Προς το περιεχόμενο

4GB RAM σε WinXP;

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει συζητηθει πολλες φορες. Βλεπουν με PAE (Physical address extension).

Μπορεις να δεις αν το εχεις ενεργοποιημενο στο system properties general tab, θα σου λεει physical address extension κατω απο τα χαρακτηριστικα του συστηματος. Ενεργοποιειται με την παραμετρο /pae στο boot.ini. Αν ψαξεις στο google θα βρεις λεπτομερειες

Δεν προτεινεται παντως. Αν εχεις 32bit μεινε με 2 η 3 gb ram.

Δημοσ.

το PAE έχει προβλήματα?

3GB ειναι ΟΚ? Αλλά αν θελουμε DUAL CHANNEL?

Βασικα με ενδιαφέρει και εμένα για το PC που θα φτιάξω σε λίγο καιρό, αλλά και για κάτι γνωστους μηχανικούς που θα το φτιάξουμε τώρα..

64-bit Windows σε XP ή Vista δεν λεει έτσι?

Δημοσ.
Επειδη έχω ακουσει διάφορες αντιθετες αποψεις, τελικά τα Windows XP βλέπουν 4GB μνήμης?

epeidi ekana diafora tests se diafora leitourgika sas parathetw ti ginete :

Ta XP vlepoun mexri 3.4gb mnimis. Stis periptwseis me egkatestimena 3 h 4gg ram ta XP afinoun to kathe programma na xrisimopisei mono 2.3gb dld ta ipolipa den pane xamena apla mporeis taftoxrona na trexeis k alla programmata, dld den mporeis na trexeis ena programma me 3 h 4gb mnmis.

Afto simbenei se XP kai Vista 32_bit. An thes na xrisimopoiounte ola ta ram sou dld se periptwseis apo 3gb ram k panw tote pas se 64_bit leitourgiko.

Oso afora tin patenta sta XP gia na pirakseis posh mnimi tha diavazei (PAE) den tha to sinistousa epeidi tha exeis provlimata.

PS. Me to pou eipa ''Ta XP vlepoun mexri 3.4gb mnimis'' ennow oti exei sxesi me tin mnimi tou sistimatos. Epeidi k h karta grafikwn sou exei kapoia mnimi.

Gnwmi mou einai na pas se opoiodipote high-end pc me 4 gb ram mnimi k me leitourgiko XP pou einai pio stathero pros to paron kai mellontika (epomenous mines) pas se ena 64-bit O.S.

elpizw na voithisa....

Δημοσ.

Δεν εχω δει ο ιδιος προβληματα με το pae αλλα εχω ακουσει οτι μπορει να δημιουργησει. Νομιζω οτι στις τελευταιες εκδοσεις xp με sp2 ειναι ενεργοποιημενο απο default.

Γενικως το pae χρησιμευει στα windows server 32βιτ που θελουν πολλη ραμ και τρεχουν πραγματα που δοκιμασμενα δουλευουν χωρις προβλημα.

Στα xp αν βαλεις 3gb με dual channel θα πρεπει να βαλεις 2χ1γβ και 2χ512μβ οποτε θα καταλαμβανεις και τις τεσσερις slots. Αυτο επισης σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει να δημιουργησει προβλημα η να μειωσει επιδοσεις! Ισως οχι στις καλες μητρικες αλλα δεν ξερω.

Στο boot.ini μπορει να μπει και η επιλογη /3gb. Αυτο οριζει οτι το καθε προγραμμα θα εχει μαξιμουμ 3γβ μνημη προσβασιμη. Το default ειναι 2γβ για καθε εφαρμογη. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται ομως.

Μην βαλεις σε καμια περιπτωση 64βιτ xp. Δεν θα κερδισεις τιποτα και θα χανεις και σε αποδοση αφου θα τρεχεις 32βιτα προγραμματα, και drivers πιο δυσκολα θα βρισκεις.

64βιτ βιστα οκ, αλλα ποιος σε κυνηγαει? Πραγματικα δεν υπαρχει ακομα αναγκη για 4γβ μνημη. Του χρονου ισως. Καλο ειναι τετοιες επιλογες να τις περνεις οταν φτασει ο κομπος στο χτενι

Δημοσ.
το PAE έχει προβλήματα?

3GB ειναι ΟΚ? Αλλά αν θελουμε DUAL CHANNEL?

Βασικα με ενδιαφέρει και εμένα για το PC που θα φτιάξω σε λίγο καιρό, αλλά και για κάτι γνωστους μηχανικούς που θα το φτιάξουμε τώρα..

64-bit Windows σε XP ή Vista δεν λεει έτσι?

Γιατί δεν λέει? Εγώ είμαι από την αρχή που βγήκαν 64άμπιτα ΧΡ και μετά 64άμπιτα Vista.

Στην αρχή είχα πολλές ασυμβατότητες, αλλά σιγά σιγά η κατάσταση ήρθε στα ίσια της. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα τουλάχιστον τον τελευταίο 1.5 χρόνο με 64bit.

Αν έχεις πρόσβαση και πραγματικά χρειάζεσαι >4gb μνήμης, προχώρα άφοβα ;)

Δημοσ.

Για να μην μπερδευομαστε το dual channel λειτουργει σε επίπεδο hardware και όχι σε software. μπορείς να βάλεις λοιπόν 2χ2 ή 4χ1 και να έχεις dual channel. Τα widows θα μπορούν απλά να εκμεταλευτούν μέχρι τα 3,χ.

Δημοσ.

Βλεπουν ως 3,2 γίγκα αλλά αναγνωρίζονται κανονικά στο bios, στα 64μπιτα αναφέρονται καονικά τα ποσά της μνήμης...

Δημοσ.

Ta XP vlepoun mexri 3.4gb mnimis. Stis periptwseis me egkatestimena 3 h 4gg ram ta XP afinoun to kathe programma na xrisimopisei mono 2.3gb dld ta ipolipa den pane xamena apla mporeis taftoxrona na trexeis k alla programmata, dld den mporeis na trexeis ena programma me 3 h 4gb mnmis.

.

Αν είναι έτσι, (2.3gb ανα προγραμμα) πιστεύω 4GB με XP θα με καλύψουν.. Οι μηχανικοί θα δουλευουν CAD, οπότε χρήσιμη νομίζω θα είναι η παραπανω μνημη απο τα 2GB.. Αν το CAD θα χρησιμοποιεί μεχρι 2.3GB, θα πιάνουν κάμποσο και τα XP και μετα ότι τυχόν αλλο προγραμμα τρέξουν ταυτόχρονα..

Αλλά και για δικό μου συστημα, ακόμα καλύτερα, καθώς τρέχω αρκετα διαφορετικά προγράμματα ταυτόχρονα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...