manost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Στο γραφείο έχουμε ένα pc με Win Server 2003 και άλλους 3 με Win XP. Σε όλους έχουμε βάλει κάρτες δικτύου PCI adapter 10/100, ενώ υπάρχει και ένα switch (8*10/100) για τη σύνδεση τους. Όταν μεταφέρουμε/αντιγράφουμε αρχεία από τον ένα η/υ σε άλλο, η ταχύτητα μεταφοράς των αρχείων που φαίνεται στο Filezilla είναι συνήθως 1,3Mb/sec, ενώ δεν ξεπερνάει ποτέ τα 4,0Mb/sec. Αυτό είναι φυσιολογικό ή όχι; Οι κάρτες 10/100 τί ακριβώς δηλαδή σημαίνουν;
stefanos_79 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 10mb/100mb θεωρητικη ταχυτητα.κοιταξε και στο task manager στο networking μεχρι ποσο φτανει το network utilization?Αυτες οι ταχυτητες που αναφερεις ειναι ενδεικτικες οταν μεταφερεις αρχεια απο ενα πισι σε αλλο μόνο ή όταν και οι 3 στελνουν και λαμβανουν ταυτοχρονα αρχεια?
disqualified Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Στο γραφείο έχουμε ένα pc με Win Server 2003 και άλλους 3 με Win XP. Σε όλους έχουμε βάλει κάρτες δικτύου PCI adapter 10/100, ενώ υπάρχει και ένα switch (8*10/100) για τη σύνδεση τους.Όταν μεταφέρουμε/αντιγράφουμε αρχεία από τον ένα η/υ σε άλλο, η ταχύτητα μεταφοράς των αρχείων που φαίνεται στο Filezilla είναι συνήθως 1,3Mb/sec, ενώ δεν ξεπερνάει ποτέ τα 4,0Mb/sec. Αυτό είναι φυσιολογικό ή όχι; Οι κάρτες 10/100 τί ακριβώς δηλαδή σημαίνουν; οι ταχυτητες σας ειναι ΜΒ/sec και οχι Mb/sec
manost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 10mb/100mb θεωρητικη ταχυτητα.κοιταξε και στο task manager στο networking μεχρι ποσο φτανει το network utilization?Αυτες οι ταχυτητες που αναφερεις ειναι ενδεικτικες οταν μεταφερεις αρχεια απο ενα πισι σε αλλο μόνο ή όταν και οι 3 στελνουν και λαμβανουν ταυτοχρονα αρχεια? Στο task manager στο networking το network utilization φτάνει μέχρι και 60% για ένα αρχείο χωρητικότητας ~700MB. Δίπλα από το network utilization, στο link speed γράφει σε όλους τους η/υ 100Mbps. Τέλος οι ταχύτητες που αναφέρω δεν είναι ενδεικτικές αλλά αυτές που διαβάζω συνεχώς από το Filezilla και αφορά μεταφορά αρχείου/ων από έναν η/υ σε άλλον, ενώ ο 3ος δεν 'εργάζεται' στο δίκτυο. οι ταχυτητες σας ειναι ΜΒ/sec και οχι Mb/sec Ναι έχεις δίκαιο, είναι MB/sec (δεν πατήθηκε το Shift για να γίνει κεφαλαίο το 'B')
ksipsi Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Με κατοσταρι δικτυο θα επιανεις κανονικα καπου εκει κοντα στα 8-10ΜΒ/δευτ. Το switch Που εχετε τι μαρκα και μοντελο ειναι ; Διοτι αν ειναι κανενα οτι να ναι ισως γιαυτο δεν πας πανω απο 4ΜΒ/δευτ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 10-11mb/sec το πολύ ένα 100αρι lan...τουλάχιστον τόσο μου έδειχνε το DUmeter πάντως με τις τιμές του gigabit πλέον είναι κρίμα να μένετε σε 100αρι
ksipsi Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 10-11mb/sec το πολύ ένα 100αρι lan...τουλάχιστον τόσο μου έδειχνε το DUmeterπάντως με τις τιμές του gigabit πλέον είναι κρίμα να μένετε σε 100αρι Ναι οντως. Το gigabit ειναι τελειως αλλη φαση. Μερα με τη νυχτα σε σχεση με το 100αρι. Απλα θα πρεπει να αλλαξουν ολον τον εξοπλισμο και δεν ξερω αν το Budget το σηκωνει κατι τετοιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.