EddieObscurant Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Εχω ένα αρχείο που ειναι μια ταινία 1080p σε mkv και το οποίο έχει μέγεθος γύρω στα 11gb και θα ήθελα να την χωρέσω σε ένα δισκάκι dvd των 8,5 gb. Δεν θέλω να είναι σε μορφή dvd και να παίζει σε όλα τα dvd players, θέλω απλώς το ίδιο αρχείο να μειωθεί το μεγεθός του αλλά να μείνει πάλι Mkv και ο ήχος φυσικά να παραμείνει 5.1. Θα με ενδιέφερε επίσης αν το πρόγραμμα μου έδινε τη δυνατότητα να αλλάξω το μέγεθος του βίντεο πχ από 1920χ1080 σε 1280χ720 κλπ. Επίσης θα προτιμούσα το πρόγραμμα που θα μου προτείνατε να έχει υποστήριξει για multicore επεξεργαστές (τι τον έχουμε τον quad) καθώς συμπίεση ταινίας με έναν πυρήνα θα πάρει πολλές ωρές. Οσοι έχετε ασχοληθεί θα προτιμούσα να μου λέγατε και τη γνώμη σας για το κάθε πρόγραμμα που προτείνετε είτε είναι δωρεάν είτε όχι. Ευχαριστώ.
parsifal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Παίζω αρκετό καιρό με MKV, αλλά δε γνωρίζω πρόγραμμα να κάνει όλα αυτά που θες μαζί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διατήρηση streams από το original MKV και κυρίως, διατήρηση του original ήχου χωρίς επανακωδικοποίηση. Γι' αυτό, σε συμβουλεύω να εξάγεις από το αρχικό MKV όλα τα elementary streams που περιέχει και να επανακωδικοποίησεις το stream του video μόνο. Όταν πάρεις ως έξοδο το νέο video stream, μπορείς με το mkvmerge GUI να το συνδυάσεις με τα άλλα elementary streams σε ένα νέο MKV. Αν σε ενδιαφέρει, μπορώ να παραθέσω μία μεθοδολογία που έχω αναπτύξει. Σε συνδυασμό με το άρθρο [[MeGUI HOWTO]], δε θα έχεις πρόβλημα...
EddieObscurant Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Αν σε ενδιαφέρει, μπορώ να παραθέσω μία μεθοδολογία που έχω αναπτύξει. Σε συνδυασμό με το άρθρο [WIKI]x264 και XviD DVDrips με το MeGUI σε Windows[/WIKI], δε θα έχεις πρόβλημα... Θα διαβάσω αυτό που μου δείχνεις και εννοείται ό,τι άλλο έχεις να προσθέσεις είναι καλοδεχούμενο. Thanks
parsifal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Το άρθρο δεν καλύπτει εισαγωγή video τύπου MKV στο MeGUI. Για να το κάνεις, χρειάζονται τα παρακάτω βήματα : Εγκαθιστάς το Avisynth Εγκαθιστάς το MeGUI Κατεβάζεις το MKVExtractGUI, αποσυμπιέζεις σε κατάλογο της επιλογής σου και το εκκινείς Επιλέγεις ως είσοδο το αρχικό MKV και κάνεις extract σε ξεχωριστά αρχεία όσα streams σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσεις αναλλοίωτα και στο νέο MKV (π.χ. ήχου, υποτίτλων, chapters) Κατεβάζεις το DGAVCDec, αποσυμπιέζεις σε κατάλογο της επιλογής σου και εκκινείς το DGAVCIndex Με F2 ανοίγεις το αρχικό video stream και με F4 δημιουργείς το απαραίτητο index file (π.χ. video.dga) Δημιουργείς ένα αρχείο κειμένου με κατάληξη .avs και περιεχόμενο :>LoadPlugin("X:\PATH_TO_DGAVCDEC\DGAVCDecode.dll") AVCSource("X\PATH_TO_DGA_FILE\video.dga") Αυτό το αρχείο είναι που θα χρησιμοποιήσεις ως είσοδο στο βήμα Προετοιμασία Avisynth script και υπολογισμός bitrate και όχι το D2V που κανονικά θα είχες με είσοδο DVD Video Μερικές ακόμη παρατηρήσεις: Κατά τη χρήση του Bitrate Calculator θα πρέπει να λάβεις υπ'όψιν σου το μέγεθος των υπολοίπων streams που θα πολυπλεχθούν στο τέλος. Ως συνολικό target filesize να υπολογίζεις καμμία 50-100ΜΒ λιγότερο από τη χωρητικότητα των Dual Layer DVDR. Για να παράγεις από είσοδο τόσο μεγάλης ανάλυσης έξοδο επίσης μεγάλης ανάλυσης, το πρόγραμμα θα πρέπει να τρέξει αρκετή ώρα, ακόμη και με 4πύρηνη CPU. Θα ήταν κρίμα να ανακαλύψεις στο τέλος ότι για 10-20MB ξεπερνάς το όριο και πρέπει να επαναλάβεις την κωδικοποίηση. Επίσης, αν ο χρόνος που παίρνει το profile του MeGUI είναι πολύ μεγάλος, μπορείς να επιλέξεις κάποιο profile ενός περάσματος (1 Pass), όπως 1P-Goodquality ή για πιο γρήγορα 1P-Intermediate. Καλή τύχη!
EddieObscurant Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Σ' ευχριστώ πολύ για το χρονο σου. Θα το δοκιμάσω αύριο ή το Σαβ/κο και θα σου πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.