Προς το περιεχόμενο

1 PC, 2 aDSL, η 1 μόνο για downloading.

DeepTrip

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω το εξής θέμα. Στο σαλόνι υπάρχει μια τηλεφωνική γραμμή που έχει και aDSL. Ας την ονομάσουμε aDSL1. Στο γραφείο, 7-8 μέτρα πιο μακρυά, θα υπάρχει μια άλλη aDSL γραμμή, η aDSL2, η οποία είναι δίπλα στο PC.

Την aDSL2, μιας και βρίσκεται δίπλα στο PC, θέλω να την χρησιμοποιώ σαν «κανονική» aDSL. Αυτό που θέλω, με κάποιο τρόπο, είναι να χρησιμοποιώ την aDSL1 μόνο για downloading. ΔΕΝ θέλω να χρησιμοποιώ τις 2 γραμμές συνδυαστικά.

Αυτό που σκέφτομαι είναι να βάλω ένα router στην aDSL1 και να συνδέσω έναν εξωτερικό δίσκο και αυτό το «σύστημα» να έχει τη δυνατότητα να προγραμματίζεται από το PC έτσι ώστε να κατεβάζει αρχεία (π.χ. από RapidShare) χωρίς να έχει ανάγκη να είναι συνδεδεμένο ή ανοιχτό το PC. Αργότερα, όταν θέλω, να συνδέομαι, ασύρματα ή ενσύρματα, και να παίρνω τα αρχεία και, επίσης, να βάζω και άλλα links για download.

Τι λέτε, έχετε καμιά ιδέα; Για παράδειγμα, είχα δει κάπου ένα router της Asus που έχει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο και κάνει αυτή τη δουλειά. Βέβαια, δεν διάβασα και πολύ καλά λόγια για το προϊόν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Φιλικά,

DeepTrip.

Δημοσ.
Καλησπέρα σας.

Έχω το εξής θέμα. Στο σαλόνι υπάρχει μια τηλεφωνική γραμμή που έχει και aDSL. Ας την ονομάσουμε aDSL1. Στο γραφείο, 7-8 μέτρα πιο μακρυά, θα υπάρχει μια άλλη aDSL γραμμή, η aDSL2, η οποία είναι δίπλα στο PC.

Την aDSL2, μιας και βρίσκεται δίπλα στο PC, θέλω να την χρησιμοποιώ σαν «κανονική» aDSL. Αυτό που θέλω, με κάποιο τρόπο, είναι να χρησιμοποιώ την aDSL1 μόνο για downloading. ΔΕΝ θέλω να χρησιμοποιώ τις 2 γραμμές συνδυαστικά.

Αυτό που σκέφτομαι είναι να βάλω ένα router στην aDSL1 και να συνδέσω έναν εξωτερικό δίσκο και αυτό το «σύστημα» να έχει τη δυνατότητα να προγραμματίζεται από το PC έτσι ώστε να κατεβάζει αρχεία (π.χ. από RapidShare) χωρίς να έχει ανάγκη να είναι συνδεδεμένο ή ανοιχτό το PC. Αργότερα, όταν θέλω, να συνδέομαι, ασύρματα ή ενσύρματα, και να παίρνω τα αρχεία και, επίσης, να βάζω και άλλα links για download.

Τι λέτε, έχετε καμιά ιδέα; Για παράδειγμα, είχα δει κάπου ένα router της Asus που έχει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο και κάνει αυτή τη δουλειά. Βέβαια, δεν διάβασα και πολύ καλά λόγια για το προϊόν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Φιλικά,

DeepTrip.

Μια ιδέα θα μπορούσε να είναι

Στην adsl1 βάζεις ένα wireless rooter. Αγοράζειw με λιγότερο απο 80 ένα κουτί με έναν PIII/256ram/ το οποίο τρέχει xp και έχει ρυθμιστεί να δέχεται remote desktop(ευκολο) η να τρέχει vnc server. Με άλλα 20 ευρο πέρνεις και ενα wifi usb ώστε να συνδέει αυτό το "download box" μέσω του wifi (άρα θα μπορείς να το έχεις σε κάποια γωνία του γραφείου σου) στην adsl1. Πετάς πάνω και ενα usb σκληρο εξωτερικό ( 500g - 100 E) και έχεις έτοιμο ενα pc που θα τρέχει τα downloads και θα τα αποθηεκευει σε αυτό το σκληρο τον οποίο θα έχεις κάνει και sharing.

Το pc του γραφείου συνδεέτε με ethernet στο adsl2 pc απο το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις μέσω webguiμtorrent / vnc server / remote desktop το "download box".

Και όταν θες να πάρεις τα αρχεία είτε θα μεταφέρεις τον εξωτερικό σκληρό είτε θα συνδεεσε στο rooter του adsl1 θα μπένεις σε τοπικό δικτυο με το pc-katevasthri και θα βλέπεις απο εκεί τον εξωτερικό σκληρό αφου θα τον έχεις κάνει sharing.

