IOCTL Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί! Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση! «Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος. Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα.
Tenshi Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 ... οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!!!! Νομοθεσία που φυσικά ΔΕΝ ισχύει για εμάς,όντας κάτοικοι τριτοκοσμικής χώρας (βλ.Μπανανιστάν,Πιθικιστάν,Ούγκα-μπούγκα). Έχω παίξει την ζωή μου κορόνα-γράμματα πάρα πολλές φορές τα τελευταία 25 χρόνια (τα 8 σαν οδηγός) για να διανύσω αυτό το άθλιο συνοθύλευμα ασφάλτου και κρατήρων το οποίο δέν συναντάς μόνο στον συγκεκριμένο εθνικό κατσικόδρομο,άλλα αφορά το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου.Και φυσικά να μην ξαχάσω να αναφέρω για την παντελή αδιαφορία και έλλειψη σεβασμού που δείχνουν οι περισσότεροι οδηγοί σε ότι κινείται πάνω στο οδόστρωμα...
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Ενδιαφέρον! Μήπως έχει σχέση με το ότι πλην των διοδίων Αφιδνών και Οινοφύτων όταν ταξιδεύω με την μηχανή σε κανένα άλλο διόδιο δεν πληρώνω λεφτά; Με περνάνε για τουρίστα;
IOCTL Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Ενδιαφέρον!Μήπως έχει σχέση με το ότι πλην των διοδίων Αφιδνών και Οινοφύτων όταν ταξιδεύω με την μηχανή σε κανένα άλλο διόδιο δεν πληρώνω λεφτά; Με περνάνε για τουρίστα; εγω προσωπικά σε αυτά τα διόδια δεν ξαναπληρώνω... ΑΡΚΕΤΑ!
liopyr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 ναι, συμφωνώ πως κυρίως οι ντόπιοι που κάνουν συχνα την διαδρομή οδηγούν σαν παλαβοί... μία απορία μόνο... δεν έχει μπάρα στο σημείο που περνάς? τι τους λες, δεν πληρώνω και σου ανοίγουν να περάσεις?
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 δεν έχει μπάρα στο σημείο που περνάς? τι τους λες, δεν πληρώνω και σου ανοίγουν να περάσεις? Eκεί αλλά και σε άλλα διόδια της βόρειας και στερεάς, μου κάνουν νόημα και την σηκώνουν. Και είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλοι μηχανόβιοι που το έχουν παρατηρήσει αυτό. Στα Τέμπη ας πούμε δεν έχω πληρώσει ποτέ. Καμία άλλη μαρτυρία;
Lucifer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 μου κάνουν νόημα και την σηκώνουν. Δε λες πάλι καλά που σου κάνουν νόημα πριν, ξέρεις σε πόσους γνωστούς μου τη σηκώσανε αιφνιδιαστικά και πισώπλατα;;;
pappous_soulis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Γιατί όμως τόσα χρόνια δεν το λέγανε?
Mika Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 τι τους λες, δεν πληρώνω και σου ανοίγουν να περάσεις? αυτο λεει το αρθρο, οτι σου ανοιγουν γιατι αν σου κανουν φασαρια και εσυ εχεις ορεξη να το τραβηξεις (πολυ) τους γαμησες δεν ειναι δυνατον να δινεις 2.5 ευρω για "αυτοκινητοδρομο" με 1 (μια) λωριδα κυκλοφοριας + ΛΕΑ και ΧΩΡΙΣ διαχωριστικη νησιδα
lary7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Eκεί αλλά και σε άλλα διόδια της βόρειας και στερεάς, μου κάνουν νόημα και την σηκώνουν. Και είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλοι μηχανόβιοι που το έχουν παρατηρήσει αυτό. Στα Τέμπη ας πούμε δεν έχω πληρώσει ποτέ. Καμία άλλη μαρτυρία; Στα τέμπη, οπου πάντα έχει ''γαλαταδες'' δεν έχεις πληρώσει ποτε?? Δεμ μας λές και εμας το κολπο που μένουμε και δίπλα, μη πληρώνουμε συνέχεια για το Λαρισα-Κατερίνη...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Υποπτεύομαι lary πως ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν αν και τόσα χρόνια είχα την εντύπωση πως λειτουργούν για την καλή τους την καρδιά (έλα μωρέ, μηχανή είναι, άστον να περάσει). Τώρα που το ξανασκέφτομαι ουδέποτε πέρασα από τα Τέμπη χωρίς βαλίτσες στη μηχανή. Άρα υποπτεύομαι πως έχουν κάποια ειδική οδηγία για τους ευρωπαίους τουρίστες. Αλλά ούτε και μετά τα Τέμπη πληρώνω ποτέ απ' όσο θυμάμαι. Μόνο στη Θεσσαλονίκη.
