george_daniel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους. θα ηθελα για ακόμη μια φορα τη πολύτιμη βοήθειά σας Το προβλημά μου έχει ως εξής. Δύκτιο 10 υπολογηστων ποθ καταλήγουν σε ένα Server 2000. τα περισσότερα τερματικά δουλεύουν win 98 και κάποια άλλα με με Win XP. Τα τερματικά δουλεύουν αυτόνομα απο άποψης προγραμάτων. η μόνη δουλιά του Server είναι να μοιράζει κάποιους κοινόχρηστους φακέλους και το ιντερνετ λογικα. Λέω λογικα γιατι δεν εχω προσέξει αν ο ρουτερ ειναι σενδεδεμένος κάπου αλλού. Το Δύκτιο από όσο έχω καταλάβει με τισ λίγες γνώσεις που έχω δοθλεύει με workgroup kai oxi me Domain. και το κάθε pc έχει και ένα pc name. ΚΑι έρχομαι τώρα στο πρόβλημα. Θέλω να συνδέσω άλλο ένα pc που έχει ..ssssVISTA. και κάνω τα εξής βήματα Παω στο server my computer δεξι κλικ manage -> Local users and Groups --> Users δεξι κλικ -> New user...δίνω User Name kostaspc to idio sto Full Name kai sto Discreption --> kai create -- kai close meta double click sto user kostaspc --> Memper of --Add --> Administator ektos apo user pou einai idi kai OK Πάω τωρα στο PC δεξι κλικ στο my computer properties πάω στην αντίστοιχη καρτέλα pc name pou de θυμάμαι πως τη λεν τα sssssvista kai vazo idio workgroup idia pc name , full name disception. Pao tora stis thesei diktio kai sto Pc kai sto Server kai katalaveno oti to ena vlepei to allo . alla ela pou de boro na bo sto Server apo to pc afou mou zitaei user name kai password ok leo username : kostaspc kai password afto pou eixa dosei kai ti perno??? kala katalavate auto pou mou efanizei sto parathiro tis me to username kai to password einai oti brosta apo to username pou grafo paei kai mou vazei KOSTASPC\kostaspc . SAS PARAKALO TI DE KANO SOSTA PLEASE HELP NA simei;vsv oti to pc me ta sssvista exei kanonika internet kai typonei kai kanoninika se ena diktiako ektipoti pou exoume sydedemeno me mia karta dyktiou SAS PARAKALO TI DE KANO SOSTA PLEASE HELP
100 010 00 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Αυτό που κανεις λαθος είναι ότι βαζεις το user & pass του PC, ενω θελει του server ΥΓ Γραφε ελληνικα μικρα
george_daniel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Ευχαριστώ φιλε μου , θα το προσπαθήσω και θα σου πω.
kitsos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2008 ο χρηστης που θα φτιάξεις στον σερβερ θα εχει τα ιδια username και password που εχει και ο χρηστης του pc και θα δουλεψει ... το πολυ πολυ να χρειαστεί αν σου βγαλει το παραθυρακι να γραψεις server\username και μετα το password. Δεν ειναι σωστο αλλα δουλευει και λεγεται pass-through authentication. Οποιος το εχει στησει το δικτυο απολύστε τον!
george_daniel Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2008 Φίλε Kitso ευχαριστώ για την πληροφορία. Όσο για το τελευταίο που μου πρότεινες έχει γίνει ήδη.
george_daniel Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν παίδες . δε κατάφερ τίποτα . Έχω κάνει τα εξής καταρχήν στο λαπτοπ έφτιαξα ένα νεο χρήστη γιατι με τα πολλά ανακάλυψα οτι ο χρήστης που ειχε διμιουργηθεί στα Vista ήταν με Ελληνικούς χαρακτήρες . (Για καλό και για καό το αλλαξα σε λατινικούς) και του εδωσα password το ιδιο ποθ έχει και ο σερβερ. Στη συνέχεια πηγα στο σερβερ εσβησα το παλιό χρήστη και εφτιαξα ένα νεο με τα ιδια στοιχεία που είχα δώσει στο λαπτοπ. Ειτε με τα νέα στοιχεία , είτε με τα στοιχεία (user name - password) του σερβερ , όταν πηγαίνω στο λαπτοπ να μπώ Δύκτιο --> στο εικονίδιο του server μου ζητάει username kai password . του δίνω τα παραπάνω και παίρνω τα τρία μου (ότι και καλά να ελένξω το username or to password). Πάντος για να ελένξω ότι τα στοιχεία του σερβερείναι σωστά του έκαα καιένα log off και ξανμπίκα με το πασσςορδ που ξέρω. Ειληκρινά πιστέβω ότι τα έχω δοκιμάσει όλα με και new share olo to σκληρό του σερβερ με permittions full control to everyone. Παρεπιπρόντοσ να πώ οτι από όλους τους άλλους υπολογηστές του δυκτίου μπορώ να μπώ στο λαπτοπ με τα vista δινοντας απλά μόνο μία φορα εκεί που μου λέει Connect as : to username kai to password που έχει. Καμία άλλη ιδέα ???? Κανείς???? Please!!!!
sakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2008 auto pou mou efanizei sto parathiro tis me to username kai to password einai oti brosta apo to username pou grafo paei kai mou vazei KOSTASPC\kostaspc . Εαν το workgroup είναι π.χ. "mycompany" εχεις δοκιμάσει να μπεις με mycompany\kostaspc ? Με το KOSTASPC\kostaspc δεν νομιζω να μπορεις να μπεις σε server.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.