Προς το περιεχόμενο

Πράσινο φως σε κλωνοποιημένα κρέατα

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε μου λες ρε παλικαρι, αν δεν φας κρεας πως θα παρεις τις αναγκαιες πρωτεινες? Ή μηπως θα καταληξουμε ολοι σαν 12χρονες βιετναμεζες? Εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι η πρωτεινη λεγεται ετσι κι οχι δευτεροινη πχ?

Με αλλα λογια το κρεας δε το τρωμε για βιταμινες.

Τη σογια την εχεις ακουστα ,τα μανιταρια?εγω 1,5 χρονο τρωω ελαχιστες φορες κοτοπουλο και πολυ σογια κλπ και ειμαι κομματια και δυνατος οσο ποτε.Ειμαι αθλητης με μ@λακα προπονητη(ξερεις πως συμπεριφερονται) και ΠΟΤΕ δεν με πιεσε να φαω κρεας ειδικα οταν καναμε συζητηση και του μιλησα πανω κατω για το τι ειναι το κρεας σημερα.Ειδικα το μοσχαρι και το χοιρινο (για αρνι κλπ δεν μιλαω καν, καλυτερα να φαω ανθρωπο) ειναι καθαρα παρασιτικη και βλαβερη τροφη.Κανε λιγο αποχη και θα δεις αποτελεσματα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τη σογια την εχεις ακουστα ,τα μανιταρια?εγω 1,5 χρονο τρωω ελαχιστες φορες κοτοπουλο και πολυ σογια κλπ και ειμαι κομματια και δυνατος οσο ποτε.Ειμαι αθλητης με μ@λακα προπονητη(ξερεις πως συμπεριφερονται) και ΠΟΤΕ δεν με πιεσε να φαω κρεας ειδικα οταν καναμε συζητηση και του μιλησα πανω κατω για το τι ειναι το κρεας σημερα.Ειδικα το μοσχαρι και το χοιρινο (για αρνι κλπ δεν μιλαω καν, καλυτερα να φαω ανθρωπο) ειναι καθαρα παρασιτικη και βλαβερη τροφη.Κανε λιγο αποχη και θα δεις αποτελεσματα..

δεν εχω κανενα προβλημα ουτε με τη σογια (εχω την εντυπωση οτι πολλες βεβαια ειναι στο φουλ γενετικα τροποποιημενες αλλα τις ιδιες μ.... κανουν σε ολα) ουτε με τους vegetarian προσωπικα τρωω κανονικα κρεας συμφωνω με τη μειωση αλλα οχι με την αποχη, παντα με μετρο.

Τεσπα ο λογος που εκανα quote ειναι γιατι πιστευω οτι ο ορος που επρεπε να χρησιμοποιησεις ειναι φετες και οχι κομματια, π.χ. η προταση ειμαι κομματια και δυνατος οσο ποτε ειναι αντιφατικη με την πρωτη ματια

ps. ποιο ειναι το αθλημα σου?

Στη σχετική είδηση στο in.gr:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=864533&lngDtrID=252

γράφει:

«Δεν βρήκαμε κάτι στα τρόφιμα που θα μπορούσε να είναι δυνητικά επικίνδυνο» δήλωσε ο Δρ Στίβεν Σούντολφ

Το δε βρήκαμε δε μου αρκεί για να πεισθώ ότι δεν υπάρχει.

Υπάρχουν άλλες πιο αβλαβείς ενέργειες που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της πείνας.

Επίσης αναφέρετε στην ίδια είδηση: ...είναι ίδιας σύστασης με τα συμβατικά και μπορούν να πωλούνται χωρίς ειδική σήμανση.

Με λίγα λόγια αν οι δικοί μας ακολουθήσουν το αμερικάνικο παράδειγμα ο καταναλωτής δε θα μπορεί καν να επιλέξει!

Δεν με χαλάει. Τι να φάω την κατσίκα, τι να φάω τον κλόνο της. Αρκεί βέβαια να έχει θετική επίδραση στις τιμές.

"κατά πάσα πιθανότητα ασφαλή" τα κρέατα!!!

"ζήτημα λόγω των μεγάλων ποσοστών θνησιμότητας των κλωνοποιημένων ζώων"

"που επισημαίνουν ότι τα κλωνοποιημένα ζώα συντηρούνται στη ζωή κυρίως με φάρμακα" ΧΗΜΙΚΑ!!!!

Παιδιά φάτε εσείς τα χημικά και αφήστε μας εμάς να ζήσουμε!!!!

Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να βλέπω τέτοιες μπούρδες εδώ μέσα και να μην αντιδράσω. Είναι προφανές ότι δεν έχεις διαβάσει απολύτως τίποτα περί διατροφής. Η μόνη βιταμίνη που περιέχει σε αφθονία το κρέας είναι η Κ (και άλλες περιέχει, αλλά σε πολύ πολύ μικρότερο βαθμό από τα φρούτα και τα λαχανικά). Και αυτή όμως μπορεί να βρεθεί στα λαχανικά. Ο μόνος λόγος για να τρως κρέας είναι η ευχαρίστηση, κάτι που δεν το βρίσκω κακό, αλλά μην λέμε ότι είναι απαραίτητο κιόλας.

Όσο για τα πτώματα, τι ακριβώς σε πείραξε; Ο χαρακτηρισμός; Ένας νεκρός οργανισμός είναι πτώμα, δεν είναι; Το θέμα είναι ότι κάποιοι έχουν ηθικούς φραγμούς στο να τρώνε πτώματα. Από την άλλη, και ένα νεκρό φυτό μπορεί να θεωρηθεί πτώμα. Είναι θέμα οπτικής γωνίας.

Όσο για τα ψυχολογικά προβλήματα, αμφιβάλλω αν το διάβασες πουθενά αυτό, αλλά ακόμη και αν το βρήκες κάπου και γω μπορώ να σου κάνω μια έρευνα και να λέω ότι όσοι φοράνε πουκάμισα έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Αν είναι δυνατόν, τι άλλο θα δούμε σήμερα.

Ο ηθικός φραγμός που αναφέρεις πιο πάνω είναι το βασικότερο ψυχολογικό αν σε ενδιαφέρει.Παληκάρι, έχεις ακουστά καθόλου τις τροφικές αλυσίδες και πως λειτουργούν?Και όταν λες πτώματα βγάζεις δηλαδή μια κατηγορία διατροφής (τα κρεατικά) εκτός κι επίσης έναν επαγγελματικό κλάδο (τους κτηνοτρόφους) αναιρόντας τα πάντα.Το κρέας που καταναλώνουμε προέρχεται από σφάγια και όχι νεκρούς οργανισμούς για να μην πιπιλίζουμε αμερικανιές.Άλλο τον να μην τρώς κρέας επειδή δεν σου αρέσει και αλλό να λες "πτωματα,προσωπικότητες,μπλα μπλα".Βγήκε μια μόδα(φοβεία) στην αμερική επειδή τους έχει θερίσει η χοληστερίνη τόσα χρόνια και έχουν ανασφάλειες και τώρα πάνε να τα περάσουνε κι εδώ.Παραθέτω το εξής από μια σελίδα

" H δολοφονία των ζώων είναι έγκλημα και τιμωρείται από τον άγραφο ηθικό νόμο. Άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται αφού αν κάνουμε χρήση της συνείδησής μας δεν θα μας επιτρέψει αυτό το έγκλημα

Tα εγκλήματά μας είναι ζωγραφισμένα στα μάτια και τη μορφή των σκοτωμένων ζώων. Παρατηρήστε τα εκφραστικά ανοιχτά μάτια και την μορφή ενός σκοτωμένου γδαρμένου αρνιού και θα διαβάσετε τον όλεθρο που έζησε το ανυπεράσπιστο ζώο και το εξής ερώτημα: Γιατί αυτό το έγκλημα;

Έλεος δηλαδή ΤΙ ΜΑ***κιες είναι αυτές ρε γμτ...Κρέας καταναλώνει ο άνθρωπος από την εποχή του νεατερνταλ.Η συγκεκριμένη σελίδα συνεχίζει να γράφει φαπαριές

" Tα σαρκοφάγα ζώα έχουν τις εξής διαφορές με τον άνθρωπο:

1)έχουν δυνατούς αιχμηρούς κυνόδοντες για να σχίζουν τις σάρκες, το σαγόνι τους κινείται μόνο καθέτως. Δεν μασάνε, καταπίνουν,

2) έχουν το 1/3 του εντέρου,

3) ισχυρότερα γαστρικά υγρά,

4) έχουν αιχμηρά νύχια,

5) πίνουν νερό με τη γλώσσα,

6) τρώνε με ευχαρίστηση ωμά τα πτώματα

Και λέω εγώ...

1) Ο Ανθρωπος τρώει ωμά ,άμαγείρευτα,ολόκληρα κρέατα? Δεν έχει κυνόδοντες?

2)Έχει τα 3/3 του εντέρου αυτό τον κάνει χορτοφάγο?

3)Ότι λέω και στο 1?

4)Και ο άνθρωπος πηρούνι,μαχαίρι κ φωτιά

5) ....::rolleyes:Κι εμείς πίνουμε αναψυκτικά

6)Ζώα είναι δεν έχουν άλλη μέθοδο να τα φάνε.

Αυτά.

Ειδικα το μοσχαρι και το χοιρινο (για αρνι κλπ δεν μιλαω καν, καλυτερα να φαω ανθρωπο) ειναι καθαρα παρασιτικη και βλαβερη τροφη

explain yourself

επισης, vegas+vegeterians, εξηγήστε τα δοντια που εχει ο ανθρωπος.

