Προς το περιεχόμενο

Static ip πως γίνετε?

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ξέρω θα έχει ειπωθεί άπειρες φορές αλλά πρέπει να κατανοήσετε και έναν εργαζόμενο που δεν έχει χρόνο να ψάχνει με τις ώρες τρόπους χρήσης :).Θέλω να μου πείτε πως μπορώ να έχω στατική εσωτερική ip.Εχω ένα router zyxel και για να ανοίξω κάποια θύρα για το torrent θα πρέπει να βάλω και την ip μου.Αλλά για να μην αλλάζει κάθε τόσο θα πρέπει αν έχω μια στατική.Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ubuntu? Κάνε edit το /etc/network/interfaces. Π.χ. sudo nano /etc/network/interfaces . Κάπου θα έχει το iface eth0 inet dhcp το dhcp κάνε το static.

Π.χ.

># This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# This is a list of hotpluggable network interfaces.
# They will be activated automatically by the hotplug subsystem.
mapping hotplug
       script grep
       map eth0

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet [b]static[/b]
       address 192.168.1.2
       netmask 255.255.255.0
       network 192.168.1.0
       broadcast 192.168.1.255
       gateway 192.168.1.1

Μετά δώσε sudo /etc/init.d/networking restart

http://www.cyberciti.biz/tips/howto-ubuntu-linux-convert-dhcp-network-configuration-to-static-ip-configuration.html

Και ποιά θα είναι η εσωτερική μου ip γιατί με μπέρδεψες με όλα αυτα που έβαλες.Δλδ τι είναι όλα αυτά?

address 192.168.1.2

netmask 255.255.255.0

network 192.168.1.0

broadcast 192.168.1.255

Πείτε μου λίγο αναλυτικά να ξέρω και τι κάνω δλδ.Και τέλος τώρα το συγκεκριμένο αρχείο που έχω το μόνο που εχει μέσα είναι αυτό εδώ

auto lo

iface lo inet loopback

Οι ip αυτές είναι ενδεικτικές δεν ξέρω αν κάνουν για το δίκτυο σου. Ο router σου τι ip έχει;

address: Η ip που θέλεις για το μηχάνημα σου.

netmask: Η μάσκα του δικτύου σου. Καθορίζει το "μέγεθος" του δικτύου. Συνήθως 255.255.255.0

network: Η πρώτη ip του δικτύου.

broadcast: Η τελευταία ip του δικτύου.

gateway: Η διεύθυνση του router που μας δίνει πρόσβαση σε ένα άλλο δίκτυο π.χ. internet.

Αν ο router σου έχει ip την 192.168.1.1 με μάσκα 255.255.255.0 και εσύ θέλεις να έχεις ip την 192.168.1.5 στου υπολογιστή σου τότε έχουμε:

address 192.168.1.5

netmask: 255.255.255.0

network 192.168.1.0

bradcast 192.168.1.255

gateway 192.168.1.1

http://www.yolinux.com/TUTORIALS/LinuxTutorialNetworking.html

Δλδ από τι κατάλαβα είναι ολόκληρη ιστορία,μια και φυσικά δεν έχω σταθερή ip από τον provider μου.Μπορώ να το κάνω με λίγο αγαρμο τρόπο.Δλδ να δώ ποιά εσωτερική ip έχω τώρα να ανοίξω την θύρα για το πρόγραμμα με αυτή την ip και όταν αλλάξει την αλλάζω και στις ρυθμίσεις του router χωρίς να χρειάζετε να κάνω όλες αυτές τις αλλαγές.

Λοιπόν. Αυτά που είδες εσύ αφορούν το loοpback interface.

>
auto lo
iface lo inet loopback

Εσύ πρέπει να προσθέσεις τα εξής:

>
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.5
netmask: 255.255.255.0
network 192.168.1.0
bradcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.1

Με τον τρόπο αυτόν η κάρτα σου (που είναι η eth0 ή eth1 ή wlan0 αν είναι ασύρματη) θα παίρνει την 192.168.1.5

Φαντάζομαι δεν θα έχει και καμία σχέση με την ip που παίρνω από τον provider γιατί από τι κατάλαβα εδώ μιλάμε για εσωτερικό δυκτιο.

Εγω εκανα την ip μου σταθερη απλως κανοντας διπλο κλικ στο εικονιδιο του δικτυου στο tray και αλλαζοντας τις ιδιοτητες της eth0 συνδεσης.

Στατικη ip και μετα απο κατω συμπληρωνεις τα αλλα στοιχεια (ip/subnet mask/gateway)

Για την τοπικη ip λεω, για την ip στο ιντερνετ πρεπει να το κανονισεις με τον ISP σου

ok το εφτιαξα ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Εχω και μια παράπλευρη απώλεια στο last.fm που τώρα δεν παίζει με τίποτα αλλα πιστεύω να το διορθώσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...