Προς το περιεχόμενο

Aγορά σκληρού δίσκου

xania4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσώ ένα σκληρό δίσκο γύρω στα 70-100 ευρώ.ΤΙ μου προτείνετε?Ο δίσκος θα είναι για το σύστημα

gigabyte ga 8i915p duo pro

p4 3.2 ghz

1 gb ram

hdd 80 gb

radeon x600 pro 128 mb

Θέλω να είναι όσο πιο αθόρυβος γίνεται.ΤΙ μου προτείνετε?

Δημοσ.

με 67 ε παιρνεις τον wd 320 sata2 με 16mb cache, και με 97ε τον 500 gb sata2 παλι με 16mb cache.Εχω τον 320 και ειναι αθορυβος, ειναι ιδια σειρα και ο 500αρης αρα θα ειναι το ιδιο

Δημοσ.

Seagate 7200.11 32MB, κοστιζει κατι παραπανω αλλα ειναι και πιο γρηγοροι λογο νεοτερης τεχνολογιας πλατερ και το σημαντικοτερο 5 χρονακια εγγυηση. Αν θελεις για πιο οικονομικους νομιζω οι samsung που ανεφερε ο φιλος πιο πανω ειναι πολυ καλοι, οπως και οι 7200.10 με 16ΜΒ της Seagate.

Δημοσ.
με 67 ε παιρνεις τον wd 320 sata2 με 16mb cache, και με 97ε τον 500 gb sata2 παλι με 16mb cache.Εχω τον 320 και ειναι αθορυβος, ειναι ιδια σειρα και ο 500αρης αρα θα ειναι το ιδιο

εχω τον ιδιο.κατι ηχους τους κανει παντως

Δημοσ.

Δεν ξέρω ποιον να διαλέξω.Κάτι άλλο,η μητρική μου θα παίρνει sata 2?Επίσης ελπιζω να μην θέλουν drivers γιατί δεν έχω floppy,Εχει χαλάσει.

Δημοσ.
Seagate 7200.11 32MB, κοστιζει κατι παραπανω αλλα ειναι και πιο γρηγοροι λογο νεοτερης τεχνολογιας πλατερ και το σημαντικοτερο 5 χρονακια εγγυηση. Αν θελεις για πιο οικονομικους νομιζω οι samsung που ανεφερε ο φιλος πιο πανω ειναι πολυ καλοι, οπως και οι 7200.10 με 16ΜΒ της Seagate.

η διαφορα δν ειναι και καμια τεραστια..τι μεγεθος τον θες?

Δεν ξέρω ποιον να διαλέξω.Κάτι άλλο,η μητρική μου θα παίρνει sata 2?Επίσης ελπιζω να μην θέλουν drivers γιατί δεν έχω floppy,Εχει χαλάσει.

και μονο ΣΑΤΑ Ι να υποστηριζει ο σκληρος θα δουλευει αλλα οχι στα 3Gb/s alla sta 1,5 (θεωρητικα αυτες οι ταχυτητες)

εγω εχω αυτον Seagate 7200.11 32MB και δν ηθελε drivers..

οσο για την ησυχια

σε IDLE ειναι πουλακι..otan kanei seek ακουγεται καπως αλλα αν τον απομονώσεις ηρεμει κατα πολυ..(αυτο εκανα και εγω..στην αρχη με ξαφνιασε ο ηχος του)

Δημοσ.

α)οι δίσκοι δεν κρατάνε για πάντα,οπότε η πρώτη "λογική",για ΜΕΝΑ είναι η "εγγύηση",το οποίο σημαίνει παίρνω δίσκο που δίνει 5 χρόνια.

β)σιγά το "θόρυβο" που κάνουν,μην το θεωρείς κριτήριο.

γ)..βάλε ένα floppy(και τσάμπα θα στο δώσουν,άμα ζητήσεις ένα παλιό από σχετικό μαγαζί)

δ)SATA 2-SATA 1,ίδιοι οι connectors,άλλο το πρωτόκολλο επικοινωνίας με τον controller.To οποίο σημαίνει δεν σ' απασχολεί,αλλά πάρε SATA2-μπορεί αργότερα να σου φανεί "χρήσιμο"...

ε)προτείνω δίσκο SEAGATE κατ' αρχάς,5ετούς εγγύησης,μη σε νοιάζουν οι "λοιπές επιδόσεις"(το πολύ να σε νοιάξουν διαφορές στη χωρητικότητα),και Ε-SHOP(για φθηνά).Ε,ανάλογα μ' αυτά τα δεδομένα,μπες στη σελίδα του e-shop,δες τί ταιριάζει στην τσέπη σου,και διάλεξε αυτόν που είναι πιο κοντά σ' όλ' αυτά...

Δημοσ.

α) Πραγματι καλο να κοιταξεις μια εγγύηση..παντως αν ολα ειναι καλα με το δισκο και δν εμφανισει τπτ ας πουμε τα 3 πρωτας χρονια πιθανοτατα να μην το κανει ουτε στα 5 ουτε στα 6..

β) αυτο ειναι τελειως υποκειμενικο!αν τον θελει ετσι μπορει να αποτελει το βασικοτερο κριτηρια για αυτον.

γ) δν χανεις και τπτ:P:p:p

δ)

μπορεί αργότερα να σου φανεί "χρήσιμο"
κατα πασα πιθανοτητα..

ε) οι seagate δισκοι πραγματι εχουν 5 χρονια..(νομιζω πως ισχυει για ολους)και δν μπορει να την αμφισβητηθει σαν μαρκα

οσο για το μαγαζι εγω ειμαι της αποψης να ειναι καποιο "γνωστο" πχ πλαισιο, eshop κτλ.. και ας δωσεις και 10 ? παραπανω σε σχεση με ενα noname καταστημα

Δημοσ.

Tελικά θα πάρψ\ω μάλλον τον western digital 500 gb με 95 ευρώ από multirama(δεν γουστάρω να δώσω λεφτά e-shop έχω αγοράσει πολλές φορές και είχα προβλήματα με το σέρβις)ΤΙ λέτε ελπίζω να είναι καλός.Επίσης ΄΄αλλη ερώτηση είναι δύσκολο να βάλω τον σκληρό στο pc?To κουτί μου είναι το soprano windows black.

Δημοσ.
Γραφω εδω για να μην κανω νεο post η συνδεση UDMA ΑΤΑ-100 ειναι για PATA; Σκεφτομουν αυτον το σκληρο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303702

ΝΑΙ,μιλαμε για σύνδεση ATAPI(το λέι και στα specs του δίσκου,στη σελίδα που παρέθεσες)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...