Η προσωπική μου άποψη είναι :

Το κρέας ειναι απαραίτητο στα παιδιά για τις πρωτεΐνες και την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Στους ενήλικες μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Το εχω ακουσει σε διαφορες διαιτολογικές εκπομπες

"Vegetarians, and their Hezbollah-like splinter faction, the vegans, are a persistent irritant to any chef worth a damn. To me, life without veal stock, pork fat, sausage, organ meat, demi-glace, or even stinky cheese is a life not worth living. Vegetarians are the enemy of everything good and decent in the human spirit, and an affront to all I stand for, the pure enjoyment of food. The body, these waterheads imagine, is a temple that should not be polluted by animal protein. It's healthier, they insist, though every vegetarian waiter I've worked with is brought down by any rumor of a cold. Oh, I'll accommodate them, I'll rummage around for something to feed them, for a 'vegetarian plate', if called on to do so. Fourteen dollars for a few slices of grilled eggplant and zucchini suits my food cost fine." From Kitchen Confidential, p. 70.

Αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν είναι να ελένξουν το τι θα τρώμε. Το κλωνοποιημένο κρέας δεν είναι σε καμία περίπτωση η κλωνοποίηση του ίδιου του ζώου. Σε σωλήνες δημιουργούν κιμά, για να το πω ωμά.

Και σε καμία περίπτωση δεν έχει τισ ίδιες βιταμένες και θρεπτική αξία με τό κανονικό κρέας. Δεν έχει ακούσει κανείς για τα κοτόπουλα που δημιουργούνται σε ειδικό περιβάλλον χωρίς κεφάλι και τρέφοντα με ένα σωλήνα απ'το λαιμό???

Ξυπήστε!!!

φιλαρακι μου χιπικο :P. Οταν ακουω απο χορτοφαγους ιστοριες περει ''παρασιτική'' και παρα...φυσην'' τροφη μου γυρνανε ελαφρος τα μυαλά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος τιν μακροχρονια εξέλιξη του εδω και πολλεεεες δεκαδες χιλιάδες χρόνια τρέφεται με κρέας.

Ασε που αν διαβάσεις κάτι παραπάνω την εξελικτική ιστορία θα μάθεις ότι η ανακάλυψη τις φωτίας ήταν αυτή που μας οδήγησε στο ψήσιμο του κρέατος. Έχει τεράστοια συμμασία να γνωρίζεις ότι ο εγκέφαλος μας που κουβαλάμε είτε λίγο είτε πολύ μερικοί οφέιλεται στην κατανάλωση κρέατος και μάλιστα ψιμμένου.

Τα λέω λιγο χοντρα και βιαστικα γιατι βαριμέμαι να ασχοληθώ και πολύ με το θέμα τέτοια ώρα.

Τέσπα. θέλω να πώ ότι καταλήξαμε να είμαστε αυτοί που ειμαστε επιδή καταναλώσαμε κρέας. Πολύ πιθανόν αν δεν το κάναμε αυτό σήμερα θα ήταν όλοι οι χοτροφάγοι πόλυ ευτύχισμένοι μιας και θα κρεμόμασταν ακόμα απο τα δέντρα και θα τρώγαμε μπανάνες.

Τα αγαπάμε τα ζωάκια, δεν θέλουμε όσο ζούν να υποφέρουν φυσικά αλλά είναι πολύ φυσικό να τα τρώμε.

Πιθανόν μετά απο αρκετά χρόνια ο άνθρωπος να απεξαρτηθεί επιτέλους απο το κρέας και να αφίσουμε τα ζώάκια στην ησιχία τους.Αλλά και αυτό όταν θα γίνει θα γίνει φυσικά και σταδιακά και όχι επειδή μερικοί χιπιδες αποφάσισαν ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατώτεροι και αρπακτικά και αυτοί είναι οι μάγκες.

Σορρυ δεν τα λέω προσωπικά σε εσένα φίλε, μην μου στραβώσεις απλά έδωσες την αφορμή για πώ και εγώ την αποψη μου.

Αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν είναι να ελένξουν το τι θα τρώμε. Το κλωνοποιημένο κρέας δεν είναι σε καμία περίπτωση η κλωνοποίηση του ίδιου του ζώου. Σε σωλήνες δημιουργούν κιμά, για να το πω ωμά.

Και σε καμία περίπτωση δεν έχει τις ίδιες βιταμίνες και θρεπτική αξία με το κανονικό κρέας.

Δεν έχει ακούσει κανείς για τα κοτόπουλα που δημιουργούνται σε ειδικό περιβάλλον χωρίς κεφάλι και τρέφοντα με ένα σωλήνα απ'το λαιμό για πολύ γνωστή εταιρεία fast food???

