Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με .gr domains - νόμος

drmetal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

αγόρασα πριν 4 μέρες ένα .gr domain. Σήμερα μας πέρνει ένας τυπάς στο τηλέφωνο (το συνέταιρο μου), και μας λέει το domain είναι δικό μου το είχα για 6 χρόνια. αλλά άργισα να το ανανεώσω, δώσε μου το πίσω γιατί θα κινηθώ εναντίον σου νομικά

το domain ήταν αχρησιμοποίητο (unregistered) γιά περίπου ένα μήνα πρίν το αγοράσω εγώ και το λέει και ο ίδιος

Η ερώτηση μου είναι:

Είμαι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του domain σωστά ?

Γιατί εμένα η όλη ιστορία μου φαίνεται γελοία ... μήπως δεν ξέρω κάτι σωστα ?

Ακούω γνώμες και αν ξέρει καποιος αν υπάρχει σχετικός νόμος στην ελλάδα ή διεθνής και τί λέει, ή οτιδήποτε έχετε να πείτε

Ευχαριστώ

Δημοσ.

δεν νομίζω ότι μπορεί να σου κάνει κάτι.΄

Εμένα όταν πλησίαζε ο καιρός που έληγε το όνομα που είχα στην κατοχή μου κάθε εβδομάδα σχεδόν mail μου στέλνανε να μου το θυμίσουν.

Δημοσ.

Το domain είναι δικό σου 100%. Ο Νόμος ορίζει πως ο ιδιοκτήτης του Domain έχει αποκλειστικό δικαίωμα ανανέωσης για 15-30 ημέρες. Μετά από αυτό το διάστημα το domain είναι και πάλι διαθέσιμο προς όλους. Μην ανησυχείς δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Πές του να κινηθεί νομικά. Αυτός θα χάσει.

Δημοσ.

Όταν λήξει ένα όνομα για 15 μέρες μπορεί να το ξανακαταχωρήσει μόνο ο ιδιοκτήτης. Μετά ελευθερώνεται και όποιος το προλάβει. Αυτό λέει ο κανονισμός καταχώρησης και διαχείρισης ονομάτων .gr. Φυσικά και δεν μπορεί να κάνει κάτι. Επίσης, με ποιόν τρόπο βρήκε τα στοιχεία σου;

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ολα αυτά περιγράφονται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).

Υπάρχουν νόμοι που διέπουν τις εκχωρήσεις ονομάτων, όπως αυτοί περιγράφονται στην σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ 268/73 της 25-11-2002.

Συμπέρασμα, επειδή εχω διαβάσει - ασχοληθεί πολύ με αυτά, το domain είναι δικό σου και δεν μπορεί να προσβάλει το δικαίωμά σου αυτό με κανένα νόμιμο τρόπο.

Δημοσ.

Μην Φοβασαι..Ψαρωτικο Ηταν για να φοβηθεις και να αφησεις το ονομα,Συμφωνω απολυτα με τον RazorFoot!!Eτσι ειναι τα πραγματα!

Δημοσ.

ο μονος τροπος να στο παρει το domain ειναι αν π.χ. ειναι η κοκακολα και εχεις κλεισει το cocacola.gr οποτε με registered trademark μπορει δικαστικα να στο παρει... φυσικα αν στο cocacola.gr εχεις βαλει π.χ. βιβλια τοτε δεν στο παιρνει με τιποτα! :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...