Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 977
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα,

Χτες μου ήρθε ένα mail ως απάντηση σε ένα mail που είχα στείλει σε δημόσια υπηρεσία, με τον ίδιο τίτλο και το περιεχόμενο του e-mail που είχα στείλει. Υπήρχε και ένα συνημμένο πιθανότατα ιός που δεν άνοιξα. Η διεύθυνση του αποστολέα ήταν άκυρη και δεν είχε καμία σχέση με την δημόσια υπηρεσία. 

Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο; 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kat kat είπε

Καλημέρα,

Χτες μου ήρθε ένα mail ως απάντηση σε ένα mail που είχα στείλει σε δημόσια υπηρεσία, με τον ίδιο τίτλο και το περιεχόμενο του e-mail που είχα στείλει. Υπήρχε και ένα συνημμένο πιθανότατα ιός που δεν άνοιξα. Η διεύθυνση του αποστολέα ήταν άκυρη και δεν είχε καμία σχέση με την δημόσια υπηρεσία. 

Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο; 

Ναι, ακριβώς όπως το περιγράφεις, προ ενός μηνός από Δήμο της Αθήνας, με τον οποίο είχα συνεργαστεί. Τα email ερχόντουσαν μόνο με το όνομα της υπαλλήλου με την οποία είχα συνεργασία, αλλά όπως είπες σωστά και εσύ, πατώντας πάνω στο email της, ουδεμία σχέση είχε με την επίσημη διεύθυνση αλληλογραφίας της ή το domain του Δήμου. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα σας είχα ένα ανάλογο πρόβλημα πρόσφατα κ όπως φαίνεται εξαπατήθηκα .Ενας αλλοδαπός ήθελε να αγοράσει ένα προϊόν μου μέσω αγγελίας που είχα αναρτήσει στη χρυσή ευκαιρία.Μετα από συνεννόηση έφτιαξα λογαριασμό στην PayPal για να μου μεταφέρει το ποσό αγοράς και τα έξοδα μεταφορικών.Μου ηρθε μειλ από εκπρόσωπο της PayPal η τουλάχιστον έτσι με έκανε να νομίζω,ότι έχει δεσμευτεί το ποσό κ θα μου πιστωθεί εφόσον μέσω worldremit μεταφέρω πρώτα εγω το ποσό των 200€ για τα μεταφορικά κ αμέσως χωρίς άλλη καθυστέρηση θα μπουν όλα τα λεφτά στο λογαριασμό μου της PayPal.εγω σαν βουρλο το έκανα,κ μετά με άλλο μειλ του εκπροσώπου μου ζητούσε αλλά 350€ για φόρους τελωνείο κ δε ξέρω κ γω τι άλλο κ θα πρεπε άμεσα να τα πληρώσω πάλι κ μετά θα πιστωθούν κ αυτά στο λογαριασμό μου.αρνήθηκα να το κάνω κ με αρκετά μειλ με απειλούσε ότι η ταυτότητα μου θα δοθεί στην διεθνή αστυνομία και το FBI και θα υπάρξουν συνέπειες.Εντελει όπως φαίνεται έχασα τα 200€ γιατί κ με επικοινωνία που είχα με τον αγοραστή αρνείται να μου τα επιστρέψει και επιμένει να δώσω τα 350€ και να μη δημιουργώ αλλά προβλήματα.Εκλεισα το λογαριασμό μου στην PayPal για παν ενδεχόμενο κ από δω κ πέρα δε ξέρω πως να κινηθώ,επικοινώνησα με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά δε πιάνω γραμμή οποτε κ τους έστειλα μειλ κ θα δειξει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lmpom είπε

