Προς το περιεχόμενο

GOOGLE SEARCH

MASTER12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω πως ειναι δυνατόν οταν κάνεις αναζητηση στο google.gr

τα αποτελέσματα στον παγκόσμιο ιστό να είναι διαφορετικά απο οταν κάνεις αναζήτηση

στο google.com αφου θεωρητικά είναι το ίδιο η μήπως κανω λάθος ;

Δημοσ.

Η μόνη διαφορά που μπορώ να φανταστώ είναι ότι σου δίνει πρώτα τα αποτελέσματα από τις ελληνικές σελίδες.

Για δώσε ένα παράδειγμα.

Δημοσ.

Για παραδειγμα αν κανω αναζητηση τη λεξη meteora στο google.gr αλλα τσεκαρισμένο τον παγκόσμιο ιστό οχι σελιδες σε ελληνικα η απο ελλαδα θα βγαλει πρωτο το kalampaka.com

αν κανω αναζητηση σε google.com τοτε το αποτελεσμα θα ειναι αλλο και παρατηρησα οτι

δεν εμφανίζει πρωτα gr η τα com αλλα τυχαία

Δημοσ.

Φαίνεται να είναι όντως τυχαία η ταξινόμηση αν και σίγουρα θα ακολουθεί κάποιους κανόνες.

Το "meteora" πάντως μου δίνει πρώτα το kalampaka.com είτε από το google.gr είτε από το google.com

Δημοσ.
Κάτω από το πεδίο αναζήτησης θα δεις το "Go to Google.com". Κάνε κλικ εκεί.

σωστα ουτε καν εχει πεσει το ματι μου εκει τοσο οικειο εχει γινει πλεον σαν γκομενα που εχεις 10 χρονια

Δημοσ.

εγω που το εκανα τωρα μου βγαζει συγκεκριμενα meteora-greece.com εκτος απο τους δυο πρωτους που ειναι σύνδεσμοι διαφημιζόμενων και συγκεκριμένα εγραψα google.com

μου εκανε redirect στο gr και στη συνεχεια πηγα κατω δεξια καο εκανα κλικ iGoogle in English και εγραψα meteora εβγαλε το meteora-greece.com πρωτο

Δημοσ.

και εκτος του πρωτου ουτε τα αλλα αποτελεσματα ειναι ιδια

ασχετα αν ο τυπος που εχει το καλαμπακα.com εκανε και το greece-meteora και το διαφημίζει εκει.Τωρα που το κοίταξα καλυτερα

μηπως ψαχνει τα site που εχουν αγγλικά μόνο η που εχουν home

page τα αγγλικά;

Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω η αναζήτηση στο google είναι custom.

Είχα διαβάσει (και μου φαίνεται από την εμπειρία μου ότι αληθεύει) ότι η κάθε αναζήτηση που κάνεις αποθηκεύεται στους servers της google και κάθε νέα αναζήτηση είναι customized σε σχέση με τί έχεις αναζητήσει παλιότερα.

Δημοσ.

Το google έχει ενσωματώσει στη βαθμολόγησή του και τοπολογικά χαρακτηριστικά. Η ίδια λέξη μπορεί να έχει διαφορετική βαρύτητα αναζήτησης π.χ. στην Ισπανία από ότι στο Μεξικό.

Οπότε αν συνδέεστε στο google.gr είναι διαφορετικός server από κάποιον του google.com (υπάρχουν πολλοί) και έτσι δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Κάπου έχει στο youtube ένα βίντεο που εξηγεί τον pagerank και διάφορες άλλες τεχνολογίες του google, είναι καμιά ώρα διάρκεια, αλλά αξίζει να το δείτε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...