Προς το περιεχόμενο

Σπινθηρογράφημα...

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μάθω τι γνωρίζετε για το σπινθηρογράφημα.

Είναι επικίνδυνο? Πως γίνεται?

Όποιος μου απαντήσει θα του είμαι ευγνώμων.

Δημοσ.
Πολλοί ασθενείς ανησυχούν σχετικά με τη χορηγούμενη ραδιενεργό ουσία. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται για διαγνωστικούς λόγους είναι μικρές και ασφαλείς και ότι όλα τα εργαστήρια υποχρεούνται να μετρούν προσεκτικά τις χορηγούμενες δόσεις

Επειδή στην Ελλάδα είμαστε,αν δεν γίνει σωστή μέτρηση και δωθεί περισσότερη ραδιενεργός ουσία απ'όσο θα'πρεπε τι γίνεται?

Επίσης,επιτρέπεται να υποβληθεί ο ασθενής σε μια τέτοια εξέταση δυο φορές σε μια μέρα?

Δημοσ.

Καταρχήν σε τι σπινθηρογράφημα αναφέρεσαι? Καρδιάς, θυρεοειδούς, ... ?

Γενικά το σπινθηρογράφημα θεωρείται ασφαλής εξέταση και οι δόσεις είναι πολύ μικρές και συγκεκριμένες, δεν προκαλούν βλάβη στον οργανισμό ούτε υπάρχει περίπτωση να δοθούν μεγαλύτερες από τις επιτρεπόμενες.

Επίσης επειδή μιλάμε για ραδιοφάρμακο που αποβάλλεται από τον οργανισμό και όχι για ακτινοβολία που απορροφάται δεν υπαρχεί αθροιστική επίπτωση ούτε κάποιος επιπλέον κίνδυνος..

Δημοσ.
Επειδή στην Ελλάδα είμαστε,αν δεν γίνει σωστή μέτρηση και δωθεί περισσότερη ραδιενεργός ουσία απ'όσο θα'πρεπε τι γίνεται?

Επίσης,επιτρέπεται να υποβληθεί ο ασθενής σε μια τέτοια εξέταση δυο φορές σε μια μέρα?

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε, αλλά μη λέμε και ό,τι θέμε.

Έχω κάνει εξέταση με ραδιο-ισότοπα, δεν είναι τίποτα.

Δημοσ.

και γω εχω κανει , πολυ απλη και ανωδυνη εξεταση, την ξανακανω για πλακα

σου κανουν μια ενεση με αυτο το "φωσφορούχο"και μετα απο 3 ωρες αν δεν κανω λαθος κανεις την εξεταση. Στο ενδιαμεσο δεν πρεπει να πιεις ουτε νερό και πριν κανεις την εξεταση πας υποχρεωτικα για κατουρημα. Ξαπλωνεις σε ενα κρεβατι , κατεβαινει μια καμερα τετραγωνη και περναει σιγα σιγα απο πανω σου. Το μονο σπαστικο ειναι οτι δεν πρεπει να κουνιεσαι γι αυτο και σε δενουν στη μεση με μια ζωστηρα και η καμερα περναει πολυ κοντα σου και οταν περναει πανω απο το προσωπο ειναι σπαστικό. Την ιδια μερα περασα και scanner όποτε αν υπηρχε τοσο μεγαλη ραδιενεργεια θα μου ελεγαν να τα περασω αλλες μερες το καθενα.

Πιστευω να μην εχω καταλαβει λαθος γιατι αυτη την εξεταση την εκανα στη γαλλια και λεγεται scintigraphie osseuse

ce3se7.gifsuperpofi8.gifpositionyv9.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...