραίτητα services μπας και καταλήξεις κάπου.

20C; Λίγο κουλό μου ακούγεται ακόμα και για υδρόψυξη. Και το BIOS τους ίδιους βαθμούς σου δίνει πάνω-κάτω;

Δημοσ.
Προφανώς αυξήθηκε επειδή ανεβαίνει το usage του cpu.

Οπότε έχε ανοιχτό task manager και δες τι είναι αυτό που ευθύνεται. Αν είναι μόνο το svchost.exe που αναφέρθηκε, δοκίμασε να κάνεις disable κάποια μη απαραίτητα services μπας και καταλήξεις κάπου.

20C; Λίγο κουλό μου ακούγεται ακόμα και για υδρόψυξη. Και το BIOS τους ίδιους βαθμούς σου δίνει πάνω-κάτω;

ναι. Από 20.5 μέχρι 23C. Δεν τον έχω κλοκάρει όμως καθόλου :o. Και γενικότερα η ροή του αέρα είναι αρκετά καλή.

Δημοσ.

υπερβολικά το ψάχνεις imo, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα

anyway αν στο μέλλον έχεις πρόβλημα σε προηγούμενα thead έχουν αναλυθεί τα περισσότερα αίτια για abnormal cpu usage

Δημοσ.

Οκ τότε. Θα το παρατηρήσω καμιά εβδομάδα από κοντά και βλέπουμε. Ευχαριστώ πάντως..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...