super3bingo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Eγώ έχω εξοργιστεί τόσο με την κατάσταση αυτή που σκέφτηκα οτι άν τύχει και ξαναπεράσω τα διόδια να τους δώσω μούτζα αντί των 2,5 ευρώ αλλά όπως καταλαβαίνετε οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις με κάνουν να συγκρατηθώ. Τώρα επιτέλους είδα υπάρχει και κάποιο παραθυράκι Καλή αρχή θα ήθεκλα απο πολλούς τόλμη να δοκιμάσουν ώστε η μαζική συμμετοχή στην άρνηση πληρωμής να έχει μεγαλύτερη επιτυχία.
kx5 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 τσ, τσ, τσ... Ου να μου χαθείτε κότες Τι σας πείραξε ο υπέροχος αυτός δρόμος? Άμα τον φτιάξουν εγώ μετά που θα παίζω τη ζωή μου? 2.5 ευρώ για τζάμπα ρώσικη ρουλέτα είναι καλά.
IOCTL Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Μαζική κινητοποίηση προκαλούν οι δηλώσεις του Νομάρχη Αχαϊας Δημήτρη Κατσικόπουλου σχετικά με ενδεχόμενη αντικανονική επιβολή διοδίων στην Πατρών – Κορίνθου. " Αντιδράσεις αλλά και άμεσο ενδιαφέρον από πλευράς των Ελλήνων οδηγών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νομάρχη Αχαϊας Δημήτρη Κατσικόπουλου σχετικά με αντικανονική επιβολή διοδίων στην Πατρών - Κορίνθου. Μετά την δημοσιοποίηση των δηλώσεων του κ. Κατσικόπουλου, οι οποίες θέλουν την επιβολή διοδίων στην εθνική καρμανιόλα να καθίσταται αντικανονική βάσει της κείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κάτι που όμως αποκρύπτεται από το κοινό – όχι ωστόσο από τους ξένους οδηγούς που γνωρίζουν το καθεστώς – το Patranews.gr έλαβε βροχή e-mail και ερωτήσεων σχετικά με το τι θα πρέπει να πράξουν οι οδηγοί όταν διέρχονται τα διόδια από τούδε και στο εξής. Το σίγουρο άλλωστε είναι πως η Πατρών – Κορίνθου, με την σημερινή της μορφή, όντως δεν δικαιολογεί τα 2,50 ευρώ των διοδίων του Ρίου. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις νομικών κύκλων, όσον αφορά στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Τουτέστιν, όντως βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, η Πατρών – Κορίνθου δεν πληροί τα κριτήρια προκειμένου να αξιώνει την είσπραξη διοδίων. Βάσει όμως των πρώτων στοιχείων, η Ελλάδα δεν έχει συνυπογράψει, τουλάχιστον την παρούσα χρονική στιγμή, τις εν λόγω προδιαγραφές για τις οποίες έκανε λόγο ο κ. Κατσικόπουλος, με αποτέλεσμα να συνιστάται στους οδηγούς να πληρώνουν κανονικά τα διόδια, τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως το τοπίο για το τι ακριβώς υφίσταται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Τα διόδια υποτίθεται πως εισπράττονται για την πραγματοποίηση βελτιωτικών έργων στο οδικό δίκτυο. Όμως, τέτοιου είδους βελτιωτικά έργα δεν έχουμε δει. Έχει δίκιο από μια πλευρά ο κ. Κατσικόπουλος και θα μπορούσε κάποιος να δηλώσει ότι δεν πληρώνει διόδια, αν και κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ασφαλώς παράβαση του νόμου», εκτιμά από την πλευρά του ο συγκοινωνιολόγος Ευάγγελος Ματσούκης. Πάντως, το σκηνικό αναφορικά με τα διόδια αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως τις επόμενες ημέρες.
super3bingo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Βάσει όμως των πρώτων στοιχείων, η Ελλάδα δεν έχει συνυπογράψει, τουλάχιστον την παρούσα χρονική στιγμή, τις εν λόγω προδιαγραφές για τις οποίες έκανε λόγο ο κ. Κατσικόπουλος, με αποτέλεσμα να συνιστάται στους οδηγούς να πληρώνουν κανονικά τα διόδια, τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως το τοπίο για το τι ακριβώς υφίσταται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δηλαδή όταν μας συμφέρει είμαστε μέλη της Ε.Ε. έχουμε ευρώ νόμισμα, ακολουθούμε πιστά τους ευρωπαικούς κανόνες σάν γνήσια μέλη. Εκεί που η Ε.Ε. τους ξεβρακώνει λέμε αυτό δέν ισχύει γιατί η Ελλάδα δέν έχει συνυπογράψει. Ας κάνουν πάντως την αρχή τουλάχιστον οι πιό τολμηροί θεωρώ απίθανο ύστερα απ'αυτό να τιμωρηθεί κανένας παραβάτης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.