Υπάρχει συσκευή που τρέχει μόνο ένα torrent client και δέχεται usb εξωτερικούς αλλά δε μπορείς πχ με αυτή να κατεβάζεις απο rapidshare.Ειναι μονο για torrent.

Και στο κάτω κάτω τα λεφτά που κάνει ειναι το ίδιο με ενα μεταχειρησμένο κουτάκι με έναν PIII που για surfing και μtorrent πάει αέρας!

Αυτο μου ρθε σα πρώτη σκέψη ελπίζω να βοήθησα.

ΒΒ ;)

PS : To rooter που λες μπορεί να έχει σκληρόι πάνω του αλλά αυτο δεν είναι τίποτα παραπάνω απο ένας δικτυακός δίσκος. Δεν τρέχει κάποιο torrent client η κάποιο itnerface ώστε να συνεχίζει να κατεβάζει ενώ κλείσεις το pc. Δηλαδή απλά αποθηκευεις εκεί και τα βλέπυν όλοι που είναι στο τοπικό δίκτυο.

Δημοσ.

αυτο που λεs γινετε μονο με το asus που ειδες...δεν ξερω αν υπαρχει και κανενα αλλο...αλλιως κανεις το απλο που λεει ο φιλος....ενα ρουτερ στο dsl1 και ενα pc παλιο μεταχειρισμενο μονο για κατεβασμα....κ με remote τα κανειw ολα στο τσακ μπαμ.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Οι απαντήσεις σας μου δημιούργησαν κι άλλες ερωτήσεις! :lol:

Λοιπόν, απ' ότι κατάλαβα κι εγώ η λύση με το PC-κατεβαστήρι είναι η καλύτερη, η πιο εύκολη.

Παρ' όλ' αυτά, θα:

1. Πρέπει να πάρω ένα wireless router. Έχετε να προτείνετε κάποιο;

2. Έχω μια καινούρια wireless στα χέρια μου. Την D-Link DWL-G510. Αυτό το link βρήκα πρόχειρο. Μου κάνει;

3. Μπορεί να βρω κάποιο παλιό PC, αλλιώς, τι λέτε, να αγοράσω το φθηνότερο που μπορώ να βρω;

4. Αν, λέω αν, βάλω linux, ποια έκδοση θα μπορούσα να βάλω για να κάνω αυτή τη δουλειά;

5. Remote desktop; Vnc server;

6. Τα 2 PC λέτε ότι θα συνδέονται ενσύρματα;

Αυτά για τώρα... ;)

Δημοσ.
1. Πρέπει να πάρω ένα wireless router. Έχετε να προτείνετε κάποιο;

Δε χρειάζεται να πάρεις wireless router, εκτός και αν χρειάζεσαι το download-pc να είναι σε μεγάλη απόσταση από το DSL modem. Για ασύρματη επικοινωνία με το άλλο σου PC μπορείς να πάρεις μια φθηνή καρτούλα.

2. Έχω μια καινούρια wireless στα χέρια μου. Την D-Link DWL-G510. Αυτό το link βρήκα πρόχειρο. Μου κάνει;

Κάνει περίφημα.

3. Μπορεί να βρω κάποιο παλιό PC, αλλιώς, τι λέτε, να αγοράσω το φθηνότερο που μπορώ να βρω;

Αν ψάξεις μπορείς να βρεις ένα μεταχειρισμένο Pentium 3 500-800mhz με 40-80 euro. Στο παρελθόν είχα πάρει σε αυτές τις τιμές από την αποθήκη του http://www.ocs.gr και από από το service του Cosmodata στη Στουρνάρη.

4. Αν, λέω αν, βάλω linux, ποια έκδοση θα μπορούσα να βάλω για να κάνω αυτή τη δουλειά;

Οποιαδήποτε. Εγώ θα σου πρότεινα Archlinux. Από τις λεγόμενες "εύκολες" (ή αλλιώς nonsense) διανομές, αυτή με την καλύτερη υποστήριξη είναι το Ubuntu, απλά είναι bloated για αυτή τη δουλειά.

5. Remote desktop; Vnc server;

Δε χρειάζεται να βάλεις γραφικό περιβάλλον, μπορείς να διαχειρίζεσαι τα downloads σου εξίσου εύκολα και γρήγορα από κονσόλα, μέσω SSH ή μέσω http interface. Το μηχάνημα θα είναι περισσότερο σταθερό έτσι. Αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις γραφικό περιβάλλον το VNC θα σε καλύψει.

6. Τα 2 PC λέτε ότι θα συνδέονται ενσύρματα;

Πάντα η ενσύρματη επικοινωνία είναι καλύτερη, αλλά αν δε γίνεται αλλιώς βέβαια μπορούν και ασύρματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...