yannis7777 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 50 βαθμοί και πάλι ειναι πολλοί... έχει ακουμπήσει καλα η ψύχτρα και έχει τοποθετήσει σωστά την θερμοαγώγιμη πάστα? Στον υπολογιστή σου υπάρχει ένα βασικό airflow? Εισαι σίγουρος πως δεν ανέβασες την τάση στον επεξεργαστή κατά το overclock? Τάση δεν έχω πειράξει όχι είμαι default settings τώρα, και το μηχάνημα είναι όπως ήρθε από Πλαίσιο με τη μαμά ψύκτρα, το κουτί είναι μαμά turbo-x 420w psu Eπίσης μήπως γνωρίζεις καμία καλή ψύκτρα που να χωράει στο συγκεκριμένο κουτί φίλε μου? Θα είναι δύσκολη η αλλαγή της? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis7777 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 ΟΚ οι θερμοκρασίες οπου παρέθεσα είναι από Core Temp στο Speed Fan είναι 35 36 33 35 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
charlatan154 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 ΟΚ οι θερμοκρασίες οπου παρέθεσα είναι από Core Temp στο Speed Fan είναι 35 36 33 35 Το speed fan δεν ειναι αξιοπιστο!! χανει κατα πολυ! το core temp να εχεις ή το everest... εγω εχω την ιδια cpu στα 2,8. τωρα σε idle εχω 39 37 37 46. σε full load παω καπου 50 σχεδον σε καθε πυρηνα. γνωμη μου να τσεκαρεις αν εχει κατσει καλα η ψυκτρα σου και αν ναι τοτε αλλαξε την... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis7777 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 file to core temp leei mia hara tis pragmatikes thermokrasies.Ta 50ria einai ligo ipsila....ohi poli pantos. Vazo stihima oti ftaiei to kouti sou. Άρη ξέρεις καμιά καλή ψύκτρα που να χωράει στο turbo-x? Μία καλή αρκεί να χωράει εκεί μέσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vice Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 όντως φίλε yannis οι θερμοκρασίες σου ειναι κάπως τσιμπημένες. εφόσον λειτουργεί ενα στοιχειώδες Airflow στο κουτί σου ψάξε όπως είπε και ο φίλος dark_sage αν πατάει σωστά η ψύκτρα στο CPU και αν έχει πάστα σε όλη την επιφάνεια του. αν όλα είναι οκ τότε σε βλέπω για καινούρια ψύκτρα γιατι το να αλλάξεις κουτί ειναι διαδικασία ολόκληρη για κάποιον που δεν ξέρει. πες μας ποιο κουτί είναι ακριβώς η ακόμα καλυτερα στείλε μια φωτογραφία απο το εσωτερικό του κουτιού σου για να σε βοηθήσουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis7777 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν το κουτί είναι αυτό εδώ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=820571 Έχει υποδοχές για δύο ακόμα ανεμιστήρες των 80mm οπότε λέω για αρχή να βάλω 1) 2 χ 80mm fans (δε θα κάνουν διαφορά στην θερμοκρασία στο κουτί?) 2) Cooler Ultra 120 Extreme 3) Τροφοδοτικό καλύτερο αλλά ΠΟΙΟ? (μέχρι 110 ευρώ) Πιστεύω με τους ανεμιστήρες στο εσωτερικό και την ψύκτρα (Cooler Ultra 120 Extreme) να βελτιωθεί η κατάσταση τί λέτε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vice Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν το κουτί είναι αυτό εδώ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=820571Έχει υποδοχές για δύο ακόμα ανεμιστήρες των 80mm οπότε λέω για αρχή να βάλω 1) 2 χ 80mm fans (δε θα κάνουν διαφορά στην θερμοκρασία στο κουτί?) 2) Cooler Ultra 120 Extreme 3) Τροφοδοτικό καλύτερο αλλά ΠΟΙΟ? (μέχρι 110 ευρώ) Πιστεύω με τους ανεμιστήρες στο εσωτερικό και την ψύκτρα (Cooler Ultra 120 Extreme) να βελτιωθεί η κατάσταση τί λέτε? 1) Στο πλαίσιο λέει θέσεις ανεμιστήρων: 1 χ 92mm!!!! 2) Εάν εννοείς την thermalright 120 Extreme Είναι ΖΩΟ και μπορεί να μην χωρέσει στο κουτί σου. 3) Τροφοδοτικό κοίτα για ENERMAX. Απλά δεν παίζεται και είναι και αθόρυβο σχετικά. προτίμησε 500W και πάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis7777 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Ρώτησα στο τεχνικό τμήμα και μου είπαν ότι θα χωρέσει το κτήνος όπως και ότι είναι 2χ80 οι ανεμιστήρες. Επί της ουσίας, είτε 1χ 92 είτε 2χ80 θα κάνυν διαφορά στη θερμοκρασία στο κουτί (μήπως έχεις και κανέναν συγκεκριμένο υπόψιν?)? Σε ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vice Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Ρώτησα στο τεχνικό τμήμα και μου είπαν ότι θα χωρέσει το κτήνος όπως και ότι είναι 2χ80 οι ανεμιστήρες. Επί της ουσίας, είτε 1χ 92 είτε 2χ80 θα κάνυν διαφορά στη θερμοκρασία στο κουτί (μήπως έχεις και κανέναν συγκεκριμένο υπόψιν?)? Σε ευχαριστώ! Για περισσότερο ησυχία με λιγότερη απόδοση πάρε Silenx Ixtrema Pro Για μια ενδιάμεση κατάσταση πάρε Nanoxia FX-08 Για την απόλυτη βαβούρα με την καλύτερη δυνατή απόδοση πάρε Delta FFB εγώ πάντως λέω 2 nanoxia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis7777 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Τελικά μία Thermaltake Big Typhoon με θερμοαπαγωγική Arctic Silver 5 thermal paste και 2 ανεμιστηράκια της Akasa 8 εκατοστών ένα αέρα προς τα έξω και ένα για εισαγωγή και είδα διαφορές μέχρι και 20 βαθμών στο CoreTemp!! Ίσως να έφταιγε και η κακή εγκατάσταση του μανίσιου cpu cooler αλλά είμαι κατευχαριστημένος, τρέχω στα 3γιγα και οι διαφορές θερμοκρασίας είναι απίστευτες σε σύγκριση με πριν που έτρεχα με 2.4!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis7777 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Για κάποιον φίλο που ρώτησε στο 3dMark06 score 13655 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Sage Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 άλλος ένας στην όμορφη παρέα των 3 GHz στους Q6600! χαίρομαι που όλα λύθηκαν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vice Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Τελικά μία Thermaltake Big Typhoon με θερμοαπαγωγική Arctic Silver 5 thermal paste και 2 ανεμιστηράκια της Akasa 8 εκατοστών ένα αέρα προς τα έξω και ένα για εισαγωγή και είδα διαφορές μέχρι και 20 βαθμών στο CoreTemp!! Ίσως να έφταιγε και η κακή εγκατάσταση του μανίσιου cpu cooler αλλά είμαι κατευχαριστημένος, τρέχω στα 3γιγα και οι διαφορές θερμοκρασίας είναι απίστευτες σε σύγκριση με πριν που έτρεχα με 2.4!!!! Ακριβώς τα ίδια έχω και εγώ αλλά με ένα ανεμιστήρα (αυτόν τον πορτοκαλί που εχει). idle πιάνει 30-31 και load μέχρι 42 με 1 ώρα stress test. χωρίς O/C Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis7777 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια, τώρα είμαι σε idle 33-37 stress test 54-58 (μπορεί να ανέβει και παραπάνω μέχρι και τα 62 κατά διαστήματα, αλλά θα περιμένω την θαυματουργή Arctic Silver 5 να πάει ακόμα καλύτερα). Το σύστημα σταθερό στα 1.30 Volt στο VCore! Vice σχετικά με τα Windows Vista μπορώ να βάλω και 64 στο μηχάνημά μου? Ειλικρινά δεν κατέχω αδελφέ από τα καινούρια Intel και το compatibility τους. Και πάλι ευχαριστώ αδέλφια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vice Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2008 φυσικά και μπορείς. απλά πριν την εγκατάσταση κάνε έναν έλεγχο στις σελίδες των εταιρειών του hardware σου. mobo, vga, audio κτλ για να κοιτάξεις εαν υπάρχουν οι drivers. Εγώ πάντως δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. το μόνο που δεν είναι συμβατό είναι το spyware doctor που χρησιμοποιούσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.