Ξυπήστε!!!

Δεν έχω πρόβλημα με την ύπαρξη επιλογών (από δω τα μεταλλαγμένα, απο δω τα κλωνοποιημένα, από δω τα ναρκωτικά, από δω φρέσκο -τρελό- μοσχαράκι, από δω τα κινέζικα ηλεκτρικά σίδερα κ.λ.π.). Ας διαλέξει ο καθένας ότι θέλει, αρκεί να υπάρχει υποχρεωτική -εμφανέστατη- σήμανση ώστε να μπορούμε να τα αποφύγουμε όσοι δεν τα συμπαθούμε. Οσοι δεν έχουν πρόβλημα, καλή όρεξη.

Τώρα σχετικά με το ότι θα βοηθήσει στο πρόβλημα της πείνας παγκόσμια δε θα το σχολιάσω. Κάποιοι θέλουν να ζουν σε ένα παραμύθι και δεν έχω λόγο να τους χαλάσω τη διάθεση. Εχουμε εξαντλήσει όλα τα συμβατικά μέσα και αυτό μας έμεινε να δοκιμάσουμε. Και, ως απόδειξη, δε θα πουληθούν τέτοια προϊόντα σε αναπτυγμένες χώρες... ζζζζ... Κοίτα που το σχολίασα τελικά...

" Tα σαρκοφάγα ζώα έχουν τις εξής διαφορές με τον άνθρωπο:

1)έχουν δυνατούς αιχμηρούς κυνόδοντες για να σχίζουν τις σάρκες, το σαγόνι τους κινείται μόνο καθέτως. Δεν μασάνε, καταπίνουν,

2) έχουν το 1/3 του εντέρου,

3) ισχυρότερα γαστρικά υγρά,

4) έχουν αιχμηρά νύχια,

5) πίνουν νερό με τη γλώσσα,

6) τρώνε με ευχαρίστηση ωμά τα πτώματα

Και λέω εγώ...

1) Ο Ανθρωπος τρώει ωμά ,άμαγείρευτα,ολόκληρα κρέατα? Δεν έχει κυνόδοντες?

2)Έχει τα 3/3 του εντέρου αυτό τον κάνει χορτοφάγο?

3)Ότι λέω και στο 1?

4)Και ο άνθρωπος πηρούνι,μαχαίρι κ φωτιά

5) ....::rolleyes:Κι εμείς πίνουμε αναψυκτικά

6)Ζώα είναι δεν έχουν άλλη μέθοδο να τα φάνε.

Αυτά.

Απο το λίγο που το έχω ψάξει:

1) Η φύση δεν πρόβλεψε φούρνους, μαχαίρια, τηγάνια κ.λ.π. Οπότε αν μας θεωρούσε σαρκοφάγους θα φρόντιζε να μας εξοπλίσει με τα απαραίτητα.

2) Εχουμε τριπλάσιο έντερο ώστε το φαγητό να περάσει αρκετό χρόνο μέσα στο σώμα μας και να απορροφήσει όλα τα απαραίτητα. Αυτό ισχύει για τις "πρασινάδες". Το κρέας αν μείνει αρκετό χρόνο μέσα στον οργανισμό μας σαπίζει αρκετά πριν το αποβάλλουμε.

3) ιδιο με το 1

4) ιδιο με το 1

5) δεν έχω ιδέα αλλά παρατηρώ την ομοιότητα με τα χορτοφάγα

6) Ο άνθρωπος έχει γιατί την εφηύρε, όχι γιατί το πρόβλεψε η φύση.

Ενα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι πως μόνο τα χορτοφάγα μπορούν να πάνε δεξιά-αριστερά το σαγόνι τους (προκειμένου να μασήσουν καλύτερα τις "πρασινάδες" με τους τραπεζίτες). Τα σαρκοφάγα δεν το έχουν ανάγκη αφού ότι και να φάνε το χωνεύουν εύκολα λόγω ισχυρότερων γαστρικών υγρών και το αποβάλλουν πολύ γρήγορα λόγω κοντού πεπτικού συστήματος.

Μην παρεξηγηθώ, μου αρέσει το κρέας, για την ακρίβεια κυρίως κρέας τρώω. Το κάνω όμως γνωρίζοντας πως το σώμα μου δεν είναι κατασκευασμένο γι αυτό. Κάποια στιγμή ένας γιατρός θα μου πει: χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, ουρικό οξύ, τέρμα το κρέας.

Η αποψή μου -μετά από πείραμα 100 ημερών χορτοφαγίας πριν από μερικά χρόνια- είναι πως το σώμα λειτουργεί καλύτερα και η αντίληψη οξύνεται (πολύ). Οποιος θέλει ας πειραματιστεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...