Προς το περιεχόμενο

Προειδοποιήσεις για απάτες μέσω διαδικτύου

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια το avast το πιανει το συγκεκριμένο ιό/adware, τσεκαρε κανεις με avast? To τζιμανι η sister αν και με ρωτησε αν μου φαίνεται μουφα το μειλ (λες και χρειαζεται να ρωτησεις με τετοιο κρα χαλια συντακτικό στο κειμενο που μου βγηκν τα ματια με το που το ειδα), εκανε την λαλακια και πάτησε να τσεκάρει το λινκ :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

νέο phishing για την εθνική τράπεζα!

cheati.jpg

δείχνει κανονικό site με βάση το url, αλλό το site που υπάρχει σαν hyperlink είναι το

http://stylesport.com.pl/pub/ethnocashPLUS/?wps/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzos3jXIFNnSzcPIwMLgxADAyMfL5dgz5AQQwsLM6B8JJK8u6mLK1A-0NDP3MjPwMDSiIBuP4_83FT9gtyIcgD06JGc/dl2/d1/L0lDUmlTUSEhL3dHa0FKRnNBL1lCUlp3QSEhL2Vs/?lang=el

Σήμερα μου ήρθε κι εμένα το παραπάνω (Εθνική τράπεζα).

Αν παρατηρήσετε είναι μεταφρασμένο με μηχανική μετάφραση. Κάνει "μπαμ" για απάτη.

Μου ήρθε μήνυμα πριν λίγο στο κινητό από το 19312 και έγραφε τα εξής:

Τρ.Πειραιώς: Υπηρεσία Verified By Visa για πιο ασφαλείς online αγορές. Επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας σε ένα κατάστημα. Σύντομα θα σας ζητηθούν κατά την εγγραφή σας.

Ξέρει κανείς τι παίζει;

η Πειραιώς σου στέλνει συνήθως τον κωδικό στο κινητό ώστε να συνεχίσεις με τις αγορές σου.. Ποιος ξέρει, σύντομα θα μάθουμε!(δεν έχω λάβει τέτοιο sms ακόμα)

Σήμερα έλαβα το παρακάτω email. Το στέλνει υποτίθεται ο διευθυντής μιας τράπεζας του Hong Kong.

Λέει περιληπτικά ότι στο Ιραν υπάρχουν σε έναν λογαριασμό της τράπεζάς του 6.500.000 δολλάρια τα οποία είναι μιας οικογένειας που όλα τα μέλη της σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Αν υποδυθώ τον πλησιέστερο συγγενή αυτής της οικογένειας (για να γίνει ανάληψη) μπορεί να τα μοιραστεί μαζί μου (50/50).

"Acknowledge,

An Iraqi made a fixed deposit of $6.5m usd in my bank branch (Hang Seng Bank,Hong Kong) where am a director and he died with his entire family in the war leaving behind no next of kin, I?m ready to share 50/50 with you if you choose to stand as my deceased client next of kin. If interested mail me at the address below:

[email protected] or

[email protected]

Yours Truly,

Tong Won."

Σήμερα έλαβα το παρακάτω email. Το στέλνει υποτίθεται ο διευθυντής μιας τράπεζας του Hong Kong.

Λέει περιληπτικά ότι στο Ιραν υπάρχουν σε έναν λογαριασμό της τράπεζάς του 6.500.000 δολλάρια τα οποία είναι μιας οικογένειας που όλα τα μέλη της σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Αν υποδυθώ τον πλησιέστερο συγγενή αυτής της οικογένειας (για να γίνει ανάληψη) μπορεί να τα μοιραστεί μαζί μου (50/50).

"Acknowledge,

An Iraqi made a fixed deposit of $6.5m usd in my bank branch (Hang Seng Bank,Hong Kong) where am a director and he died with his entire family in the war leaving behind no next of kin, I?m ready to share 50/50 with you if you choose to stand as my deceased client next of kin. If interested mail me at the address below:

[email protected] or

[email protected]

Yours Truly,

Tong Won."

στείλε το στο Υπουργείο οικονομικών :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...