alex89 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Προσπάθησα να βρω πως μπορώ να κάνω bios update χωρίς τα utilities που δίνουν οι εταιρίες των μητρικών. Στα ξένα ήτανε τα sites και άκρη δεν έβγαλα. Αν κάποιος γνωρίζει τη διαδικασία θα με βοηθούσε πολύ!!
Aligator21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 1) Κατεβάζεις το αρχείο αναβάθμισης του BIOS από το site της κατασκευάστριας εταιρίας της μητρικής σου. 2) Κατά 99% δίνουν και ένα προγραμματάκι το οποίο τρέχει σε DOS. Αυτό συμένει πως θα πρέπει αναγκαστικά να έχεις floppy στο PC σου και να έχεις και μια δισκέτα εκκίνησης. 3) Κάνεις Boot με την δισκέτα, φορτώνεις το προγραμματάκι και έπειτα μέσα από αυτό φορτώνεις και το αρχείο αναβάθμισης του Bios (το οποίο το έχεις γράψει και αυτό σε μια άλλη δισκέτα ή στην ίδια που έχεις και το προγραμματάκι αυτό) Θα μπορούσες να μας έδινες το μοντέλο της μητρικής σου έτσι ώστε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.
ArisG88 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2008 Γιατι δεν το κανεις με τα utilities που δινουν οι κατασκευαστες? 2 κλικ και εισαι οκ
alex89 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2008 Για τα utilities που δίνουν οι εταιρίες τα φοβάμαι λίγο ως προς το θέμα της αξιοπιστίας. Έχω floppy στο μηχάνημα και η μητρική μου είναι η: Asus P4P800 - X. Κοίταξα στο site της Asus αλλά λίγο μπερδεύτηκα. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε, γιατί δεν έχω κάνει ξανά update. Ευχαριστώ!
palawiaris Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2008 Παίρνεις 2 δισκέττες.Την μία την κάνεις εκκινήσημη με δεξί κλικ φορματ και τσεκαρισμένο το ms-dos εκκινήσημη δισκέτα.Στην άλλη αποσυμπιέζεις το τελευταίο afudos tool,και το αρχείο bios.Φρόντισε αν το αρχείο έχει πολλά γράμματα μετονόμασέ τό κόβοντας λίγα,δηλαδή από π.χ. P4P800-X-ASUS-1010.003 κάντο P4P800.Το σημειώνεις πως ονομάζετε.Ξεκινάς με την εκκινήσημη μέσα και όταν τελιώσει βάζεις την δεύτερη με το afudos και το αρχείο αναβάθμισης.Γράφεις afudos /i και κολλητά πίσω από το i το όνομα του αρχείου αναβάθμισης.Π.χ. afudos /ip4p800.rom πατάς enter και περιμένεις να τελιώσει.Όταν τελιώσει πας και ρυθμίζεις τις προσωπικές σου επιλογές στο bios. Το p4800.rom είναι παράδειγμα,
alex89 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2008 Παίρνεις 2 δισκέττες.Την μία την κάνεις εκκινήσημη με δεξί κλικ φορματ και τσεκαρισμένο το ms-dos εκκινήσημη δισκέτα.Στην άλλη αποσυμπιέζεις το τελευταίο afudos tool,και το αρχείο bios.Φρόντισε αν το αρχείο έχει πολλά γράμματα μετονόμασέ τό κόβοντας λίγα,δηλαδή από π.χ. P4P800-X-ASUS-1010.003 κάντο P4P800.Το σημειώνεις πως ονομάζετε.Ξεκινάς με την εκκινήσημη μέσα και όταν τελιώσει βάζεις την δεύτερη με το afudos και το αρχείο αναβάθμισης.Γράφεις afudos /i και κολλητά πίσω από το i το όνομα του αρχείου αναβάθμισης.Π.χ. afudos /ip4p800.rom πατάς enter και περιμένεις να τελιώσει.Όταν τελιώσει πας και ρυθμίζεις τις προσωπικές σου επιλογές στο bios. Το p4800.rom είναι παράδειγμα, Φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αναλυτικές σου οδηγίες. Τις ακολούθησα όπως περιγράφεις και έκανα flash και update στο bios. Τώρα το έκανα, κράτησε πολύ λίγο, δεν ήτανε τελικά επικίνδυνο όπως το φανταζόμουν, όλα πήγανε καλά και είμαι με ένα αναβαθμισμένος bios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.