Προς το περιεχόμενο

ΑHCI?

ten-ten

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταλαβαινεις τα 0,8ms διαφορας ρε φιλε? Εγω ουτε τα 2ms δε καταλαβαινω.

Ασε που ο δίσκος του φιλου τεν τεν , αν ειναι ο 2500KS δεν υποστηριζει NCQ

Η παρουσιαση των εικόνων ήταν για να δει ο φίλος ένα πρακτικό παράδειγμα. Και ήμουν ξεκάθαρος οτι η καλυτερη λειτουργία κατα 99% οφείλεται στο NCQ του δίσκου ΜΟΥ. Όσα είπα ήταν γενικά και την λειτουργία AHCI και όχι ειδικά για τον ten-ten

To AHCI φαίνεται οτι έχει να δώσει πολλά στο μέλλον. Αλλά προς το παρόν, χωρίς την εγγενή υποστήριξη απο τα XP και με μικροπροβλήματα με τα SATA DVD drives, είναι στοίχημα να το ενεργοποιήσει κανεις στο pc του. Σε εμένα πχ πέτυχε κ δουλευει καλυτερα απο το απλό SATA... άλλοι χρήστες έχουν προβλήματα.

Η πλήρης αποτυχία των Vista, και η κατ' ανάγκη συνέχιση της χρήσης των XP μετά απο 6 χρόνια, δημιουργεί τέτοιο μπέρδεμα που είναι επόμενο να εμφανίζονται τετοιες μικροασυμβατότητες σε καθε νέα "περίεργη" τεχνολογία που λανσάρουν οι κατασκευαστές.

Δημοσ.
το αναφερει για eSATA ομως...

Δεν παίζει ρόλο ότι το λέει για το eSATA. Αν εξαιρέσεις το διαφορετικό βύσμα κατά

τα άλλα είναι το ίδιο.

Από το ICH6 και μετά, υποστηρίζεται σε όλα τα Intel Southbridges το AHCI, είτε ICHx είτε ICHxR...

Είσαι σίγουρος για αυτό ? Είμαι σίγουρος ότι το BIOS του φίλου μου δεν έχει επιλογή

για AHCI.

Πάντως, εφόσον μπορεί να γίνει αλλαγή στο μητρώο και δεν χρειάζεται format, τότε

δοκίμασε να το βάλεις σε AHCI και αν δεν έχεις πρόβλημα με το dvdrw κράτησε το.

Δημοσ.

Παιδιά είναι σίγουρο ότι για να γυρίσεις από IDE σε AHCI πρέπει να κάνεις format ? Γιατί εγώ το έκανα μέσω του BIOS και δεν παρουσιάστικε κάποιο πρόβλημα....Απλώς την επόμενη επανεκίνηση έκανε εγκατάσταση νέου υλικού.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...