Προς το περιεχόμενο

Αγορά φορητού στα 800ευρώ

aeikinitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να χαιρετίσω και εγώ το φορουμ μιας και είναι το πρώτο μου ποστ. Το έχετε φτιάξει πολύ ωραίο παιδιά.

Στο θέμα. Λόγω αναγκής φορητού υπολογιστή, αν και είμαι λάτρης των κουτιών, πρέπει να αγοράσω ένα σχετικά σύντομα. Γενικά είμαι δύσκολος σε έτσι αποφάσεις γι'αυτό σας δίνω 2 υπολογιστές που έχω βρεί.

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=131581

μερικά χαρακτηριστικά :

Χαρακτηριστικά Επεξεργαστή 2.0GHz,4MB L2 cache,667MHz FSB

Οθόνη 15.4''

Μνήμη 1024MB

Κάρτα Γραφικών GEFORCE 8600 256ΜΒ

και ο άλλος :

Hp 6820S - CORE 2 DUO, T7250 2.0-GHz, 800-MHz FSB,2-MB , 17" , 2048 MB, 160GB, ATI Mobility Radeon X1350, WLAN , Vista Business 32 , εγγύηση 1χρόνος

850ευρώ

Όπως το βλέπω, αυτός του multirama, είναι καλύτερος, χάνει μόνο στην ram. Αλλά είναι ACER και δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα. δεν ξέρω και πολλά από μάρκες φορητών όμως. Τεσπα, πείτε την γνώμη σας γι'αυτούς και αν έχετε καμιά καλύτερη ιδέα καλοδεχούμενη. :-)

Δημοσ.

Aν το θες για παιχνιδια το acer exει πιο δυνατή κάρτα γραφικών (geforce 8600gt) οπότε είναι καλύτερο, επίσης είναι πιο εύκολο στη μεταφορά γιατί είναι μικρότερο (15άρα οθόνη), αν το θες για άλλες δουλειές ή σαν επιτραπέζιο σύστημα τότε το hp είναι καλύτερη επιλογή αν μπορείς δώσε link και για το hp

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει Link για το hp. τουλαχιστο από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Αυτό που με ανησυχεί είναι η μάρκα. Από ότι είδα σε άλλα ποστ, η ACER δεν είναι αξιόπιστη σαν εταιρεία. Δεν είναι HP τουλάχιστο.

έχω βρεί και αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1019724

που βασικά είναι το ίδιο με διαφορά στην κάρτα γραφικών ( αυτή είναι GS ) και στην ram( 1GB παραπάνω ). Αξίζει όμως τα 100ευρώ έξτρα?

Δημοσ.

Αν είσαι μεταξύ των 2 acer τότε συμφέρει το πρώτο που λες από τα "multirama" γιατί έχει καλύτερη κάρτα γραφικών (και η κάρτα δεν αλλάζει) ενώ μνήμη αν θες με 50ευρώ επιπλέον πας στα 2giga άρα πάλι θα κοστίζει συνολικά 50 ευρώ λιγότερα από το μοντέλο του "πλαισιο"

Δημοσ.

ειναι ομως acer ΚΑΙ εχει 1 μονο χρονο εγγυηση, αν σου χαλασει κατι, καλυτερα να μην σου πω τι εχεις να τραβιξεις... θα βλαστημας την ωρα και την στιγμη που διαλεξες αυτον

Δημοσ.

Αυτό με την εγγύηση ναι, πρόβλημα θα είναι....

Αλλά shineboy, αυτό που λες για την κάρτα. Η σειρά 8600M της "NVidia" έχει 2 μοντέλα, GS και GT. αυτό του "mutlirama" δεν λέει ποιό είναι και με μπερδεύει. γιαυτό δεν ξέρω αν συμφωνώ με αυτό που λες ότι καλύτερη είναι εκέινη του "mutlirama"

Δημοσ.

Τα χρήματα είναι μια χαρά αλλά acer μακρια φίλε μου. Μπορέις να ριξεις μια ματια σε hp, toshiba,LG..

