gkastros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Το προβλημα ειναι το εξης 20 διαμερισματα σε 4 οροφους συνδεονται μεσο 4AP και 2 μοντεμ/ρουτερ σε 2 ADSL γραμμες. Οι απαιτησεις ειναι οι εξης: 1. Access Control τοσο με χρηση WEP οσο και με χρηση accounts (uname/pwd ana diamerisma) 2. Bandwidth control (ιδανικα πανω στο AP αλλα αν δεν γινεται πανω στο switch. Αυτο που θελω να πω ειναι ο user x (ή ενναλακτικα το AP x) εχει max 1MBPS απτο internet 3. Δεν μπορω να συνδεσω καποιο PC (τα 1,2 πρεπει να γινουν απο τα APs, switches) Θα ηθελα να μου προτεινεται καποια σειαρα προιοντων (aPS, switches) για να υλοποιησω το δικτυο με βαση τους 1,2,3 Ευχαριστω.
paparoupas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δεν γνωριζω κατι σχετικο με αυτα που ρωτας ωστε να βοηθησω, αλλα εχω δει σε πολυκατοικιες να πιανει wireless στον 4ο οροφο, ενω το ρουτερ (το pirelli που δινει η ΟΝ) βρισκεται στον πρωτο και μαλιστα με σημα κοντα στο 50%. Οποτε ισως να μη χρειαζεστε 4 ρουτερ (αν και αυτο θα ηταν το ιδανικο). Επισης, δε διευκρινιζεις τι συνδεσεις θα ειναι αυτες. Να λαβετε σοβαρα υποψιν το θεμα του upload, καθοτι αν εχετε 1 Mbit upload (2*512kbps) το οποιο θα μοιραζεται σε 10 (ας πουμε) συνδεσεις ταυτοχρονα ενδεχεται να ψιλοσερνονται. Edit: οταν λεω ρουτερ εννοω AP...
nske Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Θα ηθελα να μου προτεινεται καποια σειαρα προιοντων (aPS, switches) για να υλοποιησω το δικτυο με βαση τους 1,2,3 Προτείνω routers οι οποίοι να μπορούν να τρέξουν Linux ή *BSD, καθώς αυτές οι πλατφόρμες βρίσκονται πολύ μπροστά από οτιδήποτε άλλο σε ότι αφορά τις δυνατότητες ελέγχου/φιλτραρίσματος/αναφοράς κίνησης και γενικότερα την παροχή οποιωνδήποτε υπηρεσιών σε περιβάλλοντα με πολλούς χρήστες, με απίστευτες ιδέες όπως το NuFW. Μπορείς να τους βασίσεις σε κάποιο project που παρέχει PC hardware σε διαστάσεις embedded, π.χ. Soekris, ALIX ή routerboard. ΥΣ. Το WEP είναι άχρηστο, φρόντισε η κάρτα να υποστηρίζει WPA2 ή, ακόμη καλύτερα, χρησιμοποίησε encryption σε υψηλότερο layer (π.χ. ipsec).
gkastros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Xeris kapoion ellina adiprosopo pu na pulaei auta ta embedded pcs???? Sto site tu enos pu kitaxa, to mixanima kani 250e kai ta exoda apostolis einai alla 200e
nske Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δεν είμαι σίγουρος, ψάξε για τα λεγόμενα SBC (Single Board Computers) ή "routerboards". Με μια πρόχειρη αναζήτηση είδα ότι υπάρχουν στο linkshop.gr και το wirelesslan.gr. http://linkshop.gr/eshop/view_prod.php?idcat=31&idsubcat=181&key=88a429ce27cf18ab86d4bd7aa86e6304&secref=eeb01ccd39634f7d6887589bbfab4ea6 http://www.wirelesslan.gr/index.php?cPath=127
gkastros Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Erotisi:Ida kapoia SBC me 3 Lan ports. An dld valo pano 2 APs kai ena ADSL Modem, exo auto pu thelo??? Prepei na tus peraso kapoio leiturgiko i exun firmware???? Exo berdeutei ligo, ti mia ta vlepo na ta parousiazun san pcakia embedded kai tin alli san routers me poles dinatotites.!!
smarag Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Καλημέρα, Εχουν το λεγόμενο ως λειτουργίκό σύστημα MikroTik με το οποίο έχεις τρομερές δυνατότητες τόσο σε Wireless όσο και σε Routing. Σε μπερδεύει γιατι είναι κάποια όμοια τέτοιου ίδους board's που έχουν δυνατότητα να τρέχουν και Windows XP.
nske Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 An dld valo pano 2 APs kai ena ADSL Modem, exo auto pu thelo??? Χμ εγώ φανταζόμουν να χρησιμοποιήσεις τα ίδια τα SBC σε ρόλο AP (και router). Δε ξέρω τι θα σου έρθει πιο οικονομικά, και τα δύο μπορούν να γίνουν. Prepei na tus peraso kapoio leiturgiko i exun firmware???? Τα Routerboard ίσως έρχονται ήδη με το MikroTik, δε ξέρω. Στα άλλα θα πρέπει να περάσεις λειτουργικό, είτε το MikroTik είτε κάποια specialized διανομή linux όπως το OpenWRT είτε κάποια γενική διανομή Linux/*BSD. Αυτό μάλλον θα σου πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να το στήσεις όπως το θέλεις. Επίσης, επειδή η ενσωματωμένη Flash που χρησιμοποιούν για αποθηκευτικό χώρο μπορεί να μην είναι αρκετή, ίσως χρειαστεί να προσθέσεις μια Compact Flash σε συνδυασμό με έναν IDE-to-CFLASH adapter. Το MikroTik ίσως το βρεις πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση γιατί υποστηρίζει ένα σημαντικό μέρος των δυνατοτήτων του Linux, τις οποίες παρέχει μέσω ενός οργανωμένου γραφικού Interface, με πολύ καλό documentation και θα σε απαλλάξει από αρκετό διάβασμα. Exo berdeutei ligo, ti mia ta vlepo na ta parousiazun san pcakia embedded kai tin alli san routers me poles dinatotites.!! Όσα έχουν επεξεργαστή x86 compatible (π.χ. Geode), όπως το Soekris μπορούν να τρέξουν οτιδήποτε θα έτρεχε ένα οποιοδήποτε PC. Όσα έχουν κάποιας άλλης αρχιτεκτονικής επεξεργαστή (π.χ. MIPS) προϋποθέτουν ότι το software που θα τρέξεις έχει γίνει port σε αυτήν την αρχιτεκτονική, το οποίο, τουλάχιστον στην περίπτωση του Linux, πιστεύω ισχύει για όλα αυτά (μπορείς να το εξακριβώσεις ψάχνοντας για το μοντέλο του επεξεργαστή σε μια μηχανή αναζήτησης +linux+compatible). ΥΣ. Δεν επιτρέπονται τα greeklish. Προσοχή: Γράψτε μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες. Τα μηνύματα γραμμένα με greeklish διαγράφονται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.