Καλημερα σας είχα ένα ανάλογο πρόβλημα πρόσφατα κ όπως φαίνεται εξαπατήθηκα .Ενας αλλοδαπός ήθελε να αγοράσει ένα προϊόν μου μέσω αγγελίας που είχα αναρτήσει στη χρυσή ευκαιρία.Μετα από συνεννόηση έφτιαξα λογαριασμό στην PayPal για να μου μεταφέρει το ποσό αγοράς και τα έξοδα μεταφορικών.Μου ηρθε μειλ από εκπρόσωπο της PayPal η τουλάχιστον έτσι με έκανε να νομίζω,ότι έχει δεσμευτεί το ποσό κ θα μου πιστωθεί εφόσον μέσω worldremit μεταφέρω πρώτα εγω το ποσό των 200€ για τα μεταφορικά κ αμέσως χωρίς άλλη καθυστέρηση θα μπουν όλα τα λεφτά στο λογαριασμό μου της PayPal.εγω σαν βουρλο το έκανα,κ μετά με άλλο μειλ του εκπροσώπου μου ζητούσε αλλά 350€ για φόρους τελωνείο κ δε ξέρω κ γω τι άλλο κ θα πρεπε άμεσα να τα πληρώσω πάλι κ μετά θα πιστωθούν κ αυτά στο λογαριασμό μου.αρνήθηκα να το κάνω κ με αρκετά μειλ με απειλούσε ότι η ταυτότητα μου θα δοθεί στην διεθνή αστυνομία και το FBI και θα υπάρξουν συνέπειες.Εντελει όπως φαίνεται έχασα τα 200€ γιατί κ με επικοινωνία που είχα με τον αγοραστή αρνείται να μου τα επιστρέψει και επιμένει να δώσω τα 350€ και να μη δημιουργώ αλλά προβλήματα.Εκλεισα το λογαριασμό μου στην PayPal για παν ενδεχόμενο κ από δω κ πέρα δε ξέρω πως να κινηθώ,επικοινώνησα με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά δε πιάνω γραμμή οποτε κ τους έστειλα μειλ κ θα δειξει.

Πολύ κακώς έκλεισες τον λογαριασμό στο PP. Αν υπήρχε περίπτωση να επιστραφούν τα λεφτά κάποτε τώρα δεν πρόκειται. Επίσης μπορούσες να το κυνηγήσεις και από την πλατφόρμα του PP. Δεν έφταιγε σε καμία περίπτωση το PP. Τόσα εκατομμύρια κόσμος διακινούν χρήμα καθημερινά, το θέμα είναι να έχουμε κοινή λογική. Αφού πουλάω κάτι, δεν χρειάζεται να στείλω λεφτά εγώ.

Γενικά πολύ δύσκολο, μόνο αν ενδιαφερθούν οι κοπρίτες της ηλεκτρονικής και ο παραλήπτης είναι Ελλάδα μπορεί να γίνει κάτι που και πάλι λεφτά δεν θα πάρεις πίσω.

Εντυπωσιακό και το θράσος του απατεώνα, αντί να απειλείς εσύ, απειλεί εκείνος. Πάλι καλά που σταμάτησες στα πρώτα 200€ και δεν συνέχισες με άλλα 350€ που εννοείται ότι μετά θα ζήταγε κι άλλα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/1/2021 στις 7:18 ΠΜ, Lmpom είπε

Επεσες στην πιο παλιά απάτη που υπάρχει.

Αλλά βρε φίλε γιατί να στείλεις εσύ λεφτά όταν πουλάς;Γιατί;

Δεν το καταλαβαίνω.

• Like 2
Δημοσ.

Μην κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει κοινή λογική (που τελικά είναι λιγότερο κοινή απ'όσο ακούγεται) τότε θα πέσει πολλές φορές "θύμα""στην ζωή του (δουλειά, επενδύσεις, φιλίες, σχέσεις, κτλ).

Τα 200-300 που θα του φάει ένας Νιγηριανός είναι ένα τίποτα. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτες το μεσημέρι μου ήρθαν εξι μηνύματα από alpha Bank για επιβεβαίωση συναλλαγών σε αγορές του εξωτερικού τις οποίες εννοείται δεν γνώριζα τίποτα συνολικού ύψους άνω των 800 ευρώ συνολικά. Χωρίς να πατήσω τίποτα τραβήχτηκαν περίπου 400 ευρω από τον λογαριασμό μου και πρόλαβα και πήρα τηλέφωνο την τράπεζα και μπλόκαρα την κάρτα κια δεν τραβήχτηκαν τα υπόλοιπα χρήματα. Οι συναλλαγές αφορούσαν αγορά εισιτηρίων στην Γερμανία. Η τράπεζα λέει δεν μπορεί να ακυρωσει τις συναλλαγές. Πως τράβηξαν τα λεφτά ενώ εγώ δεν επιβεβαιώσα τους κωδικούς; πριν δυο εβδομάδες είχα κάνει αγορά κάποιων παπουτσιών από το site ledlight4u.de. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω; πως τραβήχτηκαν τόσα λεφτά χωρίς επιβεβαίωση; 

