Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια σε εργασια

meganium

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια εργασια πανω σε δικτυα τις περισσοτερες ερωτησεις τις εχω απαντησει ειτε απο πηγες ειτε απο γνωσεις. Εχω φαει ομως τον τοπο να βρω απαντησεις για τις τεσσερις τελευταιες ερωτησεις και θα ηθελα τα φωτα σας σαν πιο ειδικοι στο θεμα.

Οι ερωτησεις ειναι οι εξης:

Πως ξέρει ένα client σύστημα την ΙΡ διεύθυνση του DNS server;

Τι είδους ερώτημα στέλνει το client σύστημα στον DNS server;

Πως ονομάζεται η διαδικασία αντιστοίχησης μιας διεύθυνσης IP σε ένα όνομα συστήματος;

Ποιες δυο υπηρεσίες είναι αναγκαίες για το Dynamic DNS;

Ισως ευκολες, ισως δυσκολες.

Θα δουμε.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την ανταποκριση σας.

Δημοσ.
Πως ξέρει ένα client σύστημα την ΙΡ διεύθυνση του DNS server;

Του την λες, είτε στατικά (με τον τρόπο ακριβώς που προβλέπει το documentation του εκάστοτε λογισμικού) είτε μέσω ενός DHCP server που ενδεχομένως να λειτουργεί στο δίκτυο, ρυθμίζοντας στο σύστημα έναν DHCP client.

Τι είδους ερώτημα στέλνει το client σύστημα στον DNS server;

Μπορεί να στείλει είτε Recursive είτε Iterative, ανάλογα τον σκοπό του. Ένας client όπως π.χ. ο τυπικός resolver κάποιου λειτουργικού λειτουργεί -τουλάχιστον αρχικά- "τεμπέλικα", στέλνοντας recursive queries στον δηλωμένο DNS server, περιμένοντας ότι αυτός θα τα εξυπηρετήσει. Ο Resolver ενός Recursive DNS server από την άλλη (DNS "client" είναι κι αυτός), συνήθως θα στείλει iterative queries σε όλους τους μητρικούς DNS servers που είναι υπεύθυνοι για κάθε μέρος του ονόματος, από τα δεξιά στα αριστερά, μέχρι να καταφέρει να φθάσει στο όνομα μέγιστου επιπέδου που του ζητήθηκε.

Πως ονομάζεται η διαδικασία αντιστοίχησης μιας διεύθυνσης IP σε ένα όνομα συστήματος;

Hostname resolution είναι σωστός όρος. Ίσως βέβαια η ερώτηση να αναφέρεται στο Recursion (τη διαδικασία αναδρομικού resolution κάθε μέρους του ονόματος συστήματος) αλλά σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ελλειπώς διατυπωμένη.

Ποιες δυο υπηρεσίες είναι αναγκαίες για το Dynamic DNS;

Εξ' ορισμού καμία άλλη από αυτές που θα απαιτούσε για να λειτουργήσει ένας οποιοσδήποτε DNS server (δηλαδή ένα IP δίκτυο). Αν η ερώτηση διατυπώνεται στο περιορισμένο context των Windows Server (το οποίο υποψιάζομαι ότι συμβαίνει), ενδεχομένως να αναφέρεται σε κάποιες συγκεκριμένες "δύο υπηρεσίες" των Windows, οι οποίες όμως δεν σχετίζονται με την έννοια του Dynamic DNS αλλά με την συγκεκριμένη υλοποίησή Dynamic DNS της Microsoft που συνοδεύει τα Windows Server. Για Dynamic DNS μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε DNS server:

α) διαφημίζει μικρό TTL στα records του (συμβουλέυοντας τους Caching DNS servers να μην κάνουν cache την απάντηση για μεγάλο διάστημα)

β) Διαθέτει (ή επιτρέπει) κάποια πρακτική μέθοδο αυτόματου συγχρονισμού των records, η οποία μπορεί να υλοποιείται είτε ως μέρος του ίδιου του λογισμικού DNS server, είτε ανεξάρτητα, με βάση τις δυνατότητες του back-end που χρησιμοποιεί για να αποθηκεύει τις πληροφορίες του (π.χ.ένα SQL RDBMS ή ένας LDAP server).

Για να καταλάβεις τις έννοιες ίσως βρεις χρήσιμο αυτό το άρθρο.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω παρα πολυ αρχηγε. Ησουν κατατοπιστικοτατος.

Οσον αφορα το διαβασμα ασχολιαστο. Μιας και εχω γραψει παραπανω οτι εχω φαει τον τοπο να βρω απαντησεις για αυτες αλλα δεν εχω βρει. Απο πηγες εννοω (σημειωσεις, βιβλια, internet).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...