Δημοσ.

aeikinitos Για τι το θέλεις το φορητό? Γράφεις λόγο ανάγκης στρέφεσαι σε φορητό...τι είδους ανάγκη όμως που είναι και άμεση μάλιστα? Επαγγελματική-φορητότητας-Προσωπική(Ψυχαγωγία), για πες μας να σε βοηθήσουμε πιο σωστά γιατί αν δε μπεις σε αυτή τη διαδικασία πριν την αγορά οι προτάσεις μας θα είναι άστοχες.

Δημοσ.

Λίγο από όλα. Το χρειάζομαι γιατί σπουδάζω Αθήνα(προγραμματισμό) και είμαι από Κύπρο. Μέχρι τώρα είχα Desktop αλλά πολλές φορές έχασα διορίες εργασιών επειδή δεν έχω pc στην Κύπρο. Επομένως πρέπει να πάρω φορητό. Αλλά λέω αφού θα πάρω που θα πάρω, να πάρω και ένα της προκοπής να περνάω και λίγο ευχάριστα τον χρόνο μου. Άρα μάλλον πάω για κάτι γενικό...

Δημοσ.
Λίγο από όλα. Το χρειάζομαι γιατί σπουδάζω Αθήνα(προγραμματισμό) και είμαι από Κύπρο. Μέχρι τώρα είχα Desktop αλλά πολλές φορές έχασα διορίες εργασιών επειδή δεν έχω pc στην Κύπρο. Επομένως πρέπει να πάρω φορητό. Αλλά λέω αφού θα πάρω που θα πάρω, να πάρω και ένα της προκοπής να περνάω και λίγο ευχάριστα τον χρόνο μου. Άρα μάλλον πάω για κάτι γενικό...

Επειδή από ότι καταλαβαίνω έχεις απαιτήσεις από το φορητό αλλά δυστυχώς κινήσαι σε χαμηλό μπάτζετ στη περίπτωση σου θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις. Είναι θέμα αρχής και δεν προτείνω ΠΟΤΕ Acer αλλά λόγο των περιορισμών σου θα πω ότι να καταλήξεις σε αυτή ΜΟΝΟΝ αν αγοράσεις και την 3ετή επέκταση εγγύησης...

Καταρχάς καλύτερα να στραφείς σε 15,4'' και να ξεχάσεις τις 17'' καθώς εκτός από το μικρότερο βάρος που βοηθά πολύ στη μεταφορά και δεδομένου του οικονομικού περιορισμού εκεί υπάρχει και ο καλυτερος λόγος Απόδοση/Τιμή.

Επίσης απορώ που δεν στρέφεσαι πρότα σε φορητούς με 2ετή εγγύηση.

Λοιπόν προσωπικά προτείνω Toshiba Satellite A210-183 σαν τη πρώτη επιλογή.

Δημοσ.
Aν το θες για παιχνιδια το acer exει πιο δυνατή κάρτα γραφικών (geforce 8600gt) οπότε είναι καλύτερο, επίσης είναι πιο εύκολο στη μεταφορά γιατί είναι μικρότερο (15άρα οθόνη), αν το θες για άλλες δουλειές ή σαν επιτραπέζιο σύστημα τότε το hp είναι καλύτερη επιλογή αν μπορείς δώσε link και για το hp

Που ειδατε οτι εχει 8600gt???

Αν είσαι μεταξύ των 2 acer τότε συμφέρει το πρώτο που λες από τα "multirama" γιατί έχει καλύτερη κάρτα γραφικών (και η κάρτα δεν αλλάζει) ενώ μνήμη αν θες με 50ευρώ επιπλέον πας στα 2giga άρα πάλι θα κοστίζει συνολικά 50 ευρώ λιγότερα από το μοντέλο του "πλαισιο"

Συνεχιζω να μην πιανω που ειδατε πως εχει 8600gt...

Αυτό με την εγγύηση ναι, πρόβλημα θα είναι....

Αλλά shineboy, αυτό που λες για την κάρτα. Η σειρά 8600M της "NVidia" έχει 2 μοντέλα, GS και GT. αυτό του "mutlirama" δεν λέει ποιό είναι και με μπερδεύει. γιαυτό δεν ξέρω αν συμφωνώ με αυτό που λες ότι καλύτερη είναι εκέινη του "mutlirama"

Κανενα μπερδεμα...Εφοσων δεν γραφει πως ειναι gt ειναι gs.

aeikinitos Για τι το θέλεις το φορητό? Γράφεις λόγο ανάγκης στρέφεσαι σε φορητό...τι είδους ανάγκη όμως που είναι και άμεση μάλιστα? Επαγγελματική-φορητότητας-Προσωπική(Ψυχαγωγία), για πες μας να σε βοηθήσουμε πιο σωστά γιατί αν δε μπεις σε αυτή τη διαδικασία πριν την αγορά οι προτάσεις μας θα είναι άστοχες.

+1..

Εφοσων δεν το διευκρινησε ο topic-starter επρεπε να ηταν η πρωτη απαντηση...

Δεν το πιανω πως οι υπολοιποι προτεινατε laptops χωρις να ξερετε για τι δουλεια το ηθελε το παληκαρι...

Δημοσ.

Καταρχάς εγώ είπα τη γνώμη μου για τα laptop που ανέφερε ο ίδιος ο aeikinitos, το acer το πήρε ένας ξάδερφος μου πριν λίγες μέρες από τα multirama είχαμε παέι μαζί για να πάρει φορητό και ναι έχει 8600GT μπορεί να μη το λεει στο site (γενικά από ότι βλέπω το site του multirama έχει αρκετά λάθη) αλλά το γράφει σε αυτοκόλλητο που εχει πάνω στο laptop. Καταλήξαμε σε αυτό γιατί ήταν το μόνο laptop σ΄αυτά τα λεφτά που κάνει για games αφού εκτός της δυνατής κάρτας έχει και καλό επεξεργαστή και επίσης έχει έξοδο hdmi που ήθελε να έχει για να το συνδέσει με την τηλεόρασή του. Τα χαρακτηριστικά του μπορείς να τα δεις εδώ http://global.acer.com/products/notebook/as5920g.htm δεν εχει φυσικά hd-dvd που λεει εκεί, είναι τα χαρακτηριστικά για όλη τη σειρά 5920. Επίσης να ξέρεις ότι έχει 2χ512ΜΒ RAM οπότε για να βάλεις 2GB που με τα vista επιβάλλεται θα πρέπει να αλλάξεις και τις 2 μνήμες, με κόστος γύρω στα 40ευρώ, οι οποίες πανε χαμένες δυστυχώς.

Πάντως αφού η βασική χρήση που θα κάνεις δεν είναι games αλλά προγραμματισμός άσε το acer και κοίτα κάτι σε HP ή Toshiba. Πάντως επειδή είχα 15άρι laptop (acer και siemens) και πήγα σε 17άρι (sony) πίστεψέ με αξίζει η 17αρα, αν δε το μετακινείς καθημερινά εγώ στα λεφτά που δίνεις θα κοίταγα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900290 αν πάλι θες 15άρι το toshiba που πρότεινει ο michalis2610 είναι οκ επιλογή αν και λίγο κατώτερο (κυρίως σε vga, οι επεξεργαστές είναι παραπλήσιοι σε ισχύ).

Πάντως εννοείται ότι όποιο και να πάρεις τελικά θα πας πρώτα να το δεις από κοντά ανοιχτό σε κάποιο μαγαζί, να δοκιμάσεις επιτόπου το πληκτρολόγιο κλπ και θα πάρεις επέκταση εγγύησης εκτός και αν επιλέξεις το toshiba που έχει ήδη 2 χρόνια οπότε δε χρειάζεται.

Δημοσ.

Αεικίνητε προτού προχωρήσεις στην όποια αγορά προσπάθησε να δεις τα 2-3 μοντέλα που έχεις καταλήξει από κοντά. Πιθανώς σε κάποιο Mediamarkt-Πλαίσιο (Στουρνάρη) να τα δεις όλα μαζί δίπλά-δίπλα και να πάρεις μια καλύτερη εικόνα για το καθένα πέραν των τεχικών χαρακτηριστικών.

Πήγαινε να δεις πως να νιώθεις στα χέρια και στα μάτια σου (η ακοή δε βοηθά και πολύ σε τέτοιους χώρους με θόρυβο δυστυχώς) και μετά αγόρασε το όπου βρεις καλύτερη τιμή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...