Επεξ/σία από hlias1980
Δημοσ.
3 ώρες πριν, hlias1980 είπε

Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω; πως τραβήχτηκαν τόσα λεφτά χωρίς επιβεβαίωση; 

Μόνο η Τράπεζα σου μπωρεί να σε βοηθήσει... 

Δημοσ.
Στις 17/2/2021 στις 6:55 ΜΜ, hlias1980 είπε

Χτες το μεσημέρι μου ήρθαν εξι μηνύματα από alpha Bank για επιβεβαίωση συναλλαγών σε αγορές του εξωτερικού τις οποίες εννοείται δεν γνώριζα τίποτα συνολικού ύψους άνω των 800 ευρώ συνολικά. Χωρίς να πατήσω τίποτα τραβήχτηκαν περίπου 400 ευρω από τον λογαριασμό μου και πρόλαβα και πήρα τηλέφωνο την τράπεζα και μπλόκαρα την κάρτα κια δεν τραβήχτηκαν τα υπόλοιπα χρήματα. Οι συναλλαγές αφορούσαν αγορά εισιτηρίων στην Γερμανία. Η τράπεζα λέει δεν μπορεί να ακυρωσει τις συναλλαγές. Πως τράβηξαν τα λεφτά ενώ εγώ δεν επιβεβαιώσα τους κωδικούς; πριν δυο εβδομάδες είχα κάνει αγορά κάποιων παπουτσιών από το site ledlight4u.de. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω; πως τραβήχτηκαν τόσα λεφτά χωρίς επιβεβαίωση; 

Το site "ledlight4u.de" σου έκανε την ζημιά. 

IMG_20210219_200030.jpg

Δημοσ.

Στις 17/2/2021 στις 6:55 ΜΜ, hlias1980 είπε

Πήγες και έκανες αγορά από αυτό το site?

Για το οποίο ένα πράγμα θα πω. πας στην επικοινωνία και δεν έχει καν στοιχεία. αυτό αρκεί, δε χρειάζεται να δεις τίποτα άλλο. ούτε καν τις τιμές. Οι άνθρωποι είναι απατεώνες. 

Αν σου έρθουν τα κορδόνια να είσαι ευχαριστημένος. οπότε δεν έχασες μόνο 400€, έχασες και αυτά που έδωσες για τα παπούτσια

τελικά ισχύει το παρακάτω 1000%

Στις 30/1/2021 στις 4:06 ΜΜ, AcolyteOfPain είπε

Μην κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει κοινή λογική (που τελικά είναι λιγότερο κοινή απ'όσο ακούγεται) τότε θα πέσει πολλές φορές "θύμα""στην ζωή του (δουλειά, επενδύσεις, φιλίες, σχέσεις, κτλ).

Τα 200-300 που θα του φάει ένας Νιγηριανός είναι ένα τίποτα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/2/2021 στις 8:21 ΜΜ, Bitbit είπε

Πήγες και έκανες αγορά από αυτό το site?

Για το οποίο ένα πράγμα θα πω. πας στην επικοινωνία και δεν έχει καν στοιχεία. αυτό αρκεί, δε χρειάζεται να δεις τίποτα άλλο. ούτε καν τις τιμές. Οι άνθρωποι είναι απατεώνες. 

Αν σου έρθουν τα κορδόνια να είσαι ευχαριστημένος. οπότε δεν έχασες μόνο 400€, έχασες και αυτά που έδωσες για τα παπούτσια

τελικά ισχύει το παρακάτω 1000%

To οποιο κατα πάσα πιθανότητα δεν ειναι καν γερμανικο. Την ειχα πατησει με παρόμοιο .ch και αντι για nike μου στείλανε κατι μαϊμού ray ban. Ευτυχώς η Visa μου τα γύρισε πίσω τα λεφτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...