MASTER12 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Θα ήθελα να ρωτήσω πως ειναι δυνατόν οταν κάνεις αναζητηση στο google.gr τα αποτελέσματα στον παγκόσμιο ιστό να είναι διαφορετικά απο οταν κάνεις αναζήτηση στο google.com αφου θεωρητικά είναι το ίδιο η μήπως κανω λάθος ;
gfilippas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Η μόνη διαφορά που μπορώ να φανταστώ είναι ότι σου δίνει πρώτα τα αποτελέσματα από τις ελληνικές σελίδες. Για δώσε ένα παράδειγμα.
MASTER12 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Για παραδειγμα αν κανω αναζητηση τη λεξη meteora στο google.gr αλλα τσεκαρισμένο τον παγκόσμιο ιστό οχι σελιδες σε ελληνικα η απο ελλαδα θα βγαλει πρωτο το kalampaka.com αν κανω αναζητηση σε google.com τοτε το αποτελεσμα θα ειναι αλλο και παρατηρησα οτι δεν εμφανίζει πρωτα gr η τα com αλλα τυχαία
gfilippas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Φαίνεται να είναι όντως τυχαία η ταξινόμηση αν και σίγουρα θα ακολουθεί κάποιους κανόνες. Το "meteora" πάντως μου δίνει πρώτα το kalampaka.com είτε από το google.gr είτε από το google.com
disqualified Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 εμενα παντως και google.com να γραψω με ανακατευθυνει στον ελληνικο
gfilippas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Κάτω από το πεδίο αναζήτησης θα δεις το "Go to Google.com". Κάνε κλικ εκεί.
disqualified Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Κάτω από το πεδίο αναζήτησης θα δεις το "Go to Google.com". Κάνε κλικ εκεί. σωστα ουτε καν εχει πεσει το ματι μου εκει τοσο οικειο εχει γινει πλεον σαν γκομενα που εχεις 10 χρονια
MASTER12 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 εγω που το εκανα τωρα μου βγαζει συγκεκριμενα meteora-greece.com εκτος απο τους δυο πρωτους που ειναι σύνδεσμοι διαφημιζόμενων και συγκεκριμένα εγραψα google.com μου εκανε redirect στο gr και στη συνεχεια πηγα κατω δεξια καο εκανα κλικ iGoogle in English και εγραψα meteora εβγαλε το meteora-greece.com πρωτο
MASTER12 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 και εκτος του πρωτου ουτε τα αλλα αποτελεσματα ειναι ιδια ασχετα αν ο τυπος που εχει το καλαμπακα.com εκανε και το greece-meteora και το διαφημίζει εκει.Τωρα που το κοίταξα καλυτερα μηπως ψαχνει τα site που εχουν αγγλικά μόνο η που εχουν home page τα αγγλικά;
hkosmidi Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Απ' όσο ξέρω η αναζήτηση στο google είναι custom. Είχα διαβάσει (και μου φαίνεται από την εμπειρία μου ότι αληθεύει) ότι η κάθε αναζήτηση που κάνεις αποθηκεύεται στους servers της google και κάθε νέα αναζήτηση είναι customized σε σχέση με τί έχεις αναζητήσει παλιότερα.
alkisg Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Το google έχει ενσωματώσει στη βαθμολόγησή του και τοπολογικά χαρακτηριστικά. Η ίδια λέξη μπορεί να έχει διαφορετική βαρύτητα αναζήτησης π.χ. στην Ισπανία από ότι στο Μεξικό. Οπότε αν συνδέεστε στο google.gr είναι διαφορετικός server από κάποιον του google.com (υπάρχουν πολλοί) και έτσι δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Κάπου έχει στο youtube ένα βίντεο που εξηγεί τον pagerank και διάφορες άλλες τεχνολογίες του google, είναι καμιά ώρα διάρκεια, αλλά αξίζει να το δείτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.