Προς το περιεχόμενο

Διαφήμιση στο internet

jimpapaspans

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλά ακούγονται για τις διαφημίσεις στο ίντερνετ και έχω μπερδευτεί. Πως κοστολογείται μία διαφήμιση; Παίζει ρόλο μόνο η επισκεψημότητα της σελίδας στην οποία θα τοποθετηθεί η διαφήμιση; Και αν θέλεις να διαφημίστείς στο ίντερνετ για θέμα σχετικό με το ίντερνετ ποιες είναι οι καλύτερες σελίδες που μπορείς να το κάνεις και πόσο θα σου κοστίσει; Αν μπορεί κάποιος που γνωρίζει να ρίξει λίγο φως στο σκοτάδι.

Δημοσ.
Παίζει ρόλο μόνο η επισκεψημότητα της σελίδας στην οποία θα τοποθετηθεί η διαφήμιση;

Τον μεγαλύτερο ρόλο..

Πλέον σχεδόν όλες οι σελίδες είναι διαθέσιμες για διαφήμιση. Το κόστος διαφέρει φυσικά στην κάθε μια. Δεν μπορώ να γράψω τιμές αλλά δεν είναι και τόσο ακριβές κατά την δική μου άποψη..

• 1 μήνα μετά...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

πωσ μπορω να βαλω τησ σελιδα μου να διαφημιζεται στο google η τσαμπα η με πληρωμη και πωσ μπορω να μου την βγαζει στα σπονσορ λινκσ

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Όλα όσα ανέφερες παίζουν ρόλο!

Τα πιό σημαντικά πράγματα για την επιλογή τοποθέτησης μιας διαφήμισης στο ιντερνετ είναι η επισκεψιμότητα της συγκεκριμένης σελίδας και δεύτερον και αρκετά σημαντικό είναι το είδος της σελίδας που διαφημίζεσαι!

Δηλαδή ένα βιβλιοπωλείο είναι προτιμότερο να διαφημιστεί στο Amazon παρά σε ένα forum για μουσική...

;)

Δημοσ.

Πως κοστολογείται μία διαφήμιση;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι κοστολόγισης μιας διαφήμισης. Ο ένας είναι Pay per Click, δηλαδή χρέωση κάθε φορά που κάποιος χρήστης πατάει στο λινκ. Άλλος τρόπος είναι Pay per view. Δηλαδή ας πούμε στις 1000 εμφανίσεις, το κόστος είναι χ.

Αυτοί είναι οι τρόποι κοστολόγισης που χρησιμοποιεί το adwords-adsense της google.

Έχω δει σε άλλη εταιρία ότι υπάρχει χρέωση ανα μήνα για συγκεκριμένη διάσταση και θέση στο site. Ενώ σου λέει πόσες περίπου προβολές γίνονται το μήνα και τι βαθμολογίες έχει το site στο οποίο θες να διαφημιστείς (pagerang, alexa κα)

Δημοσ.
Πολλά ακούγονται για τις διαφημίσεις στο ίντερνετ και έχω μπερδευτεί. Πως κοστολογείται μία διαφήμιση; Παίζει ρόλο μόνο η επισκεψημότητα της σελίδας στην οποία θα τοποθετηθεί η διαφήμιση; Και αν θέλεις να διαφημίστείς στο ίντερνετ για θέμα σχετικό με το ίντερνετ ποιες είναι οι καλύτερες σελίδες που μπορείς να το κάνεις και πόσο θα σου κοστίσει; Αν μπορεί κάποιος που γνωρίζει να ρίξει λίγο φως στο σκοτάδι.

Οι διαφημίσεις κοστολογούνται ανάλογα καταρχήν με την ποιότητα της σελίδας.

Μια πολύ γνωστή ιστοσελίδα χρεώνει συνήθως πολύ παραπάνω από μία μικρότερη για την ίδια ακριβώς διαφήμιση.

Η επισκεψημότητα παίζει μεγάλο ρόλο γιατί αυτό κανονίζει και πόσος κόσμος θα σε δει.

Όταν λες για θέμα σχετικό με το Internet, αν εννοείς κάτι που αφορά κάποια υπηρεσία (webhosting, domain registration κ.α.) θα σου πρότεινα να βρεις τεχνολογικές σελίδες. Αν αφορά όμως ένα e-shop το οποίο πουλάει για παράδειγμα γυναικεία ρούχα, θα έπρεπε να προτιμήσεις ανάλογες ιστοσελίδες (με γυναικεία θεματολογία).

Σε γενικές γραμμές η διαφήμιση στο διαδίκτυο είναι από τις φθηνότερες (αν όχι η φθηνότερη) επιλογές.

Το adwords (που αναφέρθηκε) είναι πολύ καλή επιλογή όταν ξεκινάς, γιατί επιλέγει μόνο του σχετικές ιστοσελίδες με το προϊόν σου αλλά σε γενικές γραμμές προτείνω απευθείας επικοινωνία με ιστοσελίδες αφού μπορείς να πετύχεις ακόμα καλύτερες τιμές...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επισκέψου ιστοσελίδες με θέμα την κατασκεύη, προώθηση αλλά και τη διαφήμηση στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές αξιόλογες εταιρίες που μπορούν να απαντήσουν στα ερωτήματα σου.

Δημοσ.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις το Google Adwords για να διαφημίσεις τη σελίδα σου μπορείς είτε να μελετήσεις εξονυχιστικά το http://www.google.com/adwords/learningcenter/ είτε να αναζητήσεις κάποιον πιστοποιημένο επαγγελματία (ενδεικτική λίστα με τους πιστοποιημένους επαγγελματίες για την Ελλάδα υπάρχει στο http://www.whoisagap.com/individuals/